Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
- Peter
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
Ta ballada jest nijaka, nie grzeje mnie więc stąd taka nota. Nie powinno być odgrzewanych kotletów, a na pewno nie tych ze "Strong". Lepsze by były z "Good Karma"....
- Ann
- Członek TAFC Polska
Mnie się bardzo podoba ballada "I Miss You" i uważam,że dobrze się stało,że znalazła się na tym albumie.
MY DREAMS COME TRUE 
- Peter
Pytanie po co drugi raz wydawać coś co było w niezmienionej formie już wydane? Tak potrafią robić tylko przebrzmiałe gwiazdy z dawnej epoki. Podobnie robi Alphaville....
- CheriLady
Thomas jest wspaniałym, pełnym ciepla wokalistą co słychać w każdej jego płycie i nie będę oceniać która z jego piosenek jest gorsza a która lepsza i jaka powinna być płyta a jaka nie. Dla mnie ważne jest tylko to żeby dalej pokazywał poprzez swoje piosenki SIEBIE a wtedy będzie sukces murowany 
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Chyba nie przesłuchałeś uważnie tego utworuPeter pisze:Pytanie po co drugi raz wydawać coś co było w niezmienionej formie już wydane?
- Emil45677
Super! Właśnie przesłuchałem wszystkie utwory z albumu "Two"...rewelacja
. Swoją drogą w tej chwili jest 49 minut po północy a album już jest w sieci i to na popularnym polskim serwisie z różnymi plikami, ba...był już tam wczoraj przed 19....Ci co zechcą znaleźć to powinni się domyśleć o jaki serwis chodzi, nie chciałbym go reklamować
. Na razie nie mogę się zebrać na ocenę każdego z utworów...dopiero co jestem świeżo po przesłuchaniu i jest to świetny album...teraz mogę to stwierdzić bez żadnych wątpliwości
.
PS
Stwierdzenie "the 80's meet 2011" w artykułach przedstawiających sylwetkę tego nowego duetu jest jak najbardziej na miejscu
PS
Stwierdzenie "the 80's meet 2011" w artykułach przedstawiających sylwetkę tego nowego duetu jest jak najbardziej na miejscu
-
Marcin87
Przesłuchałem cały album Two i pragnę powiedzieć, że spełnił moje oczekiwania
Jest to świetny album, składający się praktycznie ze samych bardzo dobrych utworów
Co się tyczy samego albumu to jest trochę krótki, bo ma stosunkowo mało piosenek (12) a żadna piosenka nie jest dłuższa niż 4 minuty (jedna nawet nie ma trzech). Najważniejsze jest jednak to co zostało na nim zawarte, dlatego powiem kilka słów o każdym utworze z osobna:
Gigolo: bardzo dobry utwór singlowy, w którym najbardziej podoba mi się końcówka refrenu. Gdy po raz pierwszy słuchałem go w całości na singlu od razu mi się spodobał i jeszcze się nie znudził
ocena 5/6
No More Tears On The Dancefloor: bardzo dobra piosenka, ale na albumie znajdziemy jeszcze lepsze. Ocena 4/6
Summer Of Love: to kolejny świetny przebój, tylko szkoda, że jest taki krótki
ale ogólnie jest super i jeszcze raz super
Ocena 5/6
Wicked Love: jedna z najlepszych piosenek na płycie
Jest ona tym utworem, w którym zwrotki bardziej mi się podobają niż refren, chociaż ten też jest świetnie zrobiony. W zwrotkach podoba mi się rytm i te dźwięki, które słychać w przerwie śpiewu Thomasa
W refrenie natomiast podoba mi się jego dalsza część; Anders śpiewa wtedy w tzw. "mroczny sposób" - świetnie
Ocena 6/6
Mr. Moon: najlepsza piosenka na płycie
Obłęd - kompozycja. Wszystko jest tu świetne a najbardziej doskonała druga część refrenu. Chcę to widzieć na singlu, bez gadania
Uwielbiam i ubóstwiam ten utwór! Ocena 6/6
