Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: ArCrack »

"Gigolo" nie wszedł na listy w Austrii i Szwajcarii.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Zatem na prawdę jest nieciekawie, ogromna szkoda, że cała promocja nie przekłada się na wyniki.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Bolero
Członek TAFC Polska

Post autor: Bolero »

Powiem szczerze że miałem nadzieje że będzie dużo lepiej ale poczekajmy jeszcze :-(
A apropo tych sporów na tym forum to zbiera mnie na wymioty!
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Nie tylko Ciebie kręci na wymioty. Słucham Thomasa prawie 30 lat i nigdy nie przyszło mi oceniać tak żałośnie całokształtu Thomasa kariery. Nawet nie mógłbym tak pomyśleć. Ten facet dał mi tyle cudownych wspomnień związanych z moimi młodzieńczymi latami, dorastanie z Modernem, dyskoteki, pierwsze szkolne sympatie. DO dziś pamiętam dziewczynę,z którą tańczyłem Charlene. Mam to przed oczami. To jest moje, tak zostałem zaprogramowany przez głos Thomasa. W DUSZY mam czy Thomas zagra dla 10 000 ludzi czy pod marketem dla 500. Pierwszy raz zobaczyłem Thomasa w Zabrzu - niesamowity facet jest, profesjonalizm bije. I to są wypowiedzi ludzi którzy nigdy nie słuchali Modernów. Zatkało mnie i tyle. Cudowny koncert. Obserwowałem kilka osób w Zabrzu, byli tam ludzie koło 40, którzy pod nosem śpiewali stare utwory Modernów, znali sowa, trochę się wstydzili. Ja z moja żonką nawet wymachiwaliśmy rękami. Czułem się wspaniale, jakaś magia towarzyszyła:) Takie spełnienie marzeń po 27 latach. Wcale się tego nie wstydzę, że Thomas grał pod M1, ja tam byłem , to było moje święto. Tylko fan taki stary jak ja może to zrozumieć. Pozdrawiam_stary fan.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mam pytanie kto zaśpiewa piosenki Neny w trasie koncertowej Anders | Fahrenkrog? Uwe?
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Mam pytanie kto zaśpiewa piosenki Neny w trasie koncertowej Anders | Fahrenkrog? Uwe?
Też się nad tym zastanawiałem. Uwe raczej nie jest wokalistą więc chyba odpada
Awatar użytkownika
Peter

To może będzie ich gościnnie wspierała sama Nena? No bo jakoś nie bardzo widzę kto inny by miał zaśpiewać te piosenki.
Awatar użytkownika
Krzychoo

W ogóle ten pomysł jest dla mnie dziwny. Uwe tylko te piosenki skomponował, więc po co ma je wykonywać duet Anders I Fahrenkrog?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pewnie dlatego, że to dodatkowa atrakcja na takim koncercie (analogicznie jak kiedyś Samuraj, Midnight Lady i medleye MT na koncertach Blue System). A Nena to przecież kawał historii niemieckiej muzyki rozrywkowej. Mam nadzieję że ta trasa dojdzie do skutku, bo chętnie posłucham Thomasa na żywo w innym niż zazwyczaj repertuarze.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Krzychoo

Dla mnie to jest jeszcze dodatkowa informacja, że współpraca obydwu panów potrwa przynajmniej do końca roku, a prawdopodobnie jeszcze dłużej.
Awatar użytkownika
Peter

Słucham tego, no boski album. Oby Thomas się tego stylu trzymał, album na piątkę, na razie jednak nie mam czasu by coś więcej napisać o poszczególnych piosenkach.
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Miejmy tylko nadzieję, że panowie nie wpadną po kilku latach w taki konflikt jak Dieter z Thomasem i, że zespół Anders I Fahrenkrog nie rozpadnie się tak jak Modern Talking.
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychoo

A wie ktoś może dlaczego Fahrenkrog nie współpracuje już z Neną :?:
Awatar użytkownika
maaateusz

Najzwyczajniej stał się zbędny tak jak i reszta zespołu. Nena wraz z mężem Philippem Palmem stworzyła własną firmę – The Laugh and Peas Company. Rozwiązała również umowę z wytwórnią płytową "Warner".
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Kurcze niesamowity album, podpisuje się pod wszystkim co do tej pory o tym projekcie napisałem, a ten album spowodował, że padłem z wrażenia, mimo, że już znam na pamięć teksty pierwszych zwrotek:
Gigolo - udany kawałek, chociaż nie wiem czemu akurat to wybrano na singla. 7/10
No More Tears On The Dancefloor - to taki klubowy eksperyment, jedyna piosenka trochę inna, ale udana. 8/10
Summer Of Love - rewelacja, szczególnie ten początek. 9/10
Wicked Love - nie potrafię strawić tej piosenki 4/10
Mr Moon - klasyka, szczególnie to ouuu ouuu jak w latach 80 tych 9/10
Nathalie - tu zajechało Real Life, ale może być 8/10
Stay - tak się powinno robić covery, a czy ja tam słyszę po drugim refrenie inny wokal? 8/10
Hit Or A Miss - może być szczególnie chórki 7/10
Why Do You Cry - pytanie po co nie lepiej było dać tu "Ibizę" albo "Good Karma"? 7/10
Maria - klasyka, jedno z najlepszych nagrań na płycie 9/10
Army Of Love - to chyba najlepszy kawałek, porywająca melodia, świetny aranż.... To musi być kolejny singiel..... 10/10
I MIss You- niepotrzebne te odgrzewane kotlety, zob. Why do You cry 4/10
Awatar użytkownika
maaateusz

Myślę Pieter, że trochę za surowo oceniłeś "I miss you". Fakt, że niepotrzebnie znalazła się na tej płycie. Takie powielanie utworów na dwóch płytach z rzędu jest bez sensu, ale przecież Thomas Powtarzał wiele razy, że na pewno będzie kilka piosenek z płyty "strong". "I miss you" to świetna ballada i moim zdaniem zasługuje minimum na 8/10
Obrazek
ODPOWIEDZ