Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: Mr.King of Love »

Ogladałem ten wywiad ale Thomas po prostu jest niekonsekwenty. Nie zdziwie sie jak za jakiś czas stworzą jakąś oficjalną kapele.
Ktoś napisał kiedyś że Thomas jest pamietliwą osobą jeśli chodzi o showbiznes i wystepy na scenie jeśli chodzi o duet. No jak widac Thomas zmienił zdanie, mam nadzieje że nie bedzie tego żałowal.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mr.King of Love pisze:Ogladałem ten wywiad ale Thomas po prostu jest niekonsekwenty.
A kto w dzisiejszych czasach jest?
Wtedy Thomas był zrażony do duetów przez to jak potoczyły się sprawy związane z Dieterem.Tym razem też miało byc tak,ze Uwe tylko wyprodukuje mu album,ale ktoś ze współpracowników w studio powiedział,żeby stanęli razem na scenie jako duet.Thomas nie chciał się na to zgodzić z kilku powodów:kompozytor i producent,wysoki blondyn,nie chciał wchodzić w układy typu "duet"...jednak dał się przekonać na pewno miało to wpływ na większe zainteresowanie mediów co przełożyło sie na promocję i popularność ANDERS/FAHRENKROG . To jest praca Thomasa .
Czy Ty nie zmieniał byś pracy z dobrej na bardzo dobrą,potem,na świetną i rewelacyjną?Chociażby w tej samej firmie,ale piać się do przodu.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

atlantyda ;o) pisze:
Mr.King of Love pisze:Ogladałem ten wywiad ale Thomas po prostu jest niekonsekwenty.
A kto w dzisiejszych czasach jest?
Wtedy Thomas był zrażony do duetów przez to jak potoczyły się sprawy związane z Dieterem.Tym razem też miało byc tak,ze Uwe tylko wyprodukuje mu album,ale ktoś ze współpracowników w studio powiedział,żeby stanęli razem na scenie jako duet.Thomas nie chciał się na to zgodzić z kilku powodów:kompozytor i producent,wysoki blondyn,nie chciał wchodzić w układy typu "duet"...jednak dał się przekonać na pewno miało to wpływ na większe zainteresowanie mediów co przełożyło sie na promocję i popularność ANDERS/FAHRENKROG . To jest praca Thomasa .
Czy Ty nie zmieniał byś pracy z dobrej na bardzo dobrą,potem,na świetną i rewelacyjną?Chociażby w tej samej firmie,ale piać się do przodu.
Oczywiscie że bym chciał, tylko tutaj niestety troszke mylisz pojecia, dałaś złe porównanie. Owszem Thomas chce sie rozwijac i bardzo dobrze. Tylko czemu chce sie promowac m.in za pomocą innej osoby. Ja np lubie Thomasa za to że jest " Andersem" Andersem z Fahrenkrogiem. Rozumiem że Thomas chciał spróbowac czegoś nowego, chciał zwiekszyc zainteresowanie mediów oraz swoją popularnosc..ja to rozumiem. Ale dla mnie Uwe jest osobą którą strasznie drażni swoim zachowaniem i śmiem twierdzic że nie tylko mnie..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Tyle, że ta osoba, która drażni Cię i z pewnością nie tylko Ciebie, napisała mu piosenki, dzięki którym Anders jest w mediach i ma jakąś promocję, a nie miał tego od lat ośmiu. Zatem dla Andersa jest to korzystne, a i Fahrenkrog na tym wszystkim buduje marke swojego nazwiska. Tak to już w życiu jest, że jeśli nie ma komfortu zrobienia czegoś dobrze samemu trzeba obejrzeć się na innych i uzyskać od nich pomoc. Tyle, że ta najczęściej nie jest bezinteresowna, więc zaryzykuje stwierdzenie, że Uwe nie występuje z Thomasem bo go bardzo lubi, a dlatego, żeby przy tym zarobić. I vice versa.

