Bombka z autografem Thomasa Andersa na licytacji WOŚP!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Bombka z autografem Thomasa Andersa na licytacji WOŚP!
Proponuję umieścić notkę "NIE WYCOFUJEMY OFERT - PROSIMY O ROZWAŻNA LICYTACJĘ" . Ja w swoich aukcjach mam taką informację ponieważ często się tak zdarzało,że ktoś na kilka minut przed zakończeniem aukcji poprosił o odwołanie oferty w momencie kiedy nie byłam w stanie tego zrobić bo byłam po za domem.Potem były pretensje i problemy z doprowadzeniem transakcji do końca.
Powód "nie chcę" nie jest dla mnie żadna argumentacją.Co innego "nie przemyślałem swojej oferty" , "pomyliłem się" itp...
Jeżeli jest to osoba przedostatnia to rzeczywiście stawia to sprzedawcę w niekomfortowej sytuacji.Wiadomo,że chce sprzedać towar jak najkorzystniej dla siebie. W tym przypadku chodzi o wsparcie Świątecznej Orkiestry i ratowanie zdrowia a nawet życia najmłodszym.
Powód "nie chcę" nie jest dla mnie żadna argumentacją.Co innego "nie przemyślałem swojej oferty" , "pomyliłem się" itp...
Jeżeli jest to osoba przedostatnia to rzeczywiście stawia to sprzedawcę w niekomfortowej sytuacji.Wiadomo,że chce sprzedać towar jak najkorzystniej dla siebie. W tym przypadku chodzi o wsparcie Świątecznej Orkiestry i ratowanie zdrowia a nawet życia najmłodszym.
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Dopisałem jak kazałaś 
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- rut
Co do licytacji WOŚP ,to Jurek Owsiak kiedyś powiedział,że mieli bardzo dużo osób które nie wywiązywały się z zawartej umowy. Więc znaleźli na takie osoby sposób.
Osoba która zalicytowała cokolwiek automatycznie miała na swoim koncie blokadę na tą sumę którą oferowała jeżeli nie miała pieniędzy na swoim koncie komputer automatycznie odrzucał ofertę...
Tylko nie wiem jakiej sumy pieniędzy ta procedura dotyczyła,coś mi się kojarzy ,że 500 zł,ale nie jestem pewna.
Osoba która zalicytowała cokolwiek automatycznie miała na swoim koncie blokadę na tą sumę którą oferowała jeżeli nie miała pieniędzy na swoim koncie komputer automatycznie odrzucał ofertę...
Tylko nie wiem jakiej sumy pieniędzy ta procedura dotyczyła,coś mi się kojarzy ,że 500 zł,ale nie jestem pewna.
Pozdrawiam rut
- Malediwy
Nie zapominaj tylko, że każdy kupujący na allegro ma prawo do zwrotu zakupionego towaru bez podania przyczyny w ciągu 10 dni. Lepiej czasami wycofać ofertę niż tracić czas na zabawy z licytującym...33ccd pisze:Aukcja charytatywna czy nie jest to zawarcie umowy cywilno - prawnej z wszystkimi jej konsekwęcjami.
Spokojem można kamień ugotować...
- 33ccd
- Kontakt:
Kodeks Cywilny
Art. 43(1).
Przedsiębiorcą jest osoba fizyczna, osoba prawna i jednostka organizacyjna, o której mowa w art. 331 § 1, prowadząca we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową.
Fan Club nie jest żadnym z tego a aukcja nie ma opcji KUP TERAZ.
Najpierw teoria:
Klient, zawierajac "umowe na odleglosc", moze od niej odstapic bez podania przyczyn, skladajac stosowne oswiadczenie na pismie, w terminie 10 dni od zawarcia umowy. Zwrot powinien nastapic niezwlocznie, nie pózniej niz w terminie 14 dni. Towar powinien wrócic w takim stanie w jakim zostal zakupiony, w oryginalnym opakowaniu wraz paragonem lub faktura, z kserokopia dowodu zaplaty (w przypadku przesylki platnej przy odbiorze), instrukcja i gwarancja(jezeli taka jest). (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.).
na stronie federacji konsumentow [ww20.mediarun.pl/story.php?story=31] jest w sumie podobnie.
