Koncerty - kwestie organizacyjne

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Re: Koncerty - kwestie organizacyjne

Post autor: shoker191 »

FAN90 pisze:Na koncert przychodzi na pewno ponad 1000 osób. Zawsze znajdzie się ktoś "dowcipny". Bywały różne incydenty, tak jak podobno w Katowicach. Ktoś musiałby cały czas stać przy tej fladze. A co za tym idzie ktoś by musiał też poświęcić przeżywanie koncertu. Zgadzam się z tym co napisała Monia82, czyli, że najlepiej jakby życzenia napisało kilka zaufanych osób z Fan Clubu w imieniu wszystkich fanów.

Ja Ci powiem tak, jeśli na sektor fan wchodzą osoby które wydały ponad 100 zł za bilet to nie uważam że są to osoby które przyszły sobie zrobić jaja z prezentu tylko posłuchać występu Thomasa. Owszem jest szansa że znajdzie sie jakaś czarna owca i będzie chciała coś odwalić ale nie przesądzajmy. Jeśli chodzi o prezent który będzie podpisany tylko przez zaufane osoby z fan clubu to uważam że będzie on banalny, z całym szacunkiem dla osób z fanclubu które robią na prawdę wiele aby Thomas zapamiętał Polskę jak najlepiej :)Po prostu chodzi mi o to że prezent który będzie np od grupy 100 lub 150 osób będzie bardziej oryginalny niż podpisany przez osoby do których się Thomas przyzwyczaił czyli FanClub. Oczywiście nie chce tutaj nikogo złośliwie umniejszać :)
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
FAN90

Post autor: FAN90 »

shoker191 pisze:Ja Ci powiem tak, jeśli na sektor fan wchodzą osoby które wydały ponad 100 zł za bilet to nie uważam że są to osoby które przyszły sobie zrobić jaja z prezentu tylko posłuchać występu Thomasa.
Ludzie wydają ponad 100 zł na bilet i robią różne jaja, tak jak to miało miejsce w Katowicach i na innych koncertach pewnie też. Po koncercie w Krakowie też dochodziły słuchy, że był ktoś pod wpływem.
Znam też przypadek, że osoby które miały bilety do normalnego sektora, dostały się do FAN VIP. Jeden ochroniarz albo to był porządkowy nie wpuścił po jednej stronie, a drugi wpuścił po drugiej. Także różnie bywa. Nie jestem pesymistą i liczę, że pomysł z flagą dojdzie do realizacji :) Tylko trzeba być też przygotowanym na równe scenariusze :)
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

A czy Wam się wydaje, że jak ktoś kupuje bilet za ponad 100 zł to już musi być to abstynent???:-) Ludzie przychodzą się zabawić. Czasami tej zabawie towarzyszy alkohol. A jak jest alkohol i zabawa przednia to i ludzi czasami fantazja ponosi... I nie ma znaczenia po ile były bilety...
Ja generalnie zastanawiam się po co Thomasowi miałaby być taki wielki kawał materiału z setkami podpisów? Raczej nie będzie w domu swoim gościom pokazywał i chwalił się "O, zobaczcie ile osób się podpisało...":-)
Generalnie pomysł z jakimś tam transparentem czy rozciągniętym przed sceną materiałem jak najbardziej OK! Można na nim coś fajnego wypisać czy wymalować tak, żeby go zaskoczyć i tyle. Tylko czy koniecznie wszystko co wymyślicie to myślicie, że on będzie chciał ze sobą zabrać do domu???...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Malediwy pisze: Ja generalnie zastanawiam się po co Thomasowi miałaby być taki wielki kawał materiału z setkami podpisów? Raczej nie będzie w domu swoim gościom pokazywał i chwalił się "O, zobaczcie ile osób się podpisało...":-)
Generalnie pomysł z jakimś tam transparentem czy rozciągniętym przed sceną materiałem jak najbardziej OK! Można na nim coś fajnego wypisać czy wymalować tak, żeby go zaskoczyć i tyle. Tylko czy koniecznie wszystko co wymyślicie to myślicie, że on będzie chciał ze sobą zabrać do domu???...

