Victory
- użytkownik #1463
Re: Victory
Jak dla mnie to najlepszy album MT 
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
jedziemy z tym koksem...
Ready For The Victory- świetna pisenka ale lekka zrzyna Win The Race 5-/6
I'm Gonna Be Strong- fajne pulsujące tempo, nie powstrzymam sie od wysokiej noty 6/6
Don't Make Me Blue- ballada... ale mnie zbyt zamuciła więc dam 4+/6
Juliet- piosenka stylizowana na disco lat 70 dam 6-/6
Higher Than Heaven- wersja albumowa jest lepsza niż z singla Juliet więc... 6/6
You're Not Lisa- piękna ballada... 6/6
When The Sky Rained The Fire- szybki klimat i ktoś z forum TA powiedził że to Ballada
6/6
Summer In December- piosenka kojarzy mi sie z Francją (dziwne) ale dam 5/6
10 Seconds To Countdown- to plagiat!!!! 1-/6
Love To Love You- piękna piosenka Thomasa 6/6
Blue Eyed Coloured Girl- ballada taka piękna... 6/6
We Are Children Of The World- rockowa aranżacja a ja lubie takie coś 6/6
Mrs. Robota- 1 z najlepszych piosenek z albumu 6+/6
If I...- taka ballada ze jak ją słucham to mi się płakać chce 6++/6
Who Will Love You Like I Do- szybka piosenka 1 z moich ulubionych 6/6
Ready For The Victory- świetna pisenka ale lekka zrzyna Win The Race 5-/6
I'm Gonna Be Strong- fajne pulsujące tempo, nie powstrzymam sie od wysokiej noty 6/6
Don't Make Me Blue- ballada... ale mnie zbyt zamuciła więc dam 4+/6
Juliet- piosenka stylizowana na disco lat 70 dam 6-/6
Higher Than Heaven- wersja albumowa jest lepsza niż z singla Juliet więc... 6/6
You're Not Lisa- piękna ballada... 6/6
When The Sky Rained The Fire- szybki klimat i ktoś z forum TA powiedził że to Ballada
Summer In December- piosenka kojarzy mi sie z Francją (dziwne) ale dam 5/6
10 Seconds To Countdown- to plagiat!!!! 1-/6
Love To Love You- piękna piosenka Thomasa 6/6
Blue Eyed Coloured Girl- ballada taka piękna... 6/6
We Are Children Of The World- rockowa aranżacja a ja lubie takie coś 6/6
Mrs. Robota- 1 z najlepszych piosenek z albumu 6+/6
If I...- taka ballada ze jak ją słucham to mi się płakać chce 6++/6
Who Will Love You Like I Do- szybka piosenka 1 z moich ulubionych 6/6
- Peter

Co to jest i czemu Arek nie ma tego w katalogu?
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Bo jest to najpewniej jakaś "domowa robota"
Nr katalogowy na okładce ten sam co wydania niemieckiego: http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... a=al11.htm
Nr katalogowy na okładce ten sam co wydania niemieckiego: http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... a=al11.htm
MODERN TALKING FOREVER!!!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Peter dobrze wie co to jest, bo sam wstawiał tę okładkę jakiś czas temu na Bohlenworld. A sądząc po tytule "There's No Love In The Heart Of The City", o który wypytuje wszystkich i wszędzie - mógł to nawet sam narysować. Marna prowokacja, powracają chyba nici i indyki...Peter pisze:Co to jest i czemu Arek nie ma tego w katalogu?
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Pointrox
Słyszałem coś o tym.
Wyszło coś takiego, tylko w bardzo niewielkiej liczbie egzemplarzy i nieoficjalnie.
Jak widać, na płytce oprócz 15 zwykłych utworów dodano dodatkowe 6 ścieżek ("Down on My Knees" z singla "Juliet" i pięć dem z okresu od 1998 do 2001 - nikt nie wie, które są z jakiego okresu).
Gdzieś było udostępnione "RFTV (Reprise)", ale była to po prostu inaczej ułożona Extended Version.
Okładka jest jak najbardziej prawdziwa, a numer katalogowy z wersji niemieckiej wynika z tego, że były to jednak płyty robione w warunkach domowych.
Jakiś rok temu ktoś ponoć na eBay'u wystawił jedną z tych płyt.
