Shooting Star - Zmontowany Z Sampli !!!
- YaQb85
- Kontakt:
no dziwne jakby nie był kojarzony w końcu jest twarzą MT. Nie odetnie się od tego choćby nagrał album heavymetalowy (chociaż o to prędzej bym Bohlena podejrzewał
) A właśnie najgorsze jest to, że każdy krytykując MT (jak to prosto skrytykować taką muzyke
) zapomina o naprawdę wielkim talencie Andersa. Ile jest grup dyskotekowych, które mogłyby się poszczycić tak nieprzeciętnym wokalem? Thomas nie raz pokazał, że radzi sobie świetnie na żywo jak i w innym repertuarze. Moim zdaniem nie jest wystarczająco doceniany (poza fanami MT)
-
brati
hehe..Dla mnie przegiĂŞĂŚ bohlena jest tak duÂżo, ze..
Bohlen się sprzedaje jak ....( nie powiem kto). Były juz reklamy telefonów, farb do włosów i wiele wiele innych. Piosenka MT z kawałków innych to zadna nowość...dziadostwo, nic więcej. Mnie ta płyta nie interesuje ( Der Film) i dziwię sie ludziom po co tyle krzyku i spekulacji. Czyżbyście mieli zamiar serio to kupić??? On wali w konie fanów od wieków, najpierw SIB....treraz ciekawe kto za niego śpiewa..okaże się pewnie za jakiś czas. Jego brzmienie i czas minęły już dawno. Piosenkarz z niego żaden, nie wiem co on robi i jakim prawem w DSDS. To showman ( kiepski ) i biznesmen ( świetny) a to ze wszyscy od niego uciekają po czasie jest najbardziej wymownym faktem...Pozdrawiam wszystkich zakochanych w "talencie " Bohlena.
Nothing but the truth...
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: hehe..Dla mnie przegiĂŞĂŚ bohlena jest tak duÂżo, ze..
Jak wszyscy ludzie show-biznesubrati pisze:Bohlen się sprzedaje jak ....( nie powiem kto).
Wygląda na to, że takbrati pisze:Czyżbyście mieli zamiar serio to kupić???
Zapewne on sam, a w refrenach ma do pomocy chórek, jak właściwie każdybrati pisze:treraz ciekawe kto za niego śpiewa..okaże się pewnie za jakiś czas.
Jeśli nadal sa ludzie, którzy chcą go słuchać (a wygląda na to, że są) to chyba jednak nie minęłobrati pisze:Jego brzmienie i czas minęły już dawno.
Istotnie, Bohlen jest przede wszystkim producentem.brati pisze: Piosenkarz z niego żaden
Jako jeden z największych producentów w historii niemieckiej muzyki ocenia młodych wokalistów. Myślałem, że rola jurora jest dla każdego jasna...brati pisze:nie wiem co on robi i jakim prawem w DSDS
Dziękuję, również pozdrawiambrati pisze:Pozdrawiam wszystkich zakochanych w "talencie " Bohlena.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Maro_D
To jeżeli taki ma to być numer z Shooting Star to chyba nie ma sensu kupować tej płyty...Gdyby to był nowy kawałek to jeszcze, bo wiadomo - odrzut. A tu prawdopodobnie "muzyczny piracik", jak wnioskować należy: pomontowano wokal Thomasa, podłożono jakąś nie zaciekawą melodię i wyszło cuś...
A dla piosenek Dietera nie ma sensu nabywać tegoż CD, gdyż jak dla mnie to zwyczajne późne Blue System, a tego zespołu nie cierpię
(poza czterema pierwszymi LP
).
A dla piosenek Dietera nie ma sensu nabywać tegoż CD, gdyż jak dla mnie to zwyczajne późne Blue System, a tego zespołu nie cierpię
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Dr Mabuse
bohlen mniej straszny niÂż sie wydaje.
Muszę stanąć w obronie Dietera. Wydaje mi się, że trochę za wcześnie na tak stanowczą krytykę. Przecież jeszcze nikt nie widział filmu, do którego Dieter stworzył tę muzykę, a więc nie znamy kontekstu, w jakim te utwory się pojawią. A przecież może pojawić się np. scena, w której Dieter szydzi z samego siebie i stąd ten utwór.

- Dominik
-
jkris
no ja nie rozumiem jak mozesz miec watpliwosci czy to posklejane sample- posluchaj sobie fragmentow oryginalów i SS- sa identyczne. poza tym wypowiedz Bohlena, za Thomas zaspiewal ten kawalek ale nigdy go nie slyszal wyjasnia wszystko...
