Thomas Anders w Kielcach
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Re: Thomas Anders w Kielcach
Ja miałem więcej szczęścia niż rozumu. Przybylem na Kadzielnię o 20.30 bo chciałem zająć dobre miejsca. Jak wszedłem o 20.35 usłyszałem pierwsze takty Geronimo's Cadillac. Także w sam raz wszedłem. Gdybym przybł na 21.00 miałbym 1/4 koncertu do tyłu ;s

- Didi&Thomas
To może jeszcze ja słówko dodam
Otóż wbrew zdrowemu rozsądkowi i powodowany bliżej nieokreśloną chęcią utrwalenia tego co mnie czeka, zabrałem ze sobą kamerę na ten koncert. Udało mi się nagrać wiele, m.in. moment z naszymi "Mariami", a także balony na "No Face..." czy zimne ognie na "Give me Peace..". Mam także uchwycone po kawałku "Jet Airliner", "China in Your'e Ice", "You Can Win" i "Brother Louie" Mam całe "Why do you Cry" i wreszcie niemal cały final z "YMHYMS". W tym czasie, ktoś jednak do mnie podszedł i zapytał czy udało mi się wszystko nagrać. Ponieważ nie byłem pewien z kim rozmawiam, czy z kimś z polskiej ekipy Thomasa, pilnującej aby nie rejestrować koncertu, czy z którymś z Fanów, który po prostu chciał w jakiś sposób ten materiał ode mnie obejrzeć czy skopiować dość stanowczo stwierdziłem, że nagrywam wyłącznie urywki i wyłącznie dla siebie. Słychać w czasie "YMHYMS" jak rozmawiam z tym chłopakiem. Jeśli jesteś tu na forum to nie gniewaj się proszę, ale w tamtym momencie ten materiał był dla mnie absolutnie bezcenny i za nic nie chciałem go stracić nieopatrznie wydając się przed kimś z obsługi koncertu. Było wyraźnie powiedziane, że nagrywć nie wolno, stąd taka a nie inna moja reakcja. Nagranie mam jakości HD, na karcie SD. Zgrałem je już na twardy dysk, ale obawiam się że nawet jakbym chciał to komuś przegrać (np. Marii Darii
to nie wiedziałbym jak. Powiem Wam, że obróbka materiału HD w komputerze jest zupełnie inna niż zapis analogowy. Zajmuje poza tym mnóstwo miejsca. W moim przypadku wyszło prawie 8 GB. Oczywiście trzeba też brać poprawkę na oświetlenie (siłą rzeczy słabsze niż światło dzienne) oraz na to że nagrywałem "z ręki" bez statywu i na zbliżeniach nie udało się uniknąć drgań. Ale pamiątkę mam na całe życie, a przynajmniej taką mam nadzieję... 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- kikid351
- Członek TAFC Polska
Ale przecież w sobotę był tam taki jeden gość który nagrał koncert w całości i miał kamerę na statywie.
Kto to był z was? Czy to ktoś z forum? Nie wyłączył kamery nawet pomimo upomnień ochrony.Tak, że myślę byłoby super przegrać to od niego jeśli to tylko możliwe.
PS. 8 GB w dzisiejszych czasach to tak jak dyskietka 10 lat temu:):):)
Kto to był z was? Czy to ktoś z forum? Nie wyłączył kamery nawet pomimo upomnień ochrony.Tak, że myślę byłoby super przegrać to od niego jeśli to tylko możliwe.
PS. 8 GB w dzisiejszych czasach to tak jak dyskietka 10 lat temu:):):)
- karuus
Chetnie był nabyła finałowe "YMHYMS" 
tak, widziałam tego gościa z kamerą w sobotę.bodajże cały koncert nagrał...
ja też mam kilka filmików, ale dosyć słaba jakoś, robione zwykłym aparacikiem, jednak mimo wszystko to jakas pamiątka
tak, widziałam tego gościa z kamerą w sobotę.bodajże cały koncert nagrał...
ja też mam kilka filmików, ale dosyć słaba jakoś, robione zwykłym aparacikiem, jednak mimo wszystko to jakas pamiątka
You can win if you want.!
- MODERN JEANNE
Wrzucajcie ludzie co możecie bo jestem w szoku że tak mało filmików pojawiło się przez ten tydzień a tak bym chciała obejrzeć
Gdy zobaczyłam filmik gdy wszyscy rozpaliliście sztuczne ognie porostu łzy stanęły mi w oczach sama nie wiem czemu.
Może to dlatego że wtedy głos się wtedy THOMASOWI załamał a może dlatego że to było bardzo wymowne w związku z nazwą i intencją koncertu(dla ofiar zamachu w Ameryce wiele lat temu)
Jak doszło do tego to co spotkało nasz kraj niedawno(wypadek??? w Smoleńsku) to w połączeniu z tekstem tej piosenki którą wtedy śpiewał Thomas i światełkami które rozpaliliście porostu łzy stanęły mi w oczach.
