Nowy album w 2016?
- Peter
Re: Nowy album w 2016?
Jest oK początek to jednak zrzynka z MT a mój faworyt to genialne "Lady Ocean"... miazga.
- MODERN JEANNE
Na YT też już jest odsłuch.
https://www.youtube.com/watch?v=1rviDt_DiA8
Płytę będzie można niebawem, bo już 25 września nabyć w wersji CD.
https://www.facebook.com/olafsenkbeil/p ... =3&theater
Ledwo się pojawiła a niesamowite pozycje na iTunes ma.
W Niemczech pozycja 31, a słychać o niej nawet w Ameryce bo 174 pozycja.
O Ameryce zawsze marzył Bohlen.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.youtube.com/watch?v=1rviDt_DiA8
Płytę będzie można niebawem, bo już 25 września nabyć w wersji CD.
https://www.facebook.com/olafsenkbeil/p ... =3&theater
Ledwo się pojawiła a niesamowite pozycje na iTunes ma.
W Niemczech pozycja 31, a słychać o niej nawet w Ameryce bo 174 pozycja.
O Ameryce zawsze marzył Bohlen.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Ciekaw jestem jak Tobie się podobają nagrania? Czy Ci całość podeszła? W "All That I Want" jest pod koniec solówka wokalna ja tam słyszę Rolfa...
A "If You Go" to klimat "Voodoo queen"...
- Pioetrek
- Kontakt:
There's no heart wg mnie bazuje muzycznie na którymś z nagrań Mark Ashleya z Heartbreak Boulevard (jakoś nie mam weny do sprawdzenia ale coś jakby Gimme Gimme Money).Peter pisze:Po co zasysać jak jest stream tylko trzeba mieć konto... czemu takiemu sceptykowi jak ja się to tak podoba? "Only You Can Break My Heart" mnóstwo nawiązń tekstowych nie tyle do BS a do Bohlenowych lyrików. a początek "There's No Heart (There's No Soul)" dziwnie znajomy...
Only love can break my heart na facebooku SIB pokazało się już w kwietniu 2016 (fragmencik z próby) i jak dla mnie to jest najlepszy numer z płyty, chociaż niektóre dotykają po prostu innych melodii, niekoniecznie moich ulubionych.
Pozdawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Bardzo bardzo jestem ciekaw Twojej opinii o całości, czy zawiesili sobie Twoim zdaniem wysoko poprzeczkę, czy wokale Ci podeszły szczególnie na tym tle jak według Cb wypadają refreny piosenek z wiadomych względów? Napisz proszę coś więcej... Uwielbiam czytać Twoje wpisy.
- MODERN JEANNE
Jestem zachwycona tym albumem, choć w tej chwili nie chcę się o poszczególnych piosenkach wypowiadać bo w każdej jednak słyszę jakieś zapożyczenia z przeszłości. Jeszcze nie do końca doszłam z jakich. Mamy tu YMHYMS a też Haddeweya bardzo wyraźnie. Praktycznie w każdej piosence można odczuć ducha przeszłości i lekkie zapożyczenia. ALE MYSLE ZE TO JEST CELOWE!!!.
Kilka starych dobrze znanych rytmów zmieszane z nowymi kompozycjami.Niczym remiks staroci wplątanych we współczesne lata. Zawiera to mieszankę sampli i stylu z przeszłości ale osadzone w współczesnych muzycznych realiach. Zeby było jasne, słyszę tam sample z lat 90 a z 80 też się znajdują.
I to takie jakie mieliśmy na płytach MT. Więc album jest naprawdę zadziwiający przez to jeśli dołączone do niego własne linie melodyczne i sample oparte na współczesnych czasach!
Takiej mieszanki chyba nikt wcześniej nie zrobił a jako że wyrosłam na latach 80 i 90 dla mnie, pomimo zrzynek to jest coś co bym chciała żeby zawsze leciało mi z radia
Jeszcze na poszczególnych piosenkach postaram się wypowiedzieć jak będę je znała na pamięć
.
