Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Emil45677 »

Robert73 pisze:Jestem na kupnie albumu na amazonie, ale nie bardzo wiem czym różnią się te wersje(poza cena oczywiście :) )
Proszę bardzo :). Two (signierte Limited Edition) niczym się nie różni od zwykłej wersji albumu jeśli chodzi o zawartość muzyczną, cały szkopuł polega na tym że limitowana edycja po prostu zawiera autografy Thomasa i Uwe. Na kanale facebook-owym duetu wstawili wideo gdzie widać jak podpisują albumy i mówią o tym parę słów, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba tam mówią że podpisali około 2 tys płyt tamtego dnia z którego pochodzi nagranie :).

No i stało się to na co część czekała, "Two" przeskoczył na 2 miejsce listy musicload spychając Lombardiego na 3 miejsce :D, przynajmniej na tą chwilę heh :D.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

betiq_ pisze:
batman pisze: sympatycznego lekko spasionego i posiwiałego Thomasa
jak możesz tak kogoś obrażać?kto dał Ci takie prawo?
Mnie płyta z każdym odsłuchem zapada bardziej w pamięć, słowa same wchodzą do głowy,a nogi rwą się do szalonego tańca,bosko......
Hmm... Koleś nieco przesadził, ale skoro tak myśli... jego sprawa. Poza tym ważne, że większości z Nas album się podoba, więc nie musimy się raczej przejmować tym co piszą ci, którym płyta nie wpadła w ucho. Jak dla mnie piosenki super. :wink:
Myślę, że ten album jest nieco lepszy od pozostałych, ale nie obstawałabym przy tym, że jest on w stylu Modern Talking, bo jak już pisałam wcześniej to to, że Modern Talking to już niestety przeszłość. Trochę szkoda, ale niestety nie możemy czasu cofnąć. Jest jak jest i niestety nie możemy tego zmienić. Jednak mnie płyty Thomasa trochę a nawet więcej wynagradzają to, że Modern Talking już nie ma, bo świetnie, że Thomas nadal nagrywa. Z Fahrenkrogiem czy z kimś innym, zawsze kupię płytę Thomasa. A totalną klapą byłoby gdyby przestał nagrywać, bo tylko on nam już teraz pozostał po Modern Talking. Dieter nagrywa dla tych różnych wykonawców z DsDs, a mnie to absolutnie nie odpowiada. Wolę po stokroć solówki Thomasa niż te wszystkie płytki tych wykonawców z DsdS. Jeśli innym to pasuje, w porządku, ale mnie to nie odpowiada. Poza tym Thomas ma super wokal i świetnie mu idzie. Oby tak dalej. Thomas Anders to artysta śwatowego formatu, ma klasę i styl jak śpiewa w swojej nowej piosence Gigolo. Utwór ten uwielbiam. :) No to pozdrawiam :) Fani Thomasa - łączmy się :mrgreen:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Witam wszystkich
Jak dla mnie Gigolo to strzał w 10-tkę! :) Super utworek! Wywołuje u mnie emocje porównywalne z MT! ten, rytm, melodia, chórki i wszystko, łącznie z teledyskiem! :) No wolał bym wiadomo Dietera widziec w miejscu Fahrenkroga, ale cóż... jest OK :)
Mam tez nadal nadzieje na komercyjny sukces i przyzwoity przebój. Tu jestem jednak ostrożny. Singiel Thomasa z Sandrą THe Nigt Is... również mi się bardzo spodobał i uważałem go za niemal pewny hit lata, a niestety nawet do niemieckiej Top 100 nie wszedł, chociaz tu i tam pojawił sie w mediach i na listach.
Więc jak by nie było Gigolo debiutując na 40 w Top 100 to przyzwoity sukces dla Thomasa, ale chciało by się Top10... Za to album jak widzę po Music Load (obecnie na 2 miejscu!) będzie większym sukcesem! :) Osobiście jeszcze nie posiadam, oceniając po fragmentach jest OK.
Również ubolewam, że teledysku nie puszczają na Vivie, nawet dzisiaj na liście Top 100 pominęli 40 pozycję! :( A miałem nadzieję zobaczyc i nagrac video w dobrej jakości. Czy Dieter ma w TV Viva takie wtyki i blokuje konkurencję?...
jkris

