Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Blue System
22
50%
Modern Talking
22
50%

Liczba głosów: 44

jkris

Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Post autor: jkris »

phantomas pisze:Po co reaktywować. Wystarczy, że Tomaszek jeździ po festynach i rozmienia magię MT na drobne do swojej kieszeni.
czy wg Ciebie ludzie przychodzacy na te festyny to jakas gorsza kategoria, niezaslugujaca na posluchanie piosenek MT w oryginalnym wykonaniu? czy moze brak statysty udajacego gre na gitarze wg Ciebie jest powodem dla ktorego Thomas powinen siedziec w domu? Bohlen na scenie nie ma nic do zaoferowania- nie spiewa, nie gra. jego glowna rola to praca w studiu ze sztabem wpomagajacych go ludzi wiec moze niech tam dalej siedzi, plodzi kolejne dzieci i piosenki, ktorych od lat w wiekszosci nie daje sie niestety sluchac...
co zas sie tyczy glownego tematu tego watku to mysle, ze reaktywacja BS i proba stworzenia CD pozbawionego plagiatow bylaby szansa na odzyskanie twarzy przez Bohlena u wielu fanow.
phantomas pisze:Bez siebie muzycznie są niewiele warci.
na szczescie to tylko Twoja opinia... dla mnie i mysle dla sporej rzeszy tutaj STRONG to najlepsza plyta od przynajmniej 10 lat...
Ostatnio zmieniony wt sty 18, 2011 15:36 przez jkris, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Jasmine pisze:O, dobrze powiedziane Dami, zgadzam się z Tobą. Nie daj Boże jeszcze tak się stanie z MT czy BS :shock:
Bo kto w dzisiejszych czasach Hannah Montana jest na topie( nie żebym coś do niej miała ale jej muzyka to dna sięga) i czy ktoś kto słucha gwiazdek jednego sezonu zrozumiałby muzykę MT czy BS. Ich magię. Teraz piosenka to schemat łubudubu i tyle z muzyki współczesnej. ( Oczywiście nie odnosi się to do wszystkich :D ale do większości tak) Dlatego żeby nadążyć za innymi słuchaczami coś mogłoby się stać z MT i BS. Zabrakłoby tej magii.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

A że Dieter lubi podążać za nowymi trendami w muzyce to pewnie by mógł też zacząć tworzyć piosenkę tylko żeby była, ta jak teraz większość wykonawców.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Gdyby nawet by powrócili i Dieter tak na siłę zaczął tworzyć muzykę w stylu lat 80. to obawiam się, że to by nie przeszło.
Nam fanom pewnie jak najbardziej by się to podobało ale co z resztą? Co z tymi którzy wogole o nich nie słyszeli albo może kojarzą tylko z pojedyńczych piosenek...
Planując comeback trzeba mieć takiego asa w rękawie żeby mieć pewność że uda się utrzymać na rynku muzycznym.
Dieter swoje asy już wykorzystał...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Mądrze powiedziane z tymi asami, na reaktywację trzeba mieć pomysł, wiedzieć co się chce grywać i ogólnie być przygotowanym na rynek muzyczny. Jak widać Dieterowi wystarczy nagrywanie dla Medlocka a Thomasowi solowe płyty, ja już to dawno zaakceptowałam i nie chcę by coś się zmieniło. Jeśli tak im pasuje to ok.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Sam wiek robi swoje, nie te pomysły w głowie jeszcze szum w stylu lat 80-tych a teraźniejsza młodzież woli wykonawców nie tylko dobrze śpiewających ale i kontrowersyjnych a naszych chłopaków do tej drugiej grupy nie można zaliczyć , jedynie do tych dobrze śpiewających i wykonujących dobrą robotę.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ludzie co wy piszecie? nie będzie już reaktywacji żadnego z tych "Wspaniałych projektów"! Dieter Bohlen mówi wyraźnie o jednym i drugim słowa : 'das ist vorbei". Naprawde tylko naiwni wierzą w powrót któregoś z tych zespołów.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Peter pisze:Ludzie co wy piszecie? nie będzie już reaktywacji żadnego z tych
Wiemy o tym dobrze i nie piszemy o powrocie tylko gdyby już to czy MT lub BS.
Ps.Ale jak to mówią mądrzy ludzie "nigdy nie mów nigdy".
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Niby tak, ale tu ktoś napisał, że Bohlen mógłby teraz wyprodukować płytę BS co samo przez się jest równoznaczne z odkurzeniem projektu do którego Bohlen sam do końca nie miał przekonania. Fakty są takie, że Bohlen ma kontrakt do 2012 z RTLem i jeśli go nie przedłuży do tego czasu nie nastąpi reaktywacja żadnego z projektów.
Awatar użytkownika
Jasmine

