Księga skarg i wniosków

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: Księga skarg i wniosków

Post autor: edmund1974 »

Dami pisze:Forum to dyskusja między grupą ludzi a nie wygrzebywanie informacji z sieci.
To prawda, ale dyskusja toczy się wokół jakiegoś konkretnego tematu, którego źródłem w wielu przypadkach są media w tym również internet...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Temat o koncercie powinien koncentrować się na muzyce i uważam, że dobrym pomysłem jest tworzenie przed kolejnymi występami dwóch tematów tak jak sugerował Atlantis.

Jeden z nich traktowałby o koncercie jako wydarzeniu muzycznym - wrażenia z imprezy, oddźwięk w mediach itd.
Drugi skupiałby się na sprawach czysto fanowskich - możliwości dojazdu, organizacja oprawy koncertu, ewentualne spotkania fanów przy tej okazji.

Tematy o koncertach są jak na nasze forum ogromne, mają po ponad pół tysiąca postów, więc rozbicie ich na dwa mniejsze, za to konkretniejsze może tylko pomóc dyskusji. Nie będą się wówczas mieszały niezbyt związane ze sobą kwestię np. opłat za prezent (który zależy wyłącznie od fanów) i doboru repertuaru (który zależy wyłącznie od artysty i organizatora). W ten sposób osoba, która chce poczytać o samym koncercie nie będzie zmuszana do przedzierania się przez posty ledwie go dotykające. A taka jest przecież idea forum, żeby pozwolić na lekturę i dyskusję tylko w tych tematach, które uważa się za ciekawe.

Na to, że obecnie więcej jest na forum wypowiedzi koncentrujących się wokół Thomasa oczywisty wpływ ma jego koncertowanie w Polsce. Jeśli ktoś chce te proporcje nieco poprawić na korzyść Bohlena, to nic nie stoi na przeszkodzie. Na forum są setki tematów z nim związanych i jeśli ma się coś ciekawego do powiedzenia, można zabrać w nich głos albo też założyć zupełnie nowy. Dziś wrzucę na stronę informacje odnoszące się do nowej edycji DSDS - zobaczymy, czy będą chętni na dyskusję w tym temacie.

Rangi Członek TAFC Polska zostały wprowadzone w reakcji na sugestie samych członków fanklubu, który narzekali na to iż nie znają się wzajemnie. Trzeba pamiętać, że wypowiedzi osób z taką rangą nie są oficjalnym stanowiskiem fanklubu, ale wyłącznie prywatnymi głosami tych właśnie osób (absolutnie nic się w tym względzie nie zmienia). Dwaj forumowicze, którzy kierują działaniami fanklubu tj. 33ccd i Pkmodern mają osobną rangę Thomas Anders Fan-Club Polska.

Na koniec sprawa tego, dlaczego dopuszczamy głosy krytyczne wobec Thomasa i Dietera (niby oczywistość, ale chyba jednak nie do końca).
Forum skupia fanów, czyli osoby w jakiś sposób zainteresowane twórczością DB i TA. Niewiele z tych osób interesuje się całością twórczości, zdecydowana większość ma jakiś swój mniejszy lub większy wycinek, który darzy sympatią. Naturalnym jest, że chętniej wypowiadają się osoby, którym aktualny wycinek się podoba - jeżdżą na koncerty, słuchają nowych płyt, itd. Mimo to nikt nie odbiera im prawa wyrażenia opinii krytycznej np. wobec tego, co powstało w roku 1983, 1993, lub 2003. Działa to też w drugą stronę, bo nie brakuje osób które lubią to co było kiedyś, a z jakichś powodów nie lubią aktualnej działalności. Im także nie wolno odbierać prawa do wyrażenia opinii na tematy aktualne. Takich głosów siłą rzeczy będzie mniej, bo nie każdy chce poświęcać czas na pisanie o czymś co postrzega w sposób negatywny. Zresztą słowo postrzeganie zdaje się być kluczem do całego sensu istnienia forum. Komentujemy przecież te same wydarzenia, które widzimy na różne sposoby. I tak długo jak będziemy komentować, a nie skakać sobie do gardeł, istnienie forum będzie miało sens.
Blokada wypowiedzi negatywnie odnoszących się do współczesnej działalności dałaby nam zafałszowany obraz rzeczywistości. Ot tyle, mam nadzieję, że da to nieco do myślenia osobom chcącym ograniczać dostęp do forum tym, z którymi się nie zgadzają.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Przepraszam, ale gdzie się podział post, który tu wczoraj napisałam? Nie ma go ani tutaj, ani w koszu... Przecież był odpowiedzią na to co napisał Dami i uważam, że był jak najbardziej na temat, a jednak został usunięty. Rzeczywiście zrobiła się tu bardzo dziwna atmosfera, aż "strach" cokolwiek pisać... :/
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Twój post jest na stronie 4, zaginął wskutek błędu forum, które niekiedy po wysłaniu nowego posta nie wyświetla go. Problem był zgłaszamy przez innych użytkowników, ale na chwilę obecną nie ma rozwiązania i musimy poczekać na kolejną aktualizację forum.
Jeśli jego brak przed chwilą był powodem dla którego "strach", to rozumiem, ale jeśli odnosi się to do szerszej sytuacji, to rozwiń proszę swoją myśl.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Już wszystko jest OK, wczoraj post wyświetlał się normalnie, a dziś go nie było (sprawdzałam wątek kilka razy) i dlatego napisałam. Nie wiedziałam, że czasami tak może się zdarzyć, ale już będę pamiętać :) Pozwól, że tematu "strachu" nie będę rozwijać ;] Pozdrawiam.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jeżeli mogę jeszcze coś dodać.Ktoś parę postów wcześniej napisał,że forum opanował FCTA,albo ,że to forum nie należy tylko do FCTA.Oczywiście,że nie.Zanim powstał TAFCPL już dawno większość z nas była zarejestrowana od kilku lat wstecz na tym forum i to nie jest tak,że teraz dołączyliśmy do Forum MT jako członkowie TAFCPL.
Mam nadzieję,że więcej nie będzie takich sytuacji,że fani jednego zespołu kłócą się miedzy sobą,który z panów MT był ważniejszy dla ich kariery.Dieter Bohlen był producentem i nikt mu tego nie ujmuje,Thomas jest głosem MT i też mu nie ujmujcie,że nic dla duetu nie zrobił.Tak samo Dieter jak i Thomas osobno nie dawali sobie rady aby wejść na listy przebojów.Ciężko im to szło.Bohlen kilka projektów budował jako frontman tych zespołów,aż dopiero współpraca z Andersem przyniosła jemu i Thomasowi sławę.Ale chyba tego nie trzeba Wam opisywać,każdy zna historię powstania Modern Talking i co panowie robili wcześniej.
Na zakończenie swojego postu powiem tak "Fani Modern Talking łączcie się !"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja proponuje w ramach politycznej poprawności dodać fanom Dietera jakąś rangę np: Fan Dietera Bohlena.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