Post autor: jkris »

Emil45677 pisze:No i stało się to na co część czekała, "Two" przeskoczył na 2 miejsce listy musicload spychając Lombardiego na 3 miejsce :D, przynajmniej na tą chwilę heh :D.
no i jest na 1 miejscu ;-)
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

A moim zdaniem było to tak, że Thomas kazał temu całemu Fahrenheitowi stworzenie czegoś na kształt MT. Dostaliśmy więc blondyna i bruneta, paletę zdjęć w pozach do złudzenie przypominających dawne czasy. Tyle tylko, że role się odwróciły, bo teraz to blondyn stuka w klawisze, zawieszone na fikuśnym pasku na szyji. Brunet śpiewa, to więc się nie zmieniło. Cały ten mistycznie uknuty plan wszedł w życie i wszyscy, oprócz garstki, daliście się na to nabrać :P
Z wielkim wysiłkiem przesłuchałem cały album i podtrzymuję moje zdanie, że piosenki nań zawarte to zwykła lipa. Na każdym kroku słyszę już teraz nieudolnie żałosne próby nawiązania do MT. Początkowo niezauważałem tego, ponieważ nie mogłem sobie wyobrazić, jak takie wytwory muzykopodobne mogą do ów stylu nawiązywać, mimo to wraz z czasem uświadomiłem sobie, że te próby nawiązania... to o zgrozo! prawda :?
Mamy chórki, dwuczęściowe niby-refreny, niby-przygrywki i niby-aranż na niby-instrumenty klawiszowe bijące krótkie partie akordów. Przechodząc do rzeczy. Kompletnie nie rozumiem tego posunięcia. Stylu MT nie da się już bowiem połączyć z dzisiejszą wspaniałą, bo nową, nowoczesnością. To już za daleko zaszło, by można to było jeszcze nazwać muzyką. Bliżej nieokreślone bąki, brzęki i pierdy, to coś, co stylu MT z pewnością nie charakteryzuje, więc to takie trochę posyłanie ludzi po podstawówce na operę Moniuszki... nic z tego nie wyjdzie :)
Jak wybitnie w dzisiejszym stylu jest to płyta, pokazuje jej obecnie druga pozycja na musicload. Thomasowi się więc udało - nagrał kiczowatą płytę, którę fani i tak kupią... bo to Thomas i którzy piszą, że cieszą się, że cokolwiek nagrywa i sprowadzają tę płytę do objawienia muzycznego, lepszego niż wszystkie nowe albumy MT.
A może by tak zmienić nazwę na Anders | Fahrekrog Polskie Forum Fanów ?

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Thomas na pierwszym miejscu... dobrze, że chociaż zrzucił Lady GaGę :)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Cały ten mistycznie uknuty plan wszedł w życie i wszyscy, oprócz garstki, daliście się na to nabrać :P
Jak to dobrze, że Ty się nigdy nabierać nie dajesz. Twoja niezwykle obszerna, badająca dogłębnie i wyczerpująca zupełnie temat wypowiedź na pewno pomoże nam w podjęciu decyzji co do zakupu albumu. Twoje głębokie przemyślenia uświadomiły mi (i innym pewnie także), że album to lipa, i zwykłymi łosiami jesteśmy. Twoje liczne, światłe argumenty otworzyły nam oczy. Od tej pory inaczej spojrzymy na tę płytę. W imieniu użytkowników tego forum dziękuję Ci za tego posta.

