MT i wasi bliscy
-
Wafl
Re: MT i wasi bliscy
Modern Talking to lata mojej młodosci, gdy słucham utworów z Back For Good i wcześniejszych albumów trace oddech. Przenosze sie w świat mojego dzieciństwa, magicznej krainy. Wokal Thomasa jest unikatowy, jeden znajlepszych na świecie. Mój wujek jest fanem lat 80' i 90'. Więc podskubnąłem od niego dyskografie MT. Ogólnie w rodzinie Modern Talking zawsze kojarzy sie z niezapomnianymi latami młodości, temu zespołowi można oddawać za to hołdy.
- MTalkingusia28
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
-
Ninio
U mnie w domu rodzina jest obojetna na muzyke Modern Talking. Najblizsi znajomi tez sa neutralni,jak w samochodzie leci modern Talking to niemaja nic przeciwko no chyba ,ze puszcze kilka piosenek z rzedu. W moim kregu niema drugiego fana muzyki Dietera,jeden z kumpli czasem przyznaje ,ze to jest dopiero fajna muzyka i lubi podobne klimaty wiec z nim ewentualnie moge posluchac tej muzyki. Najpopularniejsza piosenka wsrod nich jest jednak Laila Blue System.
- Gasolina91
Nie zabardzo wiedzialam gdzie o tym napisać to piszę w tym temacie.
Mianowicie: dziś śnił mi się Thomas Anders
pamiętam że przyjechał pod mój dom bordowym Volkswagenem Passat na krakowskich rejestracjach. I ja tam do niego krzyczałam po angielsku, jakoś tak niegramatycznie żeby poczekał bo chce zrobić sobie z nim zdjcie i pobiegłam po aparat i jak wyszlam przed dom to on odjeżdzał... i koniec snu 
Mianowicie: dziś śnił mi się Thomas Anders
Point Of No Return
- MTalkingusia28
No to ja się dołączam, mnie Thomas śnił się wiele razy. Przeważnie śni mi się tak: przychodzę skądś do domu i widzę jak Thomas siedzi przy stoliku, tak jakby czekał na mnie. Ja mówię do niego po polsku, on do mnie po niemiecku, a i tak się dogadujemy; innym razem mówił do mnie po angielsku, a ja do niego po polsku i to jest tu dziwne. Ale najdziwniejsze jest jednak to, że za każdym razem w moich snach pojawiają się te same lub bardzo podobne scenki. Thomas przeważnie śni mi się, gdy ma wystąpic w TV np. śnił mi się kilka dni wcześniej, gdy miał wystąpic we Wrocławiu na tegorocznego Sylwestra, w ten sposób, że widziałam go na ekranie telewizora, a pod spodem duży napis Modern Talking wypisany złotymi literami. Potem znowu śnił mi się dzień wcześniej przed występem w programie Jaka to melodia? i znowu widziałam go na ekranie telewizora jak stał obok czarnej limuzyny, a pod spodem napis: c.d. Thomasa Andersa. A potem już zawsze coś podobnego mi się śniło zanim miał w tym programie wystąpic, śnił mi się albo w moim domu, albo na ekranie telewizora, nie ma innej opcji. Praktycznie to ostatnim razem miałam tylko przeczucie, że ma tam wystąpic. Może to trochę dziwne, ale to prawda co napisałam.

Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- Gasolina91
Wczoraj chcialam pokazać mojemu chlopakowi kilka teledysków MT, no i włączyliśmy The Final Album i na początku chcialam mu pokazać coś z nowszych żeby się nie zniechęcił więc pokazalam mu Ready For The Victory - jeszcze jakoś przezył. Potem puścilam mu Cheri Cheri Lady w połowie już nie mógł na to patrzeć, powtarzał tylko "Boże jak ty możesz ich lubić, te ich ruchy, ten z tym błyszczykiem...".
Trochę mnie wkurzył tym, kiedy skonczyliśmy oglądać to dodał na koniec "Oni wyglądają jak dwa pedałk, słuchać jeszcze ich mogę ale nie oglądać!" i to juz dodało oliwy do ognia. A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat. Później dodał że to muzyka która sama leci sobie z syntezatora, że perkusji tam nie ma i coś tam jeszcze mędził...
trochę się z nim pokłóciłam, ale on rozumie że ja kocham MT. Jakoś się pogodziliśmy.
Cięzko mi bedzie w życiu
Trochę mnie wkurzył tym, kiedy skonczyliśmy oglądać to dodał na koniec "Oni wyglądają jak dwa pedałk, słuchać jeszcze ich mogę ale nie oglądać!" i to juz dodało oliwy do ognia. A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat. Później dodał że to muzyka która sama leci sobie z syntezatora, że perkusji tam nie ma i coś tam jeszcze mędził...
trochę się z nim pokłóciłam, ale on rozumie że ja kocham MT. Jakoś się pogodziliśmy.
