nie podniecalibyśmy się tak tym występem gdyby tego typu koncerty dawał Didi w Polsce średnio raz w miesiącu albo wystartował z nim w trasę andrzejkową podobną do tej Thomasa. Koncert z Petersburga był wyjątkowy nie tylko dlatego, że zaskoczył wszystkich zupełną nowością jaką jest zamiana wokalu w piosenkach MT ale również tym, że był póki co taki tylko jeden, jedyny...Skyliner89MT pisze:Szkoda, że Dieter nie koncertuje z taką częstotliwością jak Thomas
17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!
- Malediwy
Re: 17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!
Spokojem można kamień ugotować...
- Malediwy
Super skrót z całego koncertu...
- Gasolina91
Prawda, że Dieter świetnie wygląda na scenie? 
Point Of No Return
- phantomas
- Kontakt:
Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Kij tam playback, czy nie. Dreszcze przechodzą kiedy słyszy się stare hity w wykonaniu Dietera. Widać też, że go to bawi
Kij tam playback, czy nie. Dreszcze przechodzą kiedy słyszy się stare hity w wykonaniu Dietera. Widać też, że go to bawi
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Gasolina91
No tak, dla Dietera to na pewno też był frajda... kto wie, może to go zmobilizuje i częściej będzie gościł na scenie muzycznej a nie tylko tej w telewizji.
Point Of No Return
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Że co, że szaliczek jest śmieszny? Uhm. No. A za to farbowanie włosów jest taaaaakie męskie!phantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2012 17:41 przez Naddel, łącznie zmieniany 1 raz.
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- michal.czeslaw
Tak?a kiedy tego pana widziałeś na żywo?Bo ja dwa tygodnie temu i wiesz wcale nie jest gruby,wprost przeciwnie wygląda jak nastolatek.Cóż wzrostu mu nie przybyło,a śmieszny szaliczek może służy do ochrony gardła,że by nie chrypiał jak Bohlen.Naddel pisze:phantomas napisał(a):Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
-
nado
Z niecierpliwością czekałem na pierwszą tego typu wypowiedź.phantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;Pphantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Taaaaaaaaak Bohlen jest znakomitym wokalistą i jeszcze lepszym producentem.
- michal.czeslaw
Nic dodać nic ująćnado pisze: Przy Andersie, jego występach live, nowych aranżacjach piosenek, fajnym zespole towarzyszącym, wy się Bohlenem zachwyciliście ! Klękajcie narody - świat się kończy.
- phantomas
- Kontakt:
Przynajmniej Bohlen chrypi piosenki które stworzył, a nie tak jak Anders wykonuje utwory gościa którego tak (podobno) serdecznie nienawidzi.
A nowe aranżacje jakoś zupełnie do mnie nie przemawiają.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie nakręcajcie się wypowiedziach phantomasa,niczego lepszego nie można się po nim spodziewać.Jak już się tu pokazuje to tylko po to,żeby krytykować i doprowadzać do ostrych komentarzy.
Radością było posłuchać w wyk.Bohlena piosenek MT. Jednak zastanawiam się czy Bohlen nie wykorzystał całkowitego playbacku,łącznie z głosem w zwrotkach.Momentami tak kręci głową,że oddala się od mikrofonu na tyle,że teoretycznie głośność jego głosu powinna się zmieniać.Czy ktoś widział,żeby Thomas śpiewając na koncertach mikrofon trzymał w pozycji pionowej do postawy ciała a głowę miał odkręconą w lewo lub prawo i jednakowo było słychać głos?
P.S.
Podpisuję się pod tym co napisał nado.Bravo!
Radością było posłuchać w wyk.Bohlena piosenek MT. Jednak zastanawiam się czy Bohlen nie wykorzystał całkowitego playbacku,łącznie z głosem w zwrotkach.Momentami tak kręci głową,że oddala się od mikrofonu na tyle,że teoretycznie głośność jego głosu powinna się zmieniać.Czy ktoś widział,żeby Thomas śpiewając na koncertach mikrofon trzymał w pozycji pionowej do postawy ciała a głowę miał odkręconą w lewo lub prawo i jednakowo było słychać głos?
P.S.
Podpisuję się pod tym co napisał nado.Bravo!
- Ann
- Członek TAFC Polska
No i co z tego,że Thomas nie jest za wysoki.Milion razy bardziej wolę "niskiego" Thomasa od tak naprawdę niewiele wyższego D.B.phantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Brawo nado!
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2012 20:06 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE 
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Och, a aranżacje Dietera są rewelacyjne, zwłaszcza tu: http://www.youtube.com/watch?v=6Gz1cjE5 ... re=related - śp. Rolf wiecznie żywy... hehephantomas pisze:Przynajmniej Bohlen chrypi piosenki które stworzył, a nie tak jak Anders wykonuje utwory gościa którego tak (podobno) serdecznie nienawidzi.
