Łzy przy słuchaniu
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Re: łzy przy słuchaniu
na płacze przy For The Children bo to taka wzuszajaca ballada 
- Gasolina91
- Peter
No faktycznie smutna piosenka.
- phantomas
- Kontakt:
A mnie oczy łzawią jak słyszę niektóre ostatnie "dokonania" Dietera. I bynajmniej nie jest to wzruszenie 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
ml8
- Użytkownik nieaktywny
ja 1 raz puściłem. Słuchałem win the race wspominałem MT i................ łezki lecądisco-man pisze:Wygląda na to że jestem tu jedynym płaczkiem.A może nie chcecie się przyznać do łez na policzku? A oto inne piosenki przy których nie raz zakręciła mi się łza. Bonnie Tyler-You're the greatest love,Chris norman-hunters of the night,Nino de angelo-laureen,C.C.Catch-are you serious,Bonnie Bianco-cry in the night...itd...itd...
Brother louie,louie,louie!
- Kuba.K.
Opowiedzmy sobie o swoich uczuciach...
Zapewne każdy z was pamięta porażkę odniesioną przez Dietera w 1986 roku, kiedy to wydał po raz pierwszy w historii Modern Talking singiel oparty o balladę ("Give Me Peace On Earth"). Dieter nie "zawalał" nas - słuchaczy zbytnio balladami wydawanymi jako główne single, ob ją strategię szybkich, tanecznych piosenek.
Lecz nie może ulec naszej uwadze że za czasów Blue Systemu wydawał ballady "Sorry Little Sarah" i "It's All Over" jako samodzielny singiel i że na albumach Blue Systemu możemy znaleźć już większą ilość ballad niż w czasach początków Modern Talking.
Właśnie to będzie główny motyw tego tematu, chcę byśmy wypowiedzieli się tu o balladach Modern Talking z całego jego okresu. Ale chodzi mi o ballady typu "Girl Out Of My Dreams" czy "It's Your Smile" Które zawierają w sobie spokojną muzykę i wspaniały głos Thomasa.
Opowiedzmy sobie o swoich uczuciach gdy słuchamy ballad Modern Talking, opowiedzmy sobie o wzruszeniach i wspomnieniach związanymi z nimi.
Otwórzmy swe umysły i przypomnijmy sobie te chwile i uczucia, powrócimy pamięcią do nich. Podzielmy się ze sobą tą radością bądź smutnymi przeżyciami jakie nam w tedy towarzyszyły a dzięki muzyce Modern Talking uwierzyliśmy z powrotem w radość.
Pozdrawiam
Kuba.K.
Lecz nie może ulec naszej uwadze że za czasów Blue Systemu wydawał ballady "Sorry Little Sarah" i "It's All Over" jako samodzielny singiel i że na albumach Blue Systemu możemy znaleźć już większą ilość ballad niż w czasach początków Modern Talking.
Właśnie to będzie główny motyw tego tematu, chcę byśmy wypowiedzieli się tu o balladach Modern Talking z całego jego okresu. Ale chodzi mi o ballady typu "Girl Out Of My Dreams" czy "It's Your Smile" Które zawierają w sobie spokojną muzykę i wspaniały głos Thomasa.
Opowiedzmy sobie o swoich uczuciach gdy słuchamy ballad Modern Talking, opowiedzmy sobie o wzruszeniach i wspomnieniach związanymi z nimi.
Otwórzmy swe umysły i przypomnijmy sobie te chwile i uczucia, powrócimy pamięcią do nich. Podzielmy się ze sobą tą radością bądź smutnymi przeżyciami jakie nam w tedy towarzyszyły a dzięki muzyce Modern Talking uwierzyliśmy z powrotem w radość.
Pozdrawiam
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
- Didi&Thomas
Łzy przy słuchaniu
A np: "If I..." albo "Wild,Wild Water" czy "Why Did You Do It Just Tonight" - kawalifukują się jako ballady czy może już nie ?Kuba.K. pisze:Ale chodzi mi o ballady typu "Girl Out Of My Dreams" czy "It's Your Smile" Które zawierają w sobie spokojną muzykę i wspaniały głos Thomasa.
Pytam bo w swoim poście wymieniłeś dwie ballady, podkreślając że chodzi Ci o ballady "tego typu". Jeśli chcesz aby ktoś podzielił się z Tobą swoimi emocjami, nie zawężaj tematu, każdy ma swoje ulubione ballady, a utworów tego typu na każdej płycie MT było co najmniej po dwa, jest więc o czym pisać. A już tak zupełnie na marginesie - myślę że każdy przeżywa słuchanie MT na swój sposób, ale to słuchanie, jak dla mnie np. ma w sobie coś imtymnego i pewnie nie każdy będzie chciał czy może potrafił opisać te uczucia słowami.
