M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

No jeśli dla Ciebie miarą artysty jest to czy on jest znany, to przerzućmy się na Dode, Feel, Rubika i tak dalej, przecież są znaaaaaani.

Poza tym nie wiem czy ktokolwiek dziś o Andersie pamięta. Z płytą This Time, po trosze naśladującą brzmienie MT się nie przebił, a przecież od premiery Universe nie minęło wiele czasu. Nie przebił się z resztą z niczym innym, nawet z jego "jazzem" co Rod Stewart uczynił z łatwością cztery razy.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Post autor: jkris »

Atlantis pisze:No jeśli dla Ciebie miarą artysty jest to czy on jest znany, to przerzućmy się na Dode, Feel, Rubika i tak dalej, przecież są znaaaaaani.

Poza tym nie wiem czy ktokolwiek dziś o Andersie pamięta. Z płytą This Time, po trosze naśladującą brzmienie MT się nie przebił, a przecież od premiery Universe nie minęło wiele czasu. Nie przebił się z resztą z niczym innym, nawet z jego "jazzem" co Rod Stewart uczynił z łatwością cztery razy.
zatem czym przebil sie Bohlen? zdaje sie, ze jego solowa plyta nie sprzedala sie prawie w ogole mimo ogromnej reklamy zwiazanej z filmem.
ale moze Ty powiedz co jest miara artysty? Twoja subiektywna opnia? bo fakty zwiazane np ze sprzedaza plyt mowia cos innego...
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 17:15 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atlantis

Miara artystów? Jest nią to, czy w jakiś sposób zmienili oblicze muzyki, są kojarzeni, budzą jakieś kontrowersje, emocje, znają ich kolejne pokolenia. W tym przypadku to dla mnie artyści. Są nimi Beatlesi, Rolling Stonesi, Depeche, U2, Michael Jackson i inni.
Inną zupełnie sprawą jest to, czy piosenki danego wykonawcy mi się podobają czy też nie. Podobają mi się piosenki C.C. Catch, jej albumy cenie wyżej, niż niektóre płyty MT nagrane w latach 80. Co nie zmienia faktu, że ona nijak ma się do artysty w moim rozumieniu.
Bohlen zmienił oblicze muzyki razem z MT. Nie zrobił tego ani z Caro, ani z BS, ani właściwie z nikim innym, nawet jeżeli płyty sprzedawały się tak jak We Have A dream. Mimo wszystko jednak, udało mu się osiągnąć coś, dzięki czemu nie zostanie zapomniany i w kolejnych latach. Thomas to tylko wokalista, obdarzony dobrym głosem, jednak Bohlen ze swoim marnym wokalem śpiewał większe przeboje, aniżeli Thomas solo.
jkris

no i teraz po przeczytaniu tego co napisales powiedz mi na jakiej podstawie uwazasz, ze Nino jest lepszym artysta od Thomasa ;)
kto dzis kojarzy Nino, zna jego piosenki, w jaki sposob zmienil oblicze muzyki, ile pokolen go zna? sorry ale w tej rywalizacji przegrywa z Andersem do zera.
ale szanuje Twoja opinie, ze Tobie jego glos moze podobac sie bardziej...
Awatar użytkownika
Atlantis

Napisałem:
Thomas jest dobrym wokalistą, ale Dieter współpracował z lepszymi, choćby z Nino.
Nie ma tu słowa o artystach.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

