O Nicka Kershaw'a i jego The Riddle. Bonnie śpiewała moją ulubioną piosence It's a Heartache@ alunia, nie widziałem całości, o jakiego Nicka chodzi i o jaką piosenkę Bonnie?
Alphaville
-
alunia13
Re: Alphaville
Mi się bardzo podobają audycje w Radiu Zet. Codziennie po 18 Zet na punkcie muzyki. Często leci Alphaville i nieraz można natknąć się na MT.

"You can win, If You want..."
-
Pointrox
Jestem zawiedziony, że "Catching Rays on Giant" jest tak słabo - jeśli w ogóle - promowanym albumem w Polsce.
Tym bardziej, że dobrali dobry pierwszy singiel.
Tym bardziej, że dobrali dobry pierwszy singiel.
- kmlyna
ostatnio widziałam pana wokalistę w "Jaka to melodia"...nie do poznania....ogladał ktoś?
- Peter
Piszę o tym wyżej, trochę mocno przytył i mógłby się ogolić. Dobrze, że mu się wokal nie zmienił. 
- Dami
O właśnie, ten jego wokal...pozazdrościć!
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
Nie wiem dlaczego ale mi się bardzo kojarzy wokal Golda z wokalem Harketa z A-ha.... Nie mam na razie czasu by dogłębnie się zapoznać z albumem, ale z tego co usłyszałem, to fajnych jest kilka piosenek, a reszta taka przeciętna, no jest dobrze ale to już nie jest to co było na pierwszym albumie.
- Peter
Nie wiem dlaczego ale mi się bardzo kojarzy wokal Golda z wokalem Harketa z A-ha.... Nie mam na razie czasu by dogłębnie się zapoznać z albumem, ale z tego co usłyszałem, to fajnych jest kilka piosenek, a reszta taka przeciętna, no jest dobrze ale to już nie jest to co było na pierwszym albumie.
Edit: proszę Cię Atlantis usuń podwójne posty, coś to forum źle chodzi i raz nie chcą się wysyłać posty a jak się wysyłają to w liczbie mnogiej.
Edit: proszę Cię Atlantis usuń podwójne posty, coś to forum źle chodzi i raz nie chcą się wysyłać posty a jak się wysyłają to w liczbie mnogiej.
Ostatnio zmieniony pt lis 19, 2010 13:30 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emil45677
Obszerniejszy odsłuch nowego albumu Alphaville:
http://muzyka.interia.pl/pop/news/alpha ... ie,1558995
http://muzyka.interia.pl/pop/news/alpha ... ie,1558995
-
Karna
Mam wielki szacunek do tego zespołu. Pierwsze trzy płyty - rewelacja! Ciekawe teledyski, w moim guście
. Mieli fantastyczne B-side'y, np. z serii Nelson Highrise. Wielka szkoda, że nie znalazły się na albumach.
- Daniel
Panie i Panowie... płyta jest już dostępna ... właśnie słucham 
-
nado
Zadziwiające. Płyta stylistycznie wyjęta z półki lat 80. Trochę tu melancholii ballad A_Ha, trochę aranżu wczesnego Depeche Mode. trochę emocjonalności MT, szczególnie w pierwszej piosence. Wtórne to, ale sympatyczne.
-
alunia13
Jak dzisiaj byłam w sklepie to przyznam że płyta nie jest wcale droga.
Jeszcze z 3 lata temu to nie odróżniałam Alphaville od A-Ha
I tak uwielbiam obydwa zespoły 
Jeszcze z 3 lata temu to nie odróżniałam Alphaville od A-Ha
"You can win, If You want..."
- Peter
Song For No One - bardzo dobra melodia, trochę może dziwnie zaaranżowana na poczatku, chwytliwy refren. 4/6
IDFYT - klasyka 6/6
End of the world - na początku trudno do tego mi było się przekonać ale jest ok, takie ejtisowe klimaty zwłaszcza na początku, plus za przebojowy refren, 4/6
The Thing I Didn't Do - znowu te ulubione syntezatory, jest bardzo dobrze. 5/6.
