Co chcielibyście usłyszeć...

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
ewel...

Re: Co chcielibyście usłyszeć...

Post autor: ewel... »

hmm .... "Ready For The Victory" tak to jest ta piosenka którą chciałabym usłyszeć :D jest bardzo taneczna/skoczna (jak kto woli) do tego fajny teledysk, obaj panowie prezentują się świetnie (no i jeszcze moje wymarzone autko - Mustang :P ). Jest w niej takie... małe szaleństwo i wilka radość, odróżniające ją od ballad z albumu Strong TA. No ale nie wiem czy sam Thomas z pomocą swojego chórku chciałby ją zaśpiewać, bo to już nie było by to samo nawet w połowie. Niestety nie widziałam nigdy na żywo wykonania tej piosenki ale patrząc na teledysk na YT szkoda było by ją "rozdzielać" ;) To tylko moje zdanie, ale może się nie znam ;)

Pozdrawiam :)
" So much, my tears remember,... "

.. Tonight I'm gonna have myself a real good time
I feel alive and the world turning inside out Yeah! .. ;D
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Ewel... powiem tak - Thomas wykonał ten utwór na żywo we Wrześni i wypadł znakomicie ;) Byłam w szoku, zaczęły się pierwsze rytmy "Ready for the Victory", a ja zgłupiałam i pomyślałam sobie : "To nie może być to", jednakże było ;) Fajnie jak by wykonał ten utwór przy najbliższej okazji ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
ewel...

Fanka MT pisze:Ewel... powiem tak - Thomas wykonał ten utwór na żywo we Wrześni i wypadł znakomicie ;) Byłam w szoku, zaczęły się pierwsze rytmy "Ready for the Victory", a ja zgłupiałam i pomyślałam sobie : "To nie może być to", jednakże było ;) Fajnie jak by wykonał ten utwór przy najbliższej okazji ;)
Skoro tak, to mam nadzieję że i ja będę miała okazję usłyszeć ten utwór w wykonaniu samego Thomasa na żywo. Niestety ja nie miałam takiej okazji, ponieważ w Kielcach był mój pierwszy koncert z Thomasem ale na pewno nie ostatni :D

Awatar użytkownika
Fanka MT

ewel... pisze:Niestety ja nie miałam takiej okazji, ponieważ w Kielcach był mój pierwszy koncert z Thomasem ale na pewno nie ostatni :D
Heh, nie wątpię ;) Z tymi koncertami jest tak, że jak już się na jeden pojedzie to chce się więcej! ;) Jak widać - Thomas ma niezwykły dar przyciągania ludzi ;) A tak poza tym, dzisiaj na lekcji geografii pan zapytał się nas, czy wiemy, gdzie leżą Góry Świętokrzyskie ;) Oczywiście się wyrwałam i powiedziałam, że tak ;) Facet był zadowolony, ale dodał, czy nie kojarzę może jakiegoś miasta z tamtych okolic, a ja bez chwili zastanowienia odpowiedział: " Pewnie, że tak! KIELCE! " :) :lol: Śmiać mi się chciało ;) Gościu mnie pochwalił, jak widać - Anders nauczy mnie przy okazji geografii :lol:

Dziękuję...

Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

O tak, jeden koncert to za mało!

Na pewno chciałabym coś solowego, może być album "Strong" - "My Angel", "Stop", "I Miss You" albo coś starszego, np. "Dance In Heaven", "Midnight", "The Sweet Hello, The Sad Goodbye".
"If I..." - też zrobiło na mnie niesamowite wrażenie, gdy po raz pierwszy usłyszałam, myślę, że to byłoby naprawdę niesamowite przeżycie, gdyby to można było usłyszeć na koncercie.

