Dieter - Lost Without Your Love

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter - Lost Without Your Love

Post autor: Peter »

Myślę, ze się doczekasz 19 czerwca na coś porządnego. :D
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Peter pisze:Myślę, ze się doczekasz 19 czerwca na coś porządnego. :D
A co to bedzie nowa płyta Dietera :D ??
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Nowa płyta ale wyprodukowana przez DB. ;)
moonwalker

Post autor: moonwalker »

pioot36 pisze:napiszę tak co do utworu "forever",że pamiętam iż oba utwory razem z "Lost Without Your Love"pochodziły z jednego źródła,opisane jako utwory Bohlena,tylko gdybym pamiętał,skąd je wykopałem.Najlepiej byłoby zapytać pana Bohlena,a tak możemy przypuszczać jedynie jakie jest ich pochodzenie.Ale podzielę sie z Wami,tym co ostatnio znalazłem,jest tam naprawdę sporo rodzynków Bohlena i prawdziwi fani będą zachwyceni,polecam: http://80-e.ru/index.php?showtopic=264&hl=blue+system

Faktycznie kopalnia - nawet naszego adamst jest wydanie
Awatar użytkownika
you're my heart

Peter Tobie chodzi o album Daniela?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Gratuluję, lepiej późno niż wcale. ;)
Awatar użytkownika
you're my heart

No patrzyłem na Twoją odpowiedź inaczej bo bohlenmusic nie wspominał nic o Danielu ;) trochę się zapędziłem :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Co do forever to obiecywałem sobie wiele po tym kawałku a się zawiodłem srogo na nim. To jakiś instrumental daleki od typowego stylu Bohlena.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

No ale ile można ciągle powtarzać brzmienie MT albo BS? ;| muzyka się zmienia i trzeba dostosować się do czasów obecnych... Chciałbym więcej takich piosenek nawet w wykonaniu Thomasa.

Cieszę się, że Dieter idzie z duchem czasu.
Awatar użytkownika
Peter

No pewnie, ze dobrze, ze idzie z duchem czasu, dlatego lubię Lost without you, ale forever jest kiepskie, bo brakuje tam dobrej aranżacji i jakiegokolwiek wokalu.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jedyne co w tej piosence mi się nie podoba to te: Ooo Ooo
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:No pewnie, ze dobrze, ze idzie z duchem czasu, dlatego lubię Lost without you, ale forever jest kiepskie, bo brakuje tam dobrej aranżacji i jakiegokolwiek wokalu.
Czyli uważasz, że w Lost Without Your Love aranżacja jest dobra :?:
Czy utwór Behind The Silence też jest kiepski, bo nikt tam nie śpiewa :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Przez te nieco ponad trzy dni przesłuchałem ten kawałek więcej razy, niż jakikolwiek inny przez ostatnie 1,5 roku. Pojęcia nie mam co takiego jest w tym fałszu, że tak mnie przyciąga - ale gustów muzycznych z reguły nie można racjonalnie wytłumaczyć ;) Nie miał bym nic przeciwko częstszemu "gubieniu" demówek. 8)
Muszę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie tej piosenki w wykonaniu Medlocka (szczególnie tego fragmentu z "your love your love" w refrenie) i ciekaw jestem z myślą o kim to tworzył... W zasadzie refren najlepiej brzmiał by w wykonaniu jakiegoś męskiego chórku, tak jak za czasów Blue System czy Tears May Go z solówki.
Samo wykonanie Dietera jakie jest każdy słyszy, fałszów sporo, ale podoba mi się to jak śpiewa zwrotki, szczególnie okolice "fooling me" w pierwszej. To jest to! :D
A aranżacja jak najbardziej trafia do mnie. Wiadomo że trzeba by to dopieścić przed ostateczny wydaniem, ale lubię ten kierunek - Wonderful, Over You, teraz to :) Timbohlend rządzi :]
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:
Peter pisze:No pewnie, ze dobrze, ze idzie z duchem czasu, dlatego lubię Lost without you, ale forever jest kiepskie, bo brakuje tam dobrej aranżacji i jakiegokolwiek wokalu.
Czyli uważasz, że w Lost Without Your Love aranżacja jest dobra :?:
Czy utwór Behind The Silence też jest kiepski, bo nikt tam nie śpiewa :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Jeszcze był Try the impossible. ;) Utwór w połowie wokalny.
Nie o to chodzi, ze piosenka jest słaba, ze nikt tam nie śpiewa, ale raczej chodzi o całość, czasem brak wokalu można skompensować udaną aranżacją, dobra melodią, trickami technicznymi, a tu brak wokalu robi ogromną pustkę, dlatego, że mamy bardzo nijaki utwór.
Co do aranżacji Lost without your love, to nie jest taka, bym padł z wrazenia, ale jest przyzwoita, może dzielą ją lata świetlne od My bed is toobig, ale myślę, ze też trzeba iść z duchem czasu, wierze, ze gdyby Bohlen stworzył jakiś ładny początek, troszkę wygładził beat to byłby to ładny kawałek.
Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 22:23 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Jeśli to forever jest Bohlena to ja śpiewałem w chórkach MT. Zwykły knot w którym ani nutki nie słychać Dietera. Zawsze coś znajduję w jego kompozycjach. Dajcie spokój z tym czymś bo to jakaś klapa i nie róbcie z Dietera nieudacznika bo to jakieś nieporozumienie i tyle.
Cos dla ucha a nie jakieś forever:

http://ted1990.wrzuta.pl/audio/4Su7sbzS ... rsion_1986
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

ArCrack pisze:Przez te nieco ponad trzy dni przesłuchałem ten kawałek więcej razy, niż jakikolwiek inny przez ostatnie 1,5 roku. Pojęcia nie mam co takiego jest w tym fałszu, że tak mnie przyciąga - ale gustów muzycznych z reguły nie można racjonalnie wytłumaczyć ;) Nie miał bym nic przeciwko częstszemu "gubieniu" demówek. 8)
Muszę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie tej piosenki w wykonaniu Medlocka (szczególnie tego fragmentu z "your love your love" w refrenie) i ciekaw jestem z myślą o kim to tworzył...
:)
Dokładnie mam takie same odczucia, z tym że ja słuchałem tego kawałka chyba jeszcze częściej i był to kawałek bohlena najlepszy od co najmniej 5 lat jak dla mnie. Wiem, że z gustami sie nie dyskutuje, ale jeśli ktoś twierdzi, ze ten kawałek jest do bani i nie wyróżnia sie niczym szczególnym to albo nie czuje klimatu bohlena albo urodził się dużo później niż bohlen zaczął swoją karierę i nie czuje lat 80 (tego niestety nie da sie nauczyć to trzeba przeżyć !!!).
Co do pójścia z duchem czasu, jeśli duch czasu to DSDS to ja wolę wrócić się w czasie.
Wracając do opisywanego utworu zastanawiam sie czy to nie jest przypadkiem robota Luisa Rodrigueza. Ja bym w tym kawałku zmienił bohlenowskie "oo" na chórki i wprowadził delikatną gitarkę w tle z jakimś fajnym motywem i byłby miód do kwadratu :)

Tak trochę poza tematem, może jestem już za stary ale jak przesłuchuje dzisiejsze piosenki np. jakieś składanki typu eska cośtam czy rmf czy bravo i innne takie, to na ostatnio przesłuchane 300 utworów podobają mi się może 4, 5 :( Kiedyś na jednej płycie wybrałbym tyle utworów.
ODPOWIEDZ