A już zupełnie nie rozumiem stwierdzeń pod tytułem "Uwe źle udaje, że gra na klawiszach". Proponuje obejrzeć występy MT i popatrzeć jak Bohlen gra na gitarze i efektownie palcem macha oraz śpiewa. To jest dopiero komedia.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Atlantis pisze:A już zupełnie nie rozumiem stwierdzeń pod tytułem "Uwe źle udaje, że gra na klawiszach". Proponuje obejrzeć występy MT i popatrzeć jak Bohlen gra na gitarze i efektownie palcem macha oraz śpiewa. To jest dopiero komedia.
Oczywiscie, masz racje..tylko że niestety ale tak w życiu jest że niektórym osobą w życiu wolno wiecej, i Dieter to takich należy. Przyłożył sie to sławy MT , do rozgłosu zarówno Thomasa jak i swojej osoby wiec niestety ale to można mu wybaczyc że nie gra dobrze na klawiszach. Zrobił na prawde wiele, (teraz już jego forma spadła) ale kiedyś każdy powie że był świetnym kompozytorem i muzykiem. O ile dobrze pamietam kilka lat temu ( czy nawet wiecej) jakiś kraj go poprosił o napisanie piosenki na Eurowizje, niestety nie weszła do finału ale byle jakiej osoby nie poprosili by o napisanie piosenki na eurowizje.
Drugi przykład to że nawet chciał Mietkowi Szcześniakowi zaporponowac współprace , tyle że on nie chciał..wiec raczej troche sie Dieter znał swojego czasu na muzyce. Nie mówie że Uwe sie nie zna, po prostu chodzi mi o to że Dieter miał prawo blefowac "gre" na klawiszach..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze:Oczywiscie, masz racje..tylko że niestety ale tak w życiu jest że niektórym osobą w życiu wolno wiecej, i Dieter to takich należy. Przyłożył sie to sławy MT , do rozgłosu zarówno Thomasa jak i swojej osoby wiec niestety ale to można mu wybaczyc że nie gra dobrze na klawiszach.
Rozbawiłeś mnie :lol: Dieter właśnie przy fortepianie tworzył swoje największe hity,więc akurat na klawiszach zna się świetnie.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Anders & Fahrenkrog w mediach

Post autor: MODERN JEANNE »

Mr.King of Love pisze: Z całym szacunkiem kolego ale tutaj niestety musze Thomasa obronic, nie róbmy z niego jakiegoś zbrodniarza. Owszem napisałem że Thomas zrobil niezły chwyt marketingowy wychodząc na scene z blondynem (który też nie umie śpiewac) Mi chodziło o sam fakt podobieństwa..no ale są granice. Nie mozna pisac o tym jakby to była jakaś zbrodnia, jestem pewny że Thomas za bardzo szanuje swoich fanów żeby beszcześcic pamiec Modern Talking i robic jakiś "pseudo powrót". Thomas miał po prostu pomysł jak wypromowac siebie itd ( owszem mi też sie nie podoba pomysł żeby wychodził na scene z Uwe) ale to nie jest powód żeby pisac takie rzeczy. Ludzie spokojnie..
To jest zbrodnia.Uve sam w samej swojej osobie mnie nie drażni i nawet wydaje mi spoko człowiekiem.Natomiast obecnie drażni mnie Thomas i jego chęć robienia krajery na MT do którego sukcesu przyczyniła sie jeszcze jedna osoba(ktoś zgadnie kto?)Thomas drażni mnie bo leci nawet po trupach by wypromować swoja osobę i odnieść sukces.Obecnie jego nowy duet nie znaczy dla mnie wiecej co MT REOLADED
Oj Thomas...zawiodłeś mnie :roll:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

MODERN JEANNE pisze:To jest zbrodnia.Uve sam w samej swojej osobie mnie nie drażni i nawet wydaje mi spoko człowiekiem.Natomiast obecnie drażni mnie Thomas i jego chęć robienia krajery na MT do którego sukcesu przyczyniła sie jeszcze jedna osoba(ktoś zgadnie kto?)Thomas drażni mnie bo leci nawet po trupach by wypromować swoja osobę i odnieść sukces.Obecnie jego nowy duet nie znaczy dla mnie wiecej co MT REOLADED
Proszę daruj sobie już te teksty.Thomas też był częścią MT i nie przypisuj wszystkiego Dieterowi,bo jakoś pomijasz fakt jak to Didi zrobił w balona panów,którzy z nim współpracowali-przecież było o tym głośno,nawet tu na forum ;).Więc nie rób z Dietera najbardziej poszkodowanego,bo to On odcina kupony od MT,że o BS już nie wspomnę i żeruje na tym co ktoś z nim stworzył (panowie z SIB /Luis R. i inni).Thomas kontynuuje to co My lubimy najbardziej a Dieter co?Zasiadł w loży Jury i zgrywa wielkiego znawcę-osoba,która w ogóle nie potrafi śpiewać krytykuje innych,mieszając ich często z błotem-bardzo nie na miejscu :/.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jest to w tym biznesie normalne że robi się na tym karierę. Zespoły rozpadają się i ich członkowie osobno grają i zarabiaja osobno:
Bad Boys Blue
Gipsy Kings
BoneyM
DeMono

Pisać dalej?
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

atlantyda ;o) pisze:
MODERN JEANNE pisze:To jest zbrodnia.Uve sam w samej swojej osobie mnie nie drażni i nawet wydaje mi spoko człowiekiem.Natomiast obecnie drażni mnie Thomas i jego chęć robienia krajery na MT do którego sukcesu przyczyniła sie jeszcze jedna osoba(ktoś zgadnie kto?)Thomas drażni mnie bo leci nawet po trupach by wypromować swoja osobę i odnieść sukces.Obecnie jego nowy duet nie znaczy dla mnie wiecej co MT REOLADED
Proszę daruj sobie już te teksty.Thomas też był częścią MT i nie przypisuj wszystkiego Dieterowi,bo jakoś pomijasz fakt jak to Didi zrobił w balona panów,którzy z nim współpracowali-przecież było o tym głośno,nawet tu na forum ;).Więc nie rób z Dietera najbardziej poszkodowanego,bo to On odcina kupony od MT,że o BS już nie wspomnę i żeruje na tym co ktoś z nim stworzył (panowie z SIB /Luis R. i inni).Thomas kontynuuje to co My lubimy najbardziej a Dieter co?Zasiadł w loży Jury i zgrywa wielkiego znawcę-osoba,która w ogóle nie potrafi śpiewać krytykuje innych,mieszając ich często z błotem-bardzo nie na miejscu :/.

