Masoneria, anarchizm a Modern Talking

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji. :?:
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

No i w tym momencie jestem przekonany na 99%. Nie ma dymu bez ognia. To nie są zbiegi okoliczności. Albo Dieter, albo ktoś z jego najbliższego otoczenia jest masonem. Przekazywanie informacji przy pomocy symboli raczej nie wchodzi w grę. Wydaje mi się, że po prostu ,,ktoś" zaznacza swoje terytorium.
Maciek Kowerski pisze:Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji. :?:
Jestem za. Ale jeśli te przypuszczenia są prawdą... Temat umrze śmiercią naturalną

Co do róży to ten obrazek znają chyba wszyscy..
Obrazek
Awatar użytkownika
granieispiewanie
Kontakt:

Post autor: granieispiewanie »

A ja mam całkiem inne zdanie na ten temat.
Na okładkach płyt czy w teledyskach innych zespołów też można odnaleźć te "symbole".
Na przykład motyw szachownicy przewijał się u wielu wykonawców w tamtym okresie.

Kombi - Black and White

Obrazek

Righeira - Vamos a La Playa

Obrazek

Ivan - Fotonovela

Obrazek

Bad Boys Blue - Queen Of Hearts

Obrazek
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Maciek Kowerski pisze:Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji. :?:
przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
jkris

Post autor: jkris »

tanathos pisze:przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
to chyba zart, prawda?
Awatar użytkownika
granieispiewanie
Kontakt:

Post autor: granieispiewanie »

granieispiewanie pisze:A ja mam całkiem inne zdanie na ten temat.
Na okładkach płyt czy w teledyskach innych zespołów też można odnaleźć te "symbole".
Dziś ściągnąłem starego singla Freda Ventury i na okładce odnalazłem „kolejny symbol masoński” ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

myśle że należy do tego podejść z dystansem i nie wysuwać pochopnych wniosków. pan Vormstein mógł poprostu czerpać inspiracje z tych symboli.. a teksty dietera to w przeważającej wiekszości nic nie znaczące ciągi słów, wszelkie podobieństwa do masońskich znaków czy innych historii to zbieg okoliczności...tak mi się wydaje.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

tanathos pisze:przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
Coś bym powiedział, ale nie powiem bo byłoby za ostro, ale oczywiście bez wulgaryzmów :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no co jak co ale brak mi słów po odczytaniu tego...

przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.

było wspomniane o tym żeby podać tę informację dalej ale to chyba było mówione pół żartem pół serio a tu zaraz takie groźby <młotek>
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
tanathos

:mrgreen:
Awatar użytkownika
tanathos

przecież żartuję.... cieszę się że ten ciekawy wątek sie rozwija. dzięki wszystim za wypowiedzi.

ciekawe jest jeszcze pewne spostrzeżenie, jakiś czas temu obecne na tej stronie w opisie "the final labum":
słowo "modern" ma 6 znaków, a przed rozpadem wydano 6 płyt. słowo "talking" ma 7 znaków- po powrocie wydano, licząc the final album, siedem.

na okładce drugiej płyty jest 6 kulek.. czy to aluzja do liczby sześciu płyt?

poza tym iloraz 7 i 6 to liczba zblizona do tzw. "boskiej proporcji", czyli liczby fi.
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Cyfry cyframi, ale ciekawe jest rowniez to, ze i sama nazwa zespolu w zasadzie nic po angielsku nie znaczaca tak bardzo przypadla wszystkim do gustu. Na sam dzwiek slowa MODERN niektorzy dostaja gesiej skorki,nie pomijajac mnie :oops:
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Masz rację Soldier, nazwa im się udała choć to zlepek dwóch innych nazw zespołów. Ja również na sam dźwięk słowa Modern dostaję dreszczy a jak dalej usłyszę cos innego to jestem rozczarowana :D
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Elltoja

Ale swoją drogą jeśli Dieter jest Masonem, Thomas Rotarianinem... to chyba jakieś przeciwne kierunki ? Czy się mylę? Może dlatego ze sobą przestali współpracować?

Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Hehe dobre,ale prawdziwe,no sprobuj te sensacje wrzucic do niemieckiej gazety-ciekawa jestem jaki bylby odzew ze strony MT hehe
A tak wogole to skad wiecie,ze Thomas jest rotarianinem?
Awatar użytkownika
Elltoja

Soldier pisze: A tak wogole to skad wiecie,ze Thomas jest rotarianinem?
z tego co wiem Thomas sam się do tego przyznał na ostatnim fanparty. Jeśli czegoś nie pokręciłam to taka odpowiedź jest w gazetce Pinwald.

ODPOWIEDZ