Wokalne możliwości Thomasa

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Wokalne możliwości Thomasa

Post autor: Peter »

Tak, tylko czemu piszesz o tym akutrat w tym temacie, stworzyłem przecież kiedyś temat o możliwościach wokalnych DB.
Awatar użytkownika
justysia854

Re:

Post autor: justysia854 »

Krzychoo pisze:Moim zdaniem nie można prównywać wokalu Thomasa i Dietera. Oto fragment z koncertu w Rosji gdzie obaj wykonują I Will Follow You. Dieter wręcz przeszkadza Thomasowi (swoją drogą w tym fragmencie mamy dowód na wierność rosyjskich fanów): http://www.youtube.com/watch?v=77L9DKIqMSg
albo:
Ja mam video z The Dome ileś tam.I jest tak że słychać idealnie jak śpiewają na żywo refren jak byście usłyszeli Thomasa to byście wymiękli już Dieter lepiej śpiewa
albo:
ja nie wchodzę w to który ma lepszy głos , obaj są dobrzy , oba głosy są inne , poprostu Thomas w MT wykonuje większość wokalu bo przecierz dlatego właśnie założyli MT , gdyby Dieter chciał sam śpiewać to zrobołby to , ale widać coś mu się spodobało w głosie Toma , że z nim właśnie założył MT , więc o czym my tu mówimy ??? myslałam , że o wokalu Thomasa ???

To wszystko z tego tematu, wiec dorzucilam swoje 3 grosze... po prostu
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Re:

Post autor: Gasolina91 »

Ja mam video z The Dome ileś tam.I jest tak że słychać idealnie jak śpiewają na żywo refren jak byście usłyszeli Thomasa to byście wymiękli już Dieter lepiej śpiewa

[/quote]

Też mam jedno nagranie z tego całego The dome jak śpiewają No Face No Name No Number, ale wydaje mi się zę to śpiewają z playbacku
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli dobrze pamiętam, to chodziło tam o You Are Not Alone i istotnie, mimo playbacku było słychać Thomasa, Dietera i Erika Singletona.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Jeśli chodzi o występ na The Dome to tu możecie sobie zobaczyć. :wink:

Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

zmartwie Cie. to wycie, ktore slyszysz i falsz pochodzi nie od Thomasa, a od Dietera wlasnie :lol:
ale masz racje, ja tez przy tym wymiekam i za kazdym razem jak widze wystepy MT, w ktorych Bohlen ma wlaczony mikrofon i sie do niego udziela (np ostatni koncert w Berlinie) to zastanawiam sie ile valium musial przed wystepem wziac Thomas zeby zdzierżyc to zawodzenie Dietera :roll:
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

jkris pisze:ja tez przy tym wymiekam i za kazdym razem jak widze wystepy MT, w ktorych Bohlen ma wlaczony mikrofon i sie do niego udziela (np ostatni koncert w Berlinie) to zastanawiam sie ile valium musial przed wystepem wziac Thomas zeby zdzierżyc to zawodzenie Dietera :roll:
:) Uwielbiam czytac Twoje posty jkris :) podpisuje sie pod tym w 100%. Thomas nigdy nie skrytykuje publicznie "zdolnosci" Dietera bo jest inteligentnym facetem na poziomie, a poza tym on zdaje sobie sprawe ze gdyby nie Dieter i jego kompozycje to prawdopodobnie nie znalibysmy dzis nikogo o nazwisku Anders, ale duzo bym dala zeby poznac jego mysli kiedy slyszy jak Dieter fałszuje :P
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Ja uwielbiam Thomasa we wszystkich kawałkach, ale najbardziej za serducho łapie mnie piosenka pt "I'll never fall in love again" :) Ta piosenka potrafi nastroić nawet największego gbura :) Kto jej nie zna, niech poszuka jej w wykonaniu Thomasa :) Na prawdę warto!
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Myślę, ze na każdej płycie TA odsłania piękno swojego głosu, ale najbardziej popisuje się głosem na Whispers, Down on sunset, Souled i Songs forever. ;) Pytanie tylko czy Dieter wykorzystywał w pełni możliwości wokalne TA w Modern Talking?
sova

Post autor: sova »

Peter pisze: Pytanie tylko czy Dieter wykorzystywał w pełni możliwości wokalne TA w Modern Talking?
Na pewno nie :) Z tego co mi się na szybko teraz kojarzy to jedynymi utworami MT, gdzie Anders zmuszony został do używania innych rejestrów swojego wokalu są piosenki "Why did you do it just tonight" oraz "You and me". W pozostałych utworach raczej nie musiał się nigdy wysilać. Nie mówię, że to źle, bo jego głos brzmi fenomenalnie, ale za czasów MT w latach 80 nie było nam dane zbytnio poznać szerszych możliwości wokalnych Andersa. Pamiętam, że po raz pierwszy usłyszałem go w innej formie dopiero na płycie "Different" z 1989 roku np w utworze "One thing".
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Mi z bardziej "wymagającym" utworem kojarzy się Who Will Be There. Ale może Dieter pisząc takie utwory miał w tym cel - piosenki łatwo wpadające w ucho, które każdy przeciętny człowiek może zaśpiewać. Tak czy inaczej cel został osiągnięty ;)
W solowej twórczości Thomas miał już większe pole do popisu. Utworu Road To Higher Love nie zaśpiewa już każdy...
Obrazek
Lynn

Post autor: Lynn »

you're my heart pisze:Jeśli chodzi o występ na The Dome to tu możecie sobie zobaczyć. :wink:

Co jest? :shock: czemu to msię nie chc wyświetlić? :(
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Lynn pisze: Co jest? :shock: czemu to msię nie chc wyświetlić? :(
Mi też się nie włącza. Ktoś naruszył regulamin i usunęli video <bezradny>
Obrazek
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Prosze mała aktualizacja hehe

Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ciekawy chórek w tym nagraniu wyżej
sova

Post autor: sova »

Chłopaki jadą prawie jak Enrique Iglesias na słynnym występie w Polsce :)
ODPOWIEDZ