Take That
- Peter
Re: Take That
Electropop, a "Progress" to według mnie jest tylko wobec piosenek po comebacku, te stare były o wiele lepsze. 
-
nado
Electropop ? W którą stronę jest im najbliżej ? Pytam o zespół.
- Peter
Hmmm po comebacku grali gitarowy pop i troche rocka ("Reach Out" choćby) i to była nowa jakość, coś co w moim odczuciu decydowało o swoistości nowego TT, teraz nie wiem czemu zmienili styl i grają miałki electropop, choć oczywiście mi się to lepiej słucha, ale to trochę wygląda jakby sobie nie mogli znaleźć niszy....
-
nado
DO KOGO STYLISTYCZNIE IM NAJBLIŻEJ ?
- Peter
Najbliżej? hmm trudno powiedzieć, ale jak ktoś lubi produkcje Stuarta Price'a to zauważy, ze gdzieniegdzie są podobne podkłady jak u Madonny w 2005 roku. Jest OK, ale brakuje chyba przebojów tak jak na "Circus" było, wieje nudą i tyle.
Ostatnio zmieniony pt lis 19, 2010 15:23 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Romantic Warrior
Singiel "The Flood" zadebiutował na 2. miejscu w UK i na 12. w Niemczech
całego albumu nie słuchałem, jednak ww. utwór przypomina mi trochę klimaty Willimsa z jego ostatnich płyt
zresztą teledysk ma motyw sportu, wyścigu - to Williams już też kiedyś przerabiał
całego albumu nie słuchałem, jednak ww. utwór przypomina mi trochę klimaty Willimsa z jego ostatnich płyt
zresztą teledysk ma motyw sportu, wyścigu - to Williams już też kiedyś przerabiał
- Peter
Tak, to było w "Supreme". a ja znalazłem super piosenkę, jaką Williams śpiewał:
Produced by... PSB.
jeden z nich ma zamek w Cheshire ale nie wiem który....
Produced by... PSB.
jeden z nich ma zamek w Cheshire ale nie wiem który....
- Romantic Warrior
"She's madonna" była swego czasu wielkim hitem Williamsa, jest to także w moim odczuciu jedną z jego najlepszych piosenek solo...
-
nado
Singiel "The Flood" oryginalnością nie grzeszy, ale muszę przyznać, że jest przyjemny "w obejściu". Zrobiony na modłę największych ballad Robbiego Williamsa, mógłby z powodzeniem być jego kolejnym singlem.
- Jasmine
Słyszałam że Take That i Robbie Williams coś razem nagrywają, to prawda?
- Peter
Gratuluję refleksu, właśnie wydali płytę i piszemy już o tym tu od dawna. 
- Jasmine
- Peter
A co sądzicie o solowych dokonaniach Pana Williamsa? Podoba mi się pierwsza płyta, mimo, że to ciężki rock, ja się na tym wychowałem i uwielbiam "Old before I die" czy "Lazy Days", "Let me entertain You" czy piękną balladę "Angels', następna lepsza muzycznie z cudownym "Millenium" i "No regrets" (polecam teledysk), trzecia jest moja ukochana ze świetną okładką, kolejna (cóż za "oryginalny tytuł") mi nie leży poza duetem z Nicole Kidman. Zarzuca się Andersowi, że nie ma niszy i nagrywa pop i swing, a co robi Williams? Kolejnych nie bardzo znam. Podobnie udane są dwie solówki Gary'ego, z tym, że bardziej zbliżone do TT, płyty Owena to inna bajka, to jakiś grunge, momentami blues, facet nie ma przebicia, bo dwa razy rezygnowała z niego wytwórnia, nie ma się co dziwić, bo poza pierwszym albumem, dwa kolejne są nijakie. Jason nic nie nagrywał, Howard coś tam obiecał, że wyda ale co robił w przerwie to wielka nie wiadoma. Podoba mi się piosenka w której śpiewa "Never Forget".
Dobrze, że nie wyglądają tak jak na początku, kiedy nosili te wulcowskie krzyże i kurtki skórzane...
Dobrze, że nie wyglądają tak jak na początku, kiedy nosili te wulcowskie krzyże i kurtki skórzane...
- Peter
Byłem dzisiaj w empiku i jak się bardzo ucieszyłem jak zobaczyłem to wydawnictwo

i natychmiast włożyłem do koszyka. Odżyły stare czasy mojej wczesnej młodości, kiedy byłem fanem tego bandu. W tych czasach dla mnie istniało właściwie dwie rzeczy: Blue System i Take That właśnie, miałem całą ścianę z posterami TT i jak się rozpadli to potem kupowałem solowe płyt, a potem przyszło MT i TT poszło w odstawkę.
1. "The Flood" - klasyka, styl bliski staremu dobremu TT. 6/6.
2. "SOS" - ciekawy, choć przeciętny wokal Owena ze znakomitym Williamsa, dość kontrastują co jednak dodaje uroku piosence. Materiał na kolejnego singla. 4/6.
3. "Wait" - na początku trochę nudnawo, trzeba poczekać dłużej by piosenka ukazała swoje piękno. 5/6.
4. "Kidz" - piosenka taka może w stylu Robbiego Williamsa, ma ciekawy tekst, materiał na kolejnego singla. 5/6.
5. "Pretty Things" - mało przebojowy, ale przyjemny dla ucha utwór. 4/6.
6. "Happy Now" - dużo ciekawszy utwór od poprzedniego, to już pierwsza solówka na tej płycie. 5/6.
