Czego obecnie słuchamy?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czego obecnie słuchamy?

Post autor: Peter »

Don Johnson - The essential :arrow: wspaniały longplay, polecam wszystkim uwielbiającym tak jak ja głos Dona Johnsona.
Czy ktoś jeszcze zna/lubi tego wokalistę?
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Dziś piątek wieczór 8) , więc pora przedstawić wyniki :wink:

And the winner is.....
:arrow: Modern Talking (niestety nie jestem w stanie, powiedzieć czegoś więcej - jaki album, czy singiel był najczęściej słuchany, z prostego powodu - za duża rozbieżność <bezradny> :wink: )

Second place :wink: :
:arrow: Blue System (jeśli ktoś wymienił dwie piosenki Blue Systemu w swojej propozycji, to liczyłem jako 2 głosy na BS :wink: )

Brąz dla:
:arrow: Thomas'a Anders'a (jedyne co mogę więcej powiedzieć, to to, że dwie osoby [Ja i Peter] wymieniły ten sam album - "Down On Sunset" :wink: 8) )
Zapraszam do dalszej zabawy :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

edit:
Peter pisze:Don Johnson (...) Czy ktoś jeszcze zna/lubi tego wokalistę?
Ja :wink:
Szczególnie Tell It Like It Is 8)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
alunia13

Post autor: alunia13 »

Didi&Thomas również pozdrawiam :) A Mamma Mia! to naprawde rewelacja! :) Nawet sobie soundtrack zakupiłam :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

A ja ostatnio słucham Moving heroes, przy tym się kryje nawet Medlock. Czy ktoś jeszcze to lubi?
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

oczywiście że tak
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

Zgadzam się z Wami. Moving heroes jest lepszy od pana Medloca czy Otzi.
Awatar użytkownika
Peter

Zdecydowanie lepszy od oby dwóch. Fajnie, ze MH ma swoich zwolenników, bo to naprawdę dobra muzyka.Wreszcie jakieś disco, a nie nudne soule, czy bluesy. Z tych wszystkich produkcji Dietera z lat 2007-2008 ta jest zdecydowanie najbliższa Modern Talking. I zdecydowanie przebija produkcje takiego np: Ashleya czy talking System.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja też zdecydowanie wolę Moving Heroes niż np. Ashleya. Co do Marka to podoba mi się parę jego utworków (zwłaszcza te w stylu modernowskim + kilka ballad) ale ogólnie za nim nie przepadam.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Adi pisze:Co do Marka to podoba mi się parę jego utworków (zwłaszcza te w stylu modernowskim + kilka ballad) ale ogólnie za nim nie przepadam.
Ja też nie, te w stylu modernowskim sa tylko dwa, za to MH ma wszystko w tym stylu. Super, ze liczba zwolenników MH się zwiększa.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Niestety MH uważam za słabiutkie próby naśladowania brzmienia Bohlena. Już System In Blue jest 1000 x lepszy!!!!
Na szczęście jedyny udział Dietera w tym projekcie to aż jego nazwisko na płycie dziewcząt. Jeśli by nasz "geniusz muzyczny" czyli Dieter w inny sposób by się zaangażował w ten projekt (poprzez skomponowanie jakichkolwiek piosenek dla tych panienek) to bardzo bym się rozczarował...
Niestety, piosenki w wykonaniu dziewcząt do pięt Markowi Medlockowi nie sięgają...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Ja osobiście wolę piosenki Medlocka - on ma wypracowany jakiś swój styl, co prawda (jak dla mnie :wink: ) zbyt podchodzący pod soul - ale ma <bezradny>
Pomimo kilku niewypałów, (Never Let You Go, Sing Halleluja...) większość piosenek ma w porządku, a na kilka naprawdę warto zwrócić uwagę :arrow: (Part Time Lover, Summer Love, You Can Get It, You Are So Beautiful, Love Is Beautiful, Seven Days [jak dla mnie jest tam bardzo chwytliwy refren :wink: :) ] i tak dalej...).
W Moving Heroes kilka dobrych piosenek z pewnością się znajdzie, ale najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking (zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką :lol: :wink: zauważcie też, jak pisana jest nazwa zespołu :wink: )

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS "Back For Good", wkleiłem dla porównania nazw Moving Heroes z Modern Talking :wink:
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

MichałT pisze: najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking
Może im nie zależy na oryginalności? Po prostu chcą zaistnieć, pokazać się ludziom, i tyle. Nie każdy rodzi się twórcą (w jakiejkolwiek dziedzinie). Czyli Moving Heroes to tzw. cover band?
jkris

Post autor: jkris »

shizonek pisze:Czyli Moving Heroes to tzw. cover band?
nie, bo nie spiewaja coverow- na szczescie...
to taki "pasozytband" i az dziw bierze, ze Bohlen nie ma nic przeciw umieszczaniu jego nazwiska na okladce ich plyty. choc z drugiej strony, poziom jego ostatnich piosenek nie odbiega zbytnio od MH :/
ps
jak patrze na ta blondyne na okladce to nie wiem- smiac sie czy plakac <bezradny>
Awatar użytkownika
Peter

Moving heroes, to najlepszy produkt z wszystkich, w których produkcję był zaangażowany Bohlen od 2006 roku. Kawał dobrej muzyki, z wyglądem wokalistek już nieco gorzej, choć z Caro też był problem. Do tego żaden z utworów nie jest kalką wobec utworów DB. Wreszcie znalazłem coś ciekawego dla siebie z muzyki Bohlena z lat 2007-2008, Wszystko inne to dno i także produkty Bohlenopodobne.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Odnośnie tematu: "Czego obecnie słuchamy". Ja np. obecnie słucham albumu Thomasa "This Time" :) Spojrzałem na półkę z płytami i....jakoś mnie tak naszło :D. Może dlatego, że wcześniej jak stałem samochodem w korku (gdzie ich dzisiaj nie ma? Chyba, że na wsi, to ich faktycznie nie ma :lol: ) to w radio "Eska" wiadomości się skończyły i stojąc w długim korku na czerwonym świetle przekopałem szybko schowek i nawinęła mi się pod rękę płytka Thomasa Andeersa "Down On Sunset". :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Ja myśle że trzeba im dać szanse moż coś z tego wyjdzie
ODPOWIEDZ