Szanuje twoje zdanie i się zgodzę że nie każdy prezent zabierze ze sobą do domu ale chyba sama przyznasz że jak już dawać Thomasowi jakieś prezenty to najlepiej żeby były one oryginalne i takie które mu na prawdę sprawią przyjemność i moim zdaniem takim prezentem była by flaga z podpisami:)

FAN90

Malediwy pisze:A czy Wam się wydaje, że jak ktoś kupuje bilet za ponad 100 zł to już musi być to abstynent???:-) Ludzie przychodzą się zabawić. Czasami tej zabawie towarzyszy alkohol. A jak jest alkohol i zabawa przednia to i ludzi czasami fantazja ponosi... I nie ma znaczenia po ile były bilety...
Ja generalnie zastanawiam się po co Thomasowi miałaby być taki wielki kawał materiału z setkami podpisów? Raczej nie będzie w domu swoim gościom pokazywał i chwalił się "O, zobaczcie ile osób się podpisało...":-)

Po pierwsze, chyba nie muszę przypominać, że na koncert jest zakaz wnoszenia alkoholu, tak więc dziwi mnie Twoja wypowiedź.
Jeśli chodzi o tą flagę z podpisami, to będzie to miłe na pewno dla Thomasa, ale wątpię, że sobie gdzieś ją wywiesi, choć mogę się mylić i pozytywnie zaskoczyć :)
A co do tego transparentu, to nikt nie mówił, że to jest podarunek dla Thomasa. To ma się tyczyć akcji FAN. Rozwinąć, zrobić miły gest w kierunku Thomasa i zwinąć :)
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Malediwy pisze:. Tylko czy koniecznie wszystko co wymyślicie to myślicie, że on będzie chciał ze sobą zabrać do domu???...
Ostatnio powiedział, co robi z prezentami od fanów. Maskotki od czasu do czasu oddaje do domu dziecka. Słodyczami chyba się dzieli, bo gdyby sam chciał to wszystko zjeść, to byłby strasznie gruby. Trunki mogą trochę dłużej postać, więc pewnie daje sobie z nimi radę. Dla pozostałych prezentów ma specjalny pokój, w którym je przechowuje. Ale być może niektórym z nich udaje się trafić do jego domu.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witajcie.

Czytam tu o Waszych pomysłach.

Co do sektora FAN:

Będzie on miał trochę inną formę, gdyż średnia zamówionych biletów na TOUR 2012 wraz z Lublinem to około 70 os na każdy koncert, a to za mało by odgradzać sektor wewnęczny. Taki sektor wiaże się z dodatkowymi płotkami i ochrona a to sa koszta.

Flaga i napis:

Sam nie wiem, podpisy już od Nas dostawał na Fan Party 2 lata temu a i przy sesji foto stała wielka tablica z podpisami wszystkich co przyjechali. Fotki sa nawet na stronie TA i wnaszych galeriach.
Biorąc pod uwage ilość przychodzących osób i kasę jaka dysponujemy, fizycznie nie wystarczy na to funduszy. Kto zamówi flagę, czy baner. / no z tym jeszcze napisem może by cos sie pomyslało, ale i to od nas dostał dwa lata temu /

Wiecie że trzeba kupić róże i coś na powitanie a jak narazie chetnych na zakup biletów niewielu :(

Ja myślałem by urodzinowy akcent zrobić w Łodzi. Plan taki by załatwic tort z jedną swieczką, kwiaty a ja jestem wstanie załatwić puszczenie przez dzwiękowców jingla Happy Birthday http://www.youtube.com/watch?v=L-MedNg9j0E samo intro!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

33ccd pisze:
Ja myślałem by urodzinowy akcent zrobić w Łodzi. Plan taki by załatwic tort z jedną swieczką, kwiaty a ja jestem wstanie załatwić puszczenie przez dzwiękowców jingla Happy Birthday http://www.youtube.com/watch?v=L-MedNg9j0E samo intro!!!
Pomysł bardzo mi się podoba! :) Piękny tort bez problemu da się zamówić w Łodzi - po ustaleniu, jaki smak najbardziej odpowiadałby Thomasowi :)

Co do podpisów, to też się zgadzam, że to raczej byłby dubel... Ale ta "płynąca" flaga z napisem: "we will stay with you forever" to kusząca propozycja... Trzeba by było zastanowić się nad wymiarami i nad kwestią techniczną: JAK to zrobić, żeby wyszło dobrze, a nie jedynie spowodowało zamieszanie.
FAN90

33ccd pisze:Sam nie wiem, podpisy już od Nas dostawał na Fan Party 2 lata temu a i przy sesji foto stała wielka tablica z podpisami wszystkich co przyjechali. Fotki sa nawet na stronie TA i wnaszych galeriach.
Biorąc pod uwage ilość przychodzących osób i kasę jaka dysponujemy, fizycznie nie wystarczy na to funduszy. Kto zamówi flagę, czy baner. / no z tym jeszcze napisem może by cos sie pomyslało, ale i to od nas dostał dwa lata temu /

Wiecie że trzeba kupić róże i coś na powitanie a jak narazie chetnych na zakup biletów niewielu :(

Co do flagi....no myślę, że masz jednak rację, jak już coś podobnego było. Głupio się powtarzać z prezentami. Nie będzie elementu zaskoczenia.