Heaven On Earth - niebo na ziemi? To raczej ziemia jest na niebie znacznie zwalniamy, a pulsujące syntezatory zastępuje miękką gitara akustyczna (dalej są ale pobrzmiewają w tle) Znowu lekko i przyjemnie i dość przebojowo 4/6
The deep - nie przepadam za tego typu piosenkami ale one najlepiej odsłaniają wszystkie niedociągnięcia wokalisty tu Marian wychodzi obronną ręką, ale śpiewa za nisko.
Call Me - to jest to! chwytliwa melodia + nowoczesny aranż 5/6.
Gravitation Breakdown - to mi działa na nerwy, za duży hałas - jednak wersja studyjna różni się mocno od koncertowej. 2/6
Carry Your Flag - klasyka, pobrzmiewa miękka gitara do tego fajne ozdobniki i ciekawy refren 5/6
Call Me Down - czy przy tej piosence pracował Dave Stuart? Brzmi jak odrzut z Eurythmics, oczywiście z lepszym wokalem. 5/6
Phantoms - no to co lubię, a więc masa elektroniki, szybko i przyjemnie. 5/6
Miracle Healing - właściwie opowiadanie Mariana, bardzo ładne 5/6.
IDFYT - klasyka 6/6
End of the world - na początku trudno do tego mi było się przekonać ale jest ok, takie ejtisowe klimaty zwłaszcza na początku, plus za przebojowy refren, 4/6
The Thing I Didn't Do - znowu te ulubione syntezatory, jest bardzo dobrze. 5/6.
Heaven On Earth - niebo na ziemi? To raczej ziemia jest na niebie znacznie zwalniamy, a pulsujące syntezatory zastępuje miękką gitara akustyczna (dalej są ale pobrzmiewają w tle) Znowu lekko i przyjemnie i dość przebojowo 4/6
The deep - nie przepadam za tego typu piosenkami ale one najlepiej odsłaniają wszystkie niedociągnięcia wokalisty tu Marian wychodzi obronną ręką, ale śpiewa za nisko.
Call Me - to jest to! chwytliwa melodia + nowoczesny aranż 5/6.
Gravitation Breakdown - to mi działa na nerwy, za duży hałas - jednak wersja studyjna różni się mocno od koncertowej. 2/6
Carry Your Flag - klasyka, pobrzmiewa miękka gitara do tego fajne ozdobniki i ciekawy refren 5/6
Call Me Down - czy przy tej piosence pracował Dave Stuart? Brzmi jak odrzut z Eurythmics, oczywiście z lepszym wokalem. 5/6
Phantoms - no to co lubię, a więc masa elektroniki, szybko i przyjemnie. 5/6
Miracle Healing - właściwie opowiadanie Mariana, bardzo ładne 5/6.
- Daniel
W wersji Deluxe albumu znajdują się jeszcze bonusy.
13 I Die For You Today (Original Demo Version)
14 Call Me (Original Demo Version)
15 Fallen Angel (Orchestral Demo Version)
16 Forever Young 2001 (Factory Mix)
Szczególnie interesujące jest I Die For You Today, które brzmi totalnie inaczej niż wersja podstawowa.
13 I Die For You Today (Original Demo Version)
14 Call Me (Original Demo Version)
15 Fallen Angel (Orchestral Demo Version)
16 Forever Young 2001 (Factory Mix)
Szczególnie interesujące jest I Die For You Today, które brzmi totalnie inaczej niż wersja podstawowa.
- Blue Forever
- Kontakt:
Dla mnie bardzo przyjemny albumik.
Cena jego bardzo dostępna. Szkoda właśnie, że taka słaba promocja. Fajnie poczuć znów ten klimacik
Cena jego bardzo dostępna. Szkoda właśnie, że taka słaba promocja. Fajnie poczuć znów ten klimacik
- Peter
Mnie ciekawi ile z tych "nowych" piosenek rzeczywiście jest premierą, bo np: "Carry your flag" wydane było dawno już na któreś z "Crazy show". Inna sprawa, że są bardzo fajne i chwytliwe. Ja album kupię jak tylko będzie dostępny na emik.com.