Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dancefloor

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance

Post autor: ArCrack »

Rzuć okiem na drugą stronę tego tematu, na post z 12 sierpnia konkretnie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

A ja się zastanawiam gdzie jest potwierdzenie tej informacji ze strony http://www.thomasanders-fan.de/Aktuelles.htm, o tym że na tym singlu będzie nowa piosenka "Now Or Never" :wink:
ArCrack pisze:Tracklista jest już w niektórych sklepach internetowych, np. JPC: http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... 1224[quote]
[/quote]
Jak tak,to chyba jednak jest to prawda.
Ostatnio zmieniony pt sie 19, 2011 20:44 przez Ann, łącznie zmieniany 3 razy.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tracklista jest już w niektórych sklepach internetowych, np. JPC: http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/9801224
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja też przesłuchałam już te próbki i muszę stwierdzić, że bardziej podoba mi się wersja radio edit niż to Vinylshakerz. Jednak bardziej będę mogła obie wersje ocenić po przesłuchaniu ich w całości, gdy zakupię singiel. No bo tak praktycznie to nie umiem ocenić, która wersja lepsza skoro mogę je odsłuchać jedynie przez 30 sekund. Poczekam sobie do zakupu singla i wtedy się dowiem czy podobają mi się obie wersje i który remix lepszy. :) Już lepiej jest ocenić 30-sek. piosenkę z albumu niż remix ze singla, który musi a raczej być powinien odsłuchany w całości, żeby ocenić czy jest dobry czy nie. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Witam wszystkich :!:

Dawno tutaj nie zaglądałam, gdyż wakacje z reguły spędzam na działce, a tam nie mam internetu. Obecnie znajduję się w szpitalu i możliwe, że będę mieć operację, jednakże jest też pozytywna strona tej sytuacji, gdyż tutaj mam połączenie z siecią i mogę zobaczyć, co się dzieje na forum ;)

Jeżeli chodzi o nowy singiel "No more tears on the dancefloor" to podobnie jak większość jestem zdania, że utwór jest dobry, jednakże na albumie "TWO" znajdują się lepsze. Również popieram stwierdzenie, że strzałem w dziesiątkę, byłby wybór kawałka "Summer of love" ;) Co do okładki, to rzeczywiście duet Anders|Fahrenkrog wybiera dość monotonne zdjęcia, jakby pewnego dnia strzelili sobie kilkanaście fotek i teraz szukali spośród nich najlepszych. Mam jednak nadzieję, że teledysk do owego utworu powali nas na kolana i wszyscy będziemy zadowoleni, że to właśnie "No more tears on the dancefloor" zostało wybrane na drugi singiel! ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Otóż ja też przesluchałem i musze powiedziec że jest ok ale szalu nie ma. Przynajmniej z tego skrawka którego słuchałem. Chciałem zaznaczyc że ja nie lubie remixów itp wiec fakt że mi sie nawet troche podoba jest dziwny..;)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Podczas dzisiejszej imprezy transmitowanej przez SWR Thomas i Uwe wykonali "No More Tears...".
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Agata pisze:Podczas dzisiejszej imprezy transmitowanej przez SWR Thomas i Uwe wykonali "No More Tears...".
Przegapiłam :( .
Będzie powtórka?
Awatar użytkownika
Agata

Tak, w przyszłą niedzielę o 8.45. Ale wcześniej pewnie pojawi się na YouTube ;-)

Już.

Ale i tak warto oglądnąć, choćby końcówkę, bo był tam smaczek w postaci "Amazing Grace"... :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Agata pisze:Tak, w przyszłą niedzielę o 8.45.
Dzięki za info.
Ja oglądałam od 18:00 ,okazało się,że są wiadomości i pomyślałam,że jakaś pomyłka w waszych info.więc wyszłam na ławkę przed blok :/ . Potem jak przeczytałam,że jednak był program,myślałam,że mnie trafi :evil: ,ponieważ nagrywam sobie takie występy i wolę mieć jednak nagrane bezpośrednio z TV aniżeli z YT :) .
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

