Alone

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
you're my heart

Re: Alone

Post autor: you're my heart »

lookasnogalmtvr6 pisze:
you're my heart pisze:A mi się Alone podoba :D
Jedna rzecz która mnie razi to jedynie ten fałszywy tekst Sexy,Sexy Lover...

w jakim sensie fałszywy????????????// :?: :?: :?: :?: :?:
Chodzi o to że tekst brzmi tak:
Oh I tell you once and I tell you twice
I'll be there for you in your paradise
Oh please stay with me and I show you what I feel
You're the nearest thing to heaven girl
Baby just for you, I'll fly around the world
Oh everything I'll do, I do it just for you

Chorus:
My sexy, sexy lover, oh tell me there's no other
Tell me there's no other, oh deep in your heart
My sexy, sexy lover, I wanna be your cover
There's no other, who's breaking apart
Oh my sexy little lover, swear there is no other
I'll feel alone, when I'm coming home
Oh my little sexy lover, tell me there's no other
Just when I'm down, need you all around

I am not a man, who wants to be alone
There's a place for us, we can't go wrong
Oh baby you an I, we're flying one mile high
We are more than two, you are more than one
And my love for you is burning like a sun
Oh every thing I'll do, I do it just for you

A w książeczce pisze tak:
Oh I'm Looking On The Same Old Star
I'LL Be There For You-But You're So Far
Please Come Back To Me-I Can't Love A Memory
You're The Nearest Thing To Heaven Girl
Baby Just For You,I'LL Fly Around The World
Oh Everything I'll Do,I Do It Just For You

Chorus:
My sexy, sexy lover, oh tell me there's no other
Tell me there's no other, oh deep in your heart
My sexy, sexy lover, I wanna be your cover
There's no other, who's breaking apart
Oh my sexy little lover, swear there is no other
I'll feel alone, when I'm coming home
Oh my little sexy lover, tell me there's no other
When I'm down, need you all around

I'm Not A Man,Who Wants To Be Alone
I Can't Love You At The Telephone
Oh Baby You And I,We're Flying One Mile High
Oh Nobody Knows,How I Feel Tonight
I Would Die For You,If You're Be My Side
More Than You Will Know,Oh Babe My Love Will Grow.

W zwrotkach widać ten fałsz.Ktos kto to pisał nieźle się machnoł :D
Obrazek
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

You Are Not Alone - Świetny kawałek.
Sexy Sexy Lover - Znakomity dynamiczny kawałek,choć bardziej wolę YANA :wink:
I Can't Give You More - Zwrotki fajne ale refren to kiszka
Just Close Your Eyes - Może niektórzy uważaja to za smętny usypiacz, ale ja za dobrą,nastrojową balladę
Don't Let Me Go - Piosenka fajna,ale głos Thomasa w tej piosence jest mocno przesłodzony
I'm So Much In Love - Średni kawałek,nie mogę sie do niego przekonać
Rouge Et Noir - Świetne. Powinno być trzecim singlem,lub drugim zamiast Sexy Sexy Lover
All I Have - Dobra ballada
Can't Get Enough - Najbardziej przypominający lata 80 kawałek z tej płyty,bardzo mi się podoba
Love Is Like A Rainbow - Bardzo dobra piosenka napisana przez Thomasa
How You Mend A Broken Heart - Znakomita ballada najlepsza z tej płyty
It Hurts So Good - Dobra piosenka,ale nie powala
I'll Never Give You Up - Słaba piosenka niestety ;/
Don't Let Me Down - Średnia ballada
Taxi Girl - podobnie jak Rouge Et Noir,ja nie mogę się zdecydować czy wolę piosenke nr.7 czy nr.15
For Always And Ever - Druga piosenka skomponowana przez Thomasa na tym albumie i już nie tak dobra jak pierwsza ale może być.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

you're my heart pisze:You Are Not Alone - Świetny kawałek.

Rouge Et Noir - Świetne. Powinno być trzecim singlem,lub drugim zamiast Sexy Sexy Lover
Jako trzeci tak bo Sexy Sexy Lover to dobra piosenka jest dobrze że jest drugim singlem
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

you're my heart pisze: Don't Let Me Down - Średnia ballada
A mi się ta piosenka bardzo podoba - jest prześliczna! W sam raz do tańczenia np. walca :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
IR4MT
Kontakt:

Twenty-fifth anniversary Alone album

Post autor: IR4MT »

Obrazek

Alone ,Prelude to the Modern Talking world ...