Pogdybujemy sobie, wyobrażamy jak by to było, bo cóż nam pozostaje... Szczególnie tym fanom którzy tęsknią za chłopakami występującymi razem. Jak to się mówi 'Pomarzyć zawsze można'. Dieter bardzo zasmucił mnie tym co powiedział, rozmawiałam o tym wczoraj z moją siostrą i ona stwierdziła że 'on może tak mówić bo ma prawo', przychylam się do tego, bo on lepiej wie ile dany projekt dla niego znaczył.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

jkris pisze:
phantomas pisze:Bez siebie muzycznie są niewiele warci.
na szczescie to tylko Twoja opinia... dla mnie i mysle dla sporej rzeszy tutaj STRONG to najlepsza plyta od przynajmniej 10 lat...
Otóż to. Thomasa solowe albumy są świetne i też bardzo przypadły mi do gustu i bardzo się cieszę, że wydaje solowe płyty. A Strong jest naprawdę wspaniały, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Uwielbiam ten album jak i kilka innych, które także są warte słuchania, choćby This Time czy Down On Sunset. Tak więc są warci muzycznie zarówno razem jak i osobno.
Gasolina napisał(a)

Gdyby nawet by powrócili i Dieter tak na siłę zaczął tworzyć muzykę w stylu lat 80. to obawiam się, że to by nie przeszło.
Nam fanom pewnie jak najbardziej by się to podobało ale co z resztą? Co z tymi którzy wogole o nich nie słyszeli albo może kojarzą tylko z pojedyńczych piosenek...
Ja uważam identycznie i nawet nieprzyjemnie by mi się słuchało takiej płyty nagranej na siłę. Jeśli już nie chcą razem nagrywać, ich sprawa. Ja już się pogodziłam z tym, że następnego "nowego" Modern Talking już nigdy nie będzie, bo marzyć o tym co nierealne, nie ma sensu. Jeśli tak bardzo nie mogą znieść swojego towarzystwa, no to trudno. Mamy przecież czego słuchać, choć może chcielibyśmy czegoś świeżego, ale na chwilę obecną to jednak niemożliwe i wychodzi na to, że już nigdy to nie będzie możliwe. Nasi ulubieńcy pozostawili nam 12 wspaniałych albumów, które razem nagrali i jak widać na tym koniec. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
jkris

Peter pisze:Niby tak, ale tu ktoś napisał, że Bohlen mógłby teraz wyprodukować płytę BS co samo przez się jest równoznaczne z odkurzeniem projektu do którego Bohlen sam do końca nie miał przekonania.
a skad to przypuszczenie, ze nie mial przekonania? gdyby tak bylo czy raczylby nas kazdego roku nowa plyta? mysle, ze predzej czy pozniej (raczej pozniej kiedy skoncza sie produkcje typo DSDS) siegnie do zasobow BS i jezeli nie nowa plyte to zechce wydac cos na wzor BFG z '98.
Peter pisze: Dieter Bohlen mówi wyraźnie o jednym i drugim słowa : 'das ist vorbei".
Teraz tak mowi ale jeszcze jakis czas temu na jednym ze swoich koncertow mowil zupelnie cos innego. Tyle, ze ostra riposta Thomasa na te marzenia ostudzily jego zapedy. Tak to jest jak jednego dnia pluje sie na kogos a pozniej zapewne tego zaluje... widac ten typ tak ma ;-)
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

jkris pisze:a skad to przypuszczenie, ze nie mial przekonania? gdyby tak bylo czy raczylby nas kazdego roku nowa plyta? mysle, ze predzej czy pozniej (raczej pozniej kiedy skoncza sie produkcje typo DSDS) siegnie do zasobow BS i jezeli nie nowa plyte to zechce wydac cos na wzor BFG z '98.
Dieter był szczęśliwy mając własny zespół i nie wierzę,żeby nie miał przekonania do czegoś do czego dążył. Co było jego marzeniem. Dieter na pewno cieszył się z BS( co było widać na koncertach choćby) i nic mnie nie przekona że jest inaczej.
A co do "Das ist vorbei" przeminęło :?: ale czy możemy być pewni że na pewno. Dieter lubi być tajemniczy i to że tak powiedział mogło być sztuczką, mającą na celu zaskoczyć. :D Nigdy nic nie wiadomo.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Peter

Krzysiek, gdyby miał przekonanie do tego zespołu, to by tego nie nazywał słowem "Alte scheisse". Poza tym zauważ co mówi w DSDS jak ktoś wykonuje jego solowe utwory: "Z jednych piosenek można być dumnym a z innych nie".
jkris

Peter pisze:Krzysiek, gdyby miał przekonanie do tego zespołu, to by tego nie nazywał słowem "Alte scheisse". Poza tym zauważ co mówi w DSDS jak ktoś wykonuje jego solowe utwory: "Z jednych piosenek można być dumnym a z innych nie".
szkoda, ze nie widzi, ze wszystko co stworzyl w ostatnich latach na takie wlasnie okreslenie zasluguje- scheisse...
Awatar użytkownika
Peter

No więc właśnie, ja też bym wolał, żeby definitywnie zakończył współpracę z Medlockiem i wydał coś pod własnym nazwiskiem, ale jestem realistą i w ciągu co najmniej dwóch lat na to nie ma co liczyć... :twisted:
ODPOWIEDZ