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
cinol
Re: Łzy przy słuchaniu
ja jak słucham Modern Talking to sobie myślę że szkoda że Thomas nie śpiewa z Dieterem i myślę cały czas że może wrócą do siebie i będą razem śpiewać. A jak było w pierwszym rozpadzie MT, a po 11 latach jednak wrócili na scenę i teraz myślę że też tak będzie 
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
A ja mam głęboką nadzieję, że już nigdy nie nastąpi kolejny Comeback zespołu Modern Talking. Niech zostaną we wspomnieniach fanów oraz na licznych płytach. Wszelkie nadzieje na kontynuację instnienia tego zespołu nie poparte są żadnymi przesłankami. Kolejny Comeback MT byłby żenadą i dobijaniem legendy, jaką bez wątpienia jest Modern Talking...cinol pisze:ja jak słucham Modern Talking to sobie myślę że szkoda że Thomas nie śpiewa z Dieterem i myślę cały czas że może wrócą do siebie i będą razem śpiewać. A jak było w pierwszym rozpadzie MT, a po 11 latach jednak wrócili na scenę i teraz myślę że też tak będzie
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
- Jasmine
Przyznam że trochę zaskoczył mnie ten temat. Ja nie mam aż takich uczuć przy słuchaniu MT albo innych piosenek, ale pamiętam jak byłam mała to zdarzyło mi się rozpłakać przy piosence 'from Sarah with love' albo 'my heart will go on'. Jedynie co to nachodzą mnie ciarki przy słuchaniu jakiejś tanecznej piosenki. Przyznam że With a little love łapie trochę za serce, najlepiej jest przy tej piosence jest rozmarzyć i myśleć o czymś dla nas dalekim. Zresztą większość ballad MT i ogólnie Bohlena trochę zmusza do wzruszeń.
- kmlyna
a ja płaczę przy "J miss You"...
- Fanka MT
Bardzo fajny temat
Powiem szczerze, że kiedy mam gorszy dzień, albo stanie się coś złego, to wystarczy, że włączę jakąkolwiek balladę w wykonaniu Thomasa i łzy same spływają mi po policzkach... Są jednakże takie piosenki, które ruszają mnie za serce bardziej niż inne
Do takich utworów należą m.in. "Dance in heaven" - kiedy wyobrażam sobie, ile zawartych jest w nim uczuć i emocji, to ciężko się nie rozpłakać!!
Poza tym, "Why do you cry?" w wersji acoustic też jest niczego sobie
Zawsze, kiedy się wzruszam i słyszę pytającego mnie Thomasa, dlaczego płaczę, zaczynam się uśmiechać przez łzy 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- Dami
Tak zgadzam się z tym, że temat jest super.Na mnie wszystkie piosenki w których słyszę głos T.A. działają w sposób szczególny, najbardziej przypominają mi dzieciństwo i okres dorastania, które wspominam bardzo mile.Jeżeli chodzi o konkretne tytuły przy których oczy zrobią się jak iskierki to np.One in a million, Give me peace on earth i wiele, wiele innych.Często zastanawiam się jak współczesna młodzież bawi się w dyskotekach bez takiej muzyki?.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- MODERN JEANNE
Wiele z tych piosenek jest wzruszających ale przyznam że bardziej mi łzy stawały w oczach przy Blue System niż przy skocznych i wesołych rytmach MT.
Ale nigdy tak nie płakałam przy ich muzyce jak kiedyś gdy zdechł mi kotek (bardzo młody zresztą i to na zapalenie płuc) a akurat leciało u mnie BS i piosenka Testamente D'Amelia.
Naprawdę się rozkleiłam wtedy przy tej piosence
Ale nigdy tak nie płakałam przy ich muzyce jak kiedyś gdy zdechł mi kotek (bardzo młody zresztą i to na zapalenie płuc) a akurat leciało u mnie BS i piosenka Testamente D'Amelia.
I LOVE DB AND TA!
- kate
Mnie ta piosenka chwyta za serce. Ogólnie ballady Dietera działają na uczucia ale płakać mi się chce tylko jeżeli jestem już czymś dobita. Tak to chętnie ich słucham bez żadnych zdarzeń ekstremalnych.MODERN JEANNE pisze: a akurat leciało u mnie BS i piosenka Testamente D'Amelia.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Peter
Coś jest w tym "Testamente D'Amelia" że chwyta za serce i wyciska łzy. Naprawdę genialna piosenka, skoro jest w stanie tak wzruszyć człowieka. Ten tekst się Dieterowi bardzo udał.