Czy ktoś jeszcze zna/lubi tego wokalistę?
Czego obecnie słuchamy?
- Peter
Re: Czego obecnie słuchamy?
Don Johnson - The essential
wspaniały longplay, polecam wszystkim uwielbiającym tak jak ja głos Dona Johnsona.
- MichałT
Dziś piątek wieczór
, więc pora przedstawić wyniki
And the winner is.....
Modern Talking (niestety nie jestem w stanie, powiedzieć czegoś więcej - jaki album, czy singiel był najczęściej słuchany, z prostego powodu - za duża rozbieżność
)
Second place
:
Blue System (jeśli ktoś wymienił dwie piosenki Blue Systemu w swojej propozycji, to liczyłem jako 2 głosy na BS
)
Brąz dla:
Thomas'a Anders'a (jedyne co mogę więcej powiedzieć, to to, że dwie osoby [Ja i Peter] wymieniły ten sam album - "Down On Sunset"
)
Zapraszam do dalszej zabawy
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
edit:
Szczególnie Tell It Like It Is
And the winner is.....
Second place
Brąz dla:
Zapraszam do dalszej zabawy
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
edit:
JaPeter pisze:Don Johnson (...) Czy ktoś jeszcze zna/lubi tego wokalistę?
Szczególnie Tell It Like It Is
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
alunia13
Didi&Thomas również pozdrawiam
A Mamma Mia! to naprawde rewelacja!
Nawet sobie soundtrack zakupiłam 
"You can win, If You want..."
- Peter
A ja ostatnio słucham Moving heroes, przy tym się kryje nawet Medlock. Czy ktoś jeszcze to lubi?
- marian123
oczywiście że tak
- Daja
Zgadzam się z Wami. Moving heroes jest lepszy od pana Medloca czy Otzi.
- Peter
Zdecydowanie lepszy od oby dwóch. Fajnie, ze MH ma swoich zwolenników, bo to naprawdę dobra muzyka.Wreszcie jakieś disco, a nie nudne soule, czy bluesy. Z tych wszystkich produkcji Dietera z lat 2007-2008 ta jest zdecydowanie najbliższa Modern Talking. I zdecydowanie przebija produkcje takiego np: Ashleya czy talking System.
- Adi
Ja też zdecydowanie wolę Moving Heroes niż np. Ashleya. Co do Marka to podoba mi się parę jego utworków (zwłaszcza te w stylu modernowskim + kilka ballad) ale ogólnie za nim nie przepadam.
- Peter
Ja też nie, te w stylu modernowskim sa tylko dwa, za to MH ma wszystko w tym stylu. Super, ze liczba zwolenników MH się zwiększa.Adi pisze:Co do Marka to podoba mi się parę jego utworków (zwłaszcza te w stylu modernowskim + kilka ballad) ale ogólnie za nim nie przepadam.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Niestety MH uważam za słabiutkie próby naśladowania brzmienia Bohlena. Już System In Blue jest 1000 x lepszy!!!!
Na szczęście jedyny udział Dietera w tym projekcie to aż jego nazwisko na płycie dziewcząt. Jeśli by nasz "geniusz muzyczny" czyli Dieter w inny sposób by się zaangażował w ten projekt (poprzez skomponowanie jakichkolwiek piosenek dla tych panienek) to bardzo bym się rozczarował...
Niestety, piosenki w wykonaniu dziewcząt do pięt Markowi Medlockowi nie sięgają...
Na szczęście jedyny udział Dietera w tym projekcie to aż jego nazwisko na płycie dziewcząt. Jeśli by nasz "geniusz muzyczny" czyli Dieter w inny sposób by się zaangażował w ten projekt (poprzez skomponowanie jakichkolwiek piosenek dla tych panienek) to bardzo bym się rozczarował...
Niestety, piosenki w wykonaniu dziewcząt do pięt Markowi Medlockowi nie sięgają...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MichałT
Ja osobiście wolę piosenki Medlocka - on ma wypracowany jakiś swój styl, co prawda (jak dla mnie
) zbyt podchodzący pod soul - ale ma
Pomimo kilku niewypałów, (Never Let You Go, Sing Halleluja...) większość piosenek ma w porządku, a na kilka naprawdę warto zwrócić uwagę
(Part Time Lover, Summer Love, You Can Get It, You Are So Beautiful, Love Is Beautiful, Seven Days [jak dla mnie jest tam bardzo chwytliwy refren
] i tak dalej...).
W Moving Heroes kilka dobrych piosenek z pewnością się znajdzie, ale najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking (zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką
zauważcie też, jak pisana jest nazwa zespołu
)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS "Back For Good", wkleiłem dla porównania nazw Moving Heroes z Modern Talking
Pomimo kilku niewypałów, (Never Let You Go, Sing Halleluja...) większość piosenek ma w porządku, a na kilka naprawdę warto zwrócić uwagę
W Moving Heroes kilka dobrych piosenek z pewnością się znajdzie, ale najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking (zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS "Back For Good", wkleiłem dla porównania nazw Moving Heroes z Modern Talking
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- shizonek
Może im nie zależy na oryginalności? Po prostu chcą zaistnieć, pokazać się ludziom, i tyle. Nie każdy rodzi się twórcą (w jakiejkolwiek dziedzinie). Czyli Moving Heroes to tzw. cover band?MichałT pisze: najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking
-
jkris
nie, bo nie spiewaja coverow- na szczescie...shizonek pisze:Czyli Moving Heroes to tzw. cover band?
to taki "pasozytband" i az dziw bierze, ze Bohlen nie ma nic przeciw umieszczaniu jego nazwiska na okladce ich plyty. choc z drugiej strony, poziom jego ostatnich piosenek nie odbiega zbytnio od MH
ps
jak patrze na ta blondyne na okladce to nie wiem- smiac sie czy plakac
- Peter
Moving heroes, to najlepszy produkt z wszystkich, w których produkcję był zaangażowany Bohlen od 2006 roku. Kawał dobrej muzyki, z wyglądem wokalistek już nieco gorzej, choć z Caro też był problem. Do tego żaden z utworów nie jest kalką wobec utworów DB. Wreszcie znalazłem coś ciekawego dla siebie z muzyki Bohlena z lat 2007-2008, Wszystko inne to dno i także produkty Bohlenopodobne.
- Adi
Odnośnie tematu: "Czego obecnie słuchamy". Ja np. obecnie słucham albumu Thomasa "This Time"
Spojrzałem na półkę z płytami i....jakoś mnie tak naszło
. Może dlatego, że wcześniej jak stałem samochodem w korku (gdzie ich dzisiaj nie ma? Chyba, że na wsi, to ich faktycznie nie ma
) to w radio "Eska" wiadomości się skończyły i stojąc w długim korku na czerwonym świetle przekopałem szybko schowek i nawinęła mi się pod rękę płytka Thomasa Andeersa "Down On Sunset". 
- marian123
Ja myśle że trzeba im dać szanse moż coś z tego wyjdzie