Nathalie: następna piosenka z wysokiej półki. Zwrotka może na kolana nie powala, ale refren nadrabia wszystko. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie żeński wokal w refrenie; bardzo dobry pomysł z tym kobiecym głosem. Ocena 5/6
Stay: jeżeli chodzi o cover to muszę powiedzieć, że oryginału panowie nie poprawili. Sama piosenka jest świetna, ale w oryginale niestety. Nie znaczy to jednak, że wyszedł fatalnie, broń Boże! Wyszedł fajnie, ale już nie tak jak pierwowzór. Ocena 4/6
Hit Or A Miss: trzeba tu powiedzieć, że jet jednym z najciekawszych utworów na płycie, bardzo dobrym z resztą. Ma ciekawy "szalony" refren. Najciekawsze jest to, że refren cały zaśpiewany jest falsetem. Ocena 5/6
Why Do You Cry: piosenka Thomasa wydaje mi się najsłabsza tutaj. Sama w sobie może jest nawet dobra, ale w świetle tych wszyskich hiciorów wypada blado. Ocena 4/6
Maria: jedna z moich ulubionych piosenek! Ma super refren, miło się jej słucha. Ocena 5/6
Army Of Love: tutaj panowie się także bardzo postarali. Naprawdę świetna piosenka, jedna z najlepszych zaraz po Mr. Moon i Wicked Love. Nie można obok tego utworu przejść obojętnie. Ocena 6/6
I Miss You: jedyna ballada na tym krążku należy do dobrych piosenek. Lubię jej klimat. Można się wsłuchać i zapomnieć o świecie. Ocena 5/6
Podsumowując album jest genialny i dawno nie słuchałem tak dobrej płyty. Życzę sobie, wszystkim Fanom, Thomasowi i Uwe żeby ta współpraca obu panów trwała jak najdłużej i przynosiła tak dobre owoce jak ten krążek. Płyta warta polecenia.
Gigolo: bardzo dobry utwór singlowy, w którym najbardziej podoba mi się końcówka refrenu. Gdy po raz pierwszy słuchałem go w całości na singlu od razu mi się spodobał i jeszcze się nie znudził
No More Tears On The Dancefloor: bardzo dobra piosenka, ale na albumie znajdziemy jeszcze lepsze. Ocena 4/6
Summer Of Love: to kolejny świetny przebój, tylko szkoda, że jest taki krótki
Wicked Love: jedna z najlepszych piosenek na płycie
Mr. Moon: najlepsza piosenka na płycie
Nathalie: następna piosenka z wysokiej półki. Zwrotka może na kolana nie powala, ale refren nadrabia wszystko. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie żeński wokal w refrenie; bardzo dobry pomysł z tym kobiecym głosem. Ocena 5/6
Stay: jeżeli chodzi o cover to muszę powiedzieć, że oryginału panowie nie poprawili. Sama piosenka jest świetna, ale w oryginale niestety. Nie znaczy to jednak, że wyszedł fatalnie, broń Boże! Wyszedł fajnie, ale już nie tak jak pierwowzór. Ocena 4/6
Hit Or A Miss: trzeba tu powiedzieć, że jet jednym z najciekawszych utworów na płycie, bardzo dobrym z resztą. Ma ciekawy "szalony" refren. Najciekawsze jest to, że refren cały zaśpiewany jest falsetem. Ocena 5/6
Why Do You Cry: piosenka Thomasa wydaje mi się najsłabsza tutaj. Sama w sobie może jest nawet dobra, ale w świetle tych wszyskich hiciorów wypada blado. Ocena 4/6
Maria: jedna z moich ulubionych piosenek! Ma super refren, miło się jej słucha. Ocena 5/6
Army Of Love: tutaj panowie się także bardzo postarali. Naprawdę świetna piosenka, jedna z najlepszych zaraz po Mr. Moon i Wicked Love. Nie można obok tego utworu przejść obojętnie. Ocena 6/6
I Miss You: jedyna ballada na tym krążku należy do dobrych piosenek. Lubię jej klimat. Można się wsłuchać i zapomnieć o świecie. Ocena 5/6
Podsumowując album jest genialny i dawno nie słuchałem tak dobrej płyty. Życzę sobie, wszystkim Fanom, Thomasowi i Uwe żeby ta współpraca obu panów trwała jak najdłużej i przynosiła tak dobre owoce jak ten krążek. Płyta warta polecenia.
- Emil45677
A tymczasem trochę o sprzedaży...