Akcja FAN: Ten napis niekoniecznie musi być na fladze, może to być jakiś materiał. Najpierw trzeba by było zapoznać się z kosztorysem takiej szwalni, ile by to wyniosło i ewentualnie wyszycie takiego napisu. To tylko tak dla zorientowania, żeby wiedzieć czy stać nas czy nie, czy wchodzimy w to czy odpada :)

Zakup biletów: Przyczyna? Ceny biletów....jest coraz drożej. Obawiam się, że średnia będzie miała charakter spadkowy.

Urodziny: Pomysł bardzo fajny i jestem za, tylko może inna wersja tego Happy Birthday :D

A co myślisz o zaśpiewaniu refrenu YMHYMS? :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Malediwy pisze:A czy Wam się wydaje, że jak ktoś kupuje bilet za ponad 100 zł to już musi być to abstynent???:-) Ludzie przychodzą się zabawić. Czasami tej zabawie towarzyszy alkohol. A jak jest alkohol i zabawa przednia to i ludzi czasami fantazja ponosi....
Ale o czym Ty człowieku piszesz?! Czy koncert to biesiada alkocholowa?!
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

FAN90 pisze: Akcja FAN: Ten napis niekoniecznie musi być na fladze, może to być jakiś materiał. Najpierw trzeba by było zapoznać się z kosztorysem takiej szwalni, ile by to wyniosło i ewentualnie wyszycie takiego napisu. To tylko tak dla zorientowania, żeby wiedzieć czy stać nas czy nie, czy wchodzimy w to czy odpada :)
Jest też jeszcze jedna opcja: markery do pisania po materiale. Możliwe jest wykonanie starannego napisu, kwestia własnie ceny: co byłoby tańsze. Zapytam w kutnowskiej agencji reklamowej i dam znać, jaki cennik jest u nas. Rzucajcie tylko pomysł, co do wielkości tego materiału.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

FAN90 pisze: Zakup biletów: Przyczyna? Ceny biletów....jest coraz drożej. Obawiam się, że średnia będzie miała charakter spadkowy.
Problem w tym że nauczyliśmy się chodzić na darmowe miejskie koncerty, a artysci się na to godzą.

Thomas to nie gwiazda pokroju / z całym szacunkiem / BBB, czy Fancy co graja 50 min z pełnego playbaku, sami bez zespołu!! Przychodza ze swoją płytą CD i to wszystko. Nie mogę podać jakie to kwoty ale naprawdę SPORE!!!

Cena którą płacisz nie jest tylko dla organizatora. Z tej ceny płaci się Vat, dochodowy, prowizje dlal ticketpro itp...

- koszty zamówienia Thomasa z 9 osobowym zespołem
- hoteli *****
- biletów I klasa
- techniki / scena , dźwięk - spore wymagania techniczne, światło, ekran /
- wynajem hali
- ochrona
- ubezpieczenie imprezy masowej / zamówienie policji, pogotowia, strażaka /
- reklama lokalna
- hotele, transport dla wszystkich pomagajacych przy koncertach

i wypadało by coś zarobić!!!! co nie zawsze się jednak przy jego koncertach udaje.

Jeśli hala jest mała jak np w krakowie to bilety muszą kosztować. Przeglądnij ceny innych imprez na Ticketpro to wcale nie jest sporo.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
FAN90

33ccd pisze:Thomas to nie gwiazda pokroju / z całym szacunkiem / BBB, czy Fancy co graja 50 min z pełnego playbaku, sami bez zespołu!! Przychodza ze swoją płytą CD i to wszystko. Nie mogę podać jakie to kwoty ale naprawdę SPORE!!!

Cena którą płacisz nie jest tylko dla organizatora. Z tej ceny płaci się Vat, dochodowy, prowizje dlal ticketpro itp...