Alone is the eighth studio album released by Modern Talking, and their second after their 1998 reunion. It was released on February the 19th, 1999 by Hansa Records, BMG. Two singles were released off this album "You're Not Alone" and "Sexy Sexy Lover", first one of which peaked at #7 and the second at No. 15 in Germany. The album Alone entered the German album chart at No. 1 on March 8, 1999 and spent four consecutive weeks at the top. After spending total of 27 weeks on the album chart, Alone eventually went platinum selling more than 500,000 units in Germany alone.

Platinum IFPI Europe 1 million
Platinum Germany 500,000+
And ...

"Wikipedia"

Modern Talking 160 million record to first place in 17 countries in the years 1985-87.Best foreign groups in France and most successful two-person groups of all time.

Exposure in the Top 10 best groups alongside Elvis Presley and the Beatles ... Modern Talking Now 50 is the global market.

Even in the USA when the market last album Alone was very hard to believe that the most brilliant modern Talking with awards like World Music Award, Golden Bambi VIVA Comet, The Golden Europe, The Golden Camera is introduced.

There was only one Back ?.......... not! Back to the most interesting was the history of music ......

Interview 1999

160 million copies!. Many a golden page for you to receive this great figure?

-Dieter: about 600 700 units. A few years ago stole a number of crazy. Probably think they really have to be gold!

Once the television Wetten Dass !! .... You got another 400 gold. Perhaps you need a truck for transport ?

-Dieter: NO. Two. One for Thomas and one for me.!

How much is now writing songs for Modern Talking takes?
-Dieter: nine months, took it I wrote You Are Not Alone

9 months? With such a tone?
-Thomas: because this, like the previous songs may seem.
Modern Talking is something that was already.
Melody in music should anyone does find himself and to the emergence of any time is the same and continue with that.
Who will blame us. That does not trade (Business) is!

And all the people all the things that made the Modern Talking bought?
-Dieter: These were very good! But we also have our own law.
I tell you no one importance does not blather even if you have a king.
You Are Not Alone was successful but not because it was the name Modern Talking.
We succeeded the purpose of our progress.

2 years that you are with. There has been contentious between the two?
-Thomas: Not much. Sometimes we do not have the same beliefs. We still respect the time. Not like before.Now we'll talk about important issues and we find the solution. Problem past really is finished.

-Dieter: 13 years ago, the group name was "modern silence" because we together talking very low.
But in fact we were in good condition. Thomas deep in my heart always considered myself the Little Prince is and even I felt him die.

Day created this masterpiece to congratulate ...
Special Iranian Modern Talking Fan Club - Mr.Mohammad-Yadegari
19-2-2010
http://www.iran4moderntalking.ir
http://www.iran4moderntalking.ir/forum
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

" Alone " - bardzo udany album ;) Moim zdaniem najlepsze utwory na tym krążku to:

" You are not alone " - świetny i skoczny kawałek
" Sexy sexy lover " - można o nim napisać to samo, co o poprzednim, ale dodam jeszcze fakt, że Thomas wygląda w tym clipie ZABÓJCZO! Poza tym, mam sentyment do tego utworu, gdyż to pierwszy teledysk Modern Talking jaki w ogóle widziałam ;)
" Rouge et noir " - połączenie angielskiego z francuskim i głosem Andersa brzmi fenomenalnie! :)
" Can't Get Enough " - nie ma to jak indiańskie brzmienie :D
" I'll Never Give You Up " - przyjemny kawałek i ciekawym przesłaniu ;)
" All I Have " - świetna ballada ;)

Ogólnie, wrażenie po tym krążku pozytywne ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Alone uważam za dobry album, choć spośród wszystkich nowych wypada najsłabiej. Piosenki nie są złe, ale na późniejszych albumach znajduję dużo lepsze aranżacje. Najlepsze piosenki to przede wszystkim "Sexy, Sexy Lover" - uważam go za najlepszy singiel po powrocie, "You Are Not Alone", "Taki Girl" i "Don't Let Me Down". Można jeszcze wyróżnić "Can't Get Enough" i "Love Is Like A Rainbow". Bardzo mi się podobają zwrotki w "I Can't Give You More", ale refren już taki sobie :wink: Refren piosenki "How You Men A Broken Heart"przypomina mi refren polskiej piosenki Haliny Frąckowiak "Pogoda Dla Bogaczy" :wink:

