Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Peter »

Ta ballada jest nijaka, nie grzeje mnie więc stąd taka nota. Nie powinno być odgrzewanych kotletów, a na pewno nie tych ze "Strong". Lepsze by były z "Good Karma"....
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie się bardzo podoba ballada "I Miss You" i uważam,że dobrze się stało,że znalazła się na tym albumie.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pytanie po co drugi raz wydawać coś co było w niezmienionej formie już wydane? Tak potrafią robić tylko przebrzmiałe gwiazdy z dawnej epoki. Podobnie robi Alphaville....
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Thomas jest wspaniałym, pełnym ciepla wokalistą co słychać w każdej jego płycie i nie będę oceniać która z jego piosenek jest gorsza a która lepsza i jaka powinna być płyta a jaka nie. Dla mnie ważne jest tylko to żeby dalej pokazywał poprzez swoje piosenki SIEBIE a wtedy będzie sukces murowany :D
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Pytanie po co drugi raz wydawać coś co było w niezmienionej formie już wydane?
Chyba nie przesłuchałeś uważnie tego utworu ;)
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Super! Właśnie przesłuchałem wszystkie utwory z albumu "Two"...rewelacja :D. Swoją drogą w tej chwili jest 49 minut po północy a album już jest w sieci i to na popularnym polskim serwisie z różnymi plikami, ba...był już tam wczoraj przed 19....Ci co zechcą znaleźć to powinni się domyśleć o jaki serwis chodzi, nie chciałbym go reklamować :). Na razie nie mogę się zebrać na ocenę każdego z utworów...dopiero co jestem świeżo po przesłuchaniu i jest to świetny album...teraz mogę to stwierdzić bez żadnych wątpliwości :D.

PS
Stwierdzenie "the 80's meet 2011" w artykułach przedstawiających sylwetkę tego nowego duetu jest jak najbardziej na miejscu :)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Przesłuchałem cały album Two i pragnę powiedzieć, że spełnił moje oczekiwania :D Jest to świetny album, składający się praktycznie ze samych bardzo dobrych utworów :!: Co się tyczy samego albumu to jest trochę krótki, bo ma stosunkowo mało piosenek (12) a żadna piosenka nie jest dłuższa niż 4 minuty (jedna nawet nie ma trzech). Najważniejsze jest jednak to co zostało na nim zawarte, dlatego powiem kilka słów o każdym utworze z osobna:

Gigolo: bardzo dobry utwór singlowy, w którym najbardziej podoba mi się końcówka refrenu. Gdy po raz pierwszy słuchałem go w całości na singlu od razu mi się spodobał i jeszcze się nie znudził :wink: ocena 5/6
No More Tears On The Dancefloor: bardzo dobra piosenka, ale na albumie znajdziemy jeszcze lepsze. Ocena 4/6
Summer Of Love: to kolejny świetny przebój, tylko szkoda, że jest taki krótki :( ale ogólnie jest super i jeszcze raz super :D Ocena 5/6
Wicked Love: jedna z najlepszych piosenek na płycie :!: Jest ona tym utworem, w którym zwrotki bardziej mi się podobają niż refren, chociaż ten też jest świetnie zrobiony. W zwrotkach podoba mi się rytm i te dźwięki, które słychać w przerwie śpiewu Thomasa :wink: W refrenie natomiast podoba mi się jego dalsza część; Anders śpiewa wtedy w tzw. "mroczny sposób" - świetnie :wink: Ocena 6/6
Mr. Moon: najlepsza piosenka na płycie :!: Obłęd - kompozycja. Wszystko jest tu świetne a najbardziej doskonała druga część refrenu. Chcę to widzieć na singlu, bez gadania :lol: Uwielbiam i ubóstwiam ten utwór! Ocena 6/6
Nathalie: następna piosenka z wysokiej półki. Zwrotka może na kolana nie powala, ale refren nadrabia wszystko. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie żeński wokal w refrenie; bardzo dobry pomysł z tym kobiecym głosem. Ocena 5/6
Stay: jeżeli chodzi o cover to muszę powiedzieć, że oryginału panowie nie poprawili. Sama piosenka jest świetna, ale w oryginale niestety. Nie znaczy to jednak, że wyszedł fatalnie, broń Boże! Wyszedł fajnie, ale już nie tak jak pierwowzór. Ocena 4/6
Hit Or A Miss: trzeba tu powiedzieć, że jet jednym z najciekawszych utworów na płycie, bardzo dobrym z resztą. Ma ciekawy "szalony" refren. Najciekawsze jest to, że refren cały zaśpiewany jest falsetem. Ocena 5/6
Why Do You Cry: piosenka Thomasa wydaje mi się najsłabsza tutaj. Sama w sobie może jest nawet dobra, ale w świetle tych wszyskich hiciorów wypada blado. Ocena 4/6
Maria: jedna z moich ulubionych piosenek! Ma super refren, miło się jej słucha. Ocena 5/6
Army Of Love: tutaj panowie się także bardzo postarali. Naprawdę świetna piosenka, jedna z najlepszych zaraz po Mr. Moon i Wicked Love. Nie można obok tego utworu przejść obojętnie. Ocena 6/6
I Miss You: jedyna ballada na tym krążku należy do dobrych piosenek. Lubię jej klimat. Można się wsłuchać i zapomnieć o świecie. Ocena 5/6

