Dieter na prawde taki jest?

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Re: Dieter na prawde taki jest?

Post autor: Dieterowiczka »

Kurde , napracował się Dieter aby wam dobrze się słuchało i tak dalej , a wy jedziecie na niego bo prawdę powiedzieł
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje :wink: ,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób ;) .
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

atlantyda ;o) pisze:Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje :wink: ,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób ;) .
Tak ? Na przykład?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Przykład? - Luis Rodriguez.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Wystarczy poczytać na stronie!
Nie rozdrapujmy po raz kolejny sporu fani Dietera kontra fani Thomasa. Mam dziwne wrażenie i doświadczenie (z innego forum, nie muzycznego) w kontekście osób w wieku buntowniczym, że Dieterowiczka nie uzna żadnych argumentów umniejszających nawet w minimalnym stopniu jakiekolwiek zasługi Dietera, ani faktów, że nie był łatwym człowiekiem w kontaktach z innymi. Będzie bronić za wszelką cenę, takie prawo tego wieku, ja też uważałam, mając lat naście swoich idoli za nieskazitelnych, wyjątkowych bez wad. Z tego się wyrasta w większości przypadków.
Jakakolwiek dyskusja nie będzie też miała sensu, dopóki szanowna koleżanka nie zapozna się z historią grupy, Dietera, Thomasa i całej reszty z nimi związanymi. Ze zrizumieniem, a nie po łebkach.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Dieter jaki jest? Skuteczny. Jest skutecznym producentem, potentatem na rynku niemieckim i nie tylko. Czy to do czego doszedł osiągnłąby sam? Nie. Gra najczęściej zespołowo - na pozycji kapitana drużyny, nie zawsze gra czysto. Co go wyróżnia na tle tych, z którymi współpracował? Umie grać w różnych barwach, po prostu radzi sobie lepiej niż ci, z którymi wspólpracować przestał. Dlaczego tak uważam? Obiektywne wskaźniki to sprzedaż płyt, pozycje na listach przebojów sprzedaży. Tutaj bije wszytkich na głowę - jako skuteczny producent. Wróciłem do początku wywodu więc na tym zakończę ;-)
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Monia82 pisze:Wystarczy poczytać na stronie!
Nie rozdrapujmy po raz kolejny sporu fani Dietera kontra fani Thomasa. Mam dziwne wrażenie i doświadczenie (z innego forum, nie muzycznego) w kontekście osób w wieku buntowniczym, że Dieterowiczka nie uzna żadnych argumentów umniejszających nawet w minimalnym stopniu jakiekolwiek zasługi Dietera, ani faktów, że nie był łatwym człowiekiem w kontaktach z innymi. Będzie bronić za wszelką cenę, takie prawo tego wieku, ja też uważałam, mając lat naście swoich idoli za nieskazitelnych, wyjątkowych bez wad. Z tego się wyrasta w większości przypadków.
Jakakolwiek dyskusja nie będzie też miała sensu, dopóki szanowna koleżanka nie zapozna się z historią grupy, Dietera, Thomasa i całej reszty z nimi związanymi. Ze zrizumieniem, a nie po łebkach.
A czy według Ciebie każdy jest łatwym człowiekiem ? Nie . Znam dużo osób którzy nie są łatwi... I Dieter należy do nich ale to nie znaczy że musicie na niego najeżdżać. I żebyś wiedziała ,że będę go broniła ! .
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Ale ja przecież nie zabraniam Ci go bronić! Tylko rób to konstruktywnie, przeczytaj wszystkie dostępne źródła (ze ZROZUMIENIEM I DOKŁADNIE), żeby mieć jako takie pojęcie, a nie tylko przez perspektywę swojej "miłości" do niego. Nie można być bezkrytycznym, bo się kogoś "kocha". A przykład z jego trudnym charakterem był jednym z milionów rzeczy, które można wyciągnąć i bronić bezkrytycznie.

Romantic Warior, a czy ja tym rzeczom przeczę? Nie. Niech sobie odnosi sukcesy, ja nie zamierzam umniejszać jego sukcesów, wyolbrzymiać porażek, tylko dlatego, że stoję po drugiej stronie barykady w kontekście obu panów z naszego ukochanego MT. Nie darzę Dietera zbyt dużą sympatią z różnych powodów, ale to nie oznacza, że nie mam szacunku do niego za to czego dokonał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Monia82: a czy ja napisałem, że przeczysz? Tylko się wypowiedziałem w tym wątku, co myślę, do nikogo personalnie nie pisałem...
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Ja już się pogubiłam, ech.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Monia82 pisze:Ale ja przecież nie zabraniam Ci go bronić! Tylko rób to konstruktywnie, przeczytaj wszystkie dostępne źródła (ze ZROZUMIENIEM I DOKŁADNIE), żeby mieć jako takie pojęcie, a nie tylko przez perspektywę swojej "miłości" do niego. Nie można być bezkrytycznym, bo się kogoś "kocha". A przykład z jego trudnym charakterem był jednym z milionów rzeczy, które można wyciągnąć i bronić bezkrytycznie.

Romantic Warior, a czy ja tym rzeczom przeczę? Nie. Niech sobie odnosi sukcesy, ja nie zamierzam umniejszać jego sukcesów, wyolbrzymiać porażek, tylko dlatego, że stoję po drugiej stronie barykady w kontekście obu panów z naszego ukochanego MT. Nie darzę Dietera zbyt dużą sympatią z różnych powodów, ale to nie oznacza, że nie mam szacunku do niego za to czego dokonał.
To że " kochasz " swojego Thomasa , to niech tak zostanie a nie krytykujesz Dietera!. I tak będę go kochała żebyś wiedziała.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Kłania się czytanie ze zrozumieniem nie po łebkach. Dyskusja toczy się zgodnie z tym co przewidziałam, więc dla mnie EOD.
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dieterowiczka pisze:
atlantyda ;o) pisze:Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje :wink: ,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób ;) .
Tak ? Na przykład?
Proponuję cofnąć się do początku tego tematu.Kilka osób wymienia w poszczególnych wypowiedziach,kto miał udział w sukcesie Modern Talking.Jeżeli to nie wystarcza to zawsze są wypisane nazwiska osób,czy chociażby nazwa wytwórni płytowej,która wydawała albumy Modern Talking,Blue System i innych,artystów z którymi współpracował Dieter ;).

Monia82 masz rację.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Śmieszą mnie te dyskusje kto ma jaki wkład w MT, każdy wie że ani Thomas ani Dieter nie zrobili by sami takiej kariery gdyby nie grupa innych osób.Thomas jest świetnym wokalistą , Dieter producento-piosenkarzem z naciskiem na to pierwsze. Jeśli ktoś mówi że za sukcesem MT stoi Dieter to się myli, to samo dotyczy Thomasa. Rodriguez ,panowie z SIB czyli Kohler i spółka , m.in dzięki nim powstał ten sukces . Po prostu mówię jak jest.Nie można jednoznacznie stwierdzić osoby która najbardziej przyłożyła się do sukcesu MT.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Thomas i Dieter oraz wiele innych wykonawców,którzy współpracowali z Dieterem to zasłużyli dzięki swoim talentom i z pomocą Dietera.Wszyscy o tym wiemy nie ma co się "produkować" kto komu zawdzięcza,to na tyle z mojej strony.
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Oooo, widzę, że znowu walka o to, kto jest lepszy i dlaczego? :)
Don’t Give Up!
ODPOWIEDZ