Dreamcatcher

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
eMTe

Post autor: eMTe »

Moim zdaniem jest to jedna ze słabszych produkcji Dietera.

Na albumie z Dieter - der film znalazłem dla siebie 4-5 ciekawych utworów (Bizarre, Bizarre - był ostatnim utworem, którym się zachwyciłem jak za czasów BS i MT)

Na 1. albumie Medlocka zaciekawiły mnie 2-3 utwory (2. singiel był rzeczywiście udany).

Na obecnym albumie z przykrością stwierdzam, że nie zainteresował mnie żaden :( utwór (tak jak Mateusz chce coś szybszego wreszcie!). Jestem po 3-krotnym przesłuchaniu - i już więcej nie mogę - pójdzie na półkę szyciej niż się spodziewałem.

2 "tytuły" z tego albumu mogę polecić: Part time Lover oraz Don't Worry - ale w wykonaniu MT :>

Pozdrawiam
eMTe
Awatar użytkownika
issaf

Post autor: issaf »

Ufff... Ciężko mi, bo ta płyta jest ciężka - a właściwie mdła i bez wyrazu. Wg mnie zrobiona za szybko i na siłę. Zgadzam się tym samym z eMTe, z Mateuszem, z BlueForever, oraz z jkris. Mam tą płytę od 8/11, i codziennie odsłuchuję ją po kilka razy (żeby się do niej przekonać...). Najgorzej było po pierwszym razie - załamka! Godzinna szara masa, z której co chwilę przebijały jakieś zapożyczenia z innych utworów, innych wykonawców. Zdaję sobie sprawę, że wielu zafascynowanym fanom nie podoba się to co piszę, więc już podaję przykłady:
Piosenka nr 2 "Love is Beautiful" trzeba przyznać, że jest jak pisał (-a) jkris, plagiatem Petera Andre "Mysterious Girl". Co więcej w tym samym kawałku jest skopiowana linia melodyczna wokalu (od 34 do 40 sek.) z Atomic Kitten "Tide Is High", a dokładnie ze zwrotki wtedy gdy dziewczyny śpiewają: "...I'm not the kind of girl, who gives up just like that...".
"Part Time Lover" jest zerżnięty z BeeGees'ów.
"Wonderful Girl" jakoś dziwnie przypomina "Stay by me, Diana".
"Fly with me" kojarzy mi się w podkładzie z jakimś kawałkiem BS z ostatniej albo przedostatniej płyty, śpiewanej z jakąś murzynką.
"Get out of my Bed" ma początek niczym kalka z jakiejś piosenki ABBY albo AceOfBase, tylko jeszcze nie mogę skumać dokładnie tej piosenki.
"Don't Worry", "Sing Halleluja", itd..., itp..., można mnożyć, pisać, wyliczać...

Ale są też fajne kawałki, choć fajnymi stały się dopiero po około 10 przesłuchaniu. Wg mnie to "My Dream Survive",
"Unbelievable",
i "When you close your Eyes".
Ten ostatni podoba mi się najbardziej, ale to kwestia gustu. I tu też trochę klimatów Babyface'a i Lioner'a Richie... ale mi akurat ballady w czarniejszym klimacie bardzo odpowiadają :D :roll:
Dziś jeszcze zaczął wpadać mi w ucho kawałek "I can't forget this Night" - taki eurowizyjny, Mark tam trochę się męczy, ale nieźle mu to wychodzi, ogólnie jest fajny :wink:

Generalnie płyta słaba, i niestety rozczarowała mnie. W porównaniu z pierwszą, są to dwie zupełnie różne produkcje: na Ipł można było znaleźć świeżość, pomysł, energię i chęć Dietera do stworzenia nowej i fajnej muzyki; IIpł jest dla mnie jak kotlet mielony, nie dość że niezbyt świeży, to odgrzewany, i jak go konsumujesz to co chwilę trafiają ci się zmielone resztki innych dań... :/

Ale i tak ją sobie zostawię! :wink:
eMTe

Post autor: eMTe »

