Mark Medlock & Dieter Bohlen - Unbelievable
-
riccardo1989
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- phantomas
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Jak dla mnie YCGI jest piosenką bardzo dobrą (również Why This Kiss i trochę słabsza Love is a game) ale dla mnie nie może konkurować praktycznie z żadnym nagraniem MT i z większością nagrań BS(DB) i C.C.Catch. Dlatego też uważam, że Dieter nagrywając YCGI nie zwrócił się nagle w kierunku swoich dawnych fanów a raczej wyczuł popyt na takie właśnie nagranie.jkris pisze:teoria bylaby sluszna gdyby zalozyc, ze szybka piosenka w wykonaniu Medlocka sie nie sprzeda. jak widzielismy na przykladzie YCGI tak nie bylo wiec tymi balladami na jedno kopyto Bohlen chyba raczej leczy jakies swoje kompleksy- o ktorych mowa w najnowszym dziele Arka...Pioetrek pisze: Gdyby Dieter swój ostatni nr 1 miał za czasów MT albo płyty Dieter Der Film to pewnie obecnie inaczej rozwijałaby się jego twórczość ale szeroki rynek przyjął te ballady i stworzył na nie popyt a Dieter starał się z reguły podążać za jakimś trendem
oczywiscie, ze pewnie ktos tego singla kupi, moze nawet bedzie nr 1 ale nie zmienia to faktu, ze to kolejna, przecietna i nic nieznaczaca ballada Bohlena, ktorych przez ostatnie lata napisal tyle, ze moglby obdaraowac nimi polowe niemieckich artystow. szkoda tylko, ze zadna nie jest na miare Midnight Lady np, bo wszystkie sa swoimi klonami.... nudyyyyy, ale kasa leci i o to chyba chodzi dzis Bohlenowi...
Może gdyby Dieter miał własną wytwórnie to mógłby sobie tworzyć kawałki wg własnego widzimisię ale podejrzewam, że wytwórni zależy właśnie aby to były No.1. Wydaje mi się, że za czasów BMG miał większe pole manewru co zmieniło się po wejściu Sony. Może nawet dostaje konkretne wytyczne co do swoich kompozycji od specjalistów z marketingu...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
DySkietkaDS
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
- Mateusz
- only love
- Kontakt:
hmm słaby ten singielek niech lepiej dieter zajmie się muzą dyskotekową lub taką w stylu shooting star
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
-
riccardo1989
You can get it to miał być chyba kawałek dla Modern Talking. Gdzieś przeczytałem, że Dieter i Thomas mieli w planach nagranie jakiegoś summer hitu i to pewnie o ten summer hit chodzi.
właśnie odsłuchałem kawałki nowych piosenek i według mnie najlepsza piosenka to Will This Dream Survive i jeszcze Unbelievable (Orchester Version)
właśnie odsłuchałem kawałki nowych piosenek i według mnie najlepsza piosenka to Will This Dream Survive i jeszcze Unbelievable (Orchester Version)
-
DySkietkaDS
Wiem o tym, że to takie regge z Jamajki, nawet miałam tak napisać, może to głupie ale Bohlenowi z takich słonecznych wysp bliższa jest Majorka i dlatego napisałąm witajcie na MajorceMateusz pisze:ten sunshine mix to jakies takie jakby pseudo-reggaeDySkietkaDS pisze:Sunshine Mix - witajcie na Majorce!!!raczej witajcie na Jamajce!
I wrote a song about your eyes
Cried all night
I'll never stop...
Cried all night
I'll never stop...
-
jkris
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja uważam jednak, że zrobił (zrobiono) wszystko aby singiel miał zagwarantowany sukces. Tytułowy numer inny niż na albumie, w dodatku z Dieterem, w dodatku 2 nowe utwory, no i także nawiązanie do MT. Dlatego zgadzam się, że był pewien ukłon w stronę fanów ale był on tylko jednym z elementów wykorzystanych do zapewnienia singlowi miejsca 1 na liście. W przypadku obecnego singla zrobiono prawdopodobnie znacznie mniej i zobaczymy jak to zweryfikuje rynek.jkris pisze:i znowu teoria bylaby sluszna gdyby nie Modern MixPioetrek pisze: uważam, że Dieter nagrywając YCGI nie zwrócił się nagle w kierunku swoich dawnych fanów a raczej wyczuł popyt na takie właśnie nagranie.![]()
YCGI to przeciez balganie na kolanach fanow MT o to, zeby kupili singla...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
jkris
osobiscie zycze jak najgorzej, inaczej w grudniu wyjdzie 3 album z 86. wersja ballady NON w 14 wydaniach a w lutym to juz pewnie bedzie Best Of... ale obawiam sie, ze Niemcy to niestety kupia...Pioetrek pisze: W przypadku obecnego singla zrobiono prawdopodobnie znacznie mniej i zobaczymy jak to zweryfikuje rynek.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kto wczoraj nie widział reportażu na Exclusive tu on jest:
http://www.youtube.com/watch?v=B_k8hWzvMoI&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=B_k8hWzvMoI&NR=1
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Blue Forever
- Kontakt:
I widzicie... Dieter wytłumaczył się dlaczego nie słychac go "aż tak jak Marka" w piosence. Mówił, że każdy na jego miejscu chciałby koniecznie zaistnieć w piosence conajmniej 50 na 50, ale nie Bohlen. On wiedział co będzie najlepsze i po wielu próbach (nakładaniach głosów) uznał, że to nie to i że najlepiej brzmi ona gdy on (bohlen) jest tylko tłem a Marka głosu jest wydobyty każdy szczegół.