Pozdrawiam
Piotrek
Obiecałem i coś znalazłem aczkolwiek nie to czego szukałem. Info jest podpisane Mallorca Magazin, Mai 2005 i jest pod tym linkiem:Ja w tej sprawie z kolei kojarzę coś takiego, że Dieter miał już jakąś chatkę na Majorce ale tak go wkurzyli różnie naciągacze, że domek sprzedał/przestał wynajmować. Zdaje się było coś o 100 markach/euro za wbicie dwóch gwoździ i zawieszenie półki. Jak znajdę coś o tym - napiszę.
Jako efekt uboczny poszukiwań Bohlena śladów na Majorce trafiłem prawdopodobnie na rozwiązanie zagadki Bohlen 02 Studio.A co do tego O2 Studio - nie mam pojęcia co to za wynalazek. Może w ramach promocji O2 Dieter na parę płytek tak przechrzcił swoją domową piwnicę?
Znalazłem konkretny artykuł. Wynika z niego, że Dieter miał na Camp de Mar 100 metrowe mieszkanie. Że fachowiec chciał 100 Euro za wbicie gwoździ, i 900 Euro za zamocowanie półek/albo szafek. Ogólnie nie dość, że gorąco to jeszcze strasznie drogo.Ja w tej sprawie z kolei kojarzę coś takiego, że Dieter miał już jakąś chatkę na Majorce ale tak go wkurzyli różnie naciągacze, że domek sprzedał/przestał wynajmować. Zdaje się było coś o 100 markach/euro za wbicie dwóch gwoździ i zawieszenie półki. Jak znajdę coś o tym - napiszę.
Wydaje mi się, że to może świadczyć o tym, że niekoniecznie jest to Dieter (albo robi sobie żarty). Przecież to chyba zapotrzebowanie wydawnictwa powoduje wydanie tego typu albumu. I raczej na takim wydawnictwie Dieter nie miałby jak stracić. Ewentualnie właśnie wydawnictwo (chyba, że chodzi o ten dawny wokal i brzmienie dawnych nagrań).- Dieter nie widzi sensu w wydawaniu płyty z jego trudno dostępnymi piosenkami, bo i tak się to nie sprzeda
Te odpowiedzi wskazują, że (oczywiście przy założeniu że jest to prawdomówny Dieter) Bohlen może powrócić ale nie solo i jak już zacznie nagrywać to właśnie dla tego niesolowego projektu - np. MT- Dieter z The Nash wiele wspólnego nie miał, po prostu Luis wykorzystał jeden z jego utworów
- Dieter nie widzi sensu w wydawaniu płyty z jego trudno dostępnymi piosenkami, bo i tak się to nie sprzeda
- Nie jest dobrym pomysłem wydawanie solowego albumu, bo po tylu numerach 1 mógłby spaść na muzyczne dno
- Nowej książki nie będzie
- Nie będzie piosenek dla DSDS
- Dla Vicky Leandros i innych także