http://www.youtube.com/watch?v=6qHdCp_PN-ECzego obecnie słuchamy?
-
przemal38
Re: Czego obecnie słuchamy?
Ja slucham teraz nowego albumu Matthiasa Reima- Sieben Leben
http://www.youtube.com/watch?v=6qHdCp_PN-E
http://www.youtube.com/watch?v=6qHdCp_PN-E- Peter
Nie obraź się ale ta piosenka i twórczość tego pana, to takie typowe szlagiery, coś w stylu Andrei Berg czyli do schnapssa i goloneczki. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ten kawałek brzmi jak stary hit "Verdammt ich lieb' dich". Wygląda na to, że przerabianie starych hitów na nowe, to nie tylko domena Bohlenaprzemal38 pisze:Ja slucham teraz nowego albumu Matthiasa Reima- Sieben Leben
http://www.youtube.com/watch?v=6qHdCp_PN-E
Jak piszesz tak cię widzą.
- MODERN JEANNE
To taki typ muzyki.Szlagier tak jak pop,rock czy metal nalezą do oddzielnego gatunku i niema co krytykować lepiej może by znaleźć w tym coś pozytywnego.Peter pisze:Nie obraź się ale ta piosenka i twórczość tego pana, to takie typowe szlagiery, coś w stylu Andrei Berg czyli do schnapssa i goloneczki.
Miałam plyte Mathiasa Rejma z tamta piosenka i naprawdę jest olbrzymie podobieństwo.ArCrack pisze: Ten kawałek brzmi jak stary hit "Verdammt ich lieb' dich". Wygląda na to, że przerabianie starych hitów na nowe, to nie tylko domena Bohlena![]()
Pewnie dlatego nawet ostatnio po odsłuchaniu najnowszego nagrania MR napisałam ze styl mu sie w ogóle nie zmienił.Ta piosenka brzmi jak reszta z tamtego starego albumu i jest na to samo kopyto co "Verdammt ich lieb' dich".Gdyby tylko do tego utworu dodać tamten tekst z "Verdammt ich lieb' dich" to prawie niema różnicy
Piekna ta piosenka,sama bym ja z chęcią posłuchała w MP3 niestety nie wiem gdzie można ja znaleźćmoonwalker pisze:Witam !
Widzę że pojawiły się starocie , więc skorzystam z okazji i może ktoś mi pomoże odszukać kawałki Krzesimira Dębskiego z filmu V.I.P. Najbardziej poszukuję tego z poniższego linku od 08:00 minuty
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Gary Barlow nagrał tę piosenkę gdzieś w okolicach 1995 roku ale nigdy nie została wydana, dopiero ukazała się w 2005 na składance zwiastującej comeback zespołu. Fajna piosenka.
- Jasmine
Ja na nowo zaczęłam słuchać tego:
http://www.youtube.com/watch?v=pC6FLjRTGxY
Piosenka z anime Fullmetal Alchemist, mam akurat soundtrack na którym jest Bratja.
http://www.youtube.com/watch?v=pC6FLjRTGxY
Piosenka z anime Fullmetal Alchemist, mam akurat soundtrack na którym jest Bratja.
- Peter
Słucham ostatnio nałogowo najpopularniejszej obecnie wokalistki na Wyspach Brytyjskich i jej drugiego albumu, jest bardzo udany, polecam:

- Peter
Powraca dawna gwiazda lat 80 tych z nową kapitalną piosenką:
Właściwie to gwiazda stajni SAW, bez nich nie miała wielkich hitów, ale fajnie się słucha jej piosenek.
Właściwie to gwiazda stajni SAW, bez nich nie miała wielkich hitów, ale fajnie się słucha jej piosenek.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Boże, co oni w latach 80-tych mieli za manię z tymi pseudonimami/imionami na "s"?
Sandra, Sabrina, Sonia...
Ale wracając do tematu, to piosenka niczego sobie.
