100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: agnieszka12345 »

Na szczęście posiadam autobiografie Thomasa ,szkoda że nie będzie ona wydana w języku polskim... :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Thomas Anders pisze:"Moje rodzeństwo i ja otrzymywaliśmy lekcje gry na fortepianie u Pani Pies w sąsiedztwie. Ale naprawdę dobrze śpiewać w naszej rodzinie potrafię tylko ja".
Niezły chwalipięta z tego Andersa, jak tak można powiedzieć o samym sobie? Czekam na więcej smaczków. ;)
Dorsinek

Post autor: Dorsinek »

Witam wszystkich forumowiczów i fanów Thomasa Andersa. Przetłumaczyłam biografię 100 Prozent Anders. Poświęciłam na to dużo czasu i włożyłam w to tłumaczenie wiele pracy, wysiłku i serca. Fragmenty mojego tłumaczenia są na Modern Portalu.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt.
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Dorsinku, swietne wiesci nt tlumaczenia. Wydaje mi sie, ze to jest dobra okazja aby sprobowac ta ksiazke wydac oficialnie w Polsce, tak jak to sie zdarzylo niedawno w Rosji.
Czy myslalas moze o rozmowach z managementem Thomasa oraz z wydawnictwami ksiazkowymi w Polsce? Gdyby to sie powiodlo, na pewno jako tlumacz mialabys czesc zyskow ze sprzedarzy, Polscy fani TA i MT mieliby zas niezla gratke w postaci ksiazki.

Zachecam do myslenia w tym kierunku! :)
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Już dawno powinna Ona zostać wydana w Polsce. Ale niestety działa to jak z płytami Thomasa w Polsce. Thomas i ludzie wokół niego powinni zrobić wszystko aby w Polsce płyty czy książki wychodziły na bieżąco. Thomas ma wiernych fanów w Polsce( a nie wszędzie tak jest ) i widać to każdego roku na kilku koncertach gdzie są tysiące fanów. Tak jest każdego roku. Do tego kilka wywiadów w różnych telewizjach w tym dużym TVN, informacje w Teleexpressie. Mnóstwo miejsca na reklamę takiej książki w tym płyt np.występ w telewizji śniadaniowej. A tak poza bardzo wiernymi fanami nikt nie wie że Thomas Anders wydaje płyty nie mówiąc o książce. Dlatego w opisach koncertów Thomasa w Polsce można przeczytać że ludzie nie znają nowych piosenek i chcą słuchać tylko znanego Modern Talking. Kasa oraz zainteresowanie samo ucieka. Wiem że ktoś powie że to nie jest uzależnione od Thomasa, ale od tego chyba są ludzie którzy powinni takimi sprawami się zajmować. W przeciwnym razie Thomas Anders w Polsce na zawsze będzie tym " czarnym" z Modern Talking.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Nie opłaca im się wydawanie płyt i książek Thomasa w Polsce. Wiernych fanów jest za mało.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Adrian77 pisze:Nie opłaca im się wydawanie płyt i książek Thomasa w Polsce. Wiernych fanów jest za mało.
Fani są,tylko kasy nie mają :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

night auditor pisze:Już dawno powinna Ona zostać wydana w Polsce. Ale niestety działa to jak z płytami Thomasa w Polsce. Thomas i ludzie wokół niego powinni zrobić wszystko aby w Polsce płyty czy książki wychodziły na bieżąco. Thomas ma wiernych fanów w Polsce( a nie wszędzie tak jest ) i widać to każdego roku na kilku koncertach gdzie są tysiące fanów. Tak jest każdego roku. Do tego kilka wywiadów w różnych telewizjach w tym dużym TVN, informacje w Teleexpressie. Mnóstwo miejsca na reklamę takiej książki w tym płyt np.występ w telewizji śniadaniowej. A tak poza bardzo wiernymi fanami nikt nie wie że Thomas Anders wydaje płyty nie mówiąc o książce. Dlatego w opisach koncertów Thomasa w Polsce można przeczytać że ludzie nie znają nowych piosenek i chcą słuchać tylko znanego Modern Talking. Kasa oraz zainteresowanie samo ucieka. Wiem że ktoś powie że to nie jest uzależnione od Thomasa, ale od tego chyba są ludzie którzy powinni takimi sprawami się zajmować. W przeciwnym razie Thomas Anders w Polsce na zawsze będzie tym " czarnym" z Modern Talking.
Rafał ! luzzzzz!!!!