Zagadzam się z issafem. Mam podobne skojarzenia:
"Fly with me" kojarzy mi się w podkładzie z jakimś kawałkiem BS z ostatniej albo przedostatniej płyty, śpiewanej z jakąś murzynką.
Anything z albumu Here I am - tylko zwolniony dwukrotnie...
"Get out of my Bed" ma początek niczym kalka z jakiejś piosenki ABBY albo AceOfBase, tylko jeszcze nie mogę skumać dokładnie tej piosenki.
Początek jak z Ace of Base: I Always Have, I Allways Will

Pozdrawiam
eMTe[/quote]
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Ja po kilkakrotnym przesłuchaniu płyty rówńież stwierdzam, że jest słaba. Ale też ciesze się, że w dwóch piosenkach jest wokal DB i potdtrzymuje to co tu napisałem po pierwszym przesłuchaniu albumu... :-)
Spokojem można kamień ugotować...
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Sing Hallelujah Medlocka przypomina mi w refrenie: Dr Alban - Sing Hallelujah
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

DySkietkaDS pisze:Sing Hallelujah Medlocka przypomina mi w refrenie: Dr Alban - Sing Hallelujah
Własnie! Dokładnie z tym mi się kojarzy!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Gdy zobaczyłem ten tytuł także miałem te skojarzenie, ale jestem pozytywnie zaskoczony ;) Poza tymi dwoma słowami i może faktem istnienia pianina w tle te nie ma za dużo podobieństw, a zwrotki u Bohlena są już zupełnie inne i o niebo lepsze. Znacznie bardziej "w uszy" rzucają mi się "Love Is Beautiful" / "Whole Again" i "Moment Of My Life" / "There's No Good In Goodbye".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hehehe a mi też się skojarzyło z czymś znanym tylko nie wiedziałam z czym a tak ogólnie to cała płyta jest dobra do posłuchania do poduszki czyli taka muza w sam raz do słuchania przed zaśnięciem :lol:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Tiaa... no przesłuchałam album i również uważam, że jest trochę mdły, kojarzy mi się z przesłodzonym koktajlem z egzotycznych owoców. Bardzo wzruszyło mnie "Only Forever", ale najbardziej podoba mi się "Wonderful Girl", wybrałam te dwie piosenki, m. in. ze względu na fantastyczny głos Dietera w zwrotkach :D, który wnosi coś... takiego energetycznego, świeżego do tych piosenek, bo gdyby go tam nie było, to byłyby to naprawdę ciężkostrawne kawałki, podobnie jak reszta albumu. Znośne jest jeszcze "Part Time Lover", ale nie podoba mi się już tak jak wyżej nadmienione piosenki.
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

We wczorajszym programie RTL poszło 6 podobnych ;)

Oprócz Feels Like The First Time również Wonderful Girl, Only Forever, Fly With Me, Part Time Lover i Moment If My Life.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Nie wydaje sie wam, że drugim single będzie Sing Hallelujah, zostanie wydany pewnie tak gdzieś przed świętami i jak z YCGI zostanie przerobiony tylko, że tym razem na świątecznie?? Mogę się mylić co do tych przypuszczeń.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A mnie martwi,że głos Bohlena już nie brzmi tak jak w BLUE SYSTEM...czegoś w nim brakóje,jest taki szorstki :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wydaje mi się, że jest to efektem małej ingerencji sprzętu w jego brzmienie akurat na tej płycie ;) Na der Film który przecież nie wyszedł wcale tak dawno temu jest on znacznie łagodniejszy.

A co do singla, szukał bym go wśród nagrań, które pokazano we wczorajszym materiale.
jkris

Post autor: jkris »

atlantyda ;o) pisze:A mnie martwi,że głos Bohlena już nie brzmi tak jak w BLUE SYSTEM...czegoś w nim brakuje,jest taki szorstki :(
wg mnie jest okropny. moze gdyby Bohlen udzielal sie w szybkich piosenkach a jego glos zostal oblozony chorkami byloby ok- a tak pokazal tylko, ze spiewac nie powinien...
ODPOWIEDZ