Let's talk about love

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Re: Let's talk about love

Post autor: Romantic Warrior »

Dla mnie jest to nie tylko najlepszy album MT, ale wogóle Dietera. Bardzo melodyjny, zawiera Cheri Cheri Lady i With A Little Love, ale wszystkie piosenki są na nim rewelacyjne!
nado

Post autor: nado »

Let's talk about love... Zakładam, że płyta ta miała być inna od poprzedniczki i chciała stanowić spójną całość. To się raczej udało. Charakterowi albumu przygrywa całkiem zgrabny koncept: miłe, romantyczne, rozmarzone, ckliwe, nieśpieszne wręcz leniwe kompozycje. Cheri cheri lady nie pasuje do całości podobnie jak Summer love do płyty Cloud dancer Marka Medlocka. Zadaniem obu piosenek było przyciągnięcie potencjalnych kupców, co też się oczywiście udało. Płyta za mało dynamiczna, w kilku miejscach zaskakująca ( chociażby różnorodnością wokali w chórkach), nieźle broni się jednak w dyskografii MT. W mojej prywatnej ocenie 4,5/7 oraz czwarte miejsce w szeregu longów duetu.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Cheri Cheril Lady - Świetny kawałek, piękna melodia...podczas słuchania(przynajmniej ja), czuje tajemniczy klimat teledysku. 6/6

With A Little Love - Lipiec 2007, wtedy to kupiłem ten album, a to była pierwsza piosenka z tego krążka która wpadła mi w ucho,(wcześniej z tej płyty znałam tylko Cheri Cheril Lady). mogłem jej słuchać na okrągło, najpiękniejszy refren. 6/6

Wild Wild Water - Na początku i później pojawiające się wycie(jakby flet), jest super, wolno zaśpiewane zwrotki też maja swój klimat. 5/6

You're The Lady Of My Heart - Na początku w ogóle do niej nie wracałem, dopiero po X przesłuchaniu mi się spodobała. 4+/6

Just Like An Angel - Piosenka jak anioł :D . 5/6

Heaven Will Know - Świetnie rytmicznie i super zaśpiewane zwrotki, refren bardzo dobrze wpada w ucho. 6/6

Love Don't Live Here Anymore - Tego nagrania słuchałem może z kilkadziesiąt razy, tylko dla zwrotek bo refren nie podoba mi się kompletnie, główne przez: "Oh let me, oh let me explain...", najsłabszy kawałek na płycie. 2/6

Why Did You Do It Just Tonight - Jedna z najlepszych ballad zespołu, lekka i przyjemna, ma moc 8), (głównie podczas zwrotek).Do końca życia będę kojarzył ją z pewną dziewczyną i kilkoma chwilami :D, wielki sentyment. 6/6

Don't Give Up - Utwór w stylu Modern Talking, każda część z której się składa jest świetnie dopracowana, "Baby, don't, don't give up...". 6/6

Let's Talk About Love - Mieszane uczucia mam do niej...przeciętna taka, czasem świetnie się słucha, a czasami "odpycha". 3/6
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 9:58 przez FMike, łącznie zmieniany 1 raz.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Bardzo dobry album.Uwielbiam go słuchać,ale w przeciwieństwie do niektórych to Just Like Ana Angel raczej omijam,reszta jest świetna,a już najbardziej udana jest ballada Why Did You Do It Just Tonight-ma w sobie tyle emocji,jak Thomas ją śpiewa.W ogóle albumy MT z lat 80tych chociaż są "na jedno kopyto" mają więcej magii w sobie i wielu z nas na pewno każdy album kojarzy z jakąś sympatyczna chwilą,aniżeli po comebacku ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

atlantyda ;o) pisze:Why Did You Do It Just Tonight-ma w sobie tyle emocji,jak Thomas ją śpiewa.
Zgadzam się, piosenka jest cudna, taka trochę hipnotyzująca. I do tego te wspaniałe chórki...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co Ty "Just like an angel' to utwór klasowy, magiczny, słodki, porywający, ma właśnie w sobie to coś co nie pozwala przejść obok niego obojętne. Ominąć to można właśnie "Why did you do it just tonight" - niepotrzebny, smętny zapełniacz. Szkoda, ze Bohlen go nie wywalił z tej płyty. Bez tego byłoby perfect.
Awatar użytkownika
FMike

