Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- Fanka MT
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
No trzeba przyznać, że te statystyki są imponujące! 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- Krzychoo
Te osoby, które tak się naśmiewały ze słabej sprzedaży na szczęscię się myliły. Jednak KTOŚ chce tego słuchać. Ocenianie popularności przed premierą jest jak widać niewłaściwe.
-
Jacek
Nikt się z niczego nie naśmiewał. Jeśli album będzie się dobrze sprzedawał to można się tylko z tego cieszyć
- betiq_
- Członek TAFC Polska
A ja u siebie na ulicy która ma 5 domów daję czadu na konkretnym sprzęcie,premiera gromadzi sąsiadów,którzy wesoło podrygują w rytm muzyki-będzie ognisko i kiełbaski,oj będzie się działo...
- Fanka MT
Oj żałuję, że nie jestem Twoją sąsiadkąbetiq_ pisze:A ja u siebie na ulicy która ma 5 domów daję czadu na konkretnym sprzęcie,premiera gromadzi sąsiadów,którzy wesoło podrygują w rytm muzyki-będzie ognisko i kiełbaski,oj będzie się działo...
Oczywiście, że o to chodzibetiq_ pisze:Co tam statystyki,wiara czyni cuda,a dobra zabawa zbliża ludzi i chyba o to chodzi...
Dziękuję...
Dziękuję...
- Emil45677
A i na Amazonie jest postęp jeśli chodzi o zwykłą wersję albumu "Two", jest ona teraz w pierwszej setce na miejscu 89. Wcześniej (o ile się nie mylę) ta wersja albumu tylko na początku na krótką chwilę była w pierwszej setce. Wszędzie jest zauważalny postęp a to cieszy
.
- maaateusz
Wie ktoś może, czy płyta dostępna jest w empiku albo kolporterze ?

- Peter
Co tam statystyki, cieszmy się z tego albumu, który jest wprost świetny. Wreszcie skończą się złośliwości, że Thomas w Niemczech niczego nie potrafi wydać i nie dotrzymuje terminów. Mam wrażenie, że trochę przerobili "Why do you cry". Ścieżka wokalna jest stara, ale na nowo jest to chyba zagrane?
- michal.czeslaw
Wspaniałe nowiny!Bardzo mnie cieszy sukces albumu TWO.Przewidywałam,że tak będzie.Nie mogło przecież być inaczej.Już nie mogę się doczekać płytki.Na razie musi mi starczyć Gigolo.Trzymam kciuki za sukces obu panów-oby płyta sprzedawała się w milionach!!! 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Super... Płyta jest właśnie taka jaka miałem nadzieję, że będzie. Melodyjna, nie monotonna, umiejętnie łącząca klimat tego co było z brzmieniem, które jest teraz na czasie. Że Thomas leci w komercję? Świetnie, ja przy takich piosenkach lecę z nim. Trzymam kciuki za komercyjny sukces albumu, bo od tego przecież zależy czy doczeka się kontynuacji.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Agata
Wygląda na to, że w niedzielę panowie pojawią się razem na wyspie Rugia:
http://www.mv-travel.de/urlaubsnachrich ... eiten.html
http://www.mv-travel.de/urlaubsnachrich ... eiten.html
-
batman
Nie rozumiem tych Waszych ochów i achów w kontekście jak ten album jest świetny i jak świetnie się sprzedaje. Album owszem nie jest najgorszy bo w porównaniu niektórymi dziadostwami popełnionymi przez Tomka to naprawdę jest ok ale mistrzostwo świata to teżnie jest więc nie skręca mnie z radości. Pamięć o MT niestety bije na głowę najnowszą produkcję i chociaż "nowe" MT było bardzo łupankowe to jednak w pamięci zostana takie przeboje jak Win The Race, No Face No Name No Number czy chociażby Juliet. A płyta Thomasa i Fahrekroga niestety pomimo nawiązywania do pewnych disco schematów ma się nijak do MT. Gwoli ścisłości - mnie najnowsze produkcje Bohlena również denerwują (zwłaszcza Lombardi, Medlock, Schuchmacher) ale Thomas i