DSDS 8 (2011)

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Peter

Re: DSDS 8 (2011)

Post autor: Peter »

A właśnie jak to jest, że Bohlen, mający kontrakt z SONY może napisać coś dla kogoś z Universalu? Ciekawe czemu wolisz Ardiana niż Pietro? To chyba taki masz gust, bo ja uważam, że Pietro ma ładniejszy głos. ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Gdybym nie miał takiego gustu, wybrałbym inaczej, nie sądzisz?
Ardian mimo image'u cwaniaka, który bardziej mnie odpycha niż przyciąga, jest znacznie bardziej naturalny na scenie, przed kamerą i we wszystkich innych sytuacjach, w których artysta musi zabawić publiczność. Pietro Lombardi nie grzeszy elokwencją i zapewne stałby kolejnym się wesołym misiem, który grzecznie łapkę poda i zaśpiewa to co mu podłożą pod nos. O ile zdoła zapamiętać tekst, bo to też często go przerasta.
Miłą odmianą byłaby wygrana kobiety, ale historia DSDS pokazuje że mają one szanse tylko wobec braku wyrazistych męskich kandydatów. Tak było w drugiej edycji gdzie wygrała Elli Erl i tak było wówczas, gdy Schuhmacher w finale o włos pokonał Sarę Kreuz.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Ale w tym roku jest faktycznie nieurodzaj wyjątkowy i brak wyrazistych męskich kandydatów, dlatego najwyższa pora by wygrała kobieta. Swoją drogą, to nie spodziewałem się, że zajdzie aż tak daleko, bo raz już jej podziękowali... pozdrawiam Cię. ;)
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A ja lubię i Ardiana i Pietro. Ardian ma fajny głos a Pietro mimo,ze momentami mu gorzej wychodzi ma taka zdolność do sprawiania,że piosenki stają się fajne. Już kilka piosenek które śpiewał w oryginale w ogóle mi się nie podobają a jak ona zaśpiewał to super to brzmiało.
Ale mimo całej sympatii jaką darzę chłopaków chcę żeby wygrała Sarah.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Peter

Zwycięzca dostanie od Bohlena piosenkę "I'll be there tomorrow".
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Uzupełniając powyższą informację:
Każdy kandydat nagrał tę piosenkę w innej wersji. Sarah Engels ma balladową aranżację w stylu Leony Lewis, Ardian Bujupi dostał orientalną aranżację z harfą, Pietro Lombardi - taneczną w stylu Jacksona.
Singiel w MP3 w nocy z 7 na 8 maja, na CD 10 maja.
Album wyjdzie 27 maja.
Awatar użytkownika
Peter

Ktokolwiek wygra będzie lepszy od Medlocka wokalnie i wizualnie... inna sprawa, że taka szybka premiera albumu nie nastraja optymizmem.... idę o zakład: dostaniemy album taki jak Daniela i Mehrzada, wspomnicie moje słowa....
Awatar użytkownika
kate

Ich głosów przynajmniej przyjemnie się słucha a nie jak Medlocka :evil:
Awatar użytkownika
Peter

Możliwe, że album już gotowy, bo melodie i teksty można napisać, a najwyżej się piosenki prze aranżuje. Arcrack pisze, że kobieta wygrywa jak nie ma wyrazistych męskich kandydatów, to ja pytam a czy charyzmę mieli Tobias Regner i Thomas Godoj? obaj lalusiowaci i nijacy, do bólu wręcz przeciętni....
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Rzeczywiście, rockowy wokalista to typowy laluś i niczym nie wyróżnia się z tłumu ślicznych chłopców.
Awatar użytkownika
Peter

No może lalusie to nie było najtrafniejsze określenia, ale oni a szczególnie Godoj byli do bólu przeciętni i schematyczni, z nijakimi wokalami, nie bardzo wiem kto był w 3 edycji, ale w 5 była charyzmatyczna Linda z wielkim głosiskiem i choćby Fady czy Stella.....

Yes yes yes, Ardian poza DSDS z całego serca kibicuje Sarze, bo Pietro jest nijaki i do bólu schematyczny. ;)
Awatar użytkownika
kate

A mnie szkoda Ardiana. Przynajmniej jako jedyny z całej trójki umie się poruszać na scenie.
Poza tym może wygrać kto chce. Pietro jest taki uroczy i super interpretuje piosenki a Sarah ma kawał głosu i jakby wygrała dziewczyna było świetnie.
Awatar użytkownika
Peter

Tak, tylko Pietro to bezbarwny laluś który kiepsko zna teksty a nadrabia to ładnym uśmiechem. Odpowiedz sobie sama czy taka powinna być Superstar?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Finałowy utwór będzie nosił inny tytuł - "Call My Name".
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawe co się stało z "I'll be tomorrow"? Może poznamy tą piosenkę na albumie supergwiazdy? Wolałem tą pierwszą piosenkę, przynajmiej z nazwy.
Awatar użytkownika
kate

Peter pisze:Tak, tylko Pietro to bezbarwny laluś który kiepsko zna teksty a nadrabia to ładnym uśmiechem. Odpowiedz sobie sama czy taka powinna być Superstar?
No tak tylko dlatego ma tyle fanek. Przecież jak tylko o zobaczą to piszczą w niebogłosy. A Superstar powinna mieć za sobą fanów czego Pietro na pewno nie brakuje. Skoro go uwielbiają to chyba nadaje się w jakiś sposób na gwiazdę.
A jakby był bezbarwny to nie został by dostrzeżony przez Dietera. Przecież tyle razy mógł go wyrzucić ale jednak dawał mu kolejne szanse. To znaczy,ze coś jednak w nim zobaczył.
ODPOWIEDZ