Rozmawiałem ze znajomym co wydał tą ksiażkę w Rosji.
1. prawa autorskie około 5000euro / druk do 2000szt /
2. tłumaczenie - ile????
3. druk prawie o połowe mniejszej książki - ile?????
----------------------------------------------

koszty ok 50 000zł

+ kasa ne reklame w mediach - ile ????? nie wiem

wiesz ile sprzedali przez pierwszy miesiąc / czyli wtedy gdy jest największe zainteresowanie /?
trochę ponad 400 sztuk.
Masz kasę by w to zainwestować / wtopić ?. Większosć i tak nielegalnie to skopiuje, by zaoszczędzić na kupnie / bo za drogo!!! /

Do tego dolicz prowizje dla sprzedawcy, Vat i podatek dochodowy.
Ilu to kupi w naszym kraju jak w Rosji poszło 400 sztuk???

Kto w to wchodzi???? :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Dorsinek

"Chyba najbardziej długotrwałym znakiem, jaki zrobiła Nora, był złoty łańcuszek z wisiorkiem Nora, który nosiłem w czasach Modern Talking. Jeszcze teraz, a więc więcej niż 25 później, ciągle jeszcze jestem o to zagadywany. Przy czym zostało to przez nas wymyślone tylko dla żartu, żeby drażnić Dietera." Jesteście Ciekawi co było dalej? Piszcie!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dorsinek pisze:"Chyba najbardziej długotrwałym znakiem, jaki zrobiła Nora, był złoty łańcuszek z wisiorkiem Nora, który nosiłem w czasach Modern Talking. Jeszcze teraz, a więc więcej niż 25 później, ciągle jeszcze jestem o to zagadywany. Przy czym zostało to przez nas wymyślone tylko dla żartu, żeby drażnić Dietera." Jesteście Ciekawi co było dalej? Piszcie!
Nie wydaje mi się aby to był tylko żarcik. Łańcuszek był złoty po za tym jak długo dlażartu można chodzić w stoju klauna.Nora chciała tym pokazać,że Thomas należy do niej i tylko do niej,Thomas będąc wtedy młodym i zakochanym uwierzył Norze,że to żarcik,ale dziwię się,że jeszcze dziś tak myśli.Ciekawe co na to odpowiedziałaby Nora.
Thomas na początku kariery solowej po rozpadzie MT w 1987 roku jeszcze na początku lat 90-tych nosił ten łańcuszek.Pomazał go w jednym z wywiadów.Dlatego nie wierzę w te słowa,że ten łańcuszek był żartem.
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

33ccd pisze:
night auditor pisze:Już dawno powinna Ona zostać wydana w Polsce. Ale niestety działa to jak z płytami Thomasa w Polsce. Thomas i ludzie wokół niego powinni zrobić wszystko aby w Polsce płyty czy książki wychodziły na bieżąco. Thomas ma wiernych fanów w Polsce( a nie wszędzie tak jest ) i widać to każdego roku na kilku koncertach gdzie są tysiące fanów. Tak jest każdego roku. Do tego kilka wywiadów w różnych telewizjach w tym dużym TVN, informacje w Teleexpressie. Mnóstwo miejsca na reklamę takiej książki w tym płyt np.występ w telewizji śniadaniowej. A tak poza bardzo wiernymi fanami nikt nie wie że Thomas Anders wydaje płyty nie mówiąc o książce. Dlatego w opisach koncertów Thomasa w Polsce można przeczytać że ludzie nie znają nowych piosenek i chcą słuchać tylko znanego Modern Talking. Kasa oraz zainteresowanie samo ucieka. Wiem że ktoś powie że to nie jest uzależnione od Thomasa, ale od tego chyba są ludzie którzy powinni takimi sprawami się zajmować. W przeciwnym razie Thomas Anders w Polsce na zawsze będzie tym " czarnym" z Modern Talking.
Rafał ! luzzzzz!!!!