Jeśli chodzi o Amazon to od przedwczoraj można zaobserwować powolną drogę ku wyższym pozycjom, w ciągu tych ostatnich dni album zajmował pozycje w granicach 50 - 73. Natomiast kilka dni wcześniej album zajmował pozycje w przedziale 73 - 96. Oczywiście mówię tu o Limited Edition bo ta sprzedaje się najlepiej, aktualnie jest na miejscu 52.
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 79144011_6
Zwykła wersja albumu "Two" jest aktualnie na miejscu 153
http://www.amazon.de/Two-Anders/dp/B005 ... pd_sim_m_4
Dzisiaj na listę w serwisie musicload wszedł album "Two" i zaczął od 20 miejsca. W tej chwili przeskoczył na 14 pozycję
.
http://www.musicload.de/charts
Jeśli chodzi o Amazon to od przedwczoraj można zaobserwować powolną drogę ku wyższym pozycjom, w ciągu tych ostatnich dni album zajmował pozycje w granicach 50 - 73. Natomiast kilka dni wcześniej album zajmował pozycje w przedziale 73 - 96. Oczywiście mówię tu o Limited Edition bo ta sprzedaje się najlepiej, aktualnie jest na miejscu 52.
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 79144011_6
Zwykła wersja albumu "Two" jest aktualnie na miejscu 153
http://www.amazon.de/Two-Anders/dp/B005 ... pd_sim_m_4
Dzisiaj na listę w serwisie musicload wszedł album "Two" i zaczął od 20 miejsca. W tej chwili przeskoczył na 14 pozycję
http://www.musicload.de/charts
Ostatnio zmieniony pt cze 10, 2011 9:06 przez Emil45677, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin87
Płyta jest naprawdę dobra i liczę, że będzie dobrze się sprzedawać 
- art_system
Wicked Love i Hit Or A Miss (Mr. Moon na 3 miejscu) to moi faworycie na singiel. Ależ jest energia w tych piosenkach, super modernowa. Nawet przez chwilke pomyślałem, jakos tak automatycznie, że zaraz odpalę kompa i na full włączę nową płytkę, to naprawde jest nowy album Modern Talking:)Strong może się schować, jedynie Stay Whit Me było na poziomie. Uwe ma rękę do przebojów, używa dużo ciekawych ozdobników np. gitarkę na końcu Mr. Moon -LUBIĘ TO:) ALbum równy , melodyjny, przebojowy HI HI HI. Jestem teraz w domu,żonka w pracy ,dziecko w przedszkolu, wiecie co się teraz dzieje, mój blok odlatuje, oby tylko policja nie przyjechała mnie uciszyć bo i takl nic nie słyszą:) WICKED LOVE CUDO!!! a może jednak Hit OR A MIss, sma już nie wiem, obłędne chórki...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Emil45677
Haha racja...mój blok już zdążył odleciećart_system pisze: mój blok odlatuje, oby tylko policja nie przyjechała mnie uciszyć bo i takl nic nie słyszą:) WICKED LOVE CUDO!!!
- tanathos
przesłuchałem płytę. ale przyrzekam--> kupię oryginał.
ta płyta jest genialna! wspaniałe melodie, świeże pomysły, ciekawe ozdobniki, wspaniały wokal andersa, znakomite chórki, i bardzo dobre teksty!
choć nowe płyty MT były dobre, to ta płyta jest lepsza od nowych płyt Modernów. żadna z nowych płyt MT nie podobała mi się tak bardzo jak omawiany "Two".
podziwiam talent pana Fahrenkroga- to niezwykle zdolny człowiek.
obaj panowie, i Anders i Fahrenkrog włożyli w tę płytę mnóstwo serca i genialnych pomysłów. jestem pod ogromnym wrażeniem.
chcę aby ta płyta odniosła sukces, bo w pełni na to zasługuje.
i chcę aby Anders i Fahrenkrog grali razem jak najdłużej.
moje ulubione utwory to..... wszyskie są genialne. wnikliwa analiza później:-)
p.s.- nie sadzicie że w końcówce piosenki "stay" słychać samego fahrenkroga?
ta płyta jest genialna! wspaniałe melodie, świeże pomysły, ciekawe ozdobniki, wspaniały wokal andersa, znakomite chórki, i bardzo dobre teksty!