jkris pisze:przypuszczam, ze podobnie jak poprzednio Bohlena udzial ograniczy sie do udawania spiewania chorkow
Już dwa razy było na ten temat... ;) "Summer Love" to singiel Marka Medlocka, nie Marka i Dietera jak You Can Get It czy Unbelievable.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Atlantis pisze:Napisałem:
Thomas jest dobrym wokalistą, ale Dieter współpracował z lepszymi, choćby z Nino.
Nie ma tu słowa o artystach.
Atlantis pisze:No jeśli dla Ciebie miarą artysty jest to czy on jest znany.
ale tu napisales wiec nie odwracaj kota ogonem...
ArCrack pisze:
jkris pisze:przypuszczam, ze podobnie jak poprzednio Bohlena udzial ograniczy sie do udawania spiewania chorkow
Już dwa razy było na ten temat... ;) "Summer Love" to singiel Marka Medlocka, nie Marka i Dietera jak You Can Get It czy Unbelievable.
a kto mowi, ze jest to ich wspolny singiel? Medlock zdaje sie wspomnial, ze Dietre zaspiewa cos tam i w tym kontekscie ta uwaga...
Awatar użytkownika
Atlantis

Był to pewien skrót myślowy, nie udaj, że nie wiesz o co chodzi. Ani Thomas, ani Nino, ani Medlock artystami nie są. Są tylko lepszymi lub gorszymi wokalistami.
jkris

Atlantis pisze:Był to pewien skrót myślowy, nie udaj, że nie wiesz o co chodzi. Ani Thomas, ani Nino, ani Medlock artystami nie są. Są tylko lepszymi lub gorszymi wokalistami.
wg mnie Anders artysta jest i to przez duze A...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

jkris pisze:ArCrack napisał:
jkris napisał:
przypuszczam, ze podobnie jak poprzednio Bohlena udzial ograniczy sie do udawania spiewania chorkow

Już dwa razy było na ten temat... Wink "Summer Love" to singiel Marka Medlocka, nie Marka i Dietera jak You Can Get It czy Unbelievable.

a kto mowi, ze jest to ich wspolny singiel? Medlock zdaje sie wspomnial, ze Dietre zaspiewa cos tam i w tym kontekscie ta uwaga...
Zwracam honor ;)
Choć z drugiej strony Bohlen nie będzie miał czego udawać, skoro oficjalnie tym razem w ogóle go tam nie ma.
jkris

ArCrack pisze:[Choć z drugiej strony Bohlen nie będzie miał czego udawać, skoro oficjalnie tym razem w ogóle go tam nie ma.
no ale w sumie ciekawe czy nie beda razem wystepowac :roll:
Awatar użytkownika
Atlantis

wg mnie Anders artysta jest i to przez duze A...
, dobrze niech tak będzie. Ale dlaczego wypominasz marną sprzedaż Dieter Der Film, skoro Thomas solo też nigdy niczego w wielkich nakładach nie sprzedał? Jego próba naśladowania MT na niemieckiej liście utrzymywała się przez trzy tygodnie, o Songs Forever nawet nie ma co wspominać.
jkris

Atlantis pisze:Ale dlaczego wypominasz marną sprzedaż Dieter Der Film...
dlatego, ze Ty wczesniej napisales
Atlantis pisze:nie wiem czy ktokolwiek dziś o Andersie pamięta. Z płytą This Time, po trosze naśladującą brzmienie MT się nie przebił, a przecież od premiery Universe nie minęło wiele czasu. Nie przebił się z resztą z niczym innym, nawet z jego "jazzem"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Kawalek absolutnie nijaki, słaby refren powtarzany do znudzenia, do pięt nie dorasta YCGI. Czekam na pozostałe wersje z singla, mam nadzieje ze Summer Love (Summer Dance Mix) zabrzmi lepiej. Ciekaw tez jestem wersji reggae, mam nadzieje na jakas porządna wibrację reggae'ową a nie kawalka w stylu Shame shame shame. ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Refren taki o :? Ale zwrotki to już cośśś... 8) Oh Sweet Summer Love... W piątek premiera teledysku w "Vivie Live!"... To będę oglądać - ciekawe co to tym razem bd :wink: No Majorka chyba się już znudziła... No to czas na Kubę... Chyba się nie doczekam :D :D
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 15:11 przez DySkietkaDS, łącznie zmieniany 1 raz.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
ODPOWIEDZ