W 100% sie z Tobą zgadzam atlantydo,nie można przypisywac wszystkich honorów Dieterowi, po pierwsze..to nie ON spiewał, tylko zajmował sie pisaniem piosenek, nie wiadomo czy MT odniosło by taką sławe z innym wokalistą. Po drugie oczywistą oczywistościa jest fakt że Dieter nie umie śpiewac i mnie też śmieszy to że zasiadł w jury takiego programu..no ale trudno widocznie nazwisko i kariera robi swoje. Nazwiązując do Uwe, moje zdanie w tej kwesti sie nie zmienia, próbuje troche udpodobnic sie do Dietera i mi sie to nie podoba, Thomas wiedział na co sie niestety pisze i zdawał sobie sprawe że bedą porównania, nie można natomiast pisac o Thomasie że szarga dobre imie MT..to jest po prostu chamstwo..
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Atlantis

Zasiadł w jury bo zna się na śpiewaniu i showbiznesie. Kardiochirurg nie musi mieć zawału serca żeby umiał go leczyć.
Jakby nie było Bohlen radzi sobie bez prowadzenia go za rękę, a o drugim bohaterze naszego forum nijak tego powiedzieć nie można.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

MODERN JEANNE pisze:Tylko jak takim zaślepionym fanom wytłumaczyć ze on po prostu obecnie zbeszczescil MT :!: ,zmieszał z błotem jego dobre imię ,a przede wszystkim miano legendy nad którym pracował również a raczej przede wszystkim Dieter. :!:
I to właśnie przez Thomasową chęć wybicia się i bicia kasy na projekcie Dietera miano legendy może teraz legnąć w gruzach i kojarzyć się z takim gówn..m jaki obecnie sobą reprezentują obaj panowie podszywając się,bo inaczej tego nie da się nazwać, pod MT.
Gdyby mieli własny pomysł,znaleźli własny styl i na tym zdobyli sukces ,wszystko było by ok ,jeszcze bym im przyklaskiwała,a tu taka żenada,ze po prostu mi wstyd

Nie wiem czy wszystko w porządku jest tez z uczestnikami forum którzy uważają ze Dieter to jest ten BLEEEE bo... plagiatuje a Thomas to jest ten cacy bo... tez plagiatuje ale ma ładne oczy wiec mu wolno :shock: :? .
Ogólnie wstrząsnęło mną to co Thomas robi z legendą MODERN TALKING i nawet nie wiem czy jest sens gadać z ludźmi którzy uważają ze to jest z jego strony OK
Pragnę przypomnieć, że cztery lata temu zaistniał projekt niemal identyczny jak Anders / Fahrenkrog, tyle że w składzie Medlock / Bohlen. A na swoim pierwszym singlu mieli nawet chórki i "Modern Mix" :oops:
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Dokładnie tak było. To co napisałeś dobitnie pokazuje że zarzuty tej użytkowniczki są nic nie warte.
MODERN JEANNE pisze:Ogólnie wstrząsnęło mną to co Thomas robi z legendą MODERN TALKING
Jeżeli Dieter tworzył duet z Medlockiem to wszystko było według Ciebie w porządku MODERN JEANNE? A kiedy Thomas tworzy duet z Uwe to nagle podchodzi to pod niszczenie legendy Modern Talking :). Tobie najzwyczajniej w świecie nie podoba się ten duet i masz do tego prawo, ale przy okazji szukając argumentów zwyczajnie się zagalopowałaś i wykazałaś kompletną nieobiektywnością :).
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mr.King of Love pisze: nie wiadomo czy MT odniosło by taką sławe z innym wokalistą

ArCrack pisze:Pragnę przypomnieć, że cztery lata temu zaistniał projekt niemal identyczny jak Anders / Fahrenkrog, tyle że w składzie Medlock / Bohlen. A na swoim pierwszym singlu mieli nawet chórki i "Modern Mix" :oops:
Obrazek
Dokładnie.
Dieter próbował dokładnie tego samego-tylko nie wyszło-Medlockowi daleko do "głosu"Modern Talking ;)
Awatar użytkownika
Atlantis

No chyba jednak wyszło o wiele lepiej niż w przypadku Two, jeżeli chodzi o sukces komercyjny oczywiście.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Atlantis pisze:No chyba jednak wyszło o wiele lepiej niż w przypadku Two, jeżeli chodzi o sukces komercyjny oczywiście.
No oczywiście bo Medlock był świeżą gwiazdą DSDS ;)...
ODPOWIEDZ