Ale na www.uokik.gov.pl w podobnym artykule pisze, iż wyłączone z tego przepisu są zakupy dokonane na aukcjach internetowych.
Niedawno (ale nie pamietam gdzie) czytalem, iz w przypadku aukcji jest mozliwosc zwrotu w ciagu 10 dni takze, z tym, ze nie w każdym przypadku i typie aukcji. Jeśli pamięć mnie nie myli to chodzilo o możliwość zwrotu w przypadku zakupu natychmiastowego, czyli cos w stylu Kup Teraz na allegro.pl
Art. 43(1).
Przedsiębiorcą jest osoba fizyczna, osoba prawna i jednostka organizacyjna, o której mowa w art. 331 § 1, prowadząca we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową.
Fan Club nie jest żadnym z tego a aukcja nie ma opcji KUP TERAZ.
Najpierw teoria:
Klient, zawierajac "umowe na odleglosc", moze od niej odstapic bez podania przyczyn, skladajac stosowne oswiadczenie na pismie, w terminie 10 dni od zawarcia umowy. Zwrot powinien nastapic niezwlocznie, nie pózniej niz w terminie 14 dni. Towar powinien wrócic w takim stanie w jakim zostal zakupiony, w oryginalnym opakowaniu wraz paragonem lub faktura, z kserokopia dowodu zaplaty (w przypadku przesylki platnej przy odbiorze), instrukcja i gwarancja(jezeli taka jest). (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.).
na stronie federacji konsumentow [ww20.mediarun.pl/story.php?story=31] jest w sumie podobnie.
Ale na www.uokik.gov.pl w podobnym artykule pisze, iż wyłączone z tego przepisu są zakupy dokonane na aukcjach internetowych.
Niedawno (ale nie pamietam gdzie) czytalem, iz w przypadku aukcji jest mozliwosc zwrotu w ciagu 10 dni takze, z tym, ze nie w każdym przypadku i typie aukcji. Jeśli pamięć mnie nie myli to chodzilo o możliwość zwrotu w przypadku zakupu natychmiastowego, czyli cos w stylu Kup Teraz na allegro.pl
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- maaateusz
Może tu? http://www.rp.pl/artykul/55660,77767-Ki ... towar.html33ccd pisze:Niedawno (ale nie pamietam gdzie) czytalem, iz w przypadku aukcji jest mozliwosc zwrotu w ciagu 10 dni takze, z tym, ze nie w każdym przypadku i typie aukcji. Jeśli pamięć mnie nie myli to chodzilo o możliwość zwrotu w przypadku zakupu natychmiastowego, czyli cos w stylu Kup Teraz na allegro.pl
Po części masz rację, ale towar licytowany też można oddać lub odstapić od kupna w przypadku wygrania licytacji np. tak jest z samochodami można sie powołać na niedokładne opisanie usterki (jeśli występuje); ma ogniska rdzy (nawet nieduże), a zdjęcia tego nie uwidaczniają itd.

- Malediwy
Nie ma znaczenia jaka to jest aukcja. Art. 71. ustaya o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) mówi generalnie o zakupach dokonanych "na odległość."33ccd pisze:Niedawno (ale nie pamietam gdzie) czytalem, iz w przypadku aukcji jest mozliwosc zwrotu w ciagu 10 dni takze, z tym, ze nie w każdym przypadku i typie aukcji. Jeśli pamięć mnie nie myli to chodzilo o możliwość zwrotu w przypadku zakupu natychmiastowego, czyli cos w stylu Kup Teraz na allegro.pl
Polecam również: http://trendy.modna.pl/zakupy-przez-int ... towaru-21/
Generalnie ustawa dotyczy konsumentów. Trzeba jedynie pamiętać jedynie o tym, że prosząc sprzedającego o fakturę przestajemy być konsumentem a stajemy się przedsiębiorcą a wtedy nici z możliwości zwrotu bez podania przyczyny...
- 33ccd
- Kontakt:
Jak ma problem niech się małolat zgłosi do WOŚP. Wiedział co licytuje i jaką swoją kwotę maksymalną daje. To nie zabawa, tylko powazna sprawa. Jakaś idea, czyjeś życie i zdrowie!
Nie dowałam aukcji i ucinam temat. CIACH.