choć nowe płyty MT były dobre, to ta płyta jest lepsza od nowych płyt Modernów. żadna z nowych płyt MT nie podobała mi się tak bardzo jak omawiany "Two".
podziwiam talent pana Fahrenkroga- to niezwykle zdolny człowiek.
obaj panowie, i Anders i Fahrenkrog włożyli w tę płytę mnóstwo serca i genialnych pomysłów. jestem pod ogromnym wrażeniem.
chcę aby ta płyta odniosła sukces, bo w pełni na to zasługuje.
i chcę aby Anders i Fahrenkrog grali razem jak najdłużej.
moje ulubione utwory to..... wszyskie są genialne. wnikliwa analiza później:-)
p.s.- nie sadzicie że w końcówce piosenki "stay" słychać samego fahrenkroga?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
COPY KILL MUSIC!!!Emil45677 pisze:Super! Właśnie przesłuchałem wszystkie utwory z albumu "Two"...rewelacja. Swoją drogą w tej chwili jest 49 minut po północy a album już jest w sieci i to na popularnym polskim serwisie z różnymi plikami, ba...był już tam wczoraj przed 19....Ci co zechcą znaleźć to powinni się domyśleć o jaki serwis chodzi, nie chciałbym go reklamować
. Na razie nie mogę się zebrać na ocenę każdego z utworów...dopiero co jestem świeżo po przesłuchaniu i jest to świetny album...teraz mogę to stwierdzić bez żadnych wątpliwości
.
PS
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- Emil45677
Ej, spokojnie33ccd pisze:COPY KILL MUSIC!!!
-
dawidsikorski2
He a ja mam juz plytke mieszkam w niemczech i dzis rano pojechalem do saturna po plytke:) Plyta jest swietna:):) Pozdrawiam:)
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Patryk-spokojnie
.
Prawdziwy Fan na pewno kupi oryginał.Ja też wpadłam w sieć i nie oparłam się ściągnięciu.Oryginał jest w drodze do mnie
A króciutko o albumie u mnie w skali 5/6.
Moim faworytem jest
Wicked Love - rewelacyjny utwór ,w całości brzmi na prawdę odlotowo
Hit Or A Miss - podobał mi się od początku ze względu na chórek
Maria - też od początku mi się podobał,nie umiem dokładnie określić co takiego jest w tym utworze,bardzo podoba mi się samo słowo (imię)"Maria" w jaki sposób jest zaśpiewane
Bardzo dobrze też wypada całość No More Tears...-świetnie zaśpiewany refren
Momentami można się zakręcić i pomyśleć,że to Modern Talking,nie dziwię się,że duet A/F jest porównywany do MT nie tylko ze względu podobieństwa Uwe do Dietera (wysoki blondyn,kompozytor i producent),ale sporo chórków jest wykorzystanych na albumie.Bardzo dobrze brzmią nie nie jest to przesadzony "pisk".
Moim zdaniem powinni wydać jeszcze jeden lub 2 maxi single do tego albumu.
Prawdziwy Fan na pewno kupi oryginał.Ja też wpadłam w sieć i nie oparłam się ściągnięciu.Oryginał jest w drodze do mnie
A króciutko o albumie u mnie w skali 5/6.
Moim faworytem jest
Wicked Love - rewelacyjny utwór ,w całości brzmi na prawdę odlotowo
Hit Or A Miss - podobał mi się od początku ze względu na chórek
Maria - też od początku mi się podobał,nie umiem dokładnie określić co takiego jest w tym utworze,bardzo podoba mi się samo słowo (imię)"Maria" w jaki sposób jest zaśpiewane
Bardzo dobrze też wypada całość No More Tears...-świetnie zaśpiewany refren
Momentami można się zakręcić i pomyśleć,że to Modern Talking,nie dziwię się,że duet A/F jest porównywany do MT nie tylko ze względu podobieństwa Uwe do Dietera (wysoki blondyn,kompozytor i producent),ale sporo chórków jest wykorzystanych na albumie.Bardzo dobrze brzmią nie nie jest to przesadzony "pisk".
Moim zdaniem powinni wydać jeszcze jeden lub 2 maxi single do tego albumu.