Zgadzam sie z tymi, ktorzy trzezwo spojrzeli na nowe dzielo Bohlena (choc czy nowe? ma chyba juz 3 lata...) i stwierdzam, ze oprocz 3 kawalkow plyta jest nudna, wtorna i nijaka choc pewnie ja kupie- dla tych 3 kawalkow
Zgadzam sie z tymi, ktorzy trzezwo spojrzeli na nowe dzielo Bohlena (choc czy nowe? ma chyba juz 3 lata...) i stwierdzam, ze oprocz 3 kawalkow plyta jest nudna, wtorna i nijaka choc pewnie ja kupie- dla tych 3 kawalkow
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- BlueRobson
-
jkris
jezeli posluchasz jak spiewaja siostry Idiggo na zywo a jak na plytce to tez ciezko uwierzyc ze to ten sam kawalek wiec oczywiste jest ze sporo mozna z wokalem porobic- sluchalem porownania niemieckiego fana i tam jest identycznie- w tym Twojego autorstwa czy tez jakiegos innego polskiego fana (nie pamietam kto to robil) sa roznice, bo widocznie fragment jest wziety z innej piosenki.
co zas sie tyczy ogolnej slabizny na plycie to chwala Ci za to, ze jestes tak zaslepiony Bohlena talentem, ze nawet gniot siostr Indiggo uwazasz za calkiem ok.
poczytaj co tutaj ludzie pisza a zobaczysz ze w wiekszosci sa to glosy mowiace o duzej ilosci nudnych i milon razy powielanych ballad. moze chcialbys zeby rzeczywistosc byla inna ale niestety taka nie jest. Bohlen naklepal te balladki piszac plyte dla DSDS i dlatego sa identyczne.
co zas sie tyczy ogolnej slabizny na plycie to chwala Ci za to, ze jestes tak zaslepiony Bohlena talentem, ze nawet gniot siostr Indiggo uwazasz za calkiem ok.
poczytaj co tutaj ludzie pisza a zobaczysz ze w wiekszosci sa to glosy mowiace o duzej ilosci nudnych i milon razy powielanych ballad. moze chcialbys zeby rzeczywistosc byla inna ale niestety taka nie jest. Bohlen naklepal te balladki piszac plyte dla DSDS i dlatego sa identyczne.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czy Ty nie potrafisz dopuścić do siebie, że ktoś może mieć inne zdanie?jkris pisze:co zas sie tyczy ogolnej slabizny na plycie to chwala Ci za to, ze jestes tak zaslepiony Bohlena talentem
Nie obchodzi mnie co o płycie myślisz Ty czy ktokolwiek inny. Płyta ma się podobać przede wszystkim MI i jak na razie - wnioskując po próbkach - podoba mi się. Jeśli nie podoba się Tobie - Twoja sprawa, nikt nie każę Ci myśleć że jest wspaniała. Poza tym jeśli tak stawiasz sprawę, to Tobie radziłbym poczytać co mówią inni...jkris pisze:poczytaj co tutaj ludzie pisza a zobaczysz ze w wiekszosci sa to glosy mowiace o duzej ilosci nudnych i milon razy powielanych ballad
Sugeruję przesłuchać jeszcze raz, frgamenty są te same a u Holendra brakuje najbardziej różniącego się fragmentu, samego końca zwrotki.jkris pisze:sluchalem porownania niemieckiego fana i tam jest identycznie- w tym Twojego autorstwa czy tez jakiegos innego polskiego fana (nie pamietam kto to robil) sa roznice, bo widocznie fragment jest wziety z innej piosenki
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Wystarczy udać się gdzieś dalej niż to forum i od większości dowiedzieć się, że najlepsze kawałki autorstwa Dietera są utożsamiane z Disco Polo. Ale czy to znaczy, że tak jest. Rzeczywistość kształtujemy my sami. Jeżeli postrzegasz ten album jako badziewie to dla Ciebie tym właśnie on jest. Ale dla mnie jest to rewelacja i nie powiem o czymś co mi się podoba, że jest inne bo tak mówi większość. Demokracja nie ma wpływu na gust. Zdanie większości martwić może mnie tylko w jednym kontekście - płyta sprzeda się słabo, nie będzie następnej.poczytaj co tutaj ludzie pisza a zobaczysz ze w wiekszosci sa to glosy mowiace o duzej ilosci nudnych i milon razy powielanych ballad. moze chcialbys zeby rzeczywistosc byla inna ale niestety taka nie jest.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Mateusz
Ja kupie album Bohlena właśnie ze względu na kawałki śpiewane przez niego a w żadnym wypadku nie ze względu na Shooting Star którego stworzenie za pomoca sampli uważam za pomysł gorzej niż zły. Jeśli chodzi o piosenki Dietera to myśle że są świetne i warto je mieć. Wbrew pozorom i opiniom ludzi dla mnie jednym z najlepszych kawałków (oceniając fragmenty) oprócz Gassoline, Bizzare Bizzare jest ....Seniorita (dla mnie utwór genialny)
:)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett