Thomas Anders w Kielcach

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: Krzychu »

Ja miałem więcej szczęścia niż rozumu. Przybylem na Kadzielnię o 20.30 bo chciałem zająć dobre miejsca. Jak wszedłem o 20.35 usłyszałem pierwsze takty Geronimo's Cadillac. Także w sam raz wszedłem. Gdybym przybł na 21.00 miałbym 1/4 koncertu do tyłu ;s
Obrazek
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

To może jeszcze ja słówko dodam 8) Otóż wbrew zdrowemu rozsądkowi i powodowany bliżej nieokreśloną chęcią utrwalenia tego co mnie czeka, zabrałem ze sobą kamerę na ten koncert. Udało mi się nagrać wiele, m.in. moment z naszymi "Mariami", a także balony na "No Face..." czy zimne ognie na "Give me Peace..". Mam także uchwycone po kawałku "Jet Airliner", "China in Your'e Ice", "You Can Win" i "Brother Louie" Mam całe "Why do you Cry" i wreszcie niemal cały final z "YMHYMS". W tym czasie, ktoś jednak do mnie podszedł i zapytał czy udało mi się wszystko nagrać. Ponieważ nie byłem pewien z kim rozmawiam, czy z kimś z polskiej ekipy Thomasa, pilnującej aby nie rejestrować koncertu, czy z którymś z Fanów, który po prostu chciał w jakiś sposób ten materiał ode mnie obejrzeć czy skopiować dość stanowczo stwierdziłem, że nagrywam wyłącznie urywki i wyłącznie dla siebie. Słychać w czasie "YMHYMS" jak rozmawiam z tym chłopakiem. Jeśli jesteś tu na forum to nie gniewaj się proszę, ale w tamtym momencie ten materiał był dla mnie absolutnie bezcenny i za nic nie chciałem go stracić nieopatrznie wydając się przed kimś z obsługi koncertu. Było wyraźnie powiedziane, że nagrywć nie wolno, stąd taka a nie inna moja reakcja. Nagranie mam jakości HD, na karcie SD. Zgrałem je już na twardy dysk, ale obawiam się że nawet jakbym chciał to komuś przegrać (np. Marii Darii ;) to nie wiedziałbym jak. Powiem Wam, że obróbka materiału HD w komputerze jest zupełnie inna niż zapis analogowy. Zajmuje poza tym mnóstwo miejsca. W moim przypadku wyszło prawie 8 GB. Oczywiście trzeba też brać poprawkę na oświetlenie (siłą rzeczy słabsze niż światło dzienne) oraz na to że nagrywałem "z ręki" bez statywu i na zbliżeniach nie udało się uniknąć drgań. Ale pamiątkę mam na całe życie, a przynajmniej taką mam nadzieję... 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
kikid351
Członek TAFC Polska

Post autor: kikid351 »

Ale przecież w sobotę był tam taki jeden gość który nagrał koncert w całości i miał kamerę na statywie.
Kto to był z was? Czy to ktoś z forum? Nie wyłączył kamery nawet pomimo upomnień ochrony.Tak, że myślę byłoby super przegrać to od niego jeśli to tylko możliwe.
PS. 8 GB w dzisiejszych czasach to tak jak dyskietka 10 lat temu:):):)
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Chetnie był nabyła finałowe "YMHYMS" :)
tak, widziałam tego gościa z kamerą w sobotę.bodajże cały koncert nagrał...
ja też mam kilka filmików, ale dosyć słaba jakoś, robione zwykłym aparacikiem, jednak mimo wszystko to jakas pamiątka :D
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wrzucajcie ludzie co możecie bo jestem w szoku że tak mało filmików pojawiło się przez ten tydzień a tak bym chciała obejrzeć :D
Gdy zobaczyłam filmik gdy wszyscy rozpaliliście sztuczne ognie porostu łzy stanęły mi w oczach sama nie wiem czemu.

Może to dlatego że wtedy głos się wtedy THOMASOWI załamał a może dlatego że to było bardzo wymowne w związku z nazwą i intencją koncertu(dla ofiar zamachu w Ameryce wiele lat temu)

Jak doszło do tego to co spotkało nasz kraj niedawno(wypadek??? w Smoleńsku) to w połączeniu z tekstem tej piosenki którą wtedy śpiewał Thomas i światełkami które rozpaliliście porostu łzy stanęły mi w oczach.
To było bardzo wzruszające i wymowne
http://www.youtube.com/watch?v=OVQ_Sy5DDRo
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Didi&Thomas pisze:Nagranie mam jakości HD, na karcie SD. Zgrałem je już na twardy dysk, ale obawiam się że nawet jakbym chciał to komuś przegrać (np. Marii Darii ;) to nie wiedziałbym jak.
No to wielka szkoda, ale rozumiem i dziękuję za chęci :)

A tak a propos, pytałam, czy ktoś ma może fotki z soboty, kiedy byłam z Thomasem na scenie. Teraz chciałam się dowiedzieć, czy może posiadacie jakieś filmiki, co? Nagrał ktoś, coś ciekawego? Albo np, jak nasz idol machał na scenie tym rysunkiem z wierszem oprawionym w ramce? To było na utworze "Brother Louie" :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Ojeju... Didi&Thomas serio nie ma takiej możliwosci?
Didi&Thomas pisze:Udało mi się nagrać wiele, m.in. moment z naszymi "Mariami"
ile bym dała za to nagranie... Chociaż kilka minut...
Siedziałes może w prawym sektorze?

edit: jak cos, znam bardzo łatwy o obsłudze program do wycinania fragmentów filmu pod windows. Mogę Cię pokierować ;)
Awatar użytkownika
Fanka MT

Byłoby super! Też by mi zależało na tym filmiku, zwłaszcza jak go masz w takiej dobrej jakości :)

Dziękuję...

Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Daria, mam własnie ten sam problem. Jak mnie Thomas zawołał, to zostawiłam mamie aparat i powiedziłam: masz, nagrywaj.
Ale ona chciała zrobić zdjęcie, a jako, że był ustawiony tryb nagrywania, to zamiast robić zdjęcia, tylko pofragmentowała filmik -.- Kocham moją rodzinkę!
Awatar użytkownika
Fanka MT

Heh, no widzisz jak to jest :) Moja rodzinka robiła zdjęcia, ale mamy kiepski aparat i bez lampy błyskowej (na panujące wówczas oświetlenie) nie dawał rady i wszystko wyszło zamazane... No cóż moja "Siostro Mario" musimy coś wykombinować hehe :D

Dziękuję...

Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Marie, Marie :) znajdzie sie ktos ze zdjeciami :D
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Na stronie 30 tego tematu zamieściłam Wasze 2 zdjęcia.Poszukajcie w necie na pewno są ;)
Awatar użytkownika
Provocator72

Post autor: Provocator72 »

Chodzi ci o konkretne fotki, czy ogólnie z koncertu. Mam fotki koncertu zrobione lustrzanką cyfrową. Niestety tylko z soboty.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Nie, no chodzi mi o ogólne fotki (a najlepiej te z pobytu na scenie), aczkolwiek, nie mam żadnych zdjęć z koncertów, więc inne też mnie zadowolą :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Fanka MT

maria MT pisze:sorry za maly offtop, ale musze to powiedziec. Mario, za kazdym razem, jak widze jakis Twoj post wybucham smiechem przypominajac sobie niezwykla sytuacje w jakiej zanlazlysmy sie w sobote. nadal nie moge uwierzyc w swoje szczescie, bo moje najwieksze marzenie spelnilo sie od tak po prostu i to tak nagle... nie wiem, tez tak masz? :wink:
Haha, no tak - to jak Thomas próbował powiedzieć "Budzyńska" było bezcenne :D Rozśmieszył wszystkich do łez ;) Co do tego marzenia - to rzeczywiście, w życiu bym się nie spodziewała, że dojdzie do tego, że wyląduje u Thomasa na scenie :D Ten to umie zaskakiwać :D Ale my chyba także go w pewien sposób zadziwiłyśmy hehe :D

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Fanka MT pisze:Nie, no chodzi mi o ogólne fotki (a najlepiej te z pobytu na scenie), aczkolwiek, nie mam żadnych zdjęć z koncertów, więc inne też mnie zadowolą :)
Zajrzyj w ''nasze' miejsce! :wink:
MODERN TALKING FOREVER!!!
ODPOWIEDZ