Mamacita

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Re: Mamacita

Post autor: Bohlenowicz »

Mamacita nie wywołuje u mnie większych emocji , po prostu przyjemny wakacyjny utworek, z kolei Heart To Heart...no no ten fragmencik brzmi rewelacyjnie, oby wiekszość kawałków na płycie poszła w tym kierunku. Bardzo lubię Medlocka, do tej pory na każdym albumie odkrywałem ciekawe piosenki, i chociaż nie sądziłem, iż doczekamy się czterech płyt Marka, to i tak mam nadzieję, że ta nie będzie ostatnia. :wink:
Awatar użytkownika
Pit-98

Post autor: Pit-98 »

Mamacita jest poprostu lekka i przyjemna mimo tego,że może wydawać się wtórna a fragment Heart To Heart brzmi faktycznie nieźle i jestem ciekaw zarówno tej wersji z singla jak i albumowej :D
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Powiem wprost piosenka "Mamacita" nie wpadła mi w ucho i w ogóle nie podoba mi się ten utwór.
Natomiast przesłuchałam fragment piosenki "Heart To Heart" i właśnie ta piosenka wydaje mi się naprawdę ciekawa i z niedoczekaniem czekam na posłuchanie tego utworu w całości.
Jestem również ciekawa jak będą brzmieć pozostałe utwory.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
jkris

Post autor: jkris »

angel pisze:Natomiast przesłuchałam fragment piosenki "Heart To Heart" i właśnie ta piosenka wydaje mi się naprawdę ciekawa i z niedoczekaniem czekam na posłuchanie tego utworu w całości.
szkoda tylko, ze spiewa ja Medlock... ehhh, gdyby Dieter napisal plyte z takimi piosenkami dla CCCatch :roll:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Smutne jest to, że słuchając "Heart To Heart" kawałek bardzo mi się podoba (nareszcie fajny refren), a jednocześnie gdzieś w głowie cały czas jest myśl "a co jeśli ta melodia już gdzieś była?". Oj Dieter, ale sobie u mnie opinię ostatnio wyrobiłeś...
Polecam musicbox.de, kupujemy za 1,19 euro plik MP3 320 i w przeciwieństwie do konkurencyjnych serwisów (plikowy Amazon, musicload.de...) nie ma problemów ze ściągnięciem pliku przy polskim IP.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:gdzieś w głowie cały czas jest myśl "a co jeśli ta melodia już gdzieś była?".
one wszystkie juz gdzies kiedys byly i jest to mniej lub bardziej widoczne. jak dla mnie caly efekt psuje postac Medlocka tutaj, ktory swoim wokalem i osoba zabija cala magie Bohlenowego brzmienia. gdyby zaspiewal to Anders lub Caro to zapewne sluchalbym non stop, a tak to ewentualnie sciagne plik i nagram na jakas skaldanke do samochodu...
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Jaka szkoda, że Heart To Heart na albumie będzie balladą ;P
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Mnie to wkurza że DB to już pisze tylko ballady!
Kiedyś nie pisał ich prawie wcale i to były najpiękniejsze czasy :)
MJay
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MJay »

Kawałek Heart To Heart (przynajmniej w wersji Alana Remix) jest fantasyczny.
Ale coś mi się wydaję że Arek ma rację,melodia jest zbyt dobra,jak na Bohlena ostatnio,niektóre fragmenty melodii są dziwnie znajome,np tuż po mostku wchodzi chórek.
I tu zaczyna się podobieństwo do piosenki DSDS - Young Generation .
Dokładnie mam na myśli te fragmenty :
Mark : "To the end of the rainbow.Heart To Heart,till the day i'l die"
DSDS : "A young generation is calling,calling from the sky.And if you see has falling,we stand up and we fight" (szczególnie "till the day i'l die" i "we stand up,and we fight" - melodia praktycznie ta sama)
(przepraszam za ewentualne błędy językowe,pisałem ze słuchu)

Te fragmenty wydają mi się dość podobne,co sądzicie?