A niby w jakim celu? Każdy z nas wie co lubi, forum jest po to by o tym pisać. Nie będziemy go zamieniać w przedszkole, ani w bash.org.pl
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:Ja proponuje w ramach politycznej poprawności dodać fanom Dietera jakąś rangę np: Fan Dietera Bohlena.
Peter to jest bez sensu! Czujesz się tu dyskryminowany czy co?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Nie, a jaki sens mają rangi TAFC? Czemu oni mają jakiś bezsensowną rangę a ludzie którzy nie znoszą Andersa a lubią Bohlena nie mają żadnej? Chyba muszę się przenieść na bohlenworld, bo tu tyle tematów o Thomasku aż do zwymiotowania...
Awatar użytkownika
Atlantis

Sprawa jest prosta, skoro Bohlen nie robi nic godnego uwagi to nie ma dyskusji. Koncerty Thomasa interesują sporą grupę użytkowników, dlatego też jest wiele tematów. Poza tym, ktoś kto nie znosi Andersa czyli połówki zespołu, który ma tu nas jednoczyć, pomylił fora. Nie trzeba być jego fanem, nie wszystko co robi musi się nam podobać, ale nie ma tu myślę osoby, która by go nie znosiła.

I ostatnia sprawa, dopisek koło awatara w niczym nie przeszkadza, w zamierzeniu ma służyć jedynie identyfikacji członków Grupy i ułatwić kontakt z nimi. Poza tym, aby przystąpić do Fanklubu nie trzeba w ramach inicjacji wygrać pojedynku z niedźwiedziem grizzly, jego struktury są otwarte dla każdego.
Awatar użytkownika
Peter

Ja np: nie podzielam tego entuzjazmu działalnością solową Andersa, ale ty już przesadziłeś, że Bohlen niczego nie robi godnego uwagi, skoro stworzył w tym roku 3 płyty i sam określiłeś jedną z nich jako bijącą na głowę album "Strong". Kończąc OT trochę racji jest w tym, że puki nie ma fan clubu Bohlena, rangi nie są na razie potrzebne.
Awatar użytkownika
Atlantis

Zawsze możesz napisać, że nie podzielasz entuzjazmu nad czymś, a podoba Ci się coś innego. Nie jest to zabronione. Co do tego co pisze, to wyraziłem jedynie swoją opinię, nie jestem wyrocznią i moje zdanie nie jest jedynie słusznym, a każde inne nie ma racji bytu. Jak widać większości użytkowników płyty, które zrobił nie interesują, a interesują koncerty Andersa.
I to też nie jest zabronione.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Peter pisze:a jaki sens mają rangi TAFC?
Odpowiedź jest w tym wątku.
Peter pisze:Chyba muszę się przenieść na bohlenworld, bo tu tyle tematów o Thomasku aż do zwymiotowania...
Droga wolna, nikt Cię tu nie trzyma i nie każe pisać.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Peter pisze:Ja np: nie podzielam tego entuzjazmu działalnością solową Andersa...
Można nie podzielać entuzjazmu solową działalnością Thomasa Andersa ale nie sposób przeoczyć faktu, że Thomas przynajmniej prowadzi jakąś działalność na terenie naszego kraju. Niestety tego samego nie można powiedzieć o Dieterze Bohlenie. Kiedy Bohlen po raz ostatni koncertował w Polsce?? Jeśli sie nie mylę to z 8 – 10 lat tem przy okazji występu Modern Talking w realityshow „Bar”.

Peter jeśli tak bardzo drażni Cię to, że obok nicków niektórych użytkowników forum jest dopisek o przynależności do fanclubu TA to nic nie stoi na przeszkodzie, byś założył profesjonalny (na wzór polskiego fanclubu Thomasa) polski fanclub Dietera Bohlena. Z pewnością wiele osób się do niego zapisze i z pewnością moderator tego forum nie będzie mieć nic przeciw temu, by obok nicków osób będących członkami tego fanclubu dopisać stosowną informację o członkostwie w fanclubie DB. Będę pierwszą osobą, która wyrazi chęć zapisania się do takiego profesjonalnego fanclubu Dietera Bohlena :-)

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Hmmm pomyślę o tym, z tymże czym taki fan club miałby się zajmować? chyba nie wierzysz, ze istnieje możliwość organizacji koncertów Dietera Bohlena w Polsce? A swoją drogą dalej uważam za absurd i patologię by wyróżniać jednych fanów a innych nie.... :shock:
ODPOWIEDZ