jego kolega nie mają żadnych szans w zestawieniu z produkcjami Dietera pod innym względem. wokół Didiego kręci się prawdziwy pieniądz który daja na promocję wytwórnie płytowe natomiast Thomas tego nie ma i miec nie b ędzie. chyba nie wierzycie, że ktoś nabierze się na nowe Modern Talking bo gdyby tak było to juz wcześniej Systems in Blue dostałoby szansę. Lombardi i Thomas wyskoczyli ze swoimi propozycjami w tym samym czasie. efekt; piosenka Bohlena na miejscu 1, Thomas daleko daleko a za tydzień jeszcze dalej. Bądźmi tego świadomi. Nie mają żadnych szans na sukces chyba, że ktoś wywali jakieś 10 mln euro w promocję i łapówy to zabłysną na chwilę. Ale pytanie kto da bo starzy wyjadacze w branży muzycznej przecież nie. To taki incydent jak kiedyś gdy Thomas spróbował swoich sił w duecie z Glenem Madeirosem (ówczesną gwiazdką jednego przeboju). Ktoś dziś o tym pamięta? Chyba tylko najwierniejsi fani. Poza tym nikt w Thomasa nie będzie pchał pieniędzy na tego typu produkcje bo być może spółka Bohlen i Anders może znowu zacząć działać więc po co wykonywać falstart. reasumując - sympatyczny album, sympatycznego lekko spasionego i posiwiałego Thomasa. Bez hitów i rewelacji ale również i bez wstydu. Singiel Gigolo bardzo fajny i melodyjny. Kasy na rzeczywistą promocję (nie w telewizji sniadaniowej) nikt nie wyłoży więc w zasadzie szczyt możliwoścci tego albumu mamy już za sobą. Być może jeszcze 2-3 tygodnie będzie się wachlował o jakieś 5 miejsc tam lub z powrotem ale to będzie wszystko. Więc jeżeli można was prosić przestańcie się już pompować jakimiś notowaniami na downloadach i tym podobne bo to nie ma nic wspólnego z wynikiem sprzedaży. Czekam na prawdziwe Modern Talking (ewentualnie Blue System, c.C.catch lub inna poważną nawiązująca do świetności produkcję Bohlena) reszta to pic na wodę. Pozdrawiam
-
nado
Powracam z wyspy bananowej, z banicji, na którą skazał mnie władca tego forum - nie tak wszechwiedzący, wspaniałomyślny i wspaniały, jak myślałem, za to wszechmocny niczym Neron (w pełnym tego słowa znaczeniu ).
Powroty są dobre. Nie tylko te dosłowne, ale również te metafizyczne. Anders i Fahrenkrog wiedzieli w jaki sposób powrócić. Podrażnili zmysły słuchaczy zarówno te wzrokowe jak i słuchowe. Dobrali się na zasadzie brunet - blondyn, na zdjęciach przyjęli pozy znane z okładek innych swoich płyt, okrzyknęli się duetem oraz podkreślili to wiele znaczącym tytułem płyty: "Two". Muzycznie zaszaleli, okraszając nowoczesnością proste dźwięki, których korzenie tkwią w "electro lat '80". Nie wszystkim takie zabawy się udają, Andersowi i Fahrenkrogowi jednak wyszło:
1. STAY - Niedobrze zaczynać listę ulubionych utworów na płycie od coverów, ale takiej przeróbki trudno nie wyróżnić. Sheakspear's Sisters pewnie marzą teraz, żeby zaśpiewać z Thomasem Falcecikiem Andersem w duecie. Zmysłowe ogólnie, drapieżne w końcówce, no i ta magiczna melodia. Ocena: 5/7
2. ARMY OF LOVE - inaczej zaaranżowana mogłaby być niezgorszym numerem rockowym. Aranżacyjna orgia electro i równie orgiazmatyczny wokal Andersa. Ocena 5/7 "Mayday ! Mayday ! "
3. NATHALIE - numer można włożyć do andersowej szuflady utworów progresywnych, a takie lubię. Piosenka nieszablonowa i złożona w średnim tempie . Ocena: 5/7
4. HIT OR MISS - zdecydowanie hit, tym razem wyraźnie po STRONIE MODERN. Dynamiczny, bezpretensjonalny, optymistyczny pozostawia niedosyt w chórkach ( te talkingowskie nadal są nie do podrobienia - szkoda
) Ocena: 4,5/7