Całego "Heart To Heart" w wersji Alana Remix,można za darmo i legalnie posłuchać na oficjalnym MySpace Mark'a :
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =198256975
Screw you guys, I'm going home!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Miałem właściwie na myśli większe podobieństwa, takie jak choćby w przypadku Noch in 100 000 Jahren. To, że jedna linijka przypomina linijkę z innego kawałka w niczym mi nie przeszkadza, ostatecznie "s.o.s. for love" i "listen to your heart" z przebojów MT też są śpiewane na prawie tej samej melodii, a Atlantisa i Cheri Cheri Lady uwielbiam(y).

Miło kupić singiel, który spełni jeszcze inne funkcje poza zapełnianiem stojaka i wreszcie móc pochwalić Bohlena za nową muzykę :)
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Szkoda, że Bohlen nie wstrzymał sie trochę z wydaniem Heart To Heart, gdyż piosenka byłaby świetna na drugi singiel z płyty właśnie w tej wersji (Alana Remix), do tego przy dobrym teledysku i promocji myslę, że byłby to przebój na miarę You Can Get It.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Najlepsze "Heart To Heart" było by wtedy, jakbyśmy zamiast przepitego głosu Medlocka słyszeli Nino De Angelo :)
A sama piosenka jako samodzielny singiel nie miała by szans - bo taka muzyka na obecnych małolatach nie robi wrażenia.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Patrzę na notowania internetowych sklepów i wyjść z podziwu dla tego singla nie mogę - to chyba będzie kolejny hit. Dwa lata po zakończeniu swojej edycji każda gwiazdka DSDS była już mocno przybladła, a tutaj wciąż Medlock w czołówce i na Amazonie i na Musicload...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Ponieważ jest po prostu dobrym, charakterystycznym wokalistą. Nie zmienią tego beznadziejne komentarze większości forumowiczów, którzy utopiliby go w łyżce wody.
A singiel uważam za udany, Bohlen zawsze ładował na 1 singiel piosenkę, która niczym się nie wyróżniała od 10 poprzednich promujących płyty.
A Heart to Heart jest świetnym dodatkiem na singlu i Medlock świetnie pasuje do tej piosenki, a nie podstarzałe "gwiazdy" typu C.C.Catch, Nino, czy bez urazy Anders, o których pamięta tylko garstka coraz starszych fanów. I raduje ich koncert w remizie w przysłowiowym Pcimiu Dolnym.
Medlock wcale nie jest skończony, cieszycie się? :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
jkris

phantomas pisze:Nie zmienią tego beznadziejne komentarze większości forumowiczów, którzy utopiliby go w łyżce wody.
ufff, jak dobrze przeczytac czasami cos co nie jest beznadziejne :lol:
Awatar użytkownika
Pit-98

Post autor: Pit-98 »

Zgadzam się z wypowiedzią phanthomasa,że Mark jest dobrym,charakterystycznym wokalistą!Faktycznie da się zauważyć,że komentarze większości forumowiczów są nasączone totalnym uprzedzeniem i niechęcią do niego z jakiejkolwiek strony by na to nie patrzeć a co wogóle nie przekłada sie na fakty!Dieter wprowadził pewną świeżość w swych utworach współpracując z Medlockiem a czytajac co niektórych wypowiedzi na temat jego głosu na myśl przychodzą mi dwie rzeczy:
1.Albo wynika to z całkowitej nieakceptacji osoby Marka - "widzę tylko to co chcę widzieć,słyszę tylko to co chcę słyszeć i nic poza tym" (przez co nie ma tu nawet mowy o wsłuchaniu się w jego wokal,przez co z kolei nie ma szans na obiektywną wypowiedź w stosunku do brzmienia jego głosu),
2.Lub może to wynikać też z tego,że ktoś jest poprostu głuchy jak pień!!!
Jednak sądze,że 1-sza opcja jest bardziej prawdopodobna w tym przypadku!
ODPOWIEDZ