Podsumowując album jest genialny i dawno nie słuchałem tak dobrej płyty. Życzę sobie, wszystkim Fanom, Thomasowi i Uwe żeby ta współpraca obu panów trwała jak najdłużej i przynosiła tak dobre owoce jak ten krążek. Płyta warta polecenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Emil45677

A tymczasem trochę o sprzedaży...

Jeśli chodzi o Amazon to od przedwczoraj można zaobserwować powolną drogę ku wyższym pozycjom, w ciągu tych ostatnich dni album zajmował pozycje w granicach 50 - 73. Natomiast kilka dni wcześniej album zajmował pozycje w przedziale 73 - 96. Oczywiście mówię tu o Limited Edition bo ta sprzedaje się najlepiej, aktualnie jest na miejscu 52.
http://www.amazon.de/Two-signierte-Limi ... 79144011_6

Zwykła wersja albumu "Two" jest aktualnie na miejscu 153
http://www.amazon.de/Two-Anders/dp/B005 ... pd_sim_m_4

Dzisiaj na listę w serwisie musicload wszedł album "Two" i zaczął od 20 miejsca. W tej chwili przeskoczył na 14 pozycję :).
http://www.musicload.de/charts
Ostatnio zmieniony pt cze 10, 2011 9:06 przez Emil45677, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Płyta jest naprawdę dobra i liczę, że będzie dobrze się sprzedawać :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Wicked Love i Hit Or A Miss (Mr. Moon na 3 miejscu) to moi faworycie na singiel. Ależ jest energia w tych piosenkach, super modernowa. Nawet przez chwilke pomyślałem, jakos tak automatycznie, że zaraz odpalę kompa i na full włączę nową płytkę, to naprawde jest nowy album Modern Talking:)Strong może się schować, jedynie Stay Whit Me było na poziomie. Uwe ma rękę do przebojów, używa dużo ciekawych ozdobników np. gitarkę na końcu Mr. Moon -LUBIĘ TO:) ALbum równy , melodyjny, przebojowy HI HI HI. Jestem teraz w domu,żonka w pracy ,dziecko w przedszkolu, wiecie co się teraz dzieje, mój blok odlatuje, oby tylko policja nie przyjechała mnie uciszyć bo i takl nic nie słyszą:) WICKED LOVE CUDO!!! a może jednak Hit OR A MIss, sma już nie wiem, obłędne chórki...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Emil45677

art_system pisze: mój blok odlatuje, oby tylko policja nie przyjechała mnie uciszyć bo i takl nic nie słyszą:) WICKED LOVE CUDO!!!
Haha racja...mój blok już zdążył odlecieć :D. Przesłuchałem album na full by usłyszeć dosłownie wszystko. Poziom "ozdobników" i różnorodność dźwięków...to wszystko jest na super poziomie :). No i oczywiście wspaniały głos Thomasa...no po prostu cudo. Słucham tego albumu na okrągło, już nawet nie wiem który raz :).
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

przesłuchałem płytę. ale przyrzekam--> kupię oryginał.
ta płyta jest genialna! wspaniałe melodie, świeże pomysły, ciekawe ozdobniki, wspaniały wokal andersa, znakomite chórki, i bardzo dobre teksty!