To było bardzo wzruszające i wymowne
http://www.youtube.com/watch?v=OVQ_Sy5DDRo
Gdy zobaczyłam filmik gdy wszyscy rozpaliliście sztuczne ognie porostu łzy stanęły mi w oczach sama nie wiem czemu.
Może to dlatego że wtedy głos się wtedy THOMASOWI załamał a może dlatego że to było bardzo wymowne w związku z nazwą i intencją koncertu(dla ofiar zamachu w Ameryce wiele lat temu)
Jak doszło do tego to co spotkało nasz kraj niedawno(wypadek??? w Smoleńsku) to w połączeniu z tekstem tej piosenki którą wtedy śpiewał Thomas i światełkami które rozpaliliście porostu łzy stanęły mi w oczach.
To było bardzo wzruszające i wymowne
http://www.youtube.com/watch?v=OVQ_Sy5DDRo
I LOVE DB AND TA!
- Fanka MT
No to wielka szkoda, ale rozumiem i dziękuję za chęciDidi&Thomas pisze:Nagranie mam jakości HD, na karcie SD. Zgrałem je już na twardy dysk, ale obawiam się że nawet jakbym chciał to komuś przegrać (np. Marii Dariito nie wiedziałbym jak.
A tak a propos, pytałam, czy ktoś ma może fotki z soboty, kiedy byłam z Thomasem na scenie. Teraz chciałam się dowiedzieć, czy może posiadacie jakieś filmiki, co? Nagrał ktoś, coś ciekawego? Albo np, jak nasz idol machał na scenie tym rysunkiem z wierszem oprawionym w ramce? To było na utworze "Brother Louie"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Ojeju... Didi&Thomas serio nie ma takiej możliwosci?
Siedziałes może w prawym sektorze?
edit: jak cos, znam bardzo łatwy o obsłudze program do wycinania fragmentów filmu pod windows. Mogę Cię pokierować
ile bym dała za to nagranie... Chociaż kilka minut...Didi&Thomas pisze:Udało mi się nagrać wiele, m.in. moment z naszymi "Mariami"
Siedziałes może w prawym sektorze?
edit: jak cos, znam bardzo łatwy o obsłudze program do wycinania fragmentów filmu pod windows. Mogę Cię pokierować
- Fanka MT
Byłoby super! Też by mi zależało na tym filmiku, zwłaszcza jak go masz w takiej dobrej jakości 
Dziękuję...
Dziękuję...
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Daria, mam własnie ten sam problem. Jak mnie Thomas zawołał, to zostawiłam mamie aparat i powiedziłam: masz, nagrywaj.
Ale ona chciała zrobić zdjęcie, a jako, że był ustawiony tryb nagrywania, to zamiast robić zdjęcia, tylko pofragmentowała filmik -.- Kocham moją rodzinkę!
Ale ona chciała zrobić zdjęcie, a jako, że był ustawiony tryb nagrywania, to zamiast robić zdjęcia, tylko pofragmentowała filmik -.- Kocham moją rodzinkę!
- Fanka MT
Heh, no widzisz jak to jest
Moja rodzinka robiła zdjęcia, ale mamy kiepski aparat i bez lampy błyskowej (na panujące wówczas oświetlenie) nie dawał rady i wszystko wyszło zamazane... No cóż moja "Siostro Mario" musimy coś wykombinować hehe 
Dziękuję...
Dziękuję...
- karuus
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Na stronie 30 tego tematu zamieściłam Wasze 2 zdjęcia.Poszukajcie w necie na pewno są 
- Provocator72
Chodzi ci o konkretne fotki, czy ogólnie z koncertu. Mam fotki koncertu zrobione lustrzanką cyfrową. Niestety tylko z soboty.
- Fanka MT
Nie, no chodzi mi o ogólne fotki (a najlepiej te z pobytu na scenie), aczkolwiek, nie mam żadnych zdjęć z koncertów, więc inne też mnie zadowolą 
Dziękuję...
Dziękuję...
- Fanka MT
Haha, no tak - to jak Thomas próbował powiedzieć "Budzyńska" było bezcennemaria MT pisze:sorry za maly offtop, ale musze to powiedziec. Mario, za kazdym razem, jak widze jakis Twoj post wybucham smiechem przypominajac sobie niezwykla sytuacje w jakiej zanlazlysmy sie w sobote. nadal nie moge uwierzyc w swoje szczescie, bo moje najwieksze marzenie spelnilo sie od tak po prostu i to tak nagle... nie wiem, tez tak masz?
Dziękuję...
Dziękuję...
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Zajrzyj w ''nasze' miejsce!Fanka MT pisze:Nie, no chodzi mi o ogólne fotki (a najlepiej te z pobytu na scenie), aczkolwiek, nie mam żadnych zdjęć z koncertów, więc inne też mnie zadowolą
MODERN TALKING FOREVER!!!