Ocena 4/6
Ostatnio zmieniony ndz sty 09, 2011 14:33 przez Marcin87, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Fajny ten album jest, a ogólnie cały album jest tak jakoś delikatnie nagrany. Jest na nim kilka świetnych ballad i więcej szybszych utworów, które bardzo miło się słucha. Ogólnie album oceniam na 5, bo nie jest on tak wspaniały jak Victory czy America, które mają mocniejsze rytmy, ale jest super. :)
Jeśli chodzi o ballady to jest to: Just Close Your Eyes, a z szybszych m.in.: I`ll Never Give You Up. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Marcin87

MTalkingusia28 pisze:ogólnie cały album jest tak jakoś delikatnie nagrany.
Dobrze powiedziane :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Hmmm delikatnie? Ja bym powiedział, że słodko, bo dużo tam keybordu. Ciekawe na czym to jest grane, bo idę o zakład, że nie na Propeth5 i nie na Casio, a na czymś cyfrowym. Propeth5, ma specyficzne brzmienie i wydaje mi się, ze tu go jednak nie było, podobnie jak na kolejnych płytach.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

You are not Alone - bardzo dobra dynamiczna piosenka. Oczywiście ciężko tu powiedzieć o jakiś smaczkach ale przyjemnie się go słucha. Moja ocena: 5/6.

Sexy, Sexy Lover - tą piosenkę traktuję na równi z YANA. Moja ocena: 5/6

I Can't Give You More - bardzo fajna melodia jednak za słabo zaaranżowana. Ocena: 5-/6

Just Close Your Eyes - niestety nic ciekawego. Taka zwykła ballada w dodatku słaba melodia. Na pewno mnie nie przekonuje. Ocena 3+/6

Don't Let Me Go - bardzo dobra piosenka. Trochę lepiej zaaranżowana od ICGYM. Ocena 5-/6

I'm So Much In Love - trochę inna od poprzednich (taka boysbandowa), całkiem dobry aranż, podoba mi się. 5-/6

Rouge Et Noir - taneczna, dynamiczna z ciekawą melodią. Mamy też nie złe chórki. 5/6.

All I Have - zdecydowanie najlepsza ballada na płycie. Podoba mi się fragment "is your sweet". Kiedyś moglibyśmy powiedzieć
że Thomas śpiewa tak wysoko że jego głos przechodzi w falset (dzisiaj wiemy kto tak naprawdę zaśpiewał ten fragment). Ocena 5-/6.

Can't Get Enough - trochę inny kawałek który posiada fantastyczne chórki. Ciekawa melodia, aranżacja może być. Ocena 5-/6

Love Is Like A Rainbow - może być. Aranżacja nawet spoko, trochę ma inny klimat niż kompozycje DB co wprowadza pewne ożywienie. 4+/6

How You Mend... - przyjemnie się słucha. Niezła aranżacja lecz lepszą wykonał Adamst. Mogę postawić 4+/6

It Hurts So Good - nawet fajna piosenka. Na początku ma nieco mroczny klimat. Aranż też niczego sobie. Moja Ocena: 5-/6

I'll Never Give You Up - słaby aranż, straszna przygrywka, melodia też nie jest zbyt dobra. 3+/6

Don't let me Down - kolejna usypianka w stylu JCYE. Nie przekonuje mnie ani aranż ani melodia. 3+/6

Taxi Girl - to mi się podoba. Energiczna z fajną melodią, niezły aranż no i wreszcie mamy chórki. 5/6

For Always And Ever - o ile poprzednia piosenka Thomasa LILAR była całkiem fajna to ta jest po prostu dziadowska.
Do tego jeszcze ten aranż. 2+/6.

Podsumowanie:
Album zawiera dobre kompozycje lecz często są one okraszone podobnymi aranżacjami przez jest trochę nużący. Nie które kompozycje są słabe a nawet bardzo. Brakuje mi też chórków których jest za mało. Sama ich jakość nie jest też tak dobra jak w latach 80 (wyraźnie słychać brak Birgera Corelisa. Nie oceniałem Space mixu który wydaje mi się na tym albumie zbędny.

