Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Atlantis »

Peter pisze:
Atlantis pisze:Wszystko fajnie, pięknie, nie dramatyzujmy, ale jak to nie chwyci, to w takim razie co? Moim zdaniem Thomas solidnie sobie zapracował by być w tym miejscu w którym jest. Gdyby było tak jak obecnie (solidny producent, telewizja, prasa) już w roku 1987 a potem w 2003 myślę, że wyglądało by to teraz inaczej.
Proszę o rozwinięcie opinii w jaki sposób solidnie zapracował na to by być tu gdzie jest? Przecież nagrywał bardzo dobre płyty w latach 80 tych i 90 tych, a potem po rozpadzie MT, powiedz więcej co w nich było takiego złego? W moim odczuciu wcale nie są gorsze od "Two", a powiem więcej, ze "Two" jest lepsze niż "This time", bardziej modernowe.
Czym? Od przerwania działalności MT w 87 do 91 minęło cztery lata. W tym czasie większość zdąrzyła o nim zapomnieć Nagrał potem dwie płyty do słuchania, których nikt nie chciał słuchać. Potem nagrał dwie płyty ala MT i też ich nikt nie chciał słuchać. Następnie płyta znów do słuchania, której, dla odmiany, nikt nie chciał słuchać, no i płyta jazzowa. Tego okresu jednak aż tak bym się nie czepiał, płyty, udane czy nie, rzecz gustu, ale były w miarę regularne, jakieś teledyski, coś się działo. Po drugim rozpadzie MT była płyta TT, pójście za ciosem, sukces może nie oszałamiający, ale jednak jakaś tam świadomość jego istnienia jako wykonawcy była. Natomiast tego co było później nie można nawet nazwać równią pochyłą, można powiedzieć, że stojąc nad przepaścią poczynił krok naprzód.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

że stojąc nad przepaścią poczynił krok naprzód.
A na dnie tej przepaści boiska szkolne i hipermarkety. Czyli gdzie Bohlen występował kilkanaście lat temu.
Moim zdaniem jeśli "Two" zaistnieje w granicach 20 miejsca to będzie rewelacja.
Mimo wszystko płyta już odniosła sukces w moim rankingu.
Po wysłuchaniu fragmentów chcę posłuchać całości :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Zastanawiam się tylko czy ten album ma szansę ukazać się w Polsce....znając życie to marne na to szanse i pewnie znowu będę musiał zamawiać album z zagranicy tak jak to było w przypadku albumu "Strong". Mam pytanie do osób które były na koncercie w Zabrzu: Czy Thomas wspomniał coś o nowym projekcie i czy "Two" będzie dostępny w Polsce? Jest taki jeden filmik na YT gdzie coś o tym wspomina ale nie chciałbym poprzekręcać jego słów gdyż jakość audio tego filmiku jest słaba. Tak czy inaczej kupię ten album ale dobrze byłoby wiedzieć :).
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

OOOO taaak jestem ciekawa ,który z Was mądrale pojedzie na koncert na który bilet będzie kosztował ponad 100 zł?A koncert będzie w miejscu godnym ugoszczenia Andersa i Fahrenkroga.
Po za tym wolę Andersa na koncertach pod marketami niż "na szkle" w jury-żadnej z tego radochy.
Zauważyłam właśnie,że najwięcej do powiedzenia odnośnie takich koncertów mają Ci,którzy na żadnym nie byli i nie poczuli atmosfery jaka panuje podczas imprezy-wtedy się nie myśli w jakim miejscu się odbywa, bo dla fana nie ma to akurat znaczenia i wypraszam sobie nazywania fanów,którzy bronią Thomasa "fanatykami" !
Dieterowi daleko do Thomasa.Thomas nie wypowiedział się nigdy o żadnym swoim projekcie,ze było to "gów.."A Dieter zwyczajnie napluł tymi słowami na swoich fanów dzięki którym jest teraz tam gdzie jest...i finał.

Do Emila - Tak album "Two" ukaże się w Polsce.
Awatar użytkownika
Atlantis

Wybacz ale jak pisać o ludziach określających innych mianem hołoty? 100 zł za koncert to sprawy groszowe w porównaniu z wydarzeniem jakim on powinien być. I na koniec-atmosfera atmosferą, ale są to za każdym razem te same utwory, okraszone tymi samymi tekstami i opowiastkami, w aranżacjach dla mnie nie do przyjęcia.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