Jest mnóstwo tytułów, które chciałbym usłyszeć...
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
piciasty

Post autor: piciasty »

1.Heaven will know
2.Rain in my heart
3.Operator gimme 609
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Wszystko jest fajne co zaśpiewa tylko smutne jest to że tak naprawdę on tylko to wykonuje a przy jego boku nie ma aranżera i producenta z tych piosenek.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Fanka MT pisze: Anders nauczy mnie przy okazji geografii
Nietylko Ciebie moja droga Lejdi ;) Przez te wszystkie koncerty dowiedziałam się, że Bełachtów zlokalizuję pod Łodzią- Nędza woj. Śląskie w okolicach Kuźni Raciborskiej, Kielce -> Góry Świętokrzyskie, Września kilkadziesiąt kilometrów od Poznania, Zielona Góra -> woj. Lubuskie zachód Polski, niedaleko od granicy z Niemcami, Koblencja -> zachód Niemiec....jak widać na załączonym obrazku Thomas uczy Nas nie tylko pięknych słów, piosenkami sensu życia czy miłości ale również..GEOGRAFII ;)

Co do piosenek, które chciałabym usłyszeć:
Stop - przepiękna ballada, która powoduje tzw. motylki
Stay With Me - piosenka, która swym rytmem zaprasza na parkiet ;)
Ready For The Victory - ah i ta solówka...rzeczywiście we Wrześni jak zaczęło się odliczanie wszyscy patrzyli na siebie nie wiedząc o co chodzi ;)
Juliet - teledysk świetny, gestykulacja niezawodna...nie wiem czy to jest możliwe ze względu na skomputeryzowany głos Thomasa w pewnych momentach ale piosenka oryginalna..
Jest jeszcze wiele piosenek, które chciałabym aby Thomas zaśpiewał je live..te najważniejsze podałam jak coś mi jeszcze wpadnie do główki to napiszę ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
lelek115

Post autor: lelek115 »

Szkoda że to nie możliwe ale zawsze chce usłyszeć wszystkie piosenki MT i Thomasa Andersa.I to live.
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

lelek115 pisze:Szkoda że to nie możliwe ale zawsze chce usłyszeć wszystkie piosenki MT i Thomasa Andersa.I to live.
Mnie to też niedawno przemknęło przez myśl, gdy oglądałam koncert Thomasa, jestem ciekawa, jakby to brzmiało na żywo.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
ewel...

sara_cieszko pisze:Juliet - teledysk świetny, gestykulacja niezawodna...nie wiem czy to jest możliwe ze względu na skomputeryzowany głos Thomasa w pewnych momentach ale piosenka oryginalna..
:) też bardzo lubię ten teledysk, w szczególności momenty, gdy Thomas i Dieter są razem na całym ekranie :)

Awatar użytkownika
Fanka MT

Heh, w "Juliet" bardzo podobają mi się ujęcia Thomasa w limuzynie (nieźle tam kokietuje :lol: ), oraz refreny, gdzie pokazują Andersa i Bohlena razem, a ten cudny brunecik na słowa "Baby!" obraca główkę w bok :D :lol:

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

The Night Is Yours, The Night Is Mine - piosenka w pełen sposób magiczna, chyba nigdy jej nie śpiewali na żywo. Uwielbiam refren, jest taki "rozpłwyający" się w uszach :D
Point Of No Return
ttdziewiec
Członek TAFC Polska

Post autor: ttdziewiec »

A ja marzę, żeby usłyszeć na żywo "The Prison of Passion" :)
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Ja chciałabym usłyszeć i mieć nagranie "Heaven Will Know " w nowej i szybszej wersji,co ubolewam nad tym,że Modern Talking nie nagrali tego wspaniałego nagrania na album "Back For Good" w nowej i dynamicznej wersji.
Marzy mi się też nowa wersja piosenki "Arabian Gold".
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Rzeczywiście, "Heaven will know" to świetny kawałek ;) Jeden z pierwszych utworów Modern Talking, z jakimi miałam do czynienia :) Od razu wpadł mi w ucho, podobnie jak "Mona Lisa" ;) Fajnie, by było ich posłuchać na żywo :)

Dziękuję...

ODPOWIEDZ