Przebój Lata 2009

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Daniel

Re: Przebój Lata 2009

Post autor: Daniel »

Tomolo pisze:najlepszych hitów lata ostatnich 25 lat! Niemcy wybrali największym przebojem Mark Medlock i MAMACITA !!!
Buhaha, ale kiła! A gdzie Modern Talking ?
Ale zapewne ranking był skierowany do jakiś małolatów, którzy jeszcze 5 lat wczesniej byli w epoce piaskownicy :)

A co do hitu lata...
To wg TVP oraz Radia Eska został nim Ayo Technology w wykonaniu Katerine Avgoustakis.

A tutaj wręczenie nagrody dla Katerine:

To chyba tyle jesli chodzi o hit lata 2009 w Polsce.
Ninio

Post autor: Ninio »

Wybrali hit z posrod tych artystow ktorzy chcieli przyjechac,piosenka fajna ale na hit to niezasluguje. Ja bym wybral cos miedzy ATB- What about us ; Black Eyed Peas - i gotta feeling oraz Robert M -Free. Jest jeszcze Antoine Claraman - Gold i pare innych szybkich utworow nadajacych sie na lato.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Piosenka wzięta od 50 Centa i dziewczynka myśli, że jest fajna :lol: :lol: :lol:. Od dawno wiedziałem, że w Polsce króluje tandeta i każdy Sopot czy Opole też tandeta, a ta INNA też nie porozumienie... :lol: :lol: :lol:. Myśli, że jak pokaże nogi to jest fajna... Brak słów po prostu... Plastic is fantastic... Tandeta, tandeta, tandeta i jeszcze raz tandeta. Nie dziwię się, że do Polski rzadko przyjeżdżają artyści światowego formatu... Modern Talking miał koncert w Polsce tylko w 1998 roku, a później już nie... Był kiedyś w Polsce Bee Gees (nie przypominam sobie), Julio Iglesias też nie było... Celine Dion ostatnio w Krakowie była, Madonna też była, a Michael Jackson był tylko raz. Queen byli w Polsce? Nie. The Police? Chyba tak. Zresztą Polska to dziwny kraj... już w Rosji bardziej doceniają artystów światowego formatu i kasę też mają na koncerty...

Ostatnio był Sopot Festival to wygrała jakaś baba z Australii i Oceana z piosenką Cry Cry :shock: :roll:.
Godne uwagi piosenki na tym festiwalu były:
Josef Hedinger - About Being Alone
EMD - Jennie Let Me Love You
Ola - SOS

Pozdrawiam :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

W Polsce właściwie nie prowadzi sie sprzedarzy singli muzycznych.
Wiec jesli znacie bardziej miarodajne zrodlo na przeboj lata - to podajcie.
Bo przeboje rodzaju "a mnie sie podoba ta piosenka" - to malo wiarygodne zrodła :)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Dość często w radiu grają nowy singiel A-ha, zatem można się przebić i z "taką" muzyką, z innych hitów warto by wymienić np. Paparazzi — Lady Gaga czy Danny — Emily.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

[quote="Skyliner89MT"]Był kiedyś w Polsce Bee Gees (nie przypominam sobie), Julio Iglesias też nie było... Celine Dion ostatnio w Krakowie była, Madonna też była, a Michael Jackson był tylko raz. Queen byli w Polsce? Nie. The Police? Chyba tak. Zresztą Polska to dziwny kraj... już w Rosji bardziej doceniają artystów światowego formatu i kasę też mają na koncerty...
A ja się zastanawiam skąd w Tobie tyle pesymizmu i alergii na to co polskie i co w Polsce. O ile pamiętam to polskie koncerty Modern Talking były częścią większej trasy koncertowej związanej z powrotem MT na rynek muzyczny. Wystąpili wtedy np. też na Węgrzech. Póżniej nie dawali już zbyt wielu koncertów ani w Polsce ani gdzie indziej więc nie wiem po co to porównanie. A w ostatnim czasie odwiedza nas wielu artystów światowej klasy jak choćby np. U2 czy wspomniana przez Ciebie wcześniej Celine Dion. Piszesz też że Sopot to tandeta - czy w takim razie ubiegłoroczny koncert artystów lat 80-tych, z Thomasem na czele też był tandetą ? Wg. mnie był to jeden z najbardziej wartościowych koncertów ostatnich lat w Polsce (pomijając playback Sandry). My, Polacy mamy taką ogólnonarodową przywarę że zawsze krytykujemy wszystko co w polsce, a wychwalamy to co za granicą. Ciekawe, że w tym tonie często wypowiadają się Ci co tu mieszkają, ale wystarczy wyjechać na parę miesięcy za granicę, żeby się przekonać że u nas jednak nie jest aż tak źle. I jeszcze jedno - naprawdę, my nie jesteśmy najważniejszym państwem na świecie, żeby artyści zabiegali o koncerty u nas, a Rosja np. którą wspomniałeś, jest kilkanaście razy większa i ma kilkadzieisąt milionów więcej potencjalnych słuchaczy i dlatego właśnie często jeżdził tam Dieter i inni znani artyści. A czy ich tam bardziej doceniają niż u nas ? Myślę że dobrych artystów cenią jednakowo na całym świecie.
Również pozdrawiam !
P.S. moja odpowiedź do Twojej wypowiedzi jest tylko osobistą uwagą w poruszanych przez Ciebie kwestiach i w żadnym wypadku nie stanowi ataku na Ciebie - nie chciałbym żebyś tak to odebrał :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Może nie pesymizmu czy alergrii, ale złości i rozczarowania, bo od kilku lat w Polsce promowana jest tandeta niestety, a utalentowani artyści np. Marcin Rozynek nie są w stanie się wybić, są pozostawieni sami sobie. Nikt im nie pomaga w promowaniu swojego talentu, a Marcin ma naprawdę wielki talent :D. Polecam jego piosenkę "Siłacz".
Akurat ubiegłoroczny koncert artystów lat 80tych bardzo mi się podobał :D. Właśnie brakuje mi takich koncertów :x.
Niestety jest ich bardzo mało, tylko wolą promować jakieś pseudo gwiazdki niestety :( .
Ja sobie cenie polskich artystów, ale nie wszystkich. Polskich artystów, których cenie to: Lady Pank, Krzysztof Krawczyk, Stachurski, Boys, Beatę Kozidrak (Bajm), Urszule, Paweł Kukiz, Budka Suflera, Wilki i Andrzej Piaseczny. Lubię sobie posłuchać Disco Polo.

