Malediwy pisze:Rzecz w tym, że ja nie piszę o skojarzeniach... Ja piszę o tym, że Didi robi swoje a Thomas musi śpiewać piosenki Dietera. To tak najprościej ujmując... I generalnie szkoda, że nie dodałeś, że na koncert Dietera ludzie poszli przez pomyłkę bo myśleli, że będzie śpiewał Thomas...To jest Rosja kolego! A tam zdecydowanie bardziej popularny jest Dieter dzięki wielokrotnym również trasom które odbył z Blue System.
I jeszcze jedno. Jeśli chodzi o okres "międzywojenny" to Didi koncertował z projektem Blue System i jeśli śpiewał cokolwiek MT to jedynie na bis kilka refrenów największych przebojów. Dwa ostatnie występy natomiast to pierwsze dwa w historii kiedy Bohlen śpiewa partie wokalne Thomasa, co nie zmienia faktu, że są to nadal jego własne piosenki. Czy słyszałeś, żeby Thomas kiedykolwiek pojechał w trasę jedynie ze swoimi własnymi przebojami???
Oczywiście że nie słyszałem o takich występach bo nikt nie zrezygnuje z kury która znosi złote jaja więc to by było głupotą. Nawiązując do Rosji to wyczuwam ironie ale powiem że masz racje , bo sądze że gdyby nie te piosenki to nie został by zaproszony na taką imprezę.
atlantyda ;o) pisze: Oczywiście miło słucha się w wykonaniu Bohlena hitów MT,jest to coś nowego czego byliśmy ciekawi od zawsze ,jak by brzmiały piosenki MT w wykonaniu Blue System. Tak samo ciekawi mnie i pewnie,niektórych z was jak brzmiało by "My Bed Is Too Big" z głosem Thomasa
.
Dyskusja jednak zaczęła się od tego,że Bohlen dał świetny koncert (?),czego nie można powiedzieć o Andersie,bo już te piosenki nie brzmią jak oryginalne wykonanie(czyli niektórzy woleli by koncerty z playbacku,tak to rozumiem).Nawet pojawiły się zarzuty,że połowa koncertu Thomasa leciała z playbacku.Ręce opadają.
Co więc jest superowego w występie Dietera ,który daje cały koncert z playbacku,wykorzystując wersje instrumentalne i dogrywając tylko swój wokal od koncertu Thomasa,który rzekomo zaśpiewał też z playbacku? A Ci którzy znają "głos" Thomasa,rozpoznają wersję z playbacku od śpiewania na żywo ... no chyba ,że celowo wprowadza się tu taką nie zdrową atmosferę.Amen.
Jeśli masz na myśli jedną z moich ostatnich wypowiedzi to sprostuje.
Ja też nie pochwalam tego że Dieter daje koncerty z playbacku no ale każdy orzę jak może. Tyle lat koncertował i jakoś sie do tego przyzwyczailiśmy więc obecne pretensje że Thomas jedzie z playbacku wydają mi się dziwne,zwłaszcza że Thomas śpiewa 80% wszystkich swoich piosenek na żywo i takie czepianie się jest dla mnie nie uczciwe wobec Thomasa i zdania nie zmienię . Jeśli chodzi o stare aranżację piosenek MT które Dieter śpiewał w ostatnich miesiącach ,to żeby być obiektywnym powiem a czemu nie? nowe aranżacje Thomasa mi sie podobają i uważam że są świetne , to czemu by nie skorzystać ze starych które są nie gorsze i sprawdzone. Jeśli już sie doszukujecie playbacku u Thomasa to powiem że jedynie do czego można było by sie przyczepić to chórki i może 1-2 piosenki, natomiast Dieter bez playbacku nie wyszedł by na scenę. Jego głos jest dobry w studio po przeróbce który de facto mi też się podoba ale na boga.. wiedzieć że jeden śpiewa za każdym razem z playbacku a drugi tylko pare piosenek i mieć pretensje.. no ludzie..szanujmy się..
Jeśli chodzi o wykonanie piosenek Blue Systemu przez Thomasa to też bym chciał to usłyszeć ale to jest niestety fikcja ;/