Które albumy z nowych lubicie najbardziej?

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Peter

Re: Ktore Albumy z "nowych" lubicie najbardziej ?

Post autor: Peter »

To które z nowych są Twoimi nie ulubionymi? :wink:
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Na dzień dzisiejszy to Year Of The Dragon i Universe.
Obrazek
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

U mnie na pierwszym miejscu jest ''Victory'' później ''America'', ''Universe'', ''Alone'', ''Back For Good'', a na końcu ''Year Of The Dragon''
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

1. Alone- niepowtarzalne brzmienie.
2. America- nadzwyczaj udane ballady i piosenki w średnim tempie.
3. Victory- za Mrs. Robota, to chyba jedna z najlepszych piosenek MT, również udane ballady oraz kawałek I'm Gonna Be Strong.
Remas

Post autor: Remas »

1. Alone
2. Victory
3. Universe
4. America
5. Year Of The Dragon
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

trudno stwierdzić bo wszystkie są ładne.Nie mam ulubionego
I LOVE DB AND TA!
nado

Post autor: nado »

Albumy w całości to konkretne niewypały, ale poszczególne piosenki się bronią: Juliet, Don't make me blue, Don't let me go, America, Maria, Win the race i kilka innych, może nawet kolejnych 15.
Ninio

Post autor: Ninio »

to tez racja...albumy,zwłaszcza "Alone" i "Year of the dragon" jako całosc troche nuzą ale przygotowujac bitwy MT ułozylem track liste z piosenek poszczegolnych grup na winapie z i odkryłem kilka "perełek",piosenek na ktore wczesniej niezwracałem wiekszej uwagi. Z "nowych" albumow,te od "America" maja swoj klimat,dwa pierwsze sa slabsze chociaz single z "Alone" sa wedlug mnie najlepszymi singlami po powrocie i jednymi z czolowych w całej tworczosci MT.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Dla mnie każdy z tych albumów miał swój klimat i każdego bardzo długo słuchałam.Po za tym nie nudziły mi się tak jak płyty innych wokalistów i za każdym przesłuchaniem odkrywałam w piosenkach coś nowego.Tego mi właśnie brakuje u większości innych wykonawców,że ich piosenki po kilku przesłuchaniach zaraz się nudzą i są rzucane w kąt.Z płytami MT tak nie jest.
Ciągle odkrywało się w nich coś nowego.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja lubię wszystkie albumy M.T. jeśli chodzi o te nowsze. Dla mnie wszystkie są godne słuchania; od Back For Good aż po The Final Album. I rzeczywiście tak jest, że piosenki innych zespołów szybko potrafią się znudzic, a piosenki M.T. można słuchac zawsze kiedy się ma na to ochotę. Płyty innych wykonawców nie mają jednak tego czegoś co mają płyty Modern Talking. Ja mam ponad 40 takich płyt, których nie słucham już od bardzo dawna, bo mi się już dawno znudziły. Są to m.in. składanki i płyty tych nowszych wykonawców np. Robbie Williams, Kate Ryan, Danny i wielu innych. Albumy M.T. słucham od zawsze i nie wydaje mi się, żebym kiedykolwiek miała je przestac słuchac. Chyba to jednak niemożliwe. Coś co zawsze uwielbiałam nie może mi się znudzic. Taka jest prawda i niemożliwe jest ją zmienic. Każdy album M.T. ma w sobie to coś co sprawia, że czuję się szczęśliwa i zrelaksowana. Płyty innych wokalistów nie mogą mi tego zapewnic. :) Modern Talking i tylko Modern Talking. :D Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Moze poprostu niechcesz zauwazyc czegos słabszego w tych płytach? Kiedys tez "wielbiłem" wszystko co dotyczyło Modern Talking i Blue System,teraz jestem bardziej krytyczny. Staram sie patrzec obiektywnie na dokonania Dietera no i jest niestety duzo rzeczy ktore mi sie niepodobaja. Za najbardziej charakterystyczny uwazam album "Romantic Warriors" gdyz tam jest najwieksza roznica pomiedzy piosenkami następujacymi po sobie natomiast album "Alone" jest najbardziej "mdły". Rewelacyjny poczatek ale pozniej piosenki to juz mi sie "zlewają" (wyjatki to "I'm so much in love" i "Love is like a raibow" bo bardzo lubie te piosenki). Piosenki z tego albumu moge słuchac wyrywkowo i są wtedy fajne ale słuchajac "Alone" jako całosci to mi sie nuzy.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Fakt że po tysięcznym wysłuchaniu albumu może on robić się nużący.Ale był czas(po wyjściu albumu)gdy zrobił on na wielu ludziach piorunujące wrażenie.I mnóstwo ludzi uzależnił wręcz od siebie czego życzę wielu innym wykonawcą(choć czasem można trafić na "perełki"jednak to już są nieliczne przypadki)Dla mnie albumy MT to jednak coś do czego często wracam i nigdy bym ich nie wyrzuciła.I bardzo szkoda że nie można czekać już na nowe albumy które by wniosły nowe piosenki(takie które nie zostały jeszcze wysłuchane po miliardy razy)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