Pozdrawiam :).
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Widzę, że na Sopot Hit Festiwal hitem lata 2009 został mój pierwszy typ czyli Katerine - Ayo Technology :D A co z wytypowaniem naszego hitu :?: Co z tą ankietą, która miała się ukazać :?:
Didi&Thomas pisze:we wrześniu utworzymy wspólnie ankietę i wybierzemy jeden przebój, który dostanie najwięcej głosów i tym samym zostanie Przebojem Lata Forumowiczów Strony Moderntalking.pl
Ninio

szkoda,ze piosenka Agnieszki Chylinskiej wyszla na jesien bo to bylby moj faworyt.... moze niech chetni zglosza swoje trzy propozycje i zrobi sie ankiete z piosenek najczesciej wymienianych. Moje propozycje: ATB - What about us ; Robert M feat. Dirty Rush - Free ; Black Eyed Peas - I gotta feeling
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ninio pisze:.... moze niech chetni zglosza swoje trzy propozycje
No to moje to byłyby te bardziej aktualne. Sorki ale ja już nie śledzę tak jak dawniej tych list przebojów. Tam w TV, w radiu się czasem słucha ale to niezbyt uważnie jeśli podczas pracy.

1. Madonna - "Celebration"
2. Oceana - "Cry Cry"
3. Black Eyed Peas - I gotta feeling

Ps. Kiedyś jeszcze byłem bardziej na bieżąco, kupowałem te składanki BRAVO, czytałem tą prasę młodzieżową, itp. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Ninio

Propozycje musza byc aktualne,wkoncu to ma byc hit lata 2009. Pozatym zaden "stary" przeboj niezaistnial na nowo.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Moje propozycje, to: Shaun Baker feat. Maloy - Give; Oceana - Cry Cry Cry; i Black Eyed Peas - I gotta feeling
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

ruiczyn pisze:Widzę, że na Sopot Hit Festiwal hitem lata 2009 został mój pierwszy typ czyli Katerine - Ayo Technology :D A co z wytypowaniem naszego hitu :?: Co z tą ankietą, która miała się ukazać :?:
Didi&Thomas pisze:we wrześniu utworzymy wspólnie ankietę i wybierzemy jeden przebój, który dostanie najwięcej głosów i tym samym zostanie Przebojem Lata Forumowiczów Strony Moderntalking.pl
Ja myślę że Arka pownniśmy poprosić o stworzenie takiej ankiety, bo zdaję sie że ankiete da się wstawić tylko na początku tworzenia postu, tak więc teraz już nie mogę jej dodać. Ale Arek może by mógł. Mogłyby się w niej znaleźć najczęściej powtarzające się propozycję. Tylko że właściwie to mamy już prawie listopad i nie wiem czy taka ankieta ma jeszcze sens...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dla mnie zdecydowanie coś z grupy "Foot of the mountain", "Poker face", "Wrong" czy "Love etc." to na pewno jedne z najlepszych piosenek z 2009. Szkoda, ze piosenki Dietera i Thomasa się nie załapią do tych najlepszych, a szkoda, bo "Good karma" (gdyby dodano do niej chórki zamiast tego pojękiwania) miałaby wielki potencjał... oczywiście gdyby była singlem. :)
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter, ja nie chcę nic mówić ale mamy teraz ZIMĘ i to 2010 r. :D Trzeba przebój zimy wybierać. :wink:
Peter pisze:"Good karma" (gdyby dodano do niej chórki zamiast tego pojękiwania) miałaby wielki potencjał... oczywiście gdyby była singlem.
No tu akurat się zgodzę. Też mi te pojękiwania przeszkadzają. :? Jak to można było to tak wymyśleć :?: To już jak nie chórki to tylko podkład muzyczny powinien być w tym miejscu.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No to Adi, prośba do Ciebie: wydziel te posty, które już nie dotyczą lata 2009 a późniejszego okresu i wybierzemy najlepsze piosenki zimy 2010. :)
ODPOWIEDZ