Ogólna ocena: 4/6
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja wiem, że brakowało Corleisa, ale chórki są tak dobrze zrobione, że się tego nie czuje. Nie ma po prostu ludzi nie zastąpionych, każdego da się zastąpić.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Wiesz Peter mi lepiej podobają się chórki z lat 80 niż te z Alone. Z resztą najlepsze chórki są na 1 i 2 albumie. Później słychać już bardziej falset Scholza i on mniej mi się podoba niż falset Corleisa. Na Alone te chórki trochę za bardzo "miałczą" :lol: jak dla mnie.
Karolek78
Marcin87

Od jakiegoś czasu chodzi za mną piosenka You Are Not Alone i słucham jej bardzo często :wink: Dla przypomnienia napiszę, że zawsze lubiłem ten utworek, a teraz jeszcze bardziej mi się podoba :D
Obrazek
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Moim zdaniem jes to najlepsza płyta po powrocie MT
Marcin87 pisze:Od jakiegoś czasu chodzi za mną piosenka You Are Not Alone i słucham jej bardzo często
Za mną też chodzi ten utwór jaki i sexy, sexy lover i rouge et noir
Obrazek
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

You Are Not Alone - Pierwszy "nowy" hit po powrocie, dla mnie 100% stylu MT i od początku mojej przygody z zespołem jeden z moich ulubionych a zarazem najlepszych kawałków. 6/6

Sexy, Sexy Lover - To z kolei utwór o którym do tej pory nie wyrobiłem sobie jednolitego zdania :D , czasem wracam do niego z przyjemnością, kiedy indziej omijam bo w jakiś trudny do opisania sposób mnie drażni (nie podoba mi się teledysk). 4/6

I Can't Give You More - Łatwo wpadająca, przyjemna melodia którą można nucić przez długi czas. 3+/6

Don't Let Me Go - To piosenka do której przekonywałem się najdłużej, krok po kroku, z każdym rokiem zdobywała moje uznanie, aktualnie oceniam ją jako trzon albumu, świetna kompozycja, która nie została należycie doceniona. 5+/6

I'm So Much In Love - Piosenka słaba, bez wyrazu, jej plusem jest że są gorsze kompozycje na albumie. 2+/6

Rouge Et Noir - Kiedy byłem młodszy i dopiero poznawałem dyskografię bardziej ceniłem sobie ten utwór, potem tracił na wartości i zatrzymał się na słowie; dobry. 4/6

All I Have - Pierwsza ballada ogólnie po powrocie która do mnie trafiła, subtelna i miła w odsłuchu z cząstka magi ballad z lat 80tych. 5/6

Can't Get Enough - Żwawa i melodyjna, od zawsze niezmiennie wysoko w moich notowaniach. 5+/6

It Hurts So Good - Sposób w jaki zostały zaśpiewane i zagrane zwrotki należy do lepszej części, refren trochę z inną tonacja głosu i aranżacją bez wrażeń. 3+/6

Taxi Girl - Mocny punkt w całej karierze duetu, chciało by się więcej tego typu nut na tym krążku. 5+/6

Love Is Like A Rainbow, I'll Never Give You Up, For Always And Ever - Są osoby które lubią owe kompozycję, dla mnie to typowe, nic nie wnoszące zapychacze. 2/6

How You Mend A Broken Heart, Don't Let Me Down, Just Close Your Eyes - Przynudzanie po całej lini, brak jakiegokolwiek przejawy błysku który z kolei przełożył by się na ilość odtworzeń. Drugi album po powrocie, a pierwszy z zupełnie nowym materiałem powinien moim zdaniem zawierać więcej piosenek typowych dla MT, po prostu żywszych, takich do których przyzwyczaili swoich fanów. Nie pojmuje więc po co narzucono na ten krążek takie jak te utwory, co innego gdyby były cudownymi balladami, jednak zupełnie się nie bronią. 1/6

Space Mix feat. Eric Singleton - Dodatek czysto bonusowy, gdyby zamiast którejś ballady zamieścili wydłużona wersję było by zdecydowanie lepiej. 3/6

Album ogólnie nie wyrównany, zbyt dużo skrajności, świetne kawałki po dobrej stronie i kompletny brak zainteresowania słabsza (balladową) częścią albumu.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