Dieter na prawde taki jest?
- Dieterowiczka
Re: Dieter na prawde taki jest?
Kurde , napracował się Dieter aby wam dobrze się słuchało i tak dalej , a wy jedziecie na niego bo prawdę powiedzieł
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje
,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób
.
- Dieterowiczka
Tak ? Na przykład?atlantyda ;o) pisze:Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób
.
- Gasolina91
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Wystarczy poczytać na stronie!
Nie rozdrapujmy po raz kolejny sporu fani Dietera kontra fani Thomasa. Mam dziwne wrażenie i doświadczenie (z innego forum, nie muzycznego) w kontekście osób w wieku buntowniczym, że Dieterowiczka nie uzna żadnych argumentów umniejszających nawet w minimalnym stopniu jakiekolwiek zasługi Dietera, ani faktów, że nie był łatwym człowiekiem w kontaktach z innymi. Będzie bronić za wszelką cenę, takie prawo tego wieku, ja też uważałam, mając lat naście swoich idoli za nieskazitelnych, wyjątkowych bez wad. Z tego się wyrasta w większości przypadków.
Jakakolwiek dyskusja nie będzie też miała sensu, dopóki szanowna koleżanka nie zapozna się z historią grupy, Dietera, Thomasa i całej reszty z nimi związanymi. Ze zrizumieniem, a nie po łebkach.
Nie rozdrapujmy po raz kolejny sporu fani Dietera kontra fani Thomasa. Mam dziwne wrażenie i doświadczenie (z innego forum, nie muzycznego) w kontekście osób w wieku buntowniczym, że Dieterowiczka nie uzna żadnych argumentów umniejszających nawet w minimalnym stopniu jakiekolwiek zasługi Dietera, ani faktów, że nie był łatwym człowiekiem w kontaktach z innymi. Będzie bronić za wszelką cenę, takie prawo tego wieku, ja też uważałam, mając lat naście swoich idoli za nieskazitelnych, wyjątkowych bez wad. Z tego się wyrasta w większości przypadków.
Jakakolwiek dyskusja nie będzie też miała sensu, dopóki szanowna koleżanka nie zapozna się z historią grupy, Dietera, Thomasa i całej reszty z nimi związanymi. Ze zrizumieniem, a nie po łebkach.
- Romantic Warrior
Dieter jaki jest? Skuteczny. Jest skutecznym producentem, potentatem na rynku niemieckim i nie tylko. Czy to do czego doszedł osiągnłąby sam? Nie. Gra najczęściej zespołowo - na pozycji kapitana drużyny, nie zawsze gra czysto. Co go wyróżnia na tle tych, z którymi współpracował? Umie grać w różnych barwach, po prostu radzi sobie lepiej niż ci, z którymi wspólpracować przestał. Dlaczego tak uważam? Obiektywne wskaźniki to sprzedaż płyt, pozycje na listach przebojów sprzedaży. Tutaj bije wszytkich na głowę - jako skuteczny producent. Wróciłem do początku wywodu więc na tym zakończę 
- Dieterowiczka
A czy według Ciebie każdy jest łatwym człowiekiem ? Nie . Znam dużo osób którzy nie są łatwi... I Dieter należy do nich ale to nie znaczy że musicie na niego najeżdżać. I żebyś wiedziała ,że będę go broniła ! .Monia82 pisze:Wystarczy poczytać na stronie!
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ale ja przecież nie zabraniam Ci go bronić! Tylko rób to konstruktywnie, przeczytaj wszystkie dostępne źródła (ze ZROZUMIENIEM I DOKŁADNIE), żeby mieć jako takie pojęcie, a nie tylko przez perspektywę swojej "miłości" do niego. Nie można być bezkrytycznym, bo się kogoś "kocha". A przykład z jego trudnym charakterem był jednym z milionów rzeczy, które można wyciągnąć i bronić bezkrytycznie.
Romantic Warior, a czy ja tym rzeczom przeczę? Nie. Niech sobie odnosi sukcesy, ja nie zamierzam umniejszać jego sukcesów, wyolbrzymiać porażek, tylko dlatego, że stoję po drugiej stronie barykady w kontekście obu panów z naszego ukochanego MT. Nie darzę Dietera zbyt dużą sympatią z różnych powodów, ale to nie oznacza, że nie mam szacunku do niego za to czego dokonał.
Romantic Warior, a czy ja tym rzeczom przeczę? Nie. Niech sobie odnosi sukcesy, ja nie zamierzam umniejszać jego sukcesów, wyolbrzymiać porażek, tylko dlatego, że stoję po drugiej stronie barykady w kontekście obu panów z naszego ukochanego MT. Nie darzę Dietera zbyt dużą sympatią z różnych powodów, ale to nie oznacza, że nie mam szacunku do niego za to czego dokonał.
- Romantic Warrior
Monia82: a czy ja napisałem, że przeczysz? Tylko się wypowiedziałem w tym wątku, co myślę, do nikogo personalnie nie pisałem...
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ja już się pogubiłam, ech.
- Dieterowiczka
To że " kochasz " swojego Thomasa , to niech tak zostanie a nie krytykujesz Dietera!. I tak będę go kochała żebyś wiedziała.Monia82 pisze:Ale ja przecież nie zabraniam Ci go bronić! Tylko rób to konstruktywnie, przeczytaj wszystkie dostępne źródła (ze ZROZUMIENIEM I DOKŁADNIE), żeby mieć jako takie pojęcie, a nie tylko przez perspektywę swojej "miłości" do niego. Nie można być bezkrytycznym, bo się kogoś "kocha". A przykład z jego trudnym charakterem był jednym z milionów rzeczy, które można wyciągnąć i bronić bezkrytycznie.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Kłania się czytanie ze zrozumieniem nie po łebkach. Dyskusja toczy się zgodnie z tym co przewidziałam, więc dla mnie EOD.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Proponuję cofnąć się do początku tego tematu.Kilka osób wymienia w poszczególnych wypowiedziach,kto miał udział w sukcesie Modern Talking.Jeżeli to nie wystarcza to zawsze są wypisane nazwiska osób,czy chociażby nazwa wytwórni płytowej,która wydawała albumy Modern Talking,Blue System i innych,artystów z którymi współpracował DieterDieterowiczka pisze:Tak ? Na przykład?atlantyda ;o) pisze:Oczywiście,że Dieter się napracował i nikt mu tego nie ujmuje,ale do Jego zasług przysłużyło się całe tabuny innych osób
.
Monia82 masz rację.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Śmieszą mnie te dyskusje kto ma jaki wkład w MT, każdy wie że ani Thomas ani Dieter nie zrobili by sami takiej kariery gdyby nie grupa innych osób.Thomas jest świetnym wokalistą , Dieter producento-piosenkarzem z naciskiem na to pierwsze. Jeśli ktoś mówi że za sukcesem MT stoi Dieter to się myli, to samo dotyczy Thomasa. Rodriguez ,panowie z SIB czyli Kohler i spółka , m.in dzięki nim powstał ten sukces . Po prostu mówię jak jest.Nie można jednoznacznie stwierdzić osoby która najbardziej przyłożyła się do sukcesu MT.
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
Thomas i Dieter oraz wiele innych wykonawców,którzy współpracowali z Dieterem to zasłużyli dzięki swoim talentom i z pomocą Dietera.Wszyscy o tym wiemy nie ma co się "produkować" kto komu zawdzięcza,to na tyle z mojej strony.
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Oooo, widzę, że znowu walka o to, kto jest lepszy i dlaczego? 
Don’t Give Up!