Masoneria, anarchizm a Modern Talking
-
Maciek Kowerski
Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji. 
- flipper_69
No i w tym momencie jestem przekonany na 99%. Nie ma dymu bez ognia. To nie są zbiegi okoliczności. Albo Dieter, albo ktoś z jego najbliższego otoczenia jest masonem. Przekazywanie informacji przy pomocy symboli raczej nie wchodzi w grę. Wydaje mi się, że po prostu ,,ktoś" zaznacza swoje terytorium.
Co do róży to ten obrazek znają chyba wszyscy..

Jestem za. Ale jeśli te przypuszczenia są prawdą... Temat umrze śmiercią naturalnąMaciek Kowerski pisze:Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji.
Co do róży to ten obrazek znają chyba wszyscy..

- granieispiewanie
- Kontakt:
A ja mam całkiem inne zdanie na ten temat.
Na okładkach płyt czy w teledyskach innych zespołów też można odnaleźć te "symbole".
Na przykład motyw szachownicy przewijał się u wielu wykonawców w tamtym okresie.
Kombi - Black and White

Righeira - Vamos a La Playa

Ivan - Fotonovela

Bad Boys Blue - Queen Of Hearts

Na okładkach płyt czy w teledyskach innych zespołów też można odnaleźć te "symbole".
Na przykład motyw szachownicy przewijał się u wielu wykonawców w tamtym okresie.
Kombi - Black and White

Righeira - Vamos a La Playa

Ivan - Fotonovela

Bad Boys Blue - Queen Of Hearts

ZAPRASZAM NA:
www.dieterbohlen.go.pl
www.dieterbohlen.go.pl
- tanathos
przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.Maciek Kowerski pisze:Może by tak nagłośnic to na oficjalnym niemieckim forum Dietera Bohlena. Może informacje o tym ciekawym odkryciu pojawiłyby się na pierwszych stronach niemieckich gazet?? Dieterowi raczej by to nie zaszkodziło w żaden sposób, a odkrywca całej sprawy mógłby zyskać sławę i dużo kasy za udostępnianie informacji redakcjom gazet, tymbardziej że w Niemczech z pewnoscia byłoby to dużą sensacją. Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja na tym oficjalnym forum po podaniu takiej informacji.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
jkris
to chyba zart, prawda?tanathos pisze:przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
- granieispiewanie
- Kontakt:
Dziś ściągnąłem starego singla Freda Ventury i na okładce odnalazłem „kolejny symbol masoński”granieispiewanie pisze:A ja mam całkiem inne zdanie na ten temat.

ZAPRASZAM NA:
www.dieterbohlen.go.pl
www.dieterbohlen.go.pl
- punky linsky
myśle że należy do tego podejść z dystansem i nie wysuwać pochopnych wniosków. pan Vormstein mógł poprostu czerpać inspiracje z tych symboli.. a teksty dietera to w przeważającej wiekszości nic nie znaczące ciągi słów, wszelkie podobieństwa do masońskich znaków czy innych historii to zbieg okoliczności...tak mi się wydaje.
think for yourself - question authority
- Skyliner89MT
Coś bym powiedział, ale nie powiem bo byłoby za ostro, ale oczywiście bez wulgaryzmówtanathos pisze:przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- only love
- Kontakt:
no co jak co ale brak mi słów po odczytaniu tego...
przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
było wspomniane o tym żeby podać tę informację dalej ale to chyba było mówione pół żartem pół serio a tu zaraz takie groźby
przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
było wspomniane o tym żeby podać tę informację dalej ale to chyba było mówione pół żartem pół serio a tu zaraz takie groźby
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- tanathos
przecież żartuję.... cieszę się że ten ciekawy wątek sie rozwija. dzięki wszystim za wypowiedzi.
ciekawe jest jeszcze pewne spostrzeżenie, jakiś czas temu obecne na tej stronie w opisie "the final labum":
słowo "modern" ma 6 znaków, a przed rozpadem wydano 6 płyt. słowo "talking" ma 7 znaków- po powrocie wydano, licząc the final album, siedem.
na okładce drugiej płyty jest 6 kulek.. czy to aluzja do liczby sześciu płyt?
poza tym iloraz 7 i 6 to liczba zblizona do tzw. "boskiej proporcji", czyli liczby fi.
ciekawe jest jeszcze pewne spostrzeżenie, jakiś czas temu obecne na tej stronie w opisie "the final labum":
słowo "modern" ma 6 znaków, a przed rozpadem wydano 6 płyt. słowo "talking" ma 7 znaków- po powrocie wydano, licząc the final album, siedem.
na okładce drugiej płyty jest 6 kulek.. czy to aluzja do liczby sześciu płyt?
poza tym iloraz 7 i 6 to liczba zblizona do tzw. "boskiej proporcji", czyli liczby fi.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Soldier
- Elltoja
- Elltoja
- Soldier
tanathos pisze:przypominam ze to ja jestem autorem tego odkrycia i to ja pierwszy wspomnialem o tym na forum. w razie gdyby ktos z panstwa wpadl na pomysl przekazania tej informacji gdzies dalej , obowiązkowy jest kontakt ze mną. w przeciwnym wypadku zmuszony będę skierowac ewentualne roszczenia na droge sądową.
Hehe dobre,ale prawdziwe,no sprobuj te sensacje wrzucic do niemieckiej gazety-ciekawa jestem jaki bylby odzew ze strony MT hehe
A tak wogole to skad wiecie,ze Thomas jest rotarianinem?
- Elltoja