Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie

Post autor: Gasolina91 »

Ja jeszcze lubie to "wcięcie w tali" Thomasa z lat 80. :wink:
Teraz niestety go juz nie ma.... :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Gasolina91 pisze:Ja jeszcze lubie to "wcięcie w tali" Thomasa z lat 80. :wink:
Teraz niestety go juz nie ma.... :mrgreen:
I bardzo dobrze ze go nie ma:) w koncu wyglada jak facet :mrgreen:
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

A mam takie pytanie do Ciebie, (nie jest podszyte złośliwością, po prostu jestem ciekaw): jakbyś miała rozłożyć 100 % to ile poszłoby dla głosu Toma, ile dla jego piosenek, a ile dla wyglądu/charakteru??
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
justysia854

Atlantis pisze:A mam takie pytanie do Ciebie, (nie jest podszyte złośliwością, po prostu jestem ciekaw): jakbyś miała rozłożyć 100 % to ile poszłoby dla głosu Toma, ile dla jego piosenek, a ile dla wyglądu/charakteru??
Nie doszukuje sie złosliwosci w kazdym zadanym pytaniu... aczkolwiek to jest dosc dziwne... Bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Chcesz mi udowodnić, że jestem fanką Thomasa bo ma fajny image??? Niestety rozczaruje Cię. Jego wygląd i charakter jest tylko bardzo miłym dodatkiem do jego głosu i piosenek, zatem, zeby zaspokoić Twoją ciekawośc: 99,9% za głos i piosenki, a 0,1% wyglad i charakter. I juz tlumacze dlaczego: dlatego, ze najpierw go uslyszalam, a pozniej zainteresowalam sie jego osoba jako artysty, a nie odwrotnie.

Pozdrawiam i nastepnym razem licze na bardziej kreatywne pytania.

P.S. Przykro mi, jesli wszyscy tak serio traktują wszystko o czym sie tu pisze... zwlaszcza jesli widac ze rozmawiamy w kontekscie "humorystycznym".
Awatar użytkownika
Atlantis

Ok, dzięki :D , ale teraz i Ty nieco zbyt serio to potraktowałaś :mrgreen: . Po prostu byłem ciekaw, bo dla mnie np. najważniejsza jest melodia, potem aranż, potem tekst. Głos wokalisty jest sprawą zupełnie marginalną *oczywiście fajnie jeśli nie brzmi jak pani Rosenberg). Dlatego zapytałem, czy cenisz Toma raczej za piosenki czy raczej za głos.
Awatar użytkownika
justysia854

Atlantis pisze:Ok, dzięki :D , ale teraz i Ty nieco zbyt serio to potraktowałaś :mrgreen: . Po prostu byłem ciekaw, bo dla mnie np. najważniejsza jest melodia, potem aranż, potem tekst. Głos wokalisty jest sprawą zupełnie marginalną *oczywiście fajnie jeśli nie brzmi jak pani Rosenberg). Dlatego zapytałem, czy cenisz Toma raczej za piosenki czy raczej za głos.
No nie zupelnie... wmieszałeś w to wszystko wyglad i to wlasnie w tym temacie, a wiec chcac, nie chcac cos zasugerowales...
Awatar użytkownika
Atlantis

Wmieszałem, bo jednak wygląd Thomasa i te wszystkie mdlejące fanki to jednak duża część sukcesu MT, czy tego się chce czy nie, ale to na pewno bardzo pomogło.

A czy życzyłabyś sobie hipotetycznego powrotu MT? I jak, jako artysta, wyglądał by wtedy w Twoich oczach Anders?
Awatar użytkownika
justysia854

Hehehe, za stara jestem na mdlenie i płakanie ze wzruszenia na jego widok... zreszta zawsze bylam "inna" niz moje rowiesniczki pod tym wzgledem.

Anders w moich oczach wiele by stracil gdyby zgodzil sie na ponowną reaktywacje MT. I nie sadze zeby ich kolejny COMEBACK odniósł jakikolwiek sukces. Tym bardziej ze jak wielu słusznie zauwazylo Dieter nie ma nic do powiedzenia ostatnimi czasy.
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

Back for good 2 :mrgreen: to był by chyba nie wypał i pobieram justysie854 że w 99,9% liczy się głos a w 0,01% dopiero wygląd który jest świetny jak dla mnie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

angel napisał(a):
jest inteligentnym człowiekiem :] .

Thomas studiował germanistykę i muzykologię :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Nie wiedziałam, że Thomas studiował germanistykę :shock: A studiował oba kierunki jednocześnie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Pit-98

Post autor: Pit-98 »

IndependentGirl pisze:Nie wiedziałam, że Thomas studiował germanistykę :shock: A studiował oba kierunki jednocześnie?
Z tego co wiem to Thomas zaczął studiować germanistykę jednak przerwał ją poźniej na rzecz muzykologii.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

A mi się wydaję, że skończył oba te kierunki :)
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Z tego co wiem, to Thomas ma ukończoną szkołę średnią, rozpoczął studia, ale przerwał je na rzecz Modern Talking. Wspominał o tym w jednym z wywiadów podczas pobytu w Polsce w 1998 roku.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Bohlenowicz pisze:Z tego co wiem, to Thomas ma ukończoną szkołę średnią, rozpoczął studia, ale przerwał je na rzecz Modern Talking
No to Dieter powinien był to docenić takie poświęcenie Thomasa i nie zrywać Modern Talking na rzecz większej kasy w latach "come-back'u" zespołu. :? Thomas mógł przecież dalej się kształcić. Widać jednak, że dla Dietera bardziej liczyła się kasa niż przyjaźń z Thomasem. Powtórzę sie któryś raz z kolei ale do tego stopnia Dieterkowi świeciły się oczka na widok kaski, że postanowił nawet obsmarować Thomasa w swojej książce. :evil:
Dla mnie po czymś takim taki "kumpel" by już u mnie nie istniał. No może po latach bym mu wybaczył. :|
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę, że nie było tu żadnego poświęcenia, tylko czysta kalkulacja - po germanistyce czy muzykologii Thomas nie zarobił by tyle co jako wokalista MT, a już na pewno nie zdobył by takiej sławy. Trzeba pamiętać, kto kogo namawiał do występów w zespole i kto sobie więcej obiecywał po karierze w niemieckich szlagierach ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