Długą przerwę w twórczości miała...
Sandra, Sabrina, Sonia...
Ale wracając do tematu, to piosenka niczego sobie.
Długą przerwę w twórczości miała...
- Peter
ja sobie odświeżam jej stare piosenki, polecam pierwszą płytę jest to jeden z ciekawszych brytyjskich albumów lat 80 tych, zadebiutował na 7 miejscu a singlowy hit był numerem 1.
Za płytą stoi znane trio z fabryki snów Petera Watermana.
Za płytą stoi znane trio z fabryki snów Petera Watermana.
- Prophet5
Helena Paparizou - If You Believe Me. Zwrotki bardzo "bohlenowskie": 
- Peter
Ja przesłuchuję dyskografie Duranów, włączając w to najnowsze ich dzieło:
- Peter
Och ile bym dał by usłyszeć wersję studyjną:
- Peter
Erasure wszystkiego co wydali, nie dawno odkryłem ich muzykę i dawno nic nie zrobiło tak dużego wrażenia na mnie jak ichh piosenki.
- MODERN JEANNE
Dokładnie ja tez przeżyłam niedawno bo zaledwie jakiś rok temu taka faze. :!:Gdy zaczęłam jak najęta przesłuchiwać ich dyskografie bo jakoś dziwnie mnie wciągnęła i o dziwo nie mogłam przestać
Ich piosenki wydały mi sie takie wesołe,optymistyczne i wciągające a w dodatku kompozycje Clarka sa godne uwagi.Każda piosenka wydaje się ciekawa,wypełniona fajna melodia i aranżem.I dobrym wykonaniem.Naprawdę zespól godny uwagi.
Do dziś gdy mam gorszy humor prócz BS ,MT włączam sobie ERASURE.Działa jakoś tak odstresowujaco,nie sadzisz?
A ostatnio na przemian z BLUE SYSTEM słucham sobie bardzo nowoczesnej wokalistki która raptem zadebiutowała chyba z rok temu i zaraz jej piosenki wspięły sie na szczyty list .
Ma za sobą zaledwie dwa nagrane albumy a jej piosenki sa ciągle w radiu na topie.
A chodzi o INNA(ciekawa nazwa he, he)
Piosenki ma fajne w stylu disco z bardzo ,ale to bardzo fajnymi instrumentami użytymi w muzyce.Przypomina mi to trochę sample z Fruity Lopsa którym się kiedyś bawiłam a szczególnie dźwięk Plucked użyty w jej piosenkach.
I teraz dziwie się słysząc go w jej utworach.Ciekawa muzyka!!
Ich piosenki wydały mi sie takie wesołe,optymistyczne i wciągające a w dodatku kompozycje Clarka sa godne uwagi.Każda piosenka wydaje się ciekawa,wypełniona fajna melodia i aranżem.I dobrym wykonaniem.Naprawdę zespól godny uwagi.
Do dziś gdy mam gorszy humor prócz BS ,MT włączam sobie ERASURE.Działa jakoś tak odstresowujaco,nie sadzisz?
A ostatnio na przemian z BLUE SYSTEM słucham sobie bardzo nowoczesnej wokalistki która raptem zadebiutowała chyba z rok temu i zaraz jej piosenki wspięły sie na szczyty list .
Ma za sobą zaledwie dwa nagrane albumy a jej piosenki sa ciągle w radiu na topie.
A chodzi o INNA(ciekawa nazwa he, he)
Piosenki ma fajne w stylu disco z bardzo ,ale to bardzo fajnymi instrumentami użytymi w muzyce.Przypomina mi to trochę sample z Fruity Lopsa którym się kiedyś bawiłam a szczególnie dźwięk Plucked użyty w jej piosenkach.
I teraz dziwie się słysząc go w jej utworach.Ciekawa muzyka!!
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Piosenka idealna na zimę, lodowa "Laponia"