choć nowe płyty MT były dobre, to ta płyta jest lepsza od nowych płyt Modernów. żadna z nowych płyt MT nie podobała mi się tak bardzo jak omawiany "Two".

podziwiam talent pana Fahrenkroga- to niezwykle zdolny człowiek.
obaj panowie, i Anders i Fahrenkrog włożyli w tę płytę mnóstwo serca i genialnych pomysłów. jestem pod ogromnym wrażeniem.

chcę aby ta płyta odniosła sukces, bo w pełni na to zasługuje.
i chcę aby Anders i Fahrenkrog grali razem jak najdłużej.

moje ulubione utwory to..... wszyskie są genialne. wnikliwa analiza później:-)

p.s.- nie sadzicie że w końcówce piosenki "stay" słychać samego fahrenkroga?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Emil45677 pisze:Super! Właśnie przesłuchałem wszystkie utwory z albumu "Two"...rewelacja :D. Swoją drogą w tej chwili jest 49 minut po północy a album już jest w sieci i to na popularnym polskim serwisie z różnymi plikami, ba...był już tam wczoraj przed 19....Ci co zechcą znaleźć to powinni się domyśleć o jaki serwis chodzi, nie chciałbym go reklamować :). Na razie nie mogę się zebrać na ocenę każdego z utworów...dopiero co jestem świeżo po przesłuchaniu i jest to świetny album...teraz mogę to stwierdzić bez żadnych wątpliwości :D.

PS
Stwierdzenie "the 80's meet 2011" w artykułach przedstawiających sylwetkę tego nowego duetu jest jak najbardziej na miejscu :)
COPY KILL MUSIC!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Emil45677

33ccd pisze:COPY KILL MUSIC!!!
Ej, spokojnie :D. Nie napisałem że ściągnąłem ten album ale że go przesłuchałem :). Podzielam Twoje zdanie, album oczywiście kupię bez dwóch zdań. Poza tym to nie ja wstawiłem ten album tam gdzie się znajduje :). No i wszyscy wiemy że "copy kill music"...
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

He a ja mam juz plytke mieszkam w niemczech i dzis rano pojechalem do saturna po plytke:) Plyta jest swietna:):) Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Patryk-spokojnie ;).
Prawdziwy Fan na pewno kupi oryginał.Ja też wpadłam w sieć i nie oparłam się ściągnięciu.Oryginał jest w drodze do mnie :D
A króciutko o albumie u mnie w skali 5/6.
Moim faworytem jest
Wicked Love - rewelacyjny utwór ,w całości brzmi na prawdę odlotowo
Hit Or A Miss - podobał mi się od początku ze względu na chórek :)
Maria - też od początku mi się podobał,nie umiem dokładnie określić co takiego jest w tym utworze,bardzo podoba mi się samo słowo (imię)"Maria" w jaki sposób jest zaśpiewane
Bardzo dobrze też wypada całość No More Tears...-świetnie zaśpiewany refren
Momentami można się zakręcić i pomyśleć,że to Modern Talking,nie dziwię się,że duet A/F jest porównywany do MT nie tylko ze względu podobieństwa Uwe do Dietera (wysoki blondyn,kompozytor i producent),ale sporo chórków jest wykorzystanych na albumie.Bardzo dobrze brzmią nie nie jest to przesadzony "pisk".
Moim zdaniem powinni wydać jeszcze jeden lub 2 maxi single do tego albumu.
ODPOWIEDZ