Nie dowałam aukcji i ucinam temat. CIACH.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- Malediwy
Chyba piszemy o dwóch różnych sprawach. Ja piszę o tym, że czasami lepiej wycofać aukcję, żeby uniknąć kłopotu i marnowania czasu na przepychanki z kupującym a Ty podchodzisz do sprawy na zasadzie - to jego problem. Ciekawe tylko jak byś do sprawy podszedł gdyby Ci po zakończonej aukcji odesłał bombkę... I żeby to zrobić wcale nie musi zgłaszać się do WOŚP...33ccd pisze:Jak ma problem niech się małolat zgłosi do WOŚP. Wiedział co licytuje i jaką swoją kwotę maksymalną daje. To nie zabawa, tylko powazna sprawa. Jakaś idea, czyjeś życie i zdrowie!
33ccd pisze:Nie dowałam aukcji i ucinam temat. CIACH.
Nie chodzi o to, żebym ja, czy ktoś inny wypowiadający się w tym temacie chciał cokolwiek na Tobie wymusić. Ty również wiesz co robisz, jesteś dorosły i jeśli coś pójdzie nie tak to Twój, a nie mój problem. Ale chyba nie ma nic złego w tym, że sobie na ten temat pogadaliśmy? W końcu to Ty sprowokowałeś dyskusję w sprawie którą ja osobiście bym przemilczał a nie wyciągał na łamach forum. Czasami w życiu lepiej przyjąć zasadę tzw. zdrowego rozsądku.
Ale osobiście mam nadzieję, że nie ma to wszystko większego znaczenia bo wierzę, że znajdzie się ktoś, kto chętnie wylicytuje bombkę za wyższą sumę czego Tobie i beneficjentom wylicytowanej sumy życzę!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Aukcja trwa jeszcze 7 dni.Kwota na pewno zostanie przebita i nie będzie,żadnych problemów.
- Pkmodern
Oferta tej osoby została już przebita, więc nie ma sensu dalej polemizować.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No i po sprawiePkmodern pisze:Oferta tej osoby została już przebita, więc nie ma sensu dalej polemizować.
- 33ccd
- Kontakt:
Malediwy pisze:Chyba piszemy o dwóch różnych sprawach. Ja piszę o tym, że czasami lepiej wycofać aukcję, żeby uniknąć kłopotu i marnowania czasu na przepychanki z kupującym a Ty podchodzisz do sprawy na zasadzie - to jego problem. Ciekawe tylko jak byś do sprawy podszedł gdyby Ci po zakończonej aukcji odesłał bombkę... I żeby to zrobić wcale nie musi zgłaszać się do WOŚP...33ccd pisze:Jak ma problem niech się małolat zgłosi do WOŚP. Wiedział co licytuje i jaką swoją kwotę maksymalną daje. To nie zabawa, tylko powazna sprawa. Jakaś idea, czyjeś życie i zdrowie!33ccd pisze:Nie dowałam aukcji i ucinam temat. CIACH.
Nie chodzi o to, żebym ja, czy ktoś inny wypowiadający się w tym temacie chciał cokolwiek na Tobie wymusić. Ty również wiesz co robisz, jesteś dorosły i jeśli coś pójdzie nie tak to Twój, a nie mój problem. Ale chyba nie ma nic złego w tym, że sobie na ten temat pogadaliśmy? W końcu to Ty sprowokowałeś dyskusję w sprawie którą ja osobiście bym przemilczał a nie wyciągał na łamach forum. Czasami w życiu lepiej przyjąć zasadę tzw. zdrowego rozsądku.
Ale osobiście mam nadzieję, że nie ma to wszystko większego znaczenia bo wierzę, że znajdzie się ktoś, kto chętnie wylicytuje bombkę za wyższą sumę czego Tobie i beneficjentom wylicytowanej sumy życzę!
Broniłeś kolesia, to zobacz co zrobił.
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=576786
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Jak to możliwe
Przecież on nie ma tej bombki.
Zgłosiłeś to już załodze Allegro?
Przecież on nie ma tej bombki.
Zgłosiłeś to już załodze Allegro?
- michal.czeslaw
jak do tego doszło?Wierzyć się nie chce,ale to prawda 
- 33ccd
- Kontakt:
Tak zgłosiłem, ale może zalicytujemy i zobaczymy co zrobi.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!