Mark Ashley wciąż żyje ;)

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Mark Ashley wciąż żyje ;)

Post autor: Peter »

Nie musisz się trudzić, nie wiem czy w ogóle warto, jakoś nie jestem pozytywnie nastawiony do tego wykonawcy. Ale dzięki Ci bardzo za chęci.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Zawsze jak zobacze Ashleya w wystepie na żywo to od razu odechciewa mi sie słuchac jego muzy ;P Teraz tez tak mam,zobaczyłem filmik na zywo z SiB i te ich ruchy sceniczne przyprawiły mnie o mdłości, brrr, moglem nie oglądać, teraz bede miał koszmary...
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Mateusz pisze:Zawsze jak zobacze Ashleya w wystepie na żywo to od razu odechciewa mi sie słuchac jego muzy ;P Teraz tez tak mam,zobaczyłem filmik na zywo z SiB i te ich ruchy sceniczne przyprawiły mnie o mdłości, brrr, moglem nie oglądać, teraz bede miał koszmary...
Mateusz, Thomas Anders w latach 80'tych na koncertach identycznie się zachowywał...
...i pamiętam jak dziewczyny piszczały z zachwytu... :>
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Heartbreak boulevard jest chyba najlepszą z produkcji nawiązujących do muzyki Bohlena. Aranżacje do mnie średnio trafiają, utwory mają dużo ozdobników, tak jak te z lat osiemdziesiątych. Ta płyta przemawia do mnie jakoś dużo bardziej niż którykolwiek z albumów SIB, czy Talking System. Uważam, ze jest w miarę dobra z paroma jednak wyjątkami. Po pierwsze trochę bowiem razi płytki beat w Operation love. Nie przepadam za tym kawałkiem. Nie wszystkie aranżacje do mnie trafiają, bo np: nie przemawiają do mnie utwór Lonely nights in Avalon czy Gimme gimme money. Fajne aranże mają Marylin's dream. Bardzo mi się podoba i High in the sky oraz In the name of love. Takimi przeciętnymi utworami są You kill me with your smile i never say never. Fajnym i trochę nietypowym jak na team Wideke, Scholz i Kohler utworem jest Magical moon. Mi jednak najbardziej podoba się Back to the Summer'97. Rewelacyjny kawałek, najlepszy na płycie. Głos Ashelya brzmi w miarę fajnie i do tego te chórki. No i fajnie, ze nie jest to kolejna parodia w stylu Talking System, gdzie nazwy nie umieją wymyślić, albo w stylu zespołów, tworzących kalkę, któregokolwiek utworu Bohlena. Tu o kalkach raczej nie ma mowy, co nie znaczy, ze wszystkie utwory brzmią rewelacyjnie. Większość kawałków pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Melodie są przeważnie fajne, ale Ashleyowi chyba brakuje dobrego producenta i wolałby, żeby to wyprodukował Rodriguez albo Jeo.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Melodie są przeważnie fajne, ale Ashleyowi chyba brakuje dobrego producenta i wolałby, żeby to wyprodukował Rodriguez albo Jeo.

Mark goes first 2009 in Studio to Luis Rodriguez to make new Songs. ;]
Awatar użytkownika
Peter

A skąd taka informacja?
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Mark Ashley powiedział to DJ Andy'iemu 29 Listopada w Leipzig :)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

No to jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie, pewnie coś fajnego.
Awatar użytkownika
Peter

Już to parę swoich uwag napisałem, więc nie chcę się za bardzo powtarzać, ale ostatnio słuchałem tego na kinie domowym i jestem bardzo zniesmaczony niektórymi piosenkami: przede wszystkim najgorzej wypada "Lonely nights in Avalon" - szkoda, ze tak dobry tekst kontrastuje z tak słabą muzycznie piosenką, przede wszystkim ten poczatek jak z pistoletu kupionego na bazarze potem juz jest lepiej ale brzmi to plastikowo i te elementy aranżacyjne jakie tam dodano brzmią masakrycznie. Ale żeby nie było całkiem na nie: to bardzo mi się podobają ballady i takich by się Dieter nie powstydził, fajne jest "Operation love" i "Do you remember' i "Heartbreak boulevard", pozostałe piosenki do mnie nie przemawiają a utwory od 10 do 14 są słabe, momentami jedna zachacza o plagiat MT, bonus jest za to najlepszy, tak więc mam takie mieszane odczucia wobec tej płyty, podobnie jak wobec jej producentów. Niby dobrze, ale zawsze tam można znależć jakieś ale....
Awatar użytkownika
Pkmodern

Żyje i ma się całkiem dobrze:

Awatar użytkownika
Peter

@Pkmodern, czy Ty śledzisz Twórczosć SIB i Ashleya? Podobno mówi się o drugiej płycie dla Ashleya we współpracy z Detlefem i Michaelem.... Ja szczerze mówiąc wolałbym by był to jakiś bardziej "oryginalny" wokalista nie kopiujący nikogo... jak choćby Marco Lessentin. Już sam Thomas Anders powiedział: "Nie da się drugi raz wymyślić Modern Talking"....
Awatar użytkownika
Pkmodern

A oto jeszcze gorąca wstawka!

Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

No, pięknie do kotleta daje czadu:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Fajnie.Jakiś czas temu znów słuchałam sobie Ashleya z Sibami i stwierdziłam że szkoda że razem nie nagrywają bo dobrze brzmieli(aż mnie to moje stwierdzenie zaskoczyło bo mam osobiste obiekcje co do Sib,choć ich muzyka może być)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ja odwrotnie niż Ty: jestem uczulony na Ashleya, na jego prezencję i sposób śpiewania nieudolnie naśladujący MT i nie słucham go głównie przez odpychającą barwę głosu i szacunek dla Thomasa Andersa. SIB było o tyle lepsze, że tam był piękny wokal, tego się nie da słuchać.
Awatar użytkownika
Peter

Mimo, że nie przepadam za wokalem Ashleya, ta piosenka ma bardzo ładną linię melodyczną i zaaranżowana jest na lata 80 te, gdyby to Koehler mógł zaśpiewac, ale posłuchać można:
ODPOWIEDZ