7. "Underground Machine" - omijam ten utwór z daleka 2/6.
8. "What Do You Want from Me?" - solówka Marka, ale mało udana, Mark lepiej brzmi w balladach jak "Day after tomorrow" czy "Babe". przeciętnie. 3/6.
9. "Affirmation" - kapitalna solówka Howarda (wspomaganego przez jasona, który robi tu echo), który mimo, że wielkim wokalistą nie jest, pokazał, że śpiewać potrafi. Materiał na singla. 5/6.
10. "Eight Letters" - jaki piękny tekst: "Eight letters, three words, one meaning" - wiadomo o co chodzi, ta solówka się najlepiej Gary'emu udała kolejny materiał na singla, wbrew temu co pisałem jednak po wielokrotnym wysłuchaniu albumów jednak się przebojów tu trochę znajdzie. 5/6.
11. "Flowerbed" (hidden track) - znakomita solówka Jasona, usłyszeć Jasona śpiewającego - bezcenne, pojawia się pytanie dlaczego tak mało śpiewa z tak znakomitym głosem? Zdecydowanie się facet marnował. Na początku jego głos puszczony jest przez vocoder, później już na szczęście śpiewa normalnie. 6/6.
Mam pytanie: jak wam się zdaje dlaczego Gary Barlow i Mark Owen nie zrobili takich karier jak Robbie Williams? Moja hipoteza jest taka, że Gary nie miał alternatywy wobec przesycenia rynku tym stylem i robił dokładnie to samo co w TT, czyli słodki, melodyjny pop, z kapitalnym wokalem, ale rynek miał już tego dość, a Owen, no cóż wielkim wokalistą nie jest to raz, a dwa nie wiele jego piosenek jest lekkostrawnych, a Robbie zrobił coś co było na czasie czyli brzmienie britpopowe w stylu Oasis, które potem troszkę złagodniało, ale to była nowa jakość.

i natychmiast włożyłem do koszyka. Odżyły stare czasy mojej wczesnej młodości, kiedy byłem fanem tego bandu. W tych czasach dla mnie istniało właściwie dwie rzeczy: Blue System i Take That właśnie, miałem całą ścianę z posterami TT i jak się rozpadli to potem kupowałem solowe płyt, a potem przyszło MT i TT poszło w odstawkę.
1. "The Flood" - klasyka, styl bliski staremu dobremu TT. 6/6.
2. "SOS" - ciekawy, choć przeciętny wokal Owena ze znakomitym Williamsa, dość kontrastują co jednak dodaje uroku piosence. Materiał na kolejnego singla. 4/6.
3. "Wait" - na początku trochę nudnawo, trzeba poczekać dłużej by piosenka ukazała swoje piękno. 5/6.
4. "Kidz" - piosenka taka może w stylu Robbiego Williamsa, ma ciekawy tekst, materiał na kolejnego singla. 5/6.
5. "Pretty Things" - mało przebojowy, ale przyjemny dla ucha utwór. 4/6.
6. "Happy Now" - dużo ciekawszy utwór od poprzedniego, to już pierwsza solówka na tej płycie. 5/6.
7. "Underground Machine" - omijam ten utwór z daleka 2/6.
8. "What Do You Want from Me?" - solówka Marka, ale mało udana, Mark lepiej brzmi w balladach jak "Day after tomorrow" czy "Babe". przeciętnie. 3/6.
9. "Affirmation" - kapitalna solówka Howarda (wspomaganego przez jasona, który robi tu echo), który mimo, że wielkim wokalistą nie jest, pokazał, że śpiewać potrafi. Materiał na singla. 5/6.
10. "Eight Letters" - jaki piękny tekst: "Eight letters, three words, one meaning" - wiadomo o co chodzi, ta solówka się najlepiej Gary'emu udała kolejny materiał na singla, wbrew temu co pisałem jednak po wielokrotnym wysłuchaniu albumów jednak się przebojów tu trochę znajdzie. 5/6.
11. "Flowerbed" (hidden track) - znakomita solówka Jasona, usłyszeć Jasona śpiewającego - bezcenne, pojawia się pytanie dlaczego tak mało śpiewa z tak znakomitym głosem? Zdecydowanie się facet marnował. Na początku jego głos puszczony jest przez vocoder, później już na szczęście śpiewa normalnie. 6/6.
Mam pytanie: jak wam się zdaje dlaczego Gary Barlow i Mark Owen nie zrobili takich karier jak Robbie Williams? Moja hipoteza jest taka, że Gary nie miał alternatywy wobec przesycenia rynku tym stylem i robił dokładnie to samo co w TT, czyli słodki, melodyjny pop, z kapitalnym wokalem, ale rynek miał już tego dość, a Owen, no cóż wielkim wokalistą nie jest to raz, a dwa nie wiele jego piosenek jest lekkostrawnych, a Robbie zrobił coś co było na czasie czyli brzmienie britpopowe w stylu Oasis, które potem troszkę złagodniało, ale to była nowa jakość.
- Peter
Nowym singlem będzie piosenka SOS
Wykonują ją Mark Owen i Robbie Williams.
Wykonują ją Mark Owen i Robbie Williams.
- kate
The flood bardzo mi się podoba. Jest w niej coś takiego,że mogę jej słuchać po kilkanaście razy i mi się nie znudzi. Ale jakoś strasznie nie śledzę ich poczynań muzycznych. Chyba że coś na VIVie zobaczę.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever