Alphaville

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
alunia13

Re: Alphaville

Post autor: alunia13 »

Mi się bardzo podobają audycje w Radiu Zet. Codziennie po 18 Zet na punkcie muzyki. Często leci Alphaville i nieraz można natknąć się na MT.
@ alunia, nie widziałem całości, o jakiego Nicka chodzi i o jaką piosenkę Bonnie?
O Nicka Kershaw'a i jego The Riddle. Bonnie śpiewała moją ulubioną piosence It's a Heartache :)
"You can win, If You want..."
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Jestem zawiedziony, że "Catching Rays on Giant" jest tak słabo - jeśli w ogóle - promowanym albumem w Polsce.
Tym bardziej, że dobrali dobry pierwszy singiel.
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

ostatnio widziałam pana wokalistę w "Jaka to melodia"...nie do poznania....ogladał ktoś?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Piszę o tym wyżej, trochę mocno przytył i mógłby się ogolić. Dobrze, że mu się wokal nie zmienił. ;)
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

O właśnie, ten jego wokal...pozazdrościć!
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem dlaczego ale mi się bardzo kojarzy wokal Golda z wokalem Harketa z A-ha.... Nie mam na razie czasu by dogłębnie się zapoznać z albumem, ale z tego co usłyszałem, to fajnych jest kilka piosenek, a reszta taka przeciętna, no jest dobrze ale to już nie jest to co było na pierwszym albumie.
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem dlaczego ale mi się bardzo kojarzy wokal Golda z wokalem Harketa z A-ha.... Nie mam na razie czasu by dogłębnie się zapoznać z albumem, ale z tego co usłyszałem, to fajnych jest kilka piosenek, a reszta taka przeciętna, no jest dobrze ale to już nie jest to co było na pierwszym albumie.

Edit: proszę Cię Atlantis usuń podwójne posty, coś to forum źle chodzi i raz nie chcą się wysyłać posty a jak się wysyłają to w liczbie mnogiej.
Ostatnio zmieniony pt lis 19, 2010 13:30 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Obszerniejszy odsłuch nowego albumu Alphaville:
http://muzyka.interia.pl/pop/news/alpha ... ie,1558995
Karna

Post autor: Karna »

Mam wielki szacunek do tego zespołu. Pierwsze trzy płyty - rewelacja! Ciekawe teledyski, w moim guście :D . Mieli fantastyczne B-side'y, np. z serii Nelson Highrise. Wielka szkoda, że nie znalazły się na albumach.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Panie i Panowie... płyta jest już dostępna ... właśnie słucham :)
nado

Post autor: nado »

Zadziwiające. Płyta stylistycznie wyjęta z półki lat 80. Trochę tu melancholii ballad A_Ha, trochę aranżu wczesnego Depeche Mode. trochę emocjonalności MT, szczególnie w pierwszej piosence. Wtórne to, ale sympatyczne.
alunia13

Post autor: alunia13 »

Jak dzisiaj byłam w sklepie to przyznam że płyta nie jest wcale droga.
Jeszcze z 3 lata temu to nie odróżniałam Alphaville od A-Ha :) I tak uwielbiam obydwa zespoły :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Song For No One - bardzo dobra melodia, trochę może dziwnie zaaranżowana na poczatku, chwytliwy refren. 4/6
IDFYT - klasyka 6/6
End of the world - na początku trudno do tego mi było się przekonać ale jest ok, takie ejtisowe klimaty zwłaszcza na początku, plus za przebojowy refren, 4/6
The Thing I Didn't Do - znowu te ulubione syntezatory, jest bardzo dobrze. 5/6.
Heaven On Earth - niebo na ziemi? To raczej ziemia jest na niebie znacznie zwalniamy, a pulsujące syntezatory zastępuje miękką gitara akustyczna (dalej są ale pobrzmiewają w tle) Znowu lekko i przyjemnie i dość przebojowo 4/6
The deep - nie przepadam za tego typu piosenkami ale one najlepiej odsłaniają wszystkie niedociągnięcia wokalisty tu Marian wychodzi obronną ręką, ale śpiewa za nisko.
Call Me - to jest to! chwytliwa melodia + nowoczesny aranż 5/6.
Gravitation Breakdown - to mi działa na nerwy, za duży hałas - jednak wersja studyjna różni się mocno od koncertowej. 2/6
Carry Your Flag - klasyka, pobrzmiewa miękka gitara do tego fajne ozdobniki i ciekawy refren 5/6
Call Me Down - czy przy tej piosence pracował Dave Stuart? Brzmi jak odrzut z Eurythmics, oczywiście z lepszym wokalem. 5/6
Phantoms - no to co lubię, a więc masa elektroniki, szybko i przyjemnie. 5/6
Miracle Healing - właściwie opowiadanie Mariana, bardzo ładne 5/6.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

W wersji Deluxe albumu znajdują się jeszcze bonusy.

13 I Die For You Today (Original Demo Version)
14 Call Me (Original Demo Version)
15 Fallen Angel (Orchestral Demo Version)
16 Forever Young 2001 (Factory Mix)

Szczególnie interesujące jest I Die For You Today, które brzmi totalnie inaczej niż wersja podstawowa.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Dla mnie bardzo przyjemny albumik.

Cena jego bardzo dostępna. Szkoda właśnie, że taka słaba promocja. Fajnie poczuć znów ten klimacik :)
Awatar użytkownika
Peter

Mnie ciekawi ile z tych "nowych" piosenek rzeczywiście jest premierą, bo np: "Carry your flag" wydane było dawno już na któreś z "Crazy show". Inna sprawa, że są bardzo fajne i chwytliwe. Ja album kupię jak tylko będzie dostępny na emik.com.
ODPOWIEDZ