Mark Medlock & Dieter Bohlen - Unbelievable

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Trzeba mieć nadzieję że w następnej edycji Idola wygra osoba która będzie lubi szybkie dyskotekowe kawalki.... :)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

a ja juz nie wierze w takie rzeczy...
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Odsłuch fragmentów nagrań z singla:

http://www.musicline.de/de/product/8869 ... 6///993455
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

A mnie sie podoba. Fajna piosenka i teledysk :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

jkris pisze:
Pioetrek pisze: Gdyby Dieter swój ostatni nr 1 miał za czasów MT albo płyty Dieter Der Film to pewnie obecnie inaczej rozwijałaby się jego twórczość ale szeroki rynek przyjął te ballady i stworzył na nie popyt a Dieter starał się z reguły podążać za jakimś trendem
teoria bylaby sluszna gdyby zalozyc, ze szybka piosenka w wykonaniu Medlocka sie nie sprzeda. jak widzielismy na przykladzie YCGI tak nie bylo wiec tymi balladami na jedno kopyto Bohlen chyba raczej leczy jakies swoje kompleksy- o ktorych mowa w najnowszym dziele Arka...
oczywiscie, ze pewnie ktos tego singla kupi, moze nawet bedzie nr 1 ale nie zmienia to faktu, ze to kolejna, przecietna i nic nieznaczaca ballada Bohlena, ktorych przez ostatnie lata napisal tyle, ze moglby obdaraowac nimi polowe niemieckich artystow. szkoda tylko, ze zadna nie jest na miare Midnight Lady np, bo wszystkie sa swoimi klonami.... nudyyyyy, ale kasa leci i o to chyba chodzi dzis Bohlenowi...
Jak dla mnie YCGI jest piosenką bardzo dobrą (również Why This Kiss i trochę słabsza Love is a game) ale dla mnie nie może konkurować praktycznie z żadnym nagraniem MT i z większością nagrań BS(DB) i C.C.Catch. Dlatego też uważam, że Dieter nagrywając YCGI nie zwrócił się nagle w kierunku swoich dawnych fanów a raczej wyczuł popyt na takie właśnie nagranie.
Może gdyby Dieter miał własną wytwórnie to mógłby sobie tworzyć kawałki wg własnego widzimisię ale podejrzewam, że wytwórni zależy właśnie aby to były No.1. Wydaje mi się, że za czasów BMG miał większe pole manewru co zmieniło się po wejściu Sony. Może nawet dostaje konkretne wytyczne co do swoich kompozycji od specjalistów z marketingu...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

:lol: :lol: :lol: :lol: Sunshine Mix - witajcie na Majorce!!! Viva Majorka!!! Właściwie co to ma być ten Sunshine Mix?? Może tylko za pierwszym razem mi się nie spodobał, ale to tak jakby śpiewać Mr. Lonely do melodii Cheri Cheri Lady, może niech jeszcze nagrają Unbelievable rap version??? :D :D
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

DySkietkaDS pisze:Sunshine Mix - witajcie na Majorce!!!
ten sunshine mix to jakies takie jakby pseudo-reggae :/ raczej witajcie na Jamajce!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hmm słaby ten singielek niech lepiej dieter zajmie się muzą dyskotekową lub taką w stylu shooting star
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

You can get it to miał być chyba kawałek dla Modern Talking. Gdzieś przeczytałem, że Dieter i Thomas mieli w planach nagranie jakiegoś summer hitu i to pewnie o ten summer hit chodzi.
właśnie odsłuchałem kawałki nowych piosenek i według mnie najlepsza piosenka to Will This Dream Survive i jeszcze Unbelievable (Orchester Version) :)
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Mateusz pisze:
DySkietkaDS pisze:Sunshine Mix - witajcie na Majorce!!!
ten sunshine mix to jakies takie jakby pseudo-reggae :/ raczej witajcie na Jamajce!
Wiem o tym, że to takie regge z Jamajki, nawet miałam tak napisać, może to głupie ale Bohlenowi z takich słonecznych wysp bliższa jest Majorka i dlatego napisałąm witajcie na Majorce
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
jkris

Post autor: jkris »

Pioetrek pisze: uważam, że Dieter nagrywając YCGI nie zwrócił się nagle w kierunku swoich dawnych fanów a raczej wyczuł popyt na takie właśnie nagranie.
i znowu teoria bylaby sluszna gdyby nie Modern Mix :lol:
YCGI to przeciez balganie na kolanach fanow MT o to, zeby kupili singla...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

jkris pisze:
Pioetrek pisze: uważam, że Dieter nagrywając YCGI nie zwrócił się nagle w kierunku swoich dawnych fanów a raczej wyczuł popyt na takie właśnie nagranie.
i znowu teoria bylaby sluszna gdyby nie Modern Mix :lol:
YCGI to przeciez balganie na kolanach fanow MT o to, zeby kupili singla...
Ja uważam jednak, że zrobił (zrobiono) wszystko aby singiel miał zagwarantowany sukces. Tytułowy numer inny niż na albumie, w dodatku z Dieterem, w dodatku 2 nowe utwory, no i także nawiązanie do MT. Dlatego zgadzam się, że był pewien ukłon w stronę fanów ale był on tylko jednym z elementów wykorzystanych do zapewnienia singlowi miejsca 1 na liście. W przypadku obecnego singla zrobiono prawdopodobnie znacznie mniej i zobaczymy jak to zweryfikuje rynek.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
jkris

Post autor: jkris »

Pioetrek pisze: W przypadku obecnego singla zrobiono prawdopodobnie znacznie mniej i zobaczymy jak to zweryfikuje rynek.
osobiscie zycze jak najgorzej, inaczej w grudniu wyjdzie 3 album z 86. wersja ballady NON w 14 wydaniach a w lutym to juz pewnie bedzie Best Of... ale obawiam sie, ze Niemcy to niestety kupia...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Kto wczoraj nie widział reportażu na Exclusive tu on jest:
http://www.youtube.com/watch?v=B_k8hWzvMoI&NR=1
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

I widzicie... Dieter wytłumaczył się dlaczego nie słychac go "aż tak jak Marka" w piosence. Mówił, że każdy na jego miejscu chciałby koniecznie zaistnieć w piosence conajmniej 50 na 50, ale nie Bohlen. On wiedział co będzie najlepsze i po wielu próbach (nakładaniach głosów) uznał, że to nie to i że najlepiej brzmi ona gdy on (bohlen) jest tylko tłem a Marka głosu jest wydobyty każdy szczegół.
ODPOWIEDZ