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
-
nado
Tu nie idzie o głos Bohlena, który to bardzo lubię w wydaniu studyjnym. Na płytach Blue System brzmiał on nawet sexy. Chodzi o to, że Bohlen nie ma słuchu i głosu, by się nim chwalić na scenie ! Gdyby Bohlen - kandydat na niemiecką supergwiazdę stanął przed Bohlenem - jurorem kolejnej edycji DSDS musiałby sam siebie na zbity pysk przy pierwszym przesłuchaniu wywalić, taki jest świetny w śpiewaniu. Sam dobrze o tym wie, inaczej w Petersburgu zaśpiewałby na żywo, a nie podkładał mimikę do wcześniej nagranego wokalu. I co to za pomysł, żeby śpiewać do podkładów z lat 80 ! Fuck ! Czy ja, będąc świadomym swoich niespożytych możliwości artystą, u schyłku 2012 roku śpiewałbym do podkładów z zamierzchłej epoki czy stworzył nową jakość ? No chyba to drugie, jeśli nie zależałoby mi tylko na chałturze, szybkiej kasie i chwili scenicznego splendoru. Bohlen nie dorasta Andersowi do pięt: zarówno w podejściu do muzyki minionego 30 lecia jak i możliwości interpretacji wokalnej. Dla mnie występ Bohlena nie był żadnym muzycznym wydarzeniem. Powiem więcej: tak przygotowanego Bohlena do śpiewania na scenie nie chcę widzieć więcej. Jakim totalnym dupkiem trzeba być, by po 30 latach kariery, dalej tłuc to samo, tak samo źle ! I oczywiście. Życzyłbym sobie, żeby teraz i Anders poeksperymentował z brzmieniem i chciał je zmienić na bogatsze, bo stara formuła mi się już nieco przejadła. Mam nadzieję, że właśnie tak w przypadku Andersa się stanie. Na pewno nie dostanę tego od Bohlena. Moje muzyczne marzenie idealnego występu na żywo nadal pozostaje niespełnione: żywe instrumenty: trąbka, puzon, saksofon, bongosy, gitara elektryczna, basowa, perkusja, czarne wokale w chórkach, keyboard i repertuar, który bardzo lubię - w aranżacji niezmienionej Bohlena z głosem Andersa, bez udziału tego pierwszego z Talkingów. CELEBRYTOM mówię NIE !
- FMike
Wszyscy mamy rację, myślę że w rozpoczętej przepychance chodzi (jak prawie zawsze) o indywidualne podejście do sprawy/wydarzenia każdego z nas, sami znamy się najlepiej i wiemy czemu nasze własne Ja jest bliższe; zdaniom i odczuciom jak np. ''Kij tam playback, czy nie. Dreszcze przechodzą kiedy słyszy się stare hity w wykonaniu Dietera." czy też typowemu trzeźwemu myśleniu, analizie faktów które jak ulał pasuje do tego co serwuje Nado.
Serce i rozum
Serce i rozum
"...I'm A Rough Boy..."
- Malediwy
Co do głosu to pewnie masz rację, ale jeśli chodzi o słuch to zastanawiam się czy jest w ogóle sens z Tobą dyskutować jeśli twierdzisz, że Bohlen nie ma słuchu... To mniej więcej tak jakby doskonałemu grafikowi zarzucić, że nie rozróżnia kolorów...nado pisze: Chodzi o to, że Bohlen nie ma słuchu i głosu, by się nim chwalić na scenie !
Didi w takim kontekście stworzył już kiedyś nową jakość - nagrywając Back For Good. Chyba nie zaprzeczysz, że był to niemały sukces? Jak dla mnie stare wersje z nowym wokalem Dietera to też nowa jakość. Jak widać z powyższych postów nie tylko mnie ta nowa jakość zachwyciła...nado pisze:Czy ja, będąc świadomym swoich niespożytych możliwości artystą, u schyłku 2012 roku śpiewałbym do podkładów z zamierzchłej epoki czy stworzył nową jakość ?
Pamiętaj, że oglądanie plików filmowych na yotoube nie jest przymusowe...nado pisze:Powiem więcej: tak przygotowanego Bohlena do śpiewania na scenie nie chcę widzieć więcej.
A no właśnie... Dupek to czy geniusz?... O to jest pytanie...nado pisze:Jakim totalnym dupkiem trzeba być, by po 30 latach kariery, dalej tłuc to samo, tak samo źle !
Chyba jednak geniusz skoro ten dupek po 30 latach kariery ciągle jednak potrafi zachwycić swoich fanów podczas gdy Ty juz się przejadłeś formułą serwowaną przez Thomasa...nado pisze: I oczywiście. Życzyłbym sobie, żeby teraz i Anders poeksperymentował z brzmieniem i chciał je zmienić na bogatsze, bo stara formuła mi się już nieco przejadła.
Teraz to mnie rozbawiłeś... Na pewno masz na myśli repertuar stworzony przez Bohlena?:-)nado pisze: Moje muzyczne marzenie idealnego występu na żywo nadal pozostaje niespełnione: żywe instrumenty: trąbka, puzon, saksofon, bongosy, gitara elektryczna, basowa, perkusja, czarne wokale w chórkach, keyboard (...)
Generalnie ktoś włożył niepotrzebnie przysłowiowy kij w mrowisko...
Ja zawsze byłem, jestem i będę przede wszystkim fanem Bohlena. Dlatego nikt nie jest w stanie zepsuć mi przyjemności z oglądania i zachwycania się koncertem Bohlena z Petersburga. Dla mnie Bohlen zawsze będzie Nr 1. Co nie przeszkodzi mi zarazem świetnie się zabawić na andrzejkowej trasie Thomasa tak ja to było do tej pory na innych jego koncertach na których miałem przyjemność być...