Kilka starych dobrze znanych rytmów zmieszane z nowymi kompozycjami.Niczym remiks staroci wplątanych we współczesne lata. Zawiera to mieszankę sampli i stylu z przeszłości ale osadzone w współczesnych muzycznych realiach. Zeby było jasne, słyszę tam sample z lat 90 a z 80 też się znajdują.
I to takie jakie mieliśmy na płytach MT. Więc album jest naprawdę zadziwiający przez to jeśli dołączone do niego własne linie melodyczne i sample oparte na współczesnych czasach!
Takiej mieszanki chyba nikt wcześniej nie zrobił a jako że wyrosłam na latach 80 i 90 dla mnie, pomimo zrzynek to jest coś co bym chciała żeby zawsze leciało mi z radia
Jeszcze na poszczególnych piosenkach postaram się wypowiedzieć jak będę je znała na pamięć
I LOVE DB AND TA!
- Jarasso
Przesłuchałem cały i jestem pod wrażeniem oczywiście brzmi to dobrze jak nie bdb.Moje nastawienie na tą produkcję było bez żadnego WOW a tu miła niespodzianka.Dla ciekawych podam że w dobrej jakości 320 kb można album zassać z torrentów.Dziwne jest to że album na torrentach już dostepny przed premierą.....a może to celowe działanie???
- Adrian77
- Kontakt:
Premiera w wersji cyfrowej już była. Możesz kupić m.in. w sklepie Google Play mp3 320. Wersja CD będzie wydana pod koniec września z dodatkowymi nagraniami.Jarasso pisze:Przesłuchałem cały i jestem pod wrażeniem oczywiście brzmi to dobrze jak nie bdb.Moje nastawienie na tą produkcję było bez żadnego WOW a tu miła niespodzianka.Dla ciekawych podam że w dobrej jakości 320 kb można album zassać z torrentów.Dziwne jest to że album na torrentach już dostepny przed premierą.....a może to celowe działanie???
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Jarasso
Ciekawe co nowego dołożą???Adrian77 pisze:Premiera w wersji cyfrowej już była. Możesz kupić m.in. w sklepie Google Play mp3 320. Wersja CD będzie wydana pod koniec września z dodatkowymi nagraniami.Jarasso pisze:Przesłuchałem cały i jestem pod wrażeniem oczywiście brzmi to dobrze jak nie bdb.Moje nastawienie na tą produkcję było bez żadnego WOW a tu miła niespodzianka.Dla ciekawych podam że w dobrej jakości 320 kb można album zassać z torrentów.Dziwne jest to że album na torrentach już dostepny przed premierą.....a może to celowe działanie???
- Jarasso
A teraz z innej beczi pytanie czy w oryginalnym wydaniu SIM Point Of No Return występuje INTRO jako utwór nr 1?????
- Peter
Coś czuję, że Systemsi wejdą nam na OLIS bo numer 1 na iTunes już mają....
-
bohlenmusic
Witam.
Może jestem już za stary, ale przesłuchałem ten album na youtube i powiem, że część naszych discopolowych zespołów robi lepszą muzykę. Nowy album Thomasa mimo, że po niemiecku jest lata świetlne przed systemsami ale to chyba oczywiste. Jeśli faktycznie ten album jest na jakieś liście sprzedaży to ja jestem już niezłym dinozaurem i nie czuje takiej muzyki
Od kilkudziesięciu lat słucham m.in. całą twórczość Bohlena, głównie MT, BS i C.C.Catch i lata '80 nie nudzą mi się do dzisiaj. Szukam czasami nowości euro dance ale mimo wszystko wracam do MT. W samochodzie albumy MT z lat '80 przesłuchałem już setki razy i wciąż mi sie podobają
Dlaczego teraz nie robi się takich kawałków?
Może jestem już za stary, ale przesłuchałem ten album na youtube i powiem, że część naszych discopolowych zespołów robi lepszą muzykę. Nowy album Thomasa mimo, że po niemiecku jest lata świetlne przed systemsami ale to chyba oczywiste. Jeśli faktycznie ten album jest na jakieś liście sprzedaży to ja jestem już niezłym dinozaurem i nie czuje takiej muzyki
- Pioetrek
- Kontakt:
Mógłbyś mi to wytłumaczyć? Wszedłem przed chwilą na listy piosenek i albumów na iTunes i nie widzę tam Systemsów a patrzę na ranking 100 najpopularniejszych...Peter pisze:Coś czuję, że Systemsi wejdą nam na OLIS bo numer 1 na iTunes już mają....
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
To informacja z profilu Johanna...
Najsłabsze piosenki "All That I Need" to chyba zawodzenie Olafa... takie niesystemsowskie, ale może nawet być a TILM systemsowskie jest ale jest najsłabze chyba.
Napisz po polsku jeszcze raz. Mam płytę PONR i nie ma tam żadnego intro, po prostu leci to co znasz z występu z TV a to co jest grane na koncertach z Rolfem na płycie nie występuje, jedynka to melodyjny utwór PONR...Jarasso pisze:A teraz z innej beczi pytanie czy w oryginalnym wydaniu SIM Point Of No Return występuje INTRO jako utwór nr 1?????
Najsłabsze piosenki "All That I Need" to chyba zawodzenie Olafa... takie niesystemsowskie, ale może nawet być a TILM systemsowskie jest ale jest najsłabze chyba.
- Jarasso
No ja jako nr 1 mam intro i jest na płycie 14 utworów razem.Kiedyś skopiowałem ten album od znajomego który miał oryginał a przynajmniej tak twierdził.Dziwi mnie to bo nigdzie nie mogę znależć takiej wersji albumu a faktycznie miałem go w ręku kilka lat temu.Peter pisze:To informacja z profilu Johanna...
Napisz po polsku jeszcze raz. Mam płytę PONR i nie ma tam żadnego intro, po prostu leci to co znasz z występu z TV a to co jest grane na koncertach z Rolfem na płycie nie występuje, jedynka to melodyjny utwór PONR...Jarasso pisze:A teraz z innej beczi pytanie czy w oryginalnym wydaniu SIM Point Of No Return występuje INTRO jako utwór nr 1?????
- Peter
Dla fanów torrentowców rapidshare'owców i Bóg wie jak to się teraz nazywa, chodzi o strony hostingowe, zagraniczne.
Johann już walczy z piractwem, na razie delikatnie ale może użyć środków prawnych wiem, że w Polsce pobieranie plików (przynajmniej muzycznych) jest w pełni legalne gdyż ustawodawca nie nadążając za postępem technologicznym wprowadził furtkę prawną o nazwie dozwolony użytek, co innego to już torrenty, polskie prawo zabrania udostępniania treści chronionych prawem autorskim, więc uwaga na te zagadnienia.
Johann się dzisiaj porządnie wkurzył na link co Asia dała (ale nie do naszej użytkowniczki było to skierowane a do osoby która to umieściła na serwisie społecznościowym zwanym YouTube)...
Uwaga na Johanna i na takie praktyki, chyba tylko Johann nie ogarnia polskich hostingów....
Johann już walczy z piractwem, na razie delikatnie ale może użyć środków prawnych wiem, że w Polsce pobieranie plików (przynajmniej muzycznych) jest w pełni legalne gdyż ustawodawca nie nadążając za postępem technologicznym wprowadził furtkę prawną o nazwie dozwolony użytek, co innego to już torrenty, polskie prawo zabrania udostępniania treści chronionych prawem autorskim, więc uwaga na te zagadnienia.
Johann się dzisiaj porządnie wkurzył na link co Asia dała (ale nie do naszej użytkowniczki było to skierowane a do osoby która to umieściła na serwisie społecznościowym zwanym YouTube)...
Uwaga na Johanna i na takie praktyki, chyba tylko Johann nie ogarnia polskich hostingów....