OOOO taaak jestem ciekawa ,który z Was mądrale pojedzie na koncert na który bilet będzie kosztował ponad 100 zł?A koncert będzie w miejscu godnym ugoszczenia Andersa i Fahrenkroga.
Nie rozumiem co to za problem wydać 100 złotych za bilet, jeśli impreza jest tego warta? Jakoś taka argumentacja w ogóle mnie nie przekonała.
Zatem czekam z niecierpliwością na biletowane koncerty naszego nowego duetu :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Atlantis pisze:Wybacz ale jak pisać o ludziach określających innych mianem hołoty?
Czy ja kiedyś tak kogoś tu na forum nazwałam?
Atlantis pisze:100 zł za koncert to sprawy groszowe w porównaniu z wydarzeniem jakim on powinien być.
To się okaże jak dojdzie do takiego koncertu,a może dojść.Problemy były przy biletach do ZG na koncert.
Thomas występuje za darmo -ŹLE!
za kasę - JESZCZE GORZEJ :roll:
Atlantis pisze:I na koniec-atmosfera atmosferą, ale są to za każdym razem te same utwory, okraszone tymi samymi tekstami i opowiastkami, w aranżacjach dla mnie nie do przyjęcia.
Wybacz ale jak pisać o ludziach określających innych mianem hołoty? 100 zł za koncert to sprawy groszowe w porównaniu z wydarzeniem jakim on powinien być. I na koniec-atmosfera atmosferą, ale są to za każdym razem te same utwory, okraszone tymi samymi tekstami i opowiastkami, w aranżacjach dla mnie nie do przyjęcia.
A,który zespół co koncert lub dajmy na to co rok zmienia utwory na trasie koncertowej.Przecież trudno żeby nie spiewał największych przebojów,których ludzie chcą posłuchać.A przypadkowi ludzie MT znają z kilku konkretnych hitów i liczą na to,że takie właśnie usłyszą.
Widzę,że nie ma co z Wami dyskutować.Wiele razy pisano tu na Forum,że jeżeli ktoś chce posłuchać innych utworów w większości z kariery solowej Thomasa lub promocyjnych to tylko na Fan Club Party.Skoro uważasz Atlantis,że 100 zł za koncert A/F to mało to wybierz się do Koblencji-przynajmniej będziesz wiedział za co płacisz ;)
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

atlantyda ;o) pisze:Do Emila - Tak album "Two" ukaże się w Polsce.
No to świetna wiadomość, tylko ciekawe kiedy bo szukałem jakiś informacji odnośnie premiery i nic nie znalazłem. Ale ważne że się u nas ukaże...od razu się lepiej poczułem :).
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

A przypadkowi ludzie MT znają z kilku konkretnych hitów
A ja myślałem, że MT zostało rozwiązane ładnych parę lat temu :roll: Czego to się człowiek nie dowie na tym forum.
Życzę Thomasowi, żeby nie musiał występować z prawie 30letnim materiałem, tylko nowymi, fantastycznymi piosenkami.
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:Nie rozumiem co to za problem wydać 100 złotych za bilet, jeśli impreza jest tego warta? Jakoś taka argumentacja w ogóle mnie nie przekonała.
zapytaj mlodsza czesc uzytkownikow forum, ktorzy uzaleznieni sa od finansow rodzicow. dodaj koszty dojazdu, noclegu. :roll:
Awatar użytkownika
Atlantis

atlantyda ;o) pisze:
Atlantis pisze:Wybacz ale jak pisać o ludziach określających innych mianem hołoty?
Czy ja kiedyś tak kogoś tu na forum nazwałam?
Atlantis pisze:100 zł za koncert to sprawy groszowe w porównaniu z wydarzeniem jakim on powinien być.
To się okaże jak dojdzie do takiego koncertu,a może dojść.Problemy były przy biletach do ZG na koncert.
Thomas występuje za darmo -ŹLE!
za kasę - JESZCZE GORZEJ :roll:
Atlantis pisze:I na koniec-atmosfera atmosferą, ale są to za każdym razem te same utwory, okraszone tymi samymi tekstami i opowiastkami, w aranżacjach dla mnie nie do przyjęcia.
A,który zespół co koncert lub dajmy na to co rok zmienia utwory na trasie koncertowej.Przecież trudno żeby nie spiewał największych przebojów,których ludzie chcą posłuchać.A przypadkowi ludzie MT znają z kilku konkretnych hitów i liczą na to,że takie właśnie usłyszą.
Widzę,że nie ma co z Wami dyskutować.Wiele razy pisano tu na Forum,że jeżeli ktoś chce posłuchać innych utworów w większości z kariery solowej Thomasa lub promocyjnych to tylko na Fan Club Party.Skoro uważasz Atlantis,że 100 zł za koncert A/F to mało to wybierz się do Koblencji-przynajmniej będziesz wiedział za co płacisz ;)
A czy ktoś nazwał Cię fanatyczką?
Te sto złoty to problem dla kogo? Dla tych samych, którzy mają problem, żeby wydać 40 i mieć płytę i wolą ją ściągnąć z emula? Ja wiem, że są w życiu sprawy ważne i ważniejsze, ale jeśli nie stać mnie na coś, to tego nie mam, albo usiłuje na to odlożyć. Odkładanie co miesiąc po 20 zł aż tak bardzo myślę nie nadszarpnie nikogo, a nawet jeśli, to takie jest życie, że temu kto ma będzie dodane.