Cięzko mi bedzie w życiu
Point Of No Return
- mabuse89
Oj Twój chłopak pewnie jest trochę zazdrosny o MT
może boi się, że kiedyś będzie musiał przebrać się za Thomasa? 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
On też kiedyś będzie miał 56 lat i pewnie też będzie jeszcze chciał się podobać w tym wieku swojej żonieGasolina91 pisze:A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat.
Ja ze swoim facetem nie mam na szczęście takich problemów bo też jest fanem MT i Thomasa,hehe.
- Dubler
Mój ojciec, bardziej woli Blue System, niż MT, a mama z kolei bardziej woli CCC niż MT.
- Adi
Wydaje mi się Gasolinko, że raczej a w sumie napewno nie rozumie twojej pasji.Gasolina91 pisze:Później dodał że to muzyka która sama leci sobie z syntezatora, że perkusji tam nie ma i coś tam jeszcze mędził...
trochę się z nim pokłóciłam, ale on rozumie że ja kocham MT.
Dokładnie tak Atlantyda.atlantyda ;o) pisze:Gasolina91 napisał(a):
A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat.
On też kiedyś będzie miał 56 lat i pewnie też będzie jeszcze chciał się podobać w tym wieku swojej żonie
- Gasolina91
Nie wydaje mi się zeby to była zazdrość. Nie rozumi po prostu mojego zachwytu MT.mabuse89 pisze:Oj Twój chłopak pewnie jest trochę zazdrosny o MTmoże boi się, że kiedyś będzie musiał przebrać się za Thomasa?
Point Of No Return
- Romantic Warrior
w moim środowisku wszyscy wiedzą, że jestem die hard fanem Modern Talking, w dodatku już parę osób "zaraziłem"szczerze do tej muzyki, a pierwszą taką osobą był mój młodszy brat, który przeze mnie polubił grupę jeszcze w latach 80. 
potem brat bardziej zafascynował się Jacksonem, ale MT do dziś słucha...
rodzice zawsze byli obojętni w stosunku do tej muzy... ale za to dziadkowie także polubili, a ponieważ jak byłem w podstawówce, a już szczególnie w latach 1987-1989 MT leciało w domu na okrętkę, moja babcia do dziś rozpoznaje bezbłędnie czy piosenka jest w ich wykonaniu czy nie po wysłuchaniu fragmentu zwrotki
moim znajomy też nieraz na prezent kupowałem płyty MT i jak jest jakaś domówka sami nieraz proszą o Cheri Cheri Lady, albo You're My Heart...
co więcej, jak nieraz idziemy w weekend do naszej ulubionej dyski we wrocku, kiedyś wogóle nie znano tam MT, ale ponieważ personel tam się raczej nie zmienia, DJ-e "nauczyli się" ode mnie tego co dobre... kiedyś wogóle nie grali MT, teraz 1-2 kawałki zawsze zagrają...
potem brat bardziej zafascynował się Jacksonem, ale MT do dziś słucha...
rodzice zawsze byli obojętni w stosunku do tej muzy... ale za to dziadkowie także polubili, a ponieważ jak byłem w podstawówce, a już szczególnie w latach 1987-1989 MT leciało w domu na okrętkę, moja babcia do dziś rozpoznaje bezbłędnie czy piosenka jest w ich wykonaniu czy nie po wysłuchaniu fragmentu zwrotki
moim znajomy też nieraz na prezent kupowałem płyty MT i jak jest jakaś domówka sami nieraz proszą o Cheri Cheri Lady, albo You're My Heart...
co więcej, jak nieraz idziemy w weekend do naszej ulubionej dyski we wrocku, kiedyś wogóle nie znano tam MT, ale ponieważ personel tam się raczej nie zmienia, DJ-e "nauczyli się" ode mnie tego co dobre... kiedyś wogóle nie grali MT, teraz 1-2 kawałki zawsze zagrają...
- Jasmine
Ja sie duzo o MT dowiedzialam od mamy i siostry
Moja siostra ich lubila bardzo, to byl jej pierwszy ulubiony zespol, byla mala i oczywiscie zakochana w Thomasie
Moja mama mi opowiadala ze na kazdych imieninach puszczano MT, nawet jak jechala do Norwegii (zbierac truskawki) do ojciec puszczal w samochodzie kasete z ich piosenkami.
Ja ich pierwszy raz zobaczylam jak mialam chyba mniej niz 3 latka, kiedys w telewizji puscili teledysk Cheri cheri lady, zapamietalam kule
Pozniej zdarzylo mi sie jak jechalam autobusem to slyszalam You're my heart, you're my soul i zawsze bylam ciekawa jak sie ta piosenka nazywa 
Nawet mojej kolezanki mama jest ich fanka, pozyczylam jej kiedys plyte i pokazalam jak aktualnie wyglada Thomas, byla zaskoczona
Moja siostra ich lubila bardzo, to byl jej pierwszy ulubiony zespol, byla mala i oczywiscie zakochana w Thomasie
Moja mama mi opowiadala ze na kazdych imieninach puszczano MT, nawet jak jechala do Norwegii (zbierac truskawki) do ojciec puszczal w samochodzie kasete z ich piosenkami.
