C.C. Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Post autor: Simon_Belissimo »

"A jeżeli chodzi o Dietera, to nie wiem, czy sława CCC nie przerosła jego oczekiwań. Traktował ją przecież, jak sam to określił w swej książce, jak specjalistkę od odrzutów (chodzi o utwory, które nie pasowały do innych wykonanwców)"-przykre,przykre... :roll:
Jestem wręcz przkonany,że kiedyś bardzo się lubili.Wystarczy spojrzeć na ich wspólne fotki z lat 80-tych...prasa pisała nawet o ich "romansie".
I czy może mi ktoś powiedzieć,czy cytat (pochodzący rzekomo z ust Dietera) jest prawdziwy?
"Dawałem jej nalepsze kawałki do zaśpiewania,bo chyba byłem w niej zakochany..."
:shock:
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Mikiki

Post autor: Mikiki »

Skąd ten cytat?!?!?!
W książce 'Nic Tylko Prawda" jest zupełnie ale to zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Skąd ten cytat?
Niestety nie pochodzi on z książki "Nic,tylko prawda".
Kiedyś rozmawiałem z jakimś fanem C.C.Catch (takim,który był po trzydziestce) i mówił,że kiedyś w jakiejś gazetce wyłapał taką wypowiedź,dlatego się pytam,czy jest prawdziwa!
Książkę Dietera posiadam i wiem,że nie ma tam takiej wypowiedzi.
A to: "Dawałem jej nalepsze kawałki do zaśpiewania,bo chyba byłem w niej zakochany..." mógł powiedzieć w 1989 roku,już gdy C.C.Catch od niego odeszła... :]
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

jkris pisze:a dlaczego talentu nie miala? tzn w czym ten brak talentu sie wg Ciebie objawial?
Uważam, ze jest kiepska wokalnie. Jej śpiewanie ogranicza się tylko do tego, że nie fałszuje. Moim zdaniem największy atut CCC to muzyka Dietera, ktora niejednokrotnie jest chyba nawet lepsza niż w MT ( w tym przypadku jestem w stanie przychylić się do tego dziwnego cytatu :)) Żadną miarą nie zgodzę się ze stwierdzeniem, ze jej piosenki to odrzut. Jest zasadnicza różnica miedzy utworami CCC a np MT. Mimo, że wyszły spod palców tego samego kompozytora i producenta da się wyczuć różnice. Nie sądzę, żeby ta odmienność była dziełem przypadku. Piosenki robione dla Caroliny są po prostu inne. Twierdzenia samego Bohlena w tej materii uważam za zwyczajną złośliwość.
jkris

Post autor: jkris »

Dr Mabuse pisze: Pamiętam dyskotekę w niewielkim miasteczku na Kujawach, gdzie po ukazaniu się jej albumu "Big fun" ,miejscowy dj Pichu już chyba nigdy później nie miał łatwiejszego zadania - nie musiał wysilać się na wyszukiwanie utworów, tylko po prostu puszczał w kółko całą płytę. I nikomu to nie przeszkadzało. :lol:
kiedys napisalem dokladnie to samo :lol:
jkris pisze:Pamietam jak w podstwowce bylem na koloni- na dyskotece DJ puszczal wlasnie te plyte cala pod rzad i wszyscy byli u szczytow ekstazy ;-)
posting.php?mode=quote&p=7891
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

Moi rodzice najbardziej lubią i pamiętają utwory z pierwszego albumu Caro "Catch The Catch"... :wink:
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Simon_Belissimo pisze:Moi rodzice najbardziej lubią i pamiętają utwory z pierwszego albumu Caro "Catch The Catch"... :wink:
No ba. Moim zdaniem jedynka i dwójka to jej najlepsze płytki :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

W kwestii tych odrzutów... ;)
Wydaje mi się, że nie ma co tak do końca negować tej tezy tylko dlatego, że nagrania te brzmią z reguły inaczej niż piosenki MT. Melodie w pewnych przypadkach jak najbardziej mogły być adaptowane z niedoszłych piosenek Modern Talking, natomiast aranżacje tworzone już typowo pod Caro. Ostatni przykład z You Can Get It dobitnie pokazuje, że podanie tego samego w innej formie totalnie zmienia nagranie.

Takie na przykład Like A Hurricane musiało być pod Caro i nie ma tu chyba żadnych wątpliwości, skoro już w demówce Dieter śpiewał "oh boy" zamiast 'oh girl" ;) Ale już np. You Shot A Hole In My Soul, którego refren dzieli się wyraźnie na dwie części. Gdyby dać brzmienie z Only Love Can Break My Heart, pierwszą część refrenu śpiewana przez Thomasa, druga przez chórek, wszystko by do siebie pasowało ;) I tak samo choćby z One Night's Not Enough i jeszcze kilkoma pozycjami, głównie z pierwszej płyty.
jkris

Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

:shock: :shock: :shock:

a to rarytas- jaka ona tutaj śliczna
http://www.youtube.com/watch?v=-2A24uxHTlA
cudowne to jest, choć nie lubię CCC
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

jkris pisze:a to rarytas- jaka ona tutaj śliczna :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=-2A24uxHTlA
Za takie nogi dałbym się pokroić. :roll:
I wiecie co? Nie ma ona dużego biustu (a taki uchodzi niby za ładniejszy), ale bardzo mi się podobają jej piersi (mam nadzieję, że Admin wybaczy staremu zbereźnikowi ;-)). :oops:
A tutaj troszkę lat wcześniej:
http://www.youtube.com/watch?v=UePRCEwY-Oo
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

jkris pisze:Pamietam jak w podstwowce bylem na koloni- na dyskotece DJ puszczal wlasnie te plyte cala pod rzad i wszyscy byli u szczytow ekstazy ;-)
Może byliśmy na tej samej dysce :?: Chociaż wtedy większość dyskotek wyglądała podobnie :wink: Tak czy owak CC Catch jest wielka!
Obrazek
jkris

Dr Mabuse pisze:Może byliśmy na tej samej dysce :?: Chociaż wtedy większość dyskotek wyglądała podobnie :wink: Tak czy owak CC Catch jest wielka!
hehe, moze choc to chyba byla kolonia w Gadnsku a Ty stamtad jestes wiec raczej odpada. a moze to bylo zimowisko w Miedzylesiu :roll:
byly lata '80, byly '90 wiec teraz cos aktualnego i rownie apetycznego
od 1:30
http://pl.youtube.com/watch?v=6BkJbzgf2D4

a tak przy okazji
zdaje sie, ze CCCatch ma jakies powazne problemy i to raczej natury psychicznej niestety... byla niedawno akcja z zamknieciem forum na jej oficjalnej stronie a teraz pojawila sie wiadomosc od niej samej, w ktorej pisze miedzy innymi
kocham muzyke i bycie na scenie ale moim pragnieniem jest zawsze byc z Bogiem. Bog jest moim zyciem a muzyka jest tym co Bog chce zebym teraz robila. czuje sie blogoslawiona majac tak wspaniala publicznosc, ktora docenia moje wystepy na scenie. dla mnie muzyka jest mozliwoscia dzielenia sie moim sercem i modle sie aby wszystko poszlo dobrze z moja płyta w przyszlym roku poniewaz to znaczy dla mnie bardzo wiele moc dzielic sie swoim sercem poprzez slowa piosenek tak jak w piosence Silence.
wszystko w rekach Boga, poczekajmy i zobaczmy co sie wydarzy.

troszke mnie przeraza ten ton i mam jakies zle skojarzenia z V.Villas. wczesniej CC napisala takze, ze dzieki Alexowi, ktory jest z nia od kilku lat ponownie zmieszkala w Anglii i ma czas zeby sie wykurowac i nabrac sil...
coz, mam nadzieje, ze pouklada sie jej wszystko a mnie jak i wielu innym fanom bedzie dane posluchac jej nowych piosenek...
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 13:00 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ta azjatycka wersja brzmi zabawnie, choć sam podkład podoba mi się bardziej niż w oryginale. Tamten był jakiś zbyt oszczędny ;)

A co do tej wypowiedzi... Może ta płyta o której pisze nieco postawi ją scenicznie na nogi. Choć z drugiej strony, jeśli odpowiada jej obecny stan i jest w nim szczęśliwa, to ciężko przypuszczać by teraz jednoznacznie postawiła na muzykę.
jkris

ArCrack pisze:A co do tej wypowiedzi... Może ta płyta o której pisze nieco postawi ją scenicznie na nogi. Choć z drugiej strony, jeśli odpowiada jej obecny stan i jest w nim szczęśliwa, to ciężko przypuszczać by teraz jednoznacznie postawiła na muzykę.
tak tylko ona o tej płycie mowi od '99... i wg mnie jej depresja zwiazana jest wlasnie z tym, ze od tylu lat nie moze jej wydac... szkoda, tak bardzo chcialbym zeby nagrala cos nowego i od tylu lat na to czekam :roll:
jkris

pojawil sie nowy wpis na stonie CCCatch pod tytulem CCCatch & D.Bohlen- jesli dobrze rozumiem to zacheca on do dyskusji o ww duecie na forum strony www.bohlenworld.de :shock:
tam natomiast jest wpis Marka (brat CCCatch) ktory pisze o spotkaniu Dietera i ojca CC w Moskiwie, o tym jak milo sobie pogadali i ponownie- jesli dobrze rozumiem to zdaje sie, ze ojciec Caro chcial pojednac Thomasa i Dietera- teraz jak i kiedys,w '91.
jestem w szoku, bo to troche zaskakujace wpisy. moze to proba wybadaia co sadza fani o ewentualnym comebacku :roll:
mam prosbe, jesli ktos zna dobrze niemiecki to prosilbym o zbadnaie sprawy i przedstawienie wynikow swojego sledztwa tutaj, bylbym wdzieczny ;-)
aha- jedna z osob napisala, ze CCCatch podobno poronila- czyli to moglby byc powod jej niezbyt dobrej kondycji...
Ostatnio zmieniony czw sie 23, 2007 15:23 przez jkris, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