Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
- Jasmine
Re: Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyk
Czy ja wiem? Znam piosenki Gunthera i jakoś nie zauważam podobieństwa między utworami jego i Dietera.
A co do BBB- zgadzam się z Atlantydą i Art_Systemem, przecież oni byli równie sławni co MT, ich piosenki są popularne i lubiane. Wcale nie ściągali od MT, a jeśli już to gatunek który był wtedy popularny. Ja ich bardzo lubię.
A co do BBB- zgadzam się z Atlantydą i Art_Systemem, przecież oni byli równie sławni co MT, ich piosenki są popularne i lubiane. Wcale nie ściągali od MT, a jeśli już to gatunek który był wtedy popularny. Ja ich bardzo lubię.
-
moonwalker
Piosenki BBB określiłbym jako bardziej ambitne.
- Jasmine
Właśnie, ja nie znajduję podobieństw między np. How i need you a np. Romantic warriors, choć obie są szybkie i taneczne.
- MTalkingusia28
No to dokładnie tak jak ja. Między tymi dwoma piosenkami jest "zielone" podobieństwo. To tak jakby porównać Come Back And Stay do Sweet Little Sheila. Dziwne porównanie, no nie? W sumie na jedno wychodzi, bo jedno z drugim ma zero wspólnego.
Bardzo lubię Bad Boysów i bardzo lubię słuchać ich piosenek. Ja nie mam w zwyczaju porównywać piosenek jednego zespołu z drugim, bo uważam, że to bezsensowne zajęcie. Nigdy nikogo z nikim nie porównywałam i nie mam zamiaru. Jeśli czyjeś piosenki mi się podobają, to je słucham, a jeśli nie, no to nie słucham. A How I Need You Bad Boysów to świetny kawałek, jeden z wielu jakie ten zespół nagrał. Poza tym wspaniałymi utworami BBB są m.in. Save Your Love, Pretty Young Girl, Lovers In The Sand, A World Without You (Michelle), I Totally Miss You, From Heaven To Heartache (to niektóre utwory Bad Boysów, które bardzo lubię, ponieważ uwielbiać potrafię tylko piosenki Modern Talking). No i nieśmiertelny kawałek You`re A Woman, który chyba nie potrafi się znudzić. Zwykłe wersje są fantastyczne, a jeszcze lepsze są wersje zremiksowane (to moje odczucie), bo są dłuższe i można dłużej sobie fajnego nagrania posłuchać. Jedna z nich to Never Never (X-Tended Version) - 5:08. Moja ulubiona zremiksowana wersja ze składanki Greatest Hits (2CD) Bad Boys Blue. Rewelka
Bardzo lubię Bad Boysów i bardzo lubię słuchać ich piosenek. Ja nie mam w zwyczaju porównywać piosenek jednego zespołu z drugim, bo uważam, że to bezsensowne zajęcie. Nigdy nikogo z nikim nie porównywałam i nie mam zamiaru. Jeśli czyjeś piosenki mi się podobają, to je słucham, a jeśli nie, no to nie słucham. A How I Need You Bad Boysów to świetny kawałek, jeden z wielu jakie ten zespół nagrał. Poza tym wspaniałymi utworami BBB są m.in. Save Your Love, Pretty Young Girl, Lovers In The Sand, A World Without You (Michelle), I Totally Miss You, From Heaven To Heartache (to niektóre utwory Bad Boysów, które bardzo lubię, ponieważ uwielbiać potrafię tylko piosenki Modern Talking). No i nieśmiertelny kawałek You`re A Woman, który chyba nie potrafi się znudzić. Zwykłe wersje są fantastyczne, a jeszcze lepsze są wersje zremiksowane (to moje odczucie), bo są dłuższe i można dłużej sobie fajnego nagrania posłuchać. Jedna z nich to Never Never (X-Tended Version) - 5:08. Moja ulubiona zremiksowana wersja ze składanki Greatest Hits (2CD) Bad Boys Blue. Rewelka
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- FMike
Nie wiedziałem gdzie umieścić; (jak off-top to usunąć)
niedawno znalazłem kilka melodii w dobrym stylu(może się komuś spodobają):
http://www.weitless.com/index.php/goodtimes
niedawno znalazłem kilka melodii w dobrym stylu(może się komuś spodobają):
http://www.weitless.com/index.php/goodtimes
Za przeproszeniem @Peter; ale być może za dużo ich napisałeś, i się zarówno w nich jak w swoim zdaniu nie orientujesz...Peter pisze:Dzisiaj sam czytam ze zdziwieniem większość swoich postów, jasne, ze Tony Hendrik tworzy w podobnym stylu co Bohlen,
"...I'm A Rough Boy..."
- art_system
Projekt Good Times- fajne instrumentalne kawałki, pod CCCatch podchodzi bardzo przyzwoicie.Tylko słowa dopasowć i mozna hicior stworzyć:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
moonwalker
dawno już nie zaglądałem na stronkę kolegi Zbyszka i proszę :
Jestem ciekaw Waszych opinii.
Osobiście powiem że bardzo nie lubię gdy ktoś podrabia styl Dietera ale w tym przypadku piosenka przypadła mi do gustu , jak i wiele innych wyprodukowanych przez niego - dziś nie ma szans - 25 lat wstecz byłby artystą z czołówki Italo Disco.