2. tłumaczenie - ile????

koszty ok 50 000zł

wiesz ile sprzedali przez pierwszy miesiąc / czyli wtedy gdy jest największe zainteresowanie /?
trochę ponad 400 sztuk.
Masz kasę by w to zainwestować / wtopić ?. Większosć i tak nielegalnie to skopiuje, by zaoszczędzić na kupnie / bo za drogo!!! /

No to jaki sens było To wydawać w Rosji?. Tu racja jak napisałeś że sprzedało się 400 sztuk ale ciekaw jestem jaką sprzedaż planowali.
Czy wiadomo ile sprzedało się w Niemczech?
Co do reszty mojej wypowiedzi to wciąż utrzymuje że płyty powinny być wydawane w Polsce a czas na reklamę się znajdzie. Tak jak wcześniej napisałem : TVN, Teleexpress itp. Tam Thomas często się pojawia.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

night auditor pisze:
33ccd pisze:
Rafał ! luzzzzz!!!!

2. tłumaczenie - ile????

koszty ok 50 000zł

trochę ponad 400 sztuk.

No to jaki sens było To wydawać w Rosji?. Tu racja jak napisałeś że sprzedało się 400 sztuk ale ciekaw jestem jaką sprzedaż planowali.
Czy wiadomo ile sprzedało się w Niemczech?
Co do reszty mojej wypowiedzi to wciąż utrzymuje że płyty powinny być wydawane w Polsce a czas na reklamę się znajdzie. Tak jak wcześniej napisałem : TVN, Teleexpress itp. Tam Thomas często się pojawia.

W Rosji wydrukowano 2000 sztuk, jak widać przynajmniej o 1000 za dużo.
Sens był w Rosji taki, że ktoś co nie ma co zrobić z pieniędzmi, i zarazem jest filantropem wywalił na to kasę dla swojej przyjemności, nie licząć na zwrot włożonej kasy, czy jakiś zysk.
Niemcy to kraj Tomka, książka w jego języku, a MT znane tam jest najbardziej. Lecz nawet tam wydano sporo kasy na promocję i to wraz z podpisywaniem książki przez samego TA. Czy myślisz że to u nas by przeszło? Gdzie te promocje robić?
Jak Tomek podpisywał w Krakowie płyty w Media, to ludzi zeszło się na 40 minut, a 1/4 to handlaże autografów z Allegro co są z małopolski których znam.

W Polsce TVN, czy Teleexpress to prywatne zawodowe kontakty organizatora koncertów, które nie mogą być wykorzystywane do sprzedaży produktu jakim jest książka. Koncert to wydarzenie kulturalne i dla tego czasami coś o tym powiedzą.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Dorsinek

100% Anders po Polsku

Osoby zainteresowane biografią po Polsku, proszę o kontakt.
RobSach

Post autor: RobSach »

Dorsinek - ja jestem zainteresowany.
Niestety nie miałem możliwości nawet jej zobaczyć :-(
A może masz też dostęp do polskiej wersji biografii Bohlena?
Pozdrawiam :-)
RobSach
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

Do Dorsinka:

proponowanie drobnej opłaty za przetłumaczoną amatorsko biografię (zmarnowany czas i wysiłek umysłowy??) to trochę żałosne!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jaka opłata za to tłumaczenie ?
ODPOWIEDZ