Odnośnie zespołów i koncertów, pierwsze z brzegu przykłady, U2, Depeche Mode, Pink Floyd. Pisałem już o tym, niech przyjedzie raz na dwa lata i niech zagra utwory z nowego albumu, który właśnie nagrał, będę w pełni zadowolony.

Na Fan Party wybierać się potrzeby nie mam, czym różni się CCL z Koblencji od Cheri Cheri Lady z Sylwestra we Wrocławiu?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

phantomas pisze:
A przypadkowi ludzie MT znają z kilku konkretnych hitów
A ja myślałem, że MT zostało rozwiązane ładnych parę lat temu :roll: Czego to się człowiek nie dowie na tym forum.
Życzę Thomasowi, żeby nie musiał występować z prawie 30letnim materiałem, tylko nowymi, fantastycznymi piosenkami.
No widzisz,jak dobrze,że tu zaglądasz.Lepiej się dowiedzieć późno niż wcale ;).
Zapraszam na koncert Thomasa i wtedy się wypowiadaj.
Śpiewa piosenki z lat 80 tych,ale nowe aranżacje mnie osobiście powalają,a na pewno nigdzie się w wersjach koncertowych te utwory nie ukażą.Napisałam w poprzednim poście gdzie Thomas występuje z solowymi piosenkami,tymi najnowszymi też.Co prawda raz do roku,ale spragnieni mogą się tym nasycić ;) ...no i jest kupa czasu nazbierać kasę na taki wyjazd ;).
Atlantis pisze:A czy ktoś nazwał Cię fanatyczką?
Właściwie to tak.
Nie osobiście ale były teksty,że członkowie Fan Clubu to Fanatycy i zawsze będą bronili Thomasa i po co w ogóle nam te podpisy nad avatarami itp...
Dlatego osobiście sobie nie życzę takich tekstów!
Atlantis pisze:Na Fan Party wybierać się potrzeby nie mam, czym różni się CCL z Koblencji od Cheri Cheri Lady z Sylwestra we Wrocławiu?
No właśnie o to chodzi,że nie zawsze na Fan Party Thomas śpiewa piosenki z dyskografii MT.
Atlantis pisze: Odnośnie zespołów i koncertów, pierwsze z brzegu przykłady, U2, Depeche Mode, Pink Floyd.
Nie wierzę,że nie śpiewają ani jednego hitu z lat 80'tych.
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2011 21:56 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

zapytaj mlodsza czesc uzytkownikow forum, ktorzy uzaleznieni sa od finansow rodzicow. dodaj koszty dojazdu, noclegu. :roll:
Koleżanka skierowała swój post do "mądrali", nie do młodszej części użytkowników forum.
Na Fan Party wybierać się potrzeby nie mam, czym różni się CCL z Koblencji od Cheri Cheri Lady z Sylwestra we Wrocławiu?
Na fan party będziesz miał szansę na autograf i wspólne zdjęcie z idolem :) Może też wygrasz okolicznościowy kubek :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

phantomas pisze:Na fan party będziesz miał szansę na autograf i wspólne zdjęcie z idolem :) Może też wygrasz okolicznościowy kubek :)
Autograf i kubek można kupić w necie,taniej wyjdzie niż jechanie po to do Koblencji.No już gorzej ze wspólnym zdjęciem ;)Oddam Wam swoje zrobicie sobie fotomontaż :P
Ostatnio zmieniony czw cze 09, 2011 8:37 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: I tym optymistycznym akcentem powróćmy do tematu, którym jest projekt Anders | Fahrenkrog, nie działalność koncertowa Thomasa.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Emil45677 pisze:Zastanawiam się tylko czy ten album ma szansę ukazać się w Polsce....znając życie to marne na to szanse i pewnie znowu będę musiał zamawiać album z zagranicy tak jak to było w przypadku albumu "Strong".
Marzy mi się, abym album "Two" znalazła w Empiku czy Media Markcie w dziale "Muzyka zagraniczna" :roll: .
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jeżeli chodzi o albumu Thomasa, to nie spodziewam się gorącego przyjęcia, ale miejsce gdzieś w granicach 20 miejsca uznałbym za wielki sukces. Kilka lat obserwacji poczynań starszych gwiazd nauczyło mnie pokory ale i tego, że zazwyczaj albumy debiutują wyżej niż single....
A co do tych co wymieniłem: to Pink Floyd nie istnieje już kilka lat, jest Gilmour tylko, który.... jak Anders występuje śpiewając zgadnijcie co? :P Czyżby jakieś nowe piosenki? :lol: I tytułuje się jako Voice of Pink Floyd, skąd ja to znam... :lol:
ODPOWIEDZ