To tyle co wiem. Możecie mi nie wierzyć, ale przy wydawnictwie, o którym wiadomo tylko tyle i zostało wydane małoseryjnie trudno coś więcej powiedzieć.
Wyszło coś takiego, tylko w bardzo niewielkiej liczbie egzemplarzy i nieoficjalnie.
Jak widać, na płytce oprócz 15 zwykłych utworów dodano dodatkowe 6 ścieżek ("Down on My Knees" z singla "Juliet" i pięć dem z okresu od 1998 do 2001 - nikt nie wie, które są z jakiego okresu).
Gdzieś było udostępnione "RFTV (Reprise)", ale była to po prostu inaczej ułożona Extended Version.
Okładka jest jak najbardziej prawdziwa, a numer katalogowy z wersji niemieckiej wynika z tego, że były to jednak płyty robione w warunkach domowych.
Jakiś rok temu ktoś ponoć na eBay'u wystawił jedną z tych płyt.
To tyle co wiem. Możecie mi nie wierzyć, ale przy wydawnictwie, o którym wiadomo tylko tyle i zostało wydane małoseryjnie trudno coś więcej powiedzieć.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zachęcam do powiększenia tego obrazka i zwrócenia uwagi na artefakty wokół oryginalnych elementów okładki oraz ich brak przy tych dorysowanych. Dodatkowo, ktoś musi mieć piekielnie dokładny skaner, żeby cała dolna część pod napisami miała idealnie czarne tło (#000000). Ten prostokącik na dole pod kodem kreskowym też idealny i w jednolitym kolorze (#101010). Ewidentnie powstało to w programie graficznym i ktoś, kto to stworzył usiłuje nas bujać...Pointrox pisze:Okładka jest jak najbardziej prawdziwa, a numer katalogowy z wersji niemieckiej wynika z tego, że były to jednak płyty robione w warunkach domowych.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
no własnie nie do końca, tam to wystawiłem by się dowiedzieć co to takiego, a że nic pewnego się nie dowiedziałem, spróbowalem tutaj.ArCrack pisze:Peter dobrze wie co to jest, bo sam wstawiał tę okładkę jakiś czas temu na Bohlenworld. A sądząc po tytule "There's No Love In The Heart Of The City", o który wypytuje wszystkich i wszędzie - mógł to nawet sam narysować. Marna prowokacja, powracają chyba nici i indyki...Peter pisze:Co to jest i czemu Arek nie ma tego w katalogu?![]()
-
Pointrox
Teraz się przyjrzałem dokładnie - faktycznie widać że ktoś nieudolnie zamalował te napisy na tle.ArCrack pisze:Zachęcam do powiększenia tego obrazka i zwrócenia uwagi na artefakty wokół oryginalnych elementów okładki oraz ich brak przy tych dorysowanych. Dodatkowo, ktoś musi mieć piekielnie dokładny skaner, żeby cała dolna część pod napisami miała idealnie czarne tło (#000000). Ten prostokącik na dole pod kodem kreskowym też idealny i w jednolitym kolorze (#101010). Ewidentnie powstało to w programie graficznym i ktoś, kto to stworzył usiłuje nas bujać...Pointrox pisze:Okładka jest jak najbardziej prawdziwa, a numer katalogowy z wersji niemieckiej wynika z tego, że były to jednak płyty robione w warunkach domowych.
To chyba nie jest to o czym myślałem, pisząc powyżej. Ale przysiągłbym że podobne wydawnictwo powstało.
- AdisonMT
- punky linsky
Nie bardzo chce mi sie w to wierzyc, bo raczej prościej by było spytac o to tego kogoś, kto to wystawił... Albo tego, kto to kupił... Pomijając fakt, ze te 'bonusowe' utwory najprawdopodobniej nawet nie istnieją...Peter pisze: Kiedyś ktoś takie coś wystawił po prostu na allegro i stąd fotka.
think for yourself - question authority
- Peter
To swego czasu było wystawione na allegro, dałem kiedyś nawet link do tego na bw, ale obecnie jest to przeniesione do archiwum, że tez takie jawne oszustwo jest w tym kraju dozwlone to aż dziwne... przeciez to karalne! Też się na to nabrałem, bo to zrobione jest bardzo dobrze i dobrze, że nie licytowałem, a dwie osoby tam już to licytowały... po prostu nie bardzo umię odróżniac piratów, wiem, że Arek to robi perfekcyjnie i chiałem by się wypowiedział i tyle.
Zastanawia mnie jak brzmią te utwory, a pewnie będzie to chyba tak jak u Maxitune'a.
Dlatego się z Tobą zgodzę, że pewnie nie istnieją, a są najwyżej zlepkiem sampli.
- Fanka MT
" Victory " to moim zdaniem najlepszy album Modern Talking (oczywiście z tych wydanych po reaktywacji)
Na szczególne wyróżnienie zasługują "Ready for the Victory" - utwór, który na tyle mi się spodobał, że wraz z przyjaciółką napisałyśmy jego własną wersję, oraz "Blue eyed coloured girl" - śliczna ballada o niebieskookiej dziewczynie
Zważając na fakt, że Bozia obdarowała mnie takim kolorem ocząt, wyobrażam sobie, że Thomas śpiewa o mnie

Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- MTalkingusia28
Ha ha, ja też jestem niebieskooka i też się nie raz zastanawiałam czy ta piosenka Blue Eyed Coloured Girl nie jest napisana z myślą o mnie.
Bardzo lubię ten utwór.
Victory to świetny album, jeden z lepszych po reaktywacji. Pamiętam, że gdy zakupiłam ten album, słuchałam go po 2 razy dziennie. Zresztą tak było z pozostałymi albumami. Album Victory zawiera tylko jeden utwór, który za bardzo nie przypadł mi do gustu, a jest nim Juliet. Chociaż uwielbiam wszystkie te piosenki z wszystkich płyt Modern Talking to jednak czasem znajdzie się taki, który mnie zraża do siebie, ale w minimalnym stopniu. Tak też jest w przypadku Juliet na tym albumie. Z szybszych, super utworami są na pewno Ready For The Victory, I`m Gonna Be Strong, 10 Seconds To Countdown czy Who Will Love You Like I Do. A z wolniejszych to np. Don`t Make Me Blue czy If I... Ogólnie rzecz biorąc album ten jest naprawdę wyśmienity, a utwory na nim są naprawdę wspaniale skomponowane.
Victory to świetny album, jeden z lepszych po reaktywacji. Pamiętam, że gdy zakupiłam ten album, słuchałam go po 2 razy dziennie. Zresztą tak było z pozostałymi albumami. Album Victory zawiera tylko jeden utwór, który za bardzo nie przypadł mi do gustu, a jest nim Juliet. Chociaż uwielbiam wszystkie te piosenki z wszystkich płyt Modern Talking to jednak czasem znajdzie się taki, który mnie zraża do siebie, ale w minimalnym stopniu. Tak też jest w przypadku Juliet na tym albumie. Z szybszych, super utworami są na pewno Ready For The Victory, I`m Gonna Be Strong, 10 Seconds To Countdown czy Who Will Love You Like I Do. A z wolniejszych to np. Don`t Make Me Blue czy If I... Ogólnie rzecz biorąc album ten jest naprawdę wyśmienity, a utwory na nim są naprawdę wspaniale skomponowane.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- kate
Fanka MT pisze: "Blue eyed coloured girl" - śliczna ballada o niebieskookiej dziewczynieZważając na fakt, że Bozia obdarowała mnie takim kolorem ocząt, wyobrażam sobie, że Thomas śpiewa o mnie
![]()
Tak tak ja też zastanawiałam się czy Dieter nie pisał o mnie. Victory bardzo mi się podoba.MTalkingusia28 pisze:Ha ha, ja też jestem niebieskooka i też się nie raz zastanawiałam czy ta piosenka Blue Eyed Coloured Girl nie jest napisana z myślą o mnie.![]()
Ballady tj Don't make me blue czy You're not Lisa prawie przyprawiają mnie o płacz. Szczególnie ta druga. Ready for the Victory uwielbiam i mogę słuchać po milion razy. W when the sky rained fire podoba mi się taki mocniejszy głos Thomasa. uwielbiam go w tej piosence.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
-
Marcin87
Victory to udany album, jeden z najlepszych po powrocie. Przebija go America i Universe. Najlepsze kawałki to "Ready For The Victory", "10 Seconds To Countdown" - genialna piosenka, która powinna być singlem
"Mrs. Robota", "If I...". Z reszty można jeszcze wyróżnić "Summer In December" i "Juliet". Reszta to fajne piosenki, ale bez rewelacji