Więcej informacji znajdziecie na : http://smile.mieszko.net.lodz.pl/index.htm
Jestem ciekaw Waszych opinii.
Osobiście powiem że bardzo nie lubię gdy ktoś podrabia styl Dietera ale w tym przypadku piosenka przypadła mi do gustu , jak i wiele innych wyprodukowanych przez niego - dziś nie ma szans - 25 lat wstecz byłby artystą z czołówki Italo Disco.
Więcej informacji znajdziecie na : http://smile.mieszko.net.lodz.pl/index.htm
- disco-man
Dokładnie,25 lat temu Galaxy Hunter i inne grupy próbujące wskrzesić dziś muzykę Italo-byli by wielkimi gwiazdami.Dziś nie mają szans...ale są sobą i nie tworzą tej muzy dla kasy ,tylko dlatego że im tak w duszy gra. I to jest piękne! Italo disco tak naprawdę żyje cały czas w nas.Dla wielu ludzi to największa życiowa pasja! Moje serce się raduje że wielu miłośników tego stylu, dziś wskrzesza ten cudowny gatunek.Mało tego-wiele zagranicznych gwiazd nagrywa nowe kawałki w starym stylu! Na początku lat 90 myślałem że Italo skończyło się bezpowrotnie...ale dziś moje serce znowu jest szczęśliwe,gdyż Italo znowu żyje! Odrodziło się niczym feniks z popiołów! Ta muzyka była uśpiona w sercach i duszach wielu ludzi, ludzi ,którzy teraz oddają hołd tej muzyce, w sposób taki że nagrywają i produkują piosenki w magicznym stylu lat 80! Italo Disco forever!
- Peter
Mauro Farina to dobry trop, jego piosenki są naprawdę dobre i mocno zbliżone stylistyką do Bohlena, przez pulsujące syntezatory. Choć im dłużej tego słucham to ta muzyka jest jakaś nachalnie agresywna.
- MODERN JEANNE
A tego gościa to w ogóle nie znam o dziwo.Mówicie że do Bohlena to zbliżone?
To już wiem co będę dziś słuchać
To już wiem co będę dziś słuchać
I LOVE DB AND TA!
- Peter
To Radiorama taki utalentowany Włoch od italo disco.
- Dubler
Ralf René Maué myśle, że to jest producent, który stylem jest zbliżony bardzo do stylu Dietera, czego najlepszym przykładem jest pierwsza płyta London Boys. Ralf był związany z wytwółrnią Teldec, kiedy po rozpadzie MT w latach 80 pojawiła się informacja, że Thomas podpisał kontrakt z wytwornią teldec (ona wydała jego pierwszy album), to można bylo przypuszczać że to Ralf będzie producentem Thomasa i muzyka będzie zbliżona do Modern Talking, ale Thomas zmienił image i styl i wybral producenta Eltona Jhona, choć akurat Diferent uważam za najlepszy album w karierze solowej Thomasa, za jego różnorodność ni i fajne kawałki w stylu Soldier, love of my own, One Thing, czy You Are My Life, świetna płyta.
- MODERN JEANNE
London Boys było świetne, bardzo przypominało to co robili Moderni. Porywcze piosenki do tego te głębokie aranże.Ciekawe co ten niejaki Ralf René Maué jeszcze robił, bo może warto zwrócić uwagę na inne jego projekty.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Min. aranżacje we wczesnych projektach Rolfa i piosenkę dla Samanty. W pierwszym przypadku to dobre rzeczy.MODERN JEANNE pisze:London Boys było świetne, bardzo przypominało to co robili Moderni. Porywcze piosenki do tego te głębokie aranże.Ciekawe co ten niejaki Ralf René Maué jeszcze robił, bo może warto zwrócić uwagę na inne jego projekty.
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja z jego produkcji lubię nagrania dla Simone np. Wahre Liebe. Gatunek w kierunku szlagierów (przynajmniej 20 lat temu puszczali to w takim programie na SuperRTL), ale kiedyś myślałem że Dieter maczał palce przy jej piosenkach.
Zresztą w Wahre Liebe właśnie są znani chórzyści Dietera: SIB i Billy King
https://www.youtube.com/watch?v=aarxrA-xU78
Pozdrawiam
Piotrek
Zresztą w Wahre Liebe właśnie są znani chórzyści Dietera: SIB i Billy King
https://www.youtube.com/watch?v=aarxrA-xU78
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
W przypadku pierwszej płyty Thomasa Andersa "Different" producentów było trzech:Dubler pisze:Thomas zmienił image i styl i wybral producenta Eltona Jhona.
- Gus Dudgeon (ten od wspomnianego Eltona Johna)
- Marc Cassandra
- Alan Tarney (producent grupy a-ha)
Produkcje i kompozycje tego trzeciego (Living On The Edge, Soldier, Someone New) są jak dla mnie najlepsze na tym CD
Pierwsza płyta London Boys ''The Twelve Commandments Of Dance'' ma dwa różniące się brzmienia, aranże jeśli chodzi o pierwsze wydanie z 1988 roku i to wznowione rok później. Na pierwszym jest nagranie ''Helpless'', które później zastąpiono słynnym "London Nights''... takie ciekawostki