Jeśli hala jest mała jak np w krakowie to bilety muszą kosztować. Przeglądnij ceny innych imprez na Ticketpro to wcale nie jest sporo.

Ja rozumiem, że Thomas jest pod tym względem wyjątkowy, że wychodzi na scenę i śpiewa na żywo,bo ludzie przychodzą i płacą za bilety nie małe pieniądze po to by posłuchać prawdziwego głosu, a nie płyty, która mogą sobie kupić w każdej chwili lub w Internecie posłuchać. To jest wyraz szacunku dla publiczności.

Cena....spokojnie, źle mnie zrozumiałeś. Zdaje sobie sprawę, że wszystko kosztuje i wiem jak długa jest litania wszystkich zobowiązań wobec różnych osób. Pisałeś, że chętnych jest coraz mniej, a powodem są właśnie ceny biletów, bo faktycznie jest coraz drożej. To nie jest zarzut, tylko taki jest fakt, choć nie ma co się czarować, nikt chyba się nie cieszy z tego, oprócz głównych aktorów koncertu. Zrozumiałe jest, że każdy chce zarobić. Ale jeśli będzie ciągle coraz drożej, to nie ma co się spodziewać zwiększenia średniej.

Ale już nie "zabijajmy" kosztami i pieniędzmi naszej wspólnej pasji jaką jest muzyka MT i TA :D

Ponowie pytanie, co myślisz o naszym chóralnym śpiewie? :D :D :D
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

33ccd pisze:Witajcie.

Czytam tu o Waszych pomysłach.

Co do sektora FAN:

Będzie on miał trochę inną formę, gdyż średnia zamówionych biletów na TOUR 2012 wraz z Lublinem to około 70 os na każdy koncert, a to za mało by odgradzać sektor wewnęczny. Taki sektor wiaże się z dodatkowymi płotkami i ochrona a to sa koszta.

Flaga i napis:

No muszę powiedzieć że pomysł jest bardzo dobry z tym tortem i jeszcze do tego takie zbiorowe Happy Birthday na pewno zrobiło by na Tomku wrażenie. Jestem jak najbardziej za . Natomiast jeśli chodzi o flagę to sądzę że można by było się zrzucić po 50-100 zł nawet osoby z poza fan clubu by mogłyby się dorzucić i wtedy byłoby większe pole do popisu i niekoniecznie musiałaby być to flaga. Powtórzy swoją koncepcje :) ja bym również proponował jakiś strój ludowy związany z Polską , wiadomo że nie bedzie w tym chodził ale sądzę ze to jest dość oryginalny prezent.

Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

[quote="FAN90"]Natomiast jeśli chodzi o flagę to sądzę że można by było się zrzucić po 50-100 zł nawet osoby z poza fan clubu by mogłyby się dorzucić i wtedy byłoby większe pole do popisu i niekoniecznie musiałaby być to flaga. Ale Ci się marzy :lol: Naprawdę sądzisz,że ludzie są gotowi na taki wydatek?Pamiętam,że był problem z kupowaniem przez fanów róż i balonów na fan-akcję.Dlatego koszty akcji są doliczane do ceny biletu,bo nikt nie będzie dokładał z własnej kieszeni jak to miało miejsce.Wyobrażasz sobie bilet droższy o 50zł?To ile osób będzie na koncercie?Uważam,że tort i zaśpiewane Thomowi życzenia będą wystarczającym akcentem urodzinowym. :D :D :D
FAN90

michal.czeslaw pisze:
FAN90 pisze:Natomiast jeśli chodzi o flagę to sądzę że można by było się zrzucić po 50-100 zł nawet osoby z poza fan clubu by mogłyby się dorzucić i wtedy byłoby większe pole do popisu i niekoniecznie musiałaby być to flaga. Ale Ci się marzy :lol: Naprawdę sądzisz,że ludzie są gotowi na taki wydatek?Pamiętam,że był problem z kupowaniem przez fanów róż i balonów na fan-akcję.Dlatego koszty akcji są doliczane do ceny biletu,bo nikt nie będzie dokładał z własnej kieszeni jak to miało miejsce.Wyobrażasz sobie bilet droższy o 50zł?To ile osób będzie na koncercie?Uważam,że tort i zaśpiewane Thomowi życzenia będą wystarczającym akcentem urodzinowym. :D :D :D

Ja tego nie napisałem tylko shoker191. Tak dla sprostowania.

Też mi się wydaje, że nikt tyle pieniędzy nie wyłoży.
ODPOWIEDZ