Okazuje się, że nawet będąc nastolatkiem można być do bólu stetryczałym, Twoje główne zarzuty to to, że Andersowi wreszcie się coś udało. Jedyna radość to też oczywiście to, że Gagę przegonił, która świetną płytę z resztą nagrała. Innymi słowy-większych głupot dawno nie czytałem.
Dla mnie ma on takie samo prawo udawać MT jak swego czasu robił to Bohlen z Medlockiem i na DDF. Album jest właśnie taki jakiego cały czas oczekiwałem, melodyjny, przebojowy, taki, który bez wstydu można by zaprezentować komuś trzeciemu czy puścić w samochodzie z odsłoniętą szybą. Teksty utworów są też w miarę przyzwoite wolę posłuchać Gigolo czy Mr Moon niż o morzu, które kruszy skały i pochłania istnienia, jakoś tak to szło. Jasne, takie utwory jak Natalie czy Maria mogłyby być bardziej dopracowane, jednak myślę, że płytę nagrywano w lekkim pośpiechu. Więc jako jeden z tych oszołomów, którzy dają się nabrać na nowego, komercyjnego(!) Thomasa napiszę brawo, mam nadzieję, że nie jest to tylko epizod, a współpraca się rozwinie.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

MichałT pisze:Na każdym kroku słyszę już teraz nieudolnie żałosne próby nawiązania do MT.
Co to za dziwaczne porównania albumu Two do Modern Talking :!: Dla mnie jedno i drugie jest świetne.
A ciekawi mnie jak stoi piosenka Gigolo na listach przebojów. Jest ona w ogóle na jakiejś liście? Fajnie by było gdyby dotarła do wysokiego miejsca :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

batman pisze: Nie rozumiem tych Waszych ochów i achów w kontekście jak ten album jest świetny i jak świetnie się sprzedaje.
A ja nie rozumiem niektórych ludzi. Gdy Thomasa płyty sprzedają się kiepsko to jest fala narzekań, że mu sie nie udaja. Gdy natomiast zaczyna w końcu odnosić w miarę przyzwoite sukcesy na listach przebojów to znów jest narzekanie, że się zachwycamy Thomasa większym bądź mniejszym, ale jednak sukcesem.

batman pisze:...Pamięć o MT niestety bije na głowę najnowszą produkcję ...
Muzyka Modern Talking jest dla mnie, tym co lubię najbardziej, więc nowy album Thomasa, który świadomie nawiązuje stylistycznie do stylu muzy z albumów MT jest właśnie tym na co tak długo czekałem kupując nowe solowe płyty Thomasa.
batman pisze:...ale Thomas i jego kolega nie mają żadnych szans w zestawieniu z produkcjami Dietera pod innym względem. wokół Didiego kręci się prawdziwy pieniądz który daja na promocję wytwórnie płytowe natomiast Thomas tego nie ma i miec nie będzie.
To według Ciebie Thomas powinien pewnego dnia powiedzieć: "próbowałem, naprawdę usilnie próbowałem pobić Dietera na listach przebojów ale się nie udało, więc zawieszam swoją działalność muzyczną i przechodzę na emeryturę, bo moje płyty nie sprzedają się tak dobrze, jak płyty wyprodukowane przez Dietera"

Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie solowe dokonania Thomasa biją na głowę ostatnie "dzieła" Bohlena. A że nie sprzedają się tak dobrze, jak płyty pseudoartystów z DSDS - trudno - dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia. Płyty HipHopowe sprzedają się pewnie też lepiej niż płyty Thomasa ale to nie znaczy, że z tego powodu zmienię swojego idola i zacznę słuchać "muzyki" z gatunku HipHop.
batman pisze:...sympatyczny album, sympatycznego lekko spasionego i posiwiałego Thomasa.
Zupełnie nie rozumiem tych uszczypliwości. Dla mnie nie ma żadnego znaczenia, jak wyglada Thomas. Jak dla mnie Thomasa może być gruby bądź chudy - siwy lub rudy- ja cenie go za jego talent wokalny a nie za to jak wyglada...
You Can Win, If You Want.
Jacek