O ja nie mogę. To nie wolno mi już napisac prawdy? Bo ja nie umiem kłamac, jeśli chodzi o Modern Talking. Nie rozumiem o co Wam chodzi. To, że Wy uważacie, że płyta Alone jest nudna to już nie mój problem. Ja Wam nie zabraniam mówic prawdy. Mam kłamac? Niesamowite. I chyba nie napisałam, że słucham, którejś z płyt M.T. po tysiąc razy od rana do wieczora. Nawet bym nie dała rady słuchac jednego i tego samego w kółko, chyba to oczywiste. No dla mnie chyba tak, ale dla Was to chyba nie za bardzo, jak zdążyłam zauważyc. 8) A Tobie Ninio to o co tak naprawdę chodzi? Ja Tobie nie mówię, że nie nasz byc krytyczny wobec takiej płyty czy innej. To, że ja nie krytykuję ich płyt to czy to oznacza, że mam się spotkac z oburzeniem? Dla Ciebie album Alone jest taki strasznie mdły i ja mam odczuwac to samo co Ty? Ciekawe te Twoje spostrzeżenia na temat mojego zainteresowania muzyką M.T. :arrow: Wy chyba rzeczywiście nie rozumiecie co znaczy lubic wszystkie piosenki ulubionego zespołu. Nie będę Wam tego tłumaczyc, bo byłoby to daremne. A tak przy okazji to Alone jest albumem, który słucham najczęściej, od deski do deski. Praktycznie to piosenki się ze sobą zlewają, bo jak ja to rozumiem to chyba dzieje się tak dlatego, że każdy muzyk ma swój styl tworzenia muzyki i nie tworzy jej w stu różnych stylach, więc chyba dlatego piosenki na płytach podobnie brzmią. Tak, racja, płyty z lat 80. brzmią trochę inaczej, są delikatniej nagrane. Zaś te póżniejsze są bardziej dynamiczne i bardziej przebojowe, ale jak znam życie to zapewne jeszcze mi tu coś napiszecie do moich wiadomości. I jak zauważyłam to Wam nie pasuje to, że mnie podobają się wszystkie ich płyty i że żadnej nie podeptałam, chyba jednak mam rację. I nie lubię dostosowywac się do opinii reszty, bo to nie w moim stylu. Zawsze mam swoje zdanie i tego się będę trzymac. <młotek> Tylko mi nie piszcie tu o moich emocjach, które wyrażam i o moim sentymencie do Modern Talking, bo sami się o to prosiliście.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Bardzo cię popieram w twojej miłości do płyt MT i mam nadzieję ,że twój ostatni post nie był skierowany również w moją stronę
Chciałam tam ująć to że żeby wszystkim było dobrze MT powinni wydawać nowe płyty.Wtedy by nikt nie narzekał
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Modern Jeanne, jeśli się pomyliłam co do Ciebie to przepraszam. Myśle, że nie chciałaś mnie urazic, ale wkurza mnie, gdy ktoś próbuje mnie przekonac, że powinnam zmienic swój tok myślenia. Czy to takie złe, że podobają mi się wszystkie utwory M.T.? Nie mam zamiaru nikomu przysięgac, że to co piszę jest rzeczywiście prawdą i wyrażam swoje myśli w sposób oczywisty. Jeśli mam byc szczera to jestem zgodnie ze swoimi zasadami. :idea:

Ninio

Jezeli Ci sie podobaja to ok. skad takie oburzenie negatywna opinią Twojego postu? Ja nikomu nienarzucam i nigdy nienarzucałem swojego toku myślenia. Moim zdaniem Twoja miłosc do Modern Talking jest ślepa i o nic mi niechodzi,to tylko moje zdanie. Jezeli czyms Cie uraziłem to wskaz dokładnie czym bo w moim poscie (tak uwazam) niema złosliwosci.
ODPOWIEDZ