8.12.2012 Świąteczne Fan Party

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Re: 8.12.2012 Świąteczne Fan Party

Post autor: Paradise »

Niesamowite,żeby tylko wszystko wypaliło,to po prostu mega frajda będzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
"You can win if You want..."
FAN90

Post autor: FAN90 »

atlantyda ;o) pisze:
jedyna pisze:Super! A teraz jak przechwycić ten strumień żeby zgrać go na dysk?
Dobre pytanie.Też chciałabym sobie to nagrać.

Spróbuje coś pokombinować, może się uda :)
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Macie jakiś pomysł jakim programem to nagrać?
Awatar użytkownika
kicia

Post autor: kicia »

Taką audycję można nagrać za pomocą darmowego programu Livestream Procaster.

I will love you forever, Thomas.
FAN90

Szukałem, instalowałem różne rzeczy i mizerne efekty. Choć jest jeden sposób. Tylko potrzebna jest osoba, która ma dobry internet i sporo miejsca na dysku. Mnie niestety jutro w domu nie będzie i nie będę miał możliwości tego nagrać.
Ale dam instrukcję jak to zrobić, chyba, że ktoś ma inny pomysł.
Pobieramy program ze strony: http://atube-catcher.dsnetwb.com/video/
Instalujemy tak jak nas prowadzi instalator, tylko po odhaczajcie instalowanie jakieś aplikacje dotyczące np.ask toolbar i takie tam. Tylko zostawcie zaznaczone dwa komponenty przy końcu instalacji. Wybieracie język polski i tyle. Z resztą jak będziecie instalować to będziecie wszystko wiedzieć.
Otwieramy program a Tube Catcher. I teraz tak....powinno się fajnie pobierać z zakładki Stream Catcher, ale coś nie chce mi się uruchomić, mimo iż mam zainstalowane to Winpcap o które się upomina program jak wejdę w tą zakładkę. Jeśli Wam się uda to super.
Także zostaje jeden sposób.....klikacie na zakładkę screen record. W urządzeniu audio wybieracie nie mikrofon tylko to drugie, tylko nie pamiętam co tam jest bo piszę z pamięci. W każdym razie opcję są tam tylko dwie, więc wybieracie tą drugą, nie mikrofon bo dźwięk się nie nagra.
Nad tym macie coś takiego jak Wskaż okno. Klikacie i najeżdżacie na okno w którym będzie transmisja i klikacie na to okno. I zaczyna się nagrywać. Niestety w formacie WMV, bo innego nie da się wybrać i dlatego plik będzie bardzo duży po nagraniu i potrzeba dużo miejsca na dysku. Nagra się to w folderze: C:\Users\Uzytkownik\Videos
Proponuje przede wszystkim przećwiczyć to na czymś wcześniej, na jakimś innym streamie. Szybki internet jest wskazany, żeby nie ścinało filmiku.
Lepsze to niż nic :) Jak coś to piszcie na priv i dajcie znać jak nagracie :)
FAN90

Wybaczcie, że pisze post pod postem, ale pojawił się problem z dźwiękiem w tym sposobie nagrania jaki podałem.

A więc myślę że problem jest w ustawieniach komputera. Jeśli macie Windowsa 7 to wejdźcie w Panel Sterowania, później w dźwięk, zakładka Nagrywanie. Szukacie czegoś takiego: Miks Stereo lub Aux. Klikacie na to i prawym przyciskiem myszy i zaznaczacie albo Show Disabled Devices Albo Pokaż odłączone urządzenia i Pokaż wyłączone urządzenia ( ja mam zaznaczone Pokaż odłączone urządzenia). W każdym razie o to chodzi na pewno. W tym miejscu trzeba pobawić się tym, zaznaczać, może ustawić coś tam domyślnie. Ale spróbujcie tak jak pisałem na początku. W tym programie a tube catcher w zakładce screen record w liście gdzie mikrofon powinno się pojawić Miks Stereo i to wybrać i dźwięk powinien być. Pamiętajcie żeby nagrać to na pojemnym dysku, bo np jak próbowałem to po 25 sekundach miałem już 5 MB.
Dajcie znać czy się powiodło, jak coś to pomyślimy jeszcze :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zdjęcie prosto z Koblencji, "nasi" piszą, że miasto żyje już dzisiejszym koncertem ;)

Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Kurcze jak ja żałuję że nie mogą tam być, może za rok sie uda..:( Mam nadzieję że Thomas przygotuje coś specjalnego. Mam tutaj na myśli jakieś utwory które rzadko mamy okazje posłuchać na jego koncertach...Marzy mi się Juliet!!
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

FAN90 pisze:Wybaczcie, że pisze post pod postem, ale pojawił się problem z dźwiękiem w tym sposobie nagrania jaki podałem.

