Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

nie wątpię że tak by było a swoją drogą skoro nie istnieją a thomas śpiewa sam to czemu dieter nie wpadł na pomysł powrotu BS??? no oni chyba jeszcze nie wracali a mogło by to być przecież dobrym pomysłem ... wydaje mi się że lepszym niż duet z maldockiem

a poza tym ty,le czasu nie było nic nowego od modern talking że cieszyła bym się jakby się pojawiła jakaś nowa płytka wypchana nowymi piosenkami
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

ie wątpię że tak by było a swoją drogą skoro nie istnieją a thomas śpiewa sam to czemu dieter nie wpadł na pomysł powrotu BS???
Ponieważ koncertowanie to nie są tak łatwe pieniądze jak te zarobione w DSDS. Pytanie czy mógłyby robić jedno i drugie - teraz pewnie nie ale w edycjach gdzie nie angażował się w płyty dla zwycięzców programu miał chyba dość dużo czasu.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

only love pisze:nie wątpię że tak by było a swoją drogą skoro nie istnieją a thomas śpiewa sam to czemu dieter nie wpadł na pomysł powrotu BS???
Bo bez Koehlera i spółki takiego samego Blue System już nigdy nie będzie :(
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

aha no tak ale jakby dieter miał śpiewać sam piosenki w stylu dance czy techno to źle by to na pewno nie było i czemu tego on nie robi??? przecież jakby stworzył naprawdę dobrego bita ( a wiem że dał by sobie z tym radę) to nawet jego głos by nie przeszkadzał w tych piosenkach, choć ja tam nie uważam że dieter brzydko śpiewa
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wydaje mi się, że Blue System w obecnej sytuacji to wyłącznie kwestia dobrej woli obydwu stron... Kohler swoje rzeczy zdążył nagrać, wystarczy żeby Dieter dograł do tego swoje zwrotki i zatroszczył się o brzmienie całości i mamy 14 album Blue System. Piosenki i tak są pewnie wzorowane na oryginalnym Blue System, więc spokojnie można by go dopisać jako autora... SIB w wywiadzie dla Bohlenworld mówili, że wciąż są otwarci na jakieś współdziałanie z Dieterem.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

nie dziwię się SIBom w końcu sami nie są w stanie choćby dorównać dieterowym produkcjom więc co im zostaje ...? czekać na propozycję dietera i nagrywać coś swojego a nóż widelec :) uda im się

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Może działa to tak, że Dieter lubi być cały czas na tapecie, nie lubi tworzyć do rynkowej niszy. A no co jest teraz zapotrzebowanie? 1) Czarna (nowomoda :x ) i latynoska muza z USA. 2) Jazz itp. dla ambitnych. 3) Smętne popy i stylistyka "Idola". 4) Metal (który miał zawsze swoich fanów, a zwłaszcza teraz, kiedy teraz tam więcej nastroju i takie piękne panie :wink: ) Gdyby nie grupka wykonawców, eurodisco mogłoby w ogóle zaginąć...

Thomas poszedł w kanał nr 2. Dieter w nr 3. Kanału nr 1, litości, lepiej żeby żaden z nich nie próbował :twisted: - sam Krayzee wystarczy :wink: Ale swoją drogą, ciekaw jestem jak by wyglądała stworzona przez Bohlena grupka power metalowa w typie Epiki, Nightwish, czy Xandrii :lol:
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

ooo to by było ciekawe dieter mógł by naw4t tam być wokalistą i nikt by się nie czepiał że głos mu się nie podoba a le co do czego to chciała bym usłyszeć thomasa w piosenkach typu nightwish to by brzmiało super :lol: :lol: :lol: chciała bym się doczekać takiego połączenia :lol: :lol: :lol:

It's tearing me apart
Playing it's so hard
piciasty

Modern Talking Comeback 2010

Post autor: piciasty »

Modern talking slucham od poczatku od samego poczatku wtedy bylem smarkaczem zbieralem vinyle i kazdy jeden byl jak relikwia gdy w 87 roku dotarly wiesci o rozpadzie MT to sie zalamalem DZieki Blue System Zobaczylem Swiatelko w tunelu to bylo to. W latach 90tych prowadzilem z kumplem sklep muzyczny bylem blisko muzyki caly czas sledzilem BS. W 96 roku zajmowalem sie czyms innym i muzyka zeszla na dalszy plan . W 97 roku koles mi zameldowal ze dwaj panowie wracaja DEBIL pomyslalem i kilka dni pozniej ogladajac VIVE malo nie brakowalo a utopilbym sie w szklance kawy.Dwaj faceci idole moich smarkatych lat nagle wrocili POPROSTU ZWARIOWALEM.Naprawde chcialbym ich uslyszec ponownie w nowym kawalku ale mysle ze to jest juz niemozliwe i stary BLUE SYSTEM juz tez nie wroci. Zostaly z uporem i wielkim kosztem pozbierane plyty single i wspomnienia. GOODBYE Modern Talking na zawsze :wink:
jkris

Re: Modern Talking Comeback 2010

Post autor: jkris »

piciasty pisze:W 97 roku koles mi zameldowal ze dwaj panowie wracaja DEBIL pomyslalem
w kwestii formalnej- to byl 1998 rok ;-)
piciasty

oops sorry 1998 jasne
piciasty

jakis czas temu zupelnie nie dawno stalem na ulicy samochodem na czerwonym swietle i z otwartego okna mieszkania w kamienicy jakis gosc walil pelna para brother louie co za historia zupelnie jak a latach 80tych ACH TO BYLY CZASY kazda piosenka ktora byla w calosci na kasecie byla na wage zlota
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

heh znam to skądś :lol: :lol: :lol:

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

wczoraj szłam ze sklepu i na swojej ulicy słyszałam z czyjegoś okna na full Cheri cheri lady :)))))))
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
mihau

Post autor: mihau »

Wy się tak zachwycacie a ja co każdy weekend tak robię! :P

WOŻONKO Z MODERN TALKING

Mamy płytę i walimy na zmiane:
instrumentale, rozszerzone
albo cały czas refren cheri lady i wbita na rondo a tam 10 kółek.

albo wspomagacz i słuchanie wersji instrumentalnych gdzieś na przedmieściach :D

Tak to jest jak 18latkowie dorwą się do pierwszej fury i pierwszego prawka!

a i Cheri Lady fajnie się słucha jak jest noc: światła gwiazdy wgl magia

a You can win na "autostradzie"
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

i fajnie tak powinno być jednak z moimi znajomymi nie dało by się tak posłuchać bo każdy lubi co innego a ja jestem mniejszością :cry: :cry: :cry:

It's tearing me apart
Playing it's so hard
ODPOWIEDZ