5. Mr. MOON - po Army of love i Nathalie kolejny numer z rockowym zacięciem, melodią w refrenie a'la MT lat '80 i zaskakującym la la la w 2:19 minucie. Głos Andersa palce lizać. Ocena: 4,5/7
Płyta bardzo równa, melodyjna melodyjnością, na której zbił fortunę Dieter Impotent Bohlen. Oprócz próżnego, wstecznego, ciepłego "SUMMER OF LOVE" i nudnego, klubowego "NO MORE TEARS", większych mankamentów nie stwierdziłem. "GIGOLO" podchodzi mi bardzo - jest dowcipny, wyluzowany i świetnie zaśpiewany (rym
). Nieźle się mają także nowe wersje piosenek ze "Stronga": w wydaniu Fahrenkroga weselsza "udźwiękowiona" wersja "WHY DO YOU CRY" i rzewna, stonowana ballada "I MISS YOU" . Najbardziej komercyjny "WICKED LOVE" może być kolejnym singlem, ale nie ze mną takie numery. Do widzenia się z Państwem 
Powroty są dobre. Nie tylko te dosłowne, ale również te metafizyczne. Anders i Fahrenkrog wiedzieli w jaki sposób powrócić. Podrażnili zmysły słuchaczy zarówno te wzrokowe jak i słuchowe. Dobrali się na zasadzie brunet - blondyn, na zdjęciach przyjęli pozy znane z okładek innych swoich płyt, okrzyknęli się duetem oraz podkreślili to wiele znaczącym tytułem płyty: "Two". Muzycznie zaszaleli, okraszając nowoczesnością proste dźwięki, których korzenie tkwią w "electro lat '80". Nie wszystkim takie zabawy się udają, Andersowi i Fahrenkrogowi jednak wyszło:
1. STAY - Niedobrze zaczynać listę ulubionych utworów na płycie od coverów, ale takiej przeróbki trudno nie wyróżnić. Sheakspear's Sisters pewnie marzą teraz, żeby zaśpiewać z Thomasem Falcecikiem Andersem w duecie. Zmysłowe ogólnie, drapieżne w końcówce, no i ta magiczna melodia. Ocena: 5/7
2. ARMY OF LOVE - inaczej zaaranżowana mogłaby być niezgorszym numerem rockowym. Aranżacyjna orgia electro i równie orgiazmatyczny wokal Andersa. Ocena 5/7 "Mayday ! Mayday ! "
3. NATHALIE - numer można włożyć do andersowej szuflady utworów progresywnych, a takie lubię. Piosenka nieszablonowa i złożona w średnim tempie . Ocena: 5/7
4. HIT OR MISS - zdecydowanie hit, tym razem wyraźnie po STRONIE MODERN. Dynamiczny, bezpretensjonalny, optymistyczny pozostawia niedosyt w chórkach ( te talkingowskie nadal są nie do podrobienia - szkoda
5. Mr. MOON - po Army of love i Nathalie kolejny numer z rockowym zacięciem, melodią w refrenie a'la MT lat '80 i zaskakującym la la la w 2:19 minucie. Głos Andersa palce lizać. Ocena: 4,5/7
Płyta bardzo równa, melodyjna melodyjnością, na której zbił fortunę Dieter Impotent Bohlen. Oprócz próżnego, wstecznego, ciepłego "SUMMER OF LOVE" i nudnego, klubowego "NO MORE TEARS", większych mankamentów nie stwierdziłem. "GIGOLO" podchodzi mi bardzo - jest dowcipny, wyluzowany i świetnie zaśpiewany (rym
- Robert73
Jestem na kupnie albumu na amazonie, ale nie bardzo wiem czym różnią się te wersje(poza cena oczywiście
)
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 558&sr=1-1
http://www.amazon.de/Two-Anders/dp/B005 ... 558&sr=1-2
Może mi ktoś wyjaśni?
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 558&sr=1-1
http://www.amazon.de/Two-Anders/dp/B005 ... 558&sr=1-2
Może mi ktoś wyjaśni?
-
Marcin87
Świetnie, że album tak dobrze się sprzedaje
Baaaaardzo mnie ten fakt cieszy
Uwielbiam tę płytę z każdym odsłuchem coraz bardziej 
- betiq_
- Członek TAFC Polska
jak możesz tak kogoś obrażać?kto dał Ci takie prawo?batman pisze: sympatycznego lekko spasionego i posiwiałego Thomasa
Mnie płyta z każdym odsłuchem zapada bardziej w pamięć, słowa same wchodzą do głowy,a nogi rwą się do szalonego tańca,bosko......