Zadaj pytanie Dieterowi ;)
- Atlantis
Re: Zadaj pytanie Dieterowi ;)
Ale co ma do tego inne zdanie? Arek napisał o pewnym fakcie, mającym miejsce podczas pewnego wywiadu, a Ty piszesz, że masz inne zdanie? A jakby napisał, że Bohlen ma niebieskie oczy i tlenione włosy też byś uważał inaczej?
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Malediwy
Ja podobnie jak coniektórzy jestem rozczarowany nieco Dieterem. Podobnie jak Wy przez wiele lat miałem go za nieskazitelnego ideała do tego wielce utalentowanego. I to, ze dziś nieco przejrzałem na oczy nie zmienia faktu, że uwielbiam jego muzykę i jego głos. Pogodziłem się z tym, że ten wokal nie jest idealny live, ale i tak kocham to co udało mu się stworzyć na albumach, nawet jak do tego użył setki komputerów. Od 89 roku mojego życie kręci się w towarzystwie jego muzyki. I jakie to dzisiaj ma znaczenie jaki one jest prywatnie. Przecież i tak prywatnie nie miałem nigdy okazji go poznać. Za to który album BS czy MT bym nie włączył to zawsze odżywają jakieś wspomnienia z mojego życia. I za to mimo wszystko jednak powiedziałbym mu po prostu DZIĘKI DIETER, JESTEŚ WIELKI!
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Nie, po prostu chodzio mi o to, ze inaczej postrzegam Bohlena, ze czar wcale nie prysł. Źle mnie zrozumiałeś, nie zaprzeczam faktowi, że Bohlen zbył gościa, ale chodziło mi o to, że ja w przeciwieństwie do Arka nie jestem rozczarowany Bohlenem, on jest super. Po prostu za duży fragment wziąłem, ale jak bym wziął krótki tylko czar prysł, to by Arek napisał mi, że wyrywam jego wypowiedzi z kontekstu.Atlantis pisze:Ale co ma do tego inne zdanie? Arek napisał o pewnym fakcie, mającym miejsce podczas pewnego wywiadu, a Ty piszesz, że masz inne zdanie? A jakby napisał, że Bohlen ma niebieskie oczy i tlenione włosy też byś uważał inaczej?
- Gasolina91
Dla mnie również Dieter jest wielkim człowiekiem przez duże W. Szczególnie za MT i BS. Dla fana bardzo przykre jest kiedy dowiaduje się czegoś złego, niestosownego o swoim idolu. Na początku kiedy dowiadywałam się róznych dziwnych rzeczy o nim to nie chciałam w to wszystko wierzyć, mówiłam sobie "Przecież to nie w stylu Dietera", jednak z czasem zaakceptowywałam to ale bardzo mi było przykro. Chciała bym aby Dieter był taki jak za czasów początku MT...Adi pisze: Dieter był dla mnie WIELKI ale z czasem jak się zacząłem dowiadywać o nim co raz więcej szczegółów z różnych reportaży na temat jak to było naprawdę z rozpadem Modern Talking, na temat jego książek, informacji z forum (również tego) to zmieniłem zdanie o Dieterze choć zawsze doceniałem jego talent i profesjonalizm
Point Of No Return
-
luzak564
koleżanki i koledzy czy nie byłoby miło i przyjemnie posłuchać nowych piosenek MT? bo ja czekam i wierze w reaktywacje i takie też by było moje pytanie jak napisałem wcześniej
,wolałbym rozmawiać o nich w czasie terażniejszym a nie przeszłym 
- Prophet5
Słuchałem nagrań Dietera od samego początku MT i zawsze marzyłem, by wypytać go o szczegóły studyjne, a zwłaszcza o to, czym jest ten jeden tajemniczy dźwięk w You Can Win If You Want.
Niestety z biegiem lat jak i dzięki temu forum przekonuję się, że on nic by nie umiał mi powiedzieć. Po prostu nie on odpowiadał za produkcje. Może powinienem się jakoś popytać Luisa Rodrigueza albo panów z SIB? Tylko w jaki sposób? Bohlen coraz mniej mnie interesuje.
Niestety z biegiem lat jak i dzięki temu forum przekonuję się, że on nic by nie umiał mi powiedzieć. Po prostu nie on odpowiadał za produkcje. Może powinienem się jakoś popytać Luisa Rodrigueza albo panów z SIB? Tylko w jaki sposób? Bohlen coraz mniej mnie interesuje.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Ciekawe ile on rzeczywiście napisał piosenek i skąd ma na to pomysł?
- Peter
Spójrzmy prawdzie w oczy, jeżeli chodzi o większość piosenek, ze znajomości muzyki popularnej i innych piosenek.polaczek892 pisze:Ciekawe ile on rzeczywiście napisał piosenek i skąd ma na to pomysł?