A więc myślę że problem jest w ustawieniach komputera. Jeśli macie Windowsa 7 to wejdźcie w Panel Sterowania, później w dźwięk, zakładka Nagrywanie. Szukacie czegoś takiego: Miks Stereo lub Aux. Klikacie na to i prawym przyciskiem myszy i zaznaczacie albo Show Disabled Devices Albo Pokaż odłączone urządzenia i Pokaż wyłączone urządzenia ( ja mam zaznaczone Pokaż odłączone urządzenia). W każdym razie o to chodzi na pewno. W tym miejscu trzeba pobawić się tym, zaznaczać, może ustawić coś tam domyślnie. Ale spróbujcie tak jak pisałem na początku. W tym programie a tube catcher w zakładce screen record w liście gdzie mikrofon powinno się pojawić Miks Stereo i to wybrać i dźwięk powinien być. Pamiętajcie żeby nagrać to na pojemnym dysku, bo np jak próbowałem to po 25 sekundach miałem już 5 MB.
U mnie próba nagrania wypadła dobrze,wszystko jest okay.Teraz tylko żeby transmisja przebiegła bez problemów i bez zacięć.
FAN90

jedyna pisze:U mnie próba nagrania wypadła dobrze,wszystko jest okay.Teraz tylko żeby transmisja przebiegła bez problemów i bez zacięć.

To super! :) Przygotuj dużo miejsca na dysku, myślę, że ok 2GB będzie spokojnie wystarczało, bo nie wiadomo ile koncert będzie trwał.
Żeby nie ścinała transmisja, proponuje wyłączyć wszystkie niepotrzebne rzeczy, które obciążają sieć, np. wyłączyć wszystkie otwarte zakładki, a szczególnie youtube.pl, żeby nic się nie ładowało, wyłączyć skype i gg, nic nie pobierać. Najlepiej jakby tylko było otwarte okno z koncertem i program a tube catcher, który nagra.

Mam nadzieję, że pomogłem i wszystko się uda bez problemów. Jak ktoś jeszcze będzie nagrywał (a wiem że są takie osoby, które będą próbowały) to porównamy jakość komu wyszło lepiej i ewentualnie wymienimy się.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś się podzieli nagraniem, bo mnie niestety dziś wieczorem nie będzie i nie nagram :(
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jak klikam "wskaż okno" to nagrywa mi okno w którym jest występ część strony i całe okno programu aTube Catcher :evil: .
FAN90

Najlepiej mieć otwartą stronę z oknem, które się chce nagrać, potem wyświetlić program, kliknąć wskaż okno i kliknąć na obszar transmisji. Bo po kliknięciu na wskaż okno jak najeżdżasz na coś na ekranie to pojawia Ci się szara ramka, musi się pojawić na obszarze transmisji i wtedy klikasz.

Jest wyjście awaryjne jeśli nie będzie się dało najechać na okno transmisji koncertu. Klikamy na "Wskaż obszar" (jest obok wskaż okno). I wtedy zaznaczacie okno jako obszar nagrania.

Może to wszystko trochę brzmi jak "masło maślane", ale inaczej tego nie wytłumaczę.
Powodzenia w nagrywaniu! :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No w ten sposób "zaznacz obszar" działa lepiej tylko,że muszę okno aTube Catcher umieścić po za obszarem zaznaczenia.Może się uda.Mam możliwość przetestowania tego całego internet LTE,zobaczymy jak będzie ;). Na razie dzięki za wskazówki :*
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

atlantyda ;o) pisze:Jak klikam "wskaż okno" to nagrywa mi okno w którym jest występ część strony i całe okno programu aTube Catcher :evil: .
W zakładce "Screen Record"zahaczyć kwadracik "Use Hot Keys",stronę z programem do nagrywania otworzyć na Full Screen czyli pełny ekran i nagrywanie rozpocząć poprzez naciśnięcie klawisza F7 a zakończyć F8.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Ja już jak na szpilkach siedzę :D
Oby nic się nie zacinało!
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

FAN90 pisze:Wybaczcie, że pisze post pod postem, ale pojawił się problem z dźwiękiem w tym sposobie nagrania jaki podałem.

No i jak w pracy na komputerze wszystko było okay,tak w domu mam problem z dźwiękiem,nic daje konfiguracja dźwięku w panelu sterowania,już brak mi pomysłów
ODPOWIEDZ