Nowości od CC Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nowości od CC Catch

Post autor: Peter »

Jestem pod wielkim wrażeniem nie wydanego albumu CC Catch - Unoficial, aż żal, że nie pojawi się to na półkach sklepowych... Murowany hit karnawału, tak znakomicie zrobione są te numery i usłyszeć jakieś nowości od CC Catch - bezcenne. :) O wiele lepsze te piosenki niz dema z ery "Silence". Tamte kompletnie nie w stylu CC Catch.
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Numer You Are My World to cover piosenki Juana Martineza z jego tegorocznego MaxiCD zatytułowanego Play The Music identycznie jak album Ashleya 8) Sam album nie budzi we mnie zachwytu. W moim odczuciu pod względem technicznym jak również aranżacyjnym prezentuje się słabym poziomem nie mniej jak płyta Marka Asheya. Aranżacje są bardzo proste i płytkie, nie mają w sobie żadnej energii co sprawia że w żadnym z utworów nie widzę potencjalnego kandydata na miane hitu. Nazwa niedoszłego albumu moim zdaniem jest trafna, gdyż utwory zawarte na krązku brzmią raczej jak oszlifowane dema niż profesjonalnie wykonane piosenki. Nowa płyta tak, lecz z innym producentem.. profesjonalnym producentem :roll:
Awatar użytkownika
Peter

Tak mnie właśnie zastanawiało, czy piosenki, które miała dostać Carolina nie trafiły do Ashleya. Na to wygląda, że trop ten okazał się prawdziwy. Wszystko super, produkcje są na bardzo wysokim poziomie tylko czemu tak mało nowości?
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Pkmodern pisze:Ciekawa wypowiedź C.C. Catch odnośnie pracy Dietera nad piosenkami dla niej:

o co CC Catch jest pytana? nie rozumiem... "czy wiedziałaś że Dieter....?" ale co Dieter?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

2 pytania:
kto jest autorem piosenek i czyje są wokale w chórkach.
1) Dieter Bohlen najprawdopodobniej choć Caro tego nie wie.2. Systems in blue.
Awatar użytkownika
tanathos

o tej plotce nie słyszałem. że niby to nie Dieter był autorem piosenek? skąd im to do głowy przyszło. i jeszcze na dodatek Caro "nie wie" czy "był" czy "nie był". To okradanie Dietera z owoców jego pracy
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Niekoniecznie jest to okradanie Dietera z owoców jego pracy...
Kilka lat temu oficjalnie podano do wiadomości, że Dieter nie wykonywał wielu chórków w piosenkach swojej produkcji. Wcale mnie nie zaskoczy to, że zlecał pisanie tekstów piosenek (przynajmniej w części).
Caro w wywiadzie stwierdza, że o ile wie, to Dieter jest prawdziwym autorem, ale nie było jej przy pisaniu tekstów, więc nie może tego potwierdzić na 100%.
jkris

Post autor: jkris »

weidung pisze:Dieter nie wykonywał wielu chórków w piosenkach swojej produkcji.
nie wykonywal zadnych chorkow...
Awatar użytkownika
tanathos

weidung pisze:Niekoniecznie jest to okradanie Dietera z owoców jego pracy...
Kilka lat temu oficjalnie podano do wiadomości, że Dieter nie wykonywał wielu chórków w piosenkach swojej produkcji.
mam wrażenie (oby mylne) że uważasz że Dieter "okradał " chórzystów. Nie uważam żeby tak było. Przecież ci panowie zawarli między sobą umowę.. wykonywali określone dzieło pod nadzorem i zgodnie z poleceniami zleceniodawcy, zleceniodawca zapłacił im umówione wynagrodzenie. Sytuacja była moim zdaniem czysta. Między nimi :)
jkris pisze:
weidung pisze:Dieter nie wykonywał wielu chórków w piosenkach swojej produkcji.
nie wykonywal zadnych chorkow...
nie do końca się z tym zgodzę. Myślę że Bohlen śpiewał w chórku do "Who will save the world"
Pointrox

Post autor: Pointrox »

weidung pisze:Caro w wywiadzie stwierdza, że o ile wie, to Dieter jest prawdziwym autorem, ale nie było jej przy pisaniu tekstów, więc nie może tego potwierdzić na 100%.
Prawdopodobnie teksty Dietera pisał Geff Harrison.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Pointrox pisze:Prawdopodobnie teksty Dietera pisał Geff Harrison.
Uwielbiam tekie stwierdzenia.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

A mi się po prostu śmiać chce jak bardzo chorzy sa ludzie bzdurajacy sobie bez faktów i dowodów takie rzeczy :!: .Ale nikt nikomu nie broni jeśli już ktoś musi...
To ze CC Catch sama nie wiedziała kto jest autorem tekstów świadczy tylko o nagonce na Bohlena.
Przyznała ze to pewnie Bohlen jest tekściarzem choć wiadomo ze ona jest z nim skłócona i z chciała by pewnie powiedzieć coś odwrotnego by sie odgryźć.Niestety zabrakło jej dowodów.
Nie zrobiła tego-czemu?
Obawia sie prawa gdyby zniesławiła Bohlena mówiąc nieprawdę choć pewnie tak bardzo by chciała?
Zresztą okoliczności i pytania w wywiadzie wręcz ja do tego zachęcają.Czemu nie powiedziała ze to nie Bohlen był autorem tekstów bo po tym co on o niej napisał była by to dla niej słodka zemsta. :?:
Woli udawać niedoinformowana :?: To już stawia Bohlena w zlym świetle i pewnie ona ma to na celu.
Ale nie powiedziała ze to nie on bo sama nie ma na to dowodów.
Tu chodzi o odegranie się osoby o której Bohlen nie najlepiej napisał w swojej książce,nic więcej nie było na celu pytań z tego wywiadu

A i najważniejsze :!:

Caro 1,45 jest pytana o chórki w SWOICH PIOSENKACH nie MT.I odpowiada SIB
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tekstowe wsparcie Geffa Harrisona to tylko pierwsza płyta MT + I Can Lose My Heart Tonight i być może Cheri Cheri Lady (nie mam pod ręką materiału na ten temat). Sprawa zakończyła się ugodą między stronami.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Natknąłem się dziś na nową składankę "80's Disco Hits" (http://www.empik.com/80-disco-hits-catc ... 6,muzyka-p), gdzie kawałek Stay opatrzony jest dopiskiem "Special Version". Zaciekawiony skorzystałem odsłuchu i... zaskoczenia niestety nie było. To albumowa wersja maxi.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Czy to nowość nie wiem, ale wypłynęło:

C.C. CATCH - In The Name Of Love (unreleased)

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Zapowiedź i odsłuch nowego singla C.C.Catch & Chris Norman - Another Night in Nashville
http://www.amazon.co.uk/Another-Night-i ... +Nashville
ODPOWIEDZ