Post autor: Jacek »

Ja bym tę płytkę według własnego gustu rzecz jasna ocenił na 3+/5. Moim zdaniem daleko jej do płyt MT, bo Uwe nie ma tej lekkości pisania przebojów jaką miał Dieter kiedy pisał dla MT, poza tym nie ma tej dbałości o szczegóły, natomiast widac jednak, że Uwe to profesjonalista. Nie sposób jednak nie przyznać, że Thomas fajnie śpiewa, jest spójna koncepcja albumu i promocji co bardzo pozytywnie odbiega od tego co Tomek robił do tej pory. Najbardziej podobają mi się piosenki : "Stay" (cover Shakspears Sisters), " No More Tears", "Mr. Moon", "Gigolo" jeszcze "Why Doy Cry" i "I Miss You" które są fajne, ale to nie nowości, reszta wg. mnie jest taka sobie. Wypada tylko Thomasowi życzyć, zeby ta płyta umozliwiła mu powrót na niemiecką listę przebojów, szansa jest
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

PIERWSZA POZYCJA!!!

http://www.musicload.de/charts
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Gratulacje dla duetu i wszystkich fanów:)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

batman o co Ci chłopaku chodzi?W całym Twoim poście same negatywy.Oczywiście można mieć swoje zdanie nawet negatywnie się na jakiś temat wypowiadając ,ale już pisanie "spasiony,posiwiały ..."itp... do czego tym dążysz?Co chcesz tym osiągnąć?Na pewno nie jesteś fanem Thomasa,ale czy od razu trzeba z takimi tekstami?Tym bardziej,że widziałam Thomasa z odległości 10 cm w Zabrzu i wybacz,ale Cię nie miło zaskoczę-Anders wygląda świetnie.Może zmień monitor ;)
Ciekawe jest też to,że spisałeś duet na straty już przy samym jego starcie album tak samo,a ukazał się w sprzedaży dopiero w piątek.Podejście niektórych naprawdę stawia mnie w zdumienie.Może dowiedz się,że na chwilę obecną album jest na 1 miejscu.Użytkownicy na bieżąco uzupełniają te informacje :).

Zapraszam do udziału w ankiecie
viewtopic.php?f=35&t=4387
Ostatnio zmieniony sob cze 11, 2011 10:53 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

33ccd pisze:PIERWSZA POZYCJA!!!

No SUPER! gratuluję! Oby tak dalej :D
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

33ccd pisze:PIERWSZA POZYCJA!!!

Widać, że "staż" na scenie robi swoje.
W takim tempie to dojdą do platyny :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeszcze informacje z innego portalu - na Amazonie płyta zajmuje obecnie szóste miejsce w empetrójkach: http://www.amazon.de/gp/bestsellers/dmu ... i=77195031.
Nie można deprecjonować downloadu jak to sugerował któryś z przedmówców, bo wbrew temu co pisał - odgrywa on coraz większą rolę w globalnej sprzedaży muzyki. Jeśli chodzi o single to jest to w Niemczech już ponad 80%, co może poniekąd tłumaczyć słaby wynik "Gigolo" na listach. Wydaje mi się, że publiczność zainteresowana Thomasem to ta "mniej internetowa", która woli pójść do sklepu i nabyć kompakt. Jeśli te przewidywania są trafne, to wysokie miejsca na Musicload i Amazonie (warto sprawdzić jeszcze iTunes, do którego w tej chwili nie mam dostępu) mogą tylko cieszyć, bo w normalnych sklepach powinno być co najmniej tak samo dobrze.
Ewentualny sukces w Niemczech powinien też dać zielone światło do promocji duetu w innych krajach.
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

W chwili obecnej na amazonie miejsce 48 - jest coraz lepiej :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