No no no. Nowa wersja radiowa brzmi rewelacyjnie. No More Tears On The Dancefloor był moim faworytem na płytce od chwili jej wydania i cieszę się niezmiernie, że ukazuje się na singlu. Panowie dobrze zrobili wyrzucając część tekstu ze zwrotek i koncentrując się na świetnie brzmiącym fragmencie "No more tears...". Teraz tylko czekać na premierę video-clipu.
Awatar użytkownika
Agata

atlantyda ;o) pisze:
Agata pisze:Tak, w przyszłą niedzielę o 8.45.
Dzięki za info.
Ja oglądałam od 18:00 ,okazało się,że są wiadomości i pomyślałam,że jakaś pomyłka w waszych info.więc wyszłam na ławkę przed blok :/ . Potem jak przeczytałam,że jednak był program,myślałam,że mnie trafi :evil: ,ponieważ nagrywam sobie takie występy i wolę mieć jednak nagrane bezpośrednio z TV aniżeli z YT :) .
A jednak nie, przepraszam, powtórka była dzisiaj :(
To nie to samo, co w TV, ale tutaj jest kilka filmów z programu (+ zdjęcia):
http://www.swr.de/ehrensache/-/id=10079 ... index.html

Oraz tutaj:

I na deser:
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Agata pisze:

Już.
Utwór ten to jeden z lepszych z płyty Two.
Jednak tak jak się spodziewałam,po przesłuchaniu tej wersji jednak stwierdzam,że ta wersja utworu jest bardzo nieciekawa i wcale nie robi na mnie wrażenia.
Aż żal,że pierwsza wersja z albumu Two nie wyjdzie jako singiel i jako teledysk...
Pierwsza wersja piosenki "No More Tears On The Dancefloor" jest wspaniała i szkoda,że tak popsuli ten utwór tą właśnie wersją :? .

Co do występu to bardzo fajny,Thomas super się prezentuje na scenie,ale żałosne jest to jak na scenie jest z nim ten Fahrenkrog naśladujący Dietera-wypisz ,wymaluj eh.
Już lepiej jakby Thomas sam występował bez niego,ale niech Fahrenkrog komponuje mu dalej utwory,bo kompozytorem jest dobrym.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Dla mnie nowa wersja utworu jest słaba. Za dużo tam wszystkiego powkładali, a to wstawka jak z jakiejś techniawy, a to te chórki, tak tak, to ja jestem ten from Modern Talking Thomas Anders. To da się jeszcze jednak przeboleć. Taki playback wygląda po prostu smutno, by nie powiedzieć żałośnie. Gentleman of music powinien moim zdaniem bardziej się postarać, jeśli muzyka idzie z taśmy to jego głos powinien iść live, tak byłoby najlepiej. Cóż, nie chce się.

I ostatnia sprawa-powinien zmienić stylistę, bo (znów!) ubrany jest jak siedemdziesięciolatek. Mógłby wziąć choćby ze swego nowego gitarzysty (klawiszowca?), bo Uwe ubrany jest dużo lepiej, a przynajmniej na siłę nie robi z siebie starszego pana z dwudziestolecia międzywojennego.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Moim zdaniem wersja singlowa choć nie rzuca na kolana, to wciąż jest na plus. Brzmienie utrzymane w klimacie oryginału, a jednak zmierzające trochę bardziej "pod publiczkę", czyli tak jak singiel wyglądać powinien. Ze zmiany formy zwrotek nie jestem do końca zadowolony - przynajmniej w jednej mogły pozostać oryginalne fragmenty. Dodatkowo czasem ma się wrażenie, że utwór jest poucinany, jak gdyby początkowo był dłuższy i trzeba był na szybko coś z niego wyrzucić.

Ubiór Thomasa pasuje do publiczności, sądząc po średniej wieku furorę zrobiłaby tam Andrea Berg ;) Złośliwość drobna, ale doprawdy nie wiem czy programy tego typu są właściwym miejscem na promocję No More Tears On The Dancefloor.
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:doprawdy nie wiem czy programy tego typu są właściwym miejscem na promocję No More Tears On The Dancefloor.
no zdecydowanie lepiej byloby gdyby jak dawniej puszczali singla w Vivie. ale chyba na to liczyc nie mozna...
przy okazji dodam, ze nowa odswiezona wersja bardzo mi sie podoba i mysle, ze piosenka jest duzo lepsza od pierwszego singla- choc to akurat nie bedzie i tak mialo wplywu na jej ewentualny sukces czy tez jego brak- takie czasy...
ODPOWIEDZ