Ja ich pierwszy raz zobaczylam jak mialam chyba mniej niz 3 latka, kiedys w telewizji puscili teledysk Cheri cheri lady, zapamietalam kule
Nawet mojej kolezanki mama jest ich fanka, pozyczylam jej kiedys plyte i pokazalam jak aktualnie wyglada Thomas, byla zaskoczona
- Adi
Ja mam podobne wspomnienia jak na tego typu zabytkowym już dziś magnetofonieJasmine pisze:Moja mama mi opowiadala ze na kazdych imieninach puszczano MT, nawet jak jechala do Norwegii (zbierac truskawki) do ojciec puszczal w samochodzie kasete z ich piosenkami.
podczas imprezy komunijnej kuzynki ciocia puściła bodajże koło 1990 r
Historia zatoczyła koło ok. 1998/9 roku (chyba
Podczas kolejnej komunii mojego chrześniaka ok. 2000 roku na stołówce szkolnej, gdzie było przyjęcie, z mojej starej wieży SANKEI najczęściej wałkowaliśmy płyty Blue System i szczególnie mojej kuzynce podobała się C.C.Catch.
Czasem jeszcze na weselach tu i ówdzie zdarzało mi się usłyszeć jakąś wiązankę MT.
-
Marcin87
Co sądzą Wasi bliscy o Wszych upodobaniach muzycznych?
Zakładam ten wątek w dziale Muzyka Dietera, ponieważ nie wiem gdzie go umieścić. Jeżeli dzieś już jest taki wątek to napiszcie.
Interesuje mnie co sądzą Wasi bliscy (rodzeństwo, dziewczyna/chłopak, mąż/żona, rodzice, znajomi itd.) o waszym upodobaniu muzycznym do Modern Talking, Blue System, C,\.C.Catch. Czy podoba się im to czego słuchacie? może są takimi fanami jak Wy, może nie lubią tego typu muzyki, a może kilka piosenek wpadło im do ucha
Możecie pisać też jakich oni słuchają piosenek. A może jest ktoś kogo przekonaliście do "naszej" muzyki
Moja dziewczyna uważa, że Modern Talking i Blue System których słucham to "brzdynkoty"
Jak puszczę muzę to od razu każe mi wyłączać
Są jednak piosenki do których sama szczerze się przyznała, że się jej podobają. You're My Heart, You're My Soul, Cheri, Cheri Lady, Brother Louie, Sorry Little Sarah i Gangster Love
Ona lubi techno, za którym ja nie porzepadam
Z kolei mój brat kiedyś poprosił mnie żebym mu nagrał jakieś fajne piosenki na telefon bo lubi jeździć rowerem a wtedy przez słuchawki słucha muzy. Powiedział, że lubi c.c.actch ale tych piosenek się już nasłuchał i chciałby coś innego. Od razu zaproponowałem mu Blue System. Nagrałem mu wtedy sporo piosenek. Po jakimś czasie powiedział mi "spoko muza dzięki brat"
Drugi brat z kolei słucha "muzy na czasie" ale kiedyś chciał żebym mu wgrał na telefon Diamonds Never Made A Lady
Czekam na Wasze wpisy
Interesuje mnie co sądzą Wasi bliscy (rodzeństwo, dziewczyna/chłopak, mąż/żona, rodzice, znajomi itd.) o waszym upodobaniu muzycznym do Modern Talking, Blue System, C,\.C.Catch. Czy podoba się im to czego słuchacie? może są takimi fanami jak Wy, może nie lubią tego typu muzyki, a może kilka piosenek wpadło im do ucha
Moja dziewczyna uważa, że Modern Talking i Blue System których słucham to "brzdynkoty"
Z kolei mój brat kiedyś poprosił mnie żebym mu nagrał jakieś fajne piosenki na telefon bo lubi jeździć rowerem a wtedy przez słuchawki słucha muzy. Powiedział, że lubi c.c.actch ale tych piosenek się już nasłuchał i chciałby coś innego. Od razu zaproponowałem mu Blue System. Nagrałem mu wtedy sporo piosenek. Po jakimś czasie powiedział mi "spoko muza dzięki brat"
Drugi brat z kolei słucha "muzy na czasie" ale kiedyś chciał żebym mu wgrał na telefon Diamonds Never Made A Lady
Czekam na Wasze wpisy
- Peter
Re: Co sądzą Wasi bliscy o Wszych upodobaniach muzycznych?
Bardzo ciekawy wątek. U mnie to raczej muzyka Modern Talking nigdy nie była akceptowana, bo moi rodzice raczej wolą starszą muzykę.