Moda Modern Talking....

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Re: Moda Modern Talking....

Post autor: Krzychu »

Kiedyś kolega powiedział mi, ze może kiedyś ktoś powie o mnie "The second Thomas Anders" :) ze względu na ubiór i kręcone włosy ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

Krzychu pisze:Ja ostatnio zaszalałem i zakupiłem sobie szkurzaną kurtkę, potargane spodnie jeansy jak pod koniec lat 80-tych i początkiem 90-tych (patrz Thomas Anders - One Thing), czarny pasek z metalowymi fragmentami. Mam na tym punkcie takiego fioła, że zacząłem zapuszczać włosy, żeby je potem zaczesać do tyłu i spiąć w kucyk ;] Wiem, jestem wariatem ;)
To teraz bez problemu Cię rozpoznam jak się kiedyś miniemy w jakimś sklepie w Chrzanowie albo Trzebini 8)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Hahah, gdybym była w którymś z tych sklepów i zobaczyła kogoś takiego to zaraz bym poleciała po autograf myśląc "Thomas w Polsce, nikt mi nie powiedział?!" tak wymyśliłam ostatnio :P
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

skorpionek1975 pisze: To teraz bez problemu Cię rozpoznam jak się kiedyś miniemy w jakimś sklepie w Chrzanowie albo Trzebini 8)
No skorpionku, jak sie spotkamy to mnie rozpoznasz, ale dopiero na wiosnę, bo na obecną pogodę to ta kurtka jest trochę za cienka :) Ale z chęcią moge Ci zaprezentowac mój new image ;P
Jasmine pisze:Hahah, gdybym była w którymś z tych sklepów i zobaczyła kogoś takiego to zaraz bym poleciała po autograf myśląc "Thomas w Polsce, nikt mi nie powiedział?!" tak wymyśliłam ostatnio :P
Jak chcesz to mogę ci tak czy inaczej podpisac jakąś płyte nazwiskiem 'Thomas Anders'. Podpisuję się podobnie do niego, więc problemu nie bedzie :D
Ale zobaczcie, jak idole oddziaływują na fanów. Ja przez Tomasza zaczynam się ubierać jak on, próbuję pisac jak on... To nie jest normalne :P
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 9:48 przez Krzychu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

O Skorpionek, to mi napiszesz swoje wrażenia po spotkaniu :lol:
kuba084

Post autor: kuba084 »

W latach 80 wiadomo: tragedia. Przynajmniej we wczesnej działalności zespołu.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Krzychu pisze:Ale zobaczcie, jak idole oddziaływują na fanów. Ja przez Tomasza zaczynam się ubierać jak on, próbuję pisac jak on... To nie jest normalne :P
No to faktycznie Cię wzięło... ;) Tylko wiesz, co za dużo, to nie zdrowo :P
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Fajnie się ubierali. Tylko nawet strój pokazywał jak się różnią od siebie. Tylko trochę mnie martwi,że Dieter powiedział kiedyś,że teraz widzi jaki to obciach był,że się tak ubierał. Nie wiem co mu się nie podoba przecież tak ślicznie wyglądał w tych dresach i wogóle we wszystkim :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Ale teraz czy w latach 80-tych?. Obecnie ubiera lepiej się Bohlen (no może źle napisałem że lepiej) bynajmniej w moim stylu jensy, skóra itp. a TA zawsze w garniturze nienawidzę tego nosić.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Jasmine

Zgadzam się z Kate, fajne miał stroje, nie lubię zbytnio dresów a u Dietera mi nie przeszkadzały. Teraz to się ubiera tak jak każdy, według mnie, jeansy, koszulka i ew. kurtka
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Ja mam pewną słabość do ubiorów Dietera z czasów ''Ready for romance'', fajnie wyglądał również w teledysku do ''My bed is too big''. Czarna skóra, jeansy, białe trampki...i jeszcze różowy podkoszulek-to jest to! :D
Sam lubię tak się pokazywać na mieście (oczywiście bez w/w podkoszulka :D )
W strojach galowych,czyli popularnych ''garniakach'' Dieter również prezentuje się wspaniale.

Natomiast Pan Thomas to czysta elegancja, teraz jego stroje bardziej mi się podobają niż kreację z lat 80-tych, szczególnie kolor spodni z klipu do ''Atlantisa'' 8) przy tych ''portkach'' nawet dresik Bohlena wyglądał bardziej okazale :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Jasmine

Ja uwielbiam białe spodnie Thomasa :D
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

A ja Wam powiem, że mi się bardzo podobają wdzianka zarówno Dietera jak i Thomasa z lat osiemdziesiątych ;) Wiadomo - kiedyś moda była inna. Za dwadzieścia lat, pewnie będą się ludzie śmiali z naszych gustów i stylów ;) Wracając do tematu - dla mnie te różowe portki Andersa w teledysku "Atlantis is calling" wymiatają w 100%! :) Moja mama mi kiedyś wspomniała, że gdy była nastolatką i mój dziadek pracował w Niemczech, to pewnego razu przywiózł jej identyczne spodnie tylko w damskim wydaniu ;) Chodziła taka dumna i zważając na fakt, że ma podobne rysy twarzy do Thomasa, to na ulicy zaczepili ją pewni ludzie i biorąc ją za wielką gwiazdę, poprosili o autograf :lol: Ponad to, wspomniała mi, że takie buty jacy nasi panowie mają w clipie do utworu "In 100 years" były wówczas czymś niezwykle drogim i trudno dostępnym (bynajmniej dla Polaków). Jednakże, uważam że kreacje obu panów były miłe dla oka i wywoływały "furorę" 26 lat temu ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

I teraz i w latach 80 ubierali się super i zgodnie ze swoimi charakterami.
P.S Wcześniej mówiłam o latach 80 :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Thomas od dłuższego czasu występuje w białym szaliku bądź apaszce, pasuje mu taki dodatek :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Point Of No Return
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

Mnie bardzo podobają się ubrania obudwu panów. Zarówno z lat 80 tych (też miały swój urok) jak i z lat późniejszych (po reaktywacji). Szczególnie w latach 90 tych wyglądali elegancko. Thomas krótkie włosy , biały podkoszulek i marynarka (koncert w Budapeszcie). Uwielbiam Go tak ubranym. Dieterowi zawsze i we wszystkim ładnie. Zresztą, widać że Dieter lubi dobrze się ubrać. Natomiast wydaje mi się. że Thomas ostatnio mało dba o swój wizerunek sceniczny. Na ostatnich koncertach zawsze jest ubrany tak samo. Czarna marynarka i czarne spodnie. Jedyne co Go odróżnia to kolor szalika. Mógłby wrócić troszkę do tamtych lat.
Pozdrawiam Maria
ODPOWIEDZ