Dieter z pewnością nie chciał wywalić "Why Did You Do It Just Tonight" z płyty ponieważ z tego co wiem(y) miał co do niej oczekiwania i wiązał z nią pewne nadzieje(Historia Dietera Bohlena część 8 od ok,4.28), i bardzo dobrze że została wydana :D .
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Co Ty "Just like an angel' to utwór klasowy, magiczny, słodki, porywający, ma właśnie w sobie to coś co nie pozwala przejść obok niego obojętne. Ominąć to można właśnie "Why did you do it just tonight" - niepotrzebny, smętny zapełniacz. Szkoda, ze Bohlen go nie wywalił z tej płyty. Bez tego byłoby perfect.
No widzisz a ja mam dokładnie odwrotne zdanie.
Od początku nie trawię tego utworu i nie wiem czy to się kiedyś zmieni.Na każdym albumie MT jest piosenka,którą omijam od początku.Nie wiem dlaczego ale tak jest,coś mi po prostu nie pasi w tych piosenkach.Just Like An Angel robi jakiś dziwny hałas w mojej głowie i nie potrafię tego utworu słuchać.Sorki dla wszystkich,którzy kochają ten utwór :).
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Wymieniacie piosenki, które bardzo lubię na tym albumie, ale najbardziej podoba mi się jednak Heaven Will Know za nadmiar słodyczy w tym utworze. Podoba mi się również Don`t Give Up za te chórki, które nie wiem czemu doprowadzają mnie do śmiechu. I chyba właśnie dlatego słucham jej po kilka razy z rzędu. Strasznie fajny utwór. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Mnie również najbardziej podoba się na tym albumie Heaven Will Know. Byłem bardzo zadowolony, że ta piosenka pojawiła się rónież na koncertach w ramach trasy Back For Good w 1998 roku..
Spokojem można kamień ugotować...
scarface

Post autor: scarface »

"Why did you do it just tonight" - szkoda że takich utworów w historii M.T było tak mało...warto go posłuchać chociażby dla samego vocalu Thomasa który nie jest tak przesłodzony jak w innych balladach(Thomas pokazuje nam zupełnie inne oblicze - nareszcie!) i jednego z bardziej składnych tekstów napisanych przez Didiego... - eksperyment się udał i szkoda że własciwie na nim się skończyło...Jedyny mankament tego utworu to ucięte zakończenie...te gitary na końcu powinny trwać zdecydowanie dłużej...nie wiem czy istnieje Long Version ale jeśli tak to z przyjemnością bym posłuchał... :wink:
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
FMike

Heaven Will Know jest fajnie zrobiony w Space Mix '98 (Promo Version), szkoda że nie został wydany na "Back For Good", bo na filmikach z koncertów po powrocie świetne go grano :D .
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

scarface pisze:nie wiem czy istnieje Long Version ale jeśli tak to z przyjemnością bym posłuchał...
Niestety, wytwórnia nie ,,wypuściła'' takiej wersji, nawet jeśli takowa gdzieś jest - chyba, że poprosimy Bohlena by dał do przesłuchania stare taśmy :wink: co do albumu to trochę monotonny, ale warto posłuchac; drażni mnie tylko trochę ,,Love don't live here anymore''.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

FMike pisze:Heaven Will Know jest fajnie zrobiony w Space Mix '98 (Promo Version), szkoda że nie został wydany na "Back For Good", bo na filmikach z koncertów po powrocie świetne go grano :D .
zgadza się... pamiętam koncert w Spodku z 1998 - "Heaven Will Know" leciało jako druga w kolejności piosenka (koncert otwierał oczywiście hit "You're My Heart...") ;-)

a co do płyty - podtrzymuję co kiedyś pisałem - najlepsza dla mnie w dorobku Dietera, szkoda, że nie było drugiego z niej singla...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Dla mnie całą płytka jest wspaniała, to jeden z moich ulubionych albumów MT.
Bardzo podoba mi się oprócz genialnego i jednego z najlepszych singli jakim jest Cheri Cheri Lady, Love Don't Live Here Anymore - bardzo przyjemnie słucha się tej piosenki. Cała plytka ma taki magiczny klimat, bardzo mi się to podoba w piosenka MT.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Bywały lepsze albumy w dorobku MT. Niemniej, poza oczywiście Cheri Cheri Lady, bardzo podoba mi sie piosenka Just Like An Angel (mój osobisty nr 1 na płycie). jednakże całośc w skali 1-6 oceniam na mocne 4.
ODPOWIEDZ