Brother Louie 2014 coś nie widać na polskich listach przebojów (ktoś spotkał?), ale proszę Mona Lisa 2014 wylądowała niczym sonda na HITPLANECIE !
Zachęcam do głosowania, bo spada… : http://www.muzyczneradio.com.pl/index.php?page=27
Mi się to wydawnictwo nie specjalnie podoba. O ile się nie mylę stoi za tym osoba blisko związana z Thomasem i Sandrą, która - bije się w piersi jeśli coś przeinaczyłem - stworzyła album Sandry z mixami. Wtedy to było cudowne, a teraz te wersje są jakby takie obdarte z duszy, magii, całej tej otoczki za którą kochamy stare Modern Talking. W ankietce głosowałem na: żaden z mixów. Wersja BL jest jednak zdecydowanie najgorsza. Co innego z DVD. Uznajcie mnie za marudę, malkontenta, ale ja bym chciał format BluRAY bo mamy już 2014 rok, ale to by chyba wymagało cyfrowej rekonstrukcji i kosztowałoby dwa razy tyle. Dlatego cieszmy się tym co mamy.
Powiem tak. Oryginał to oryginał i nic go nie zastąpi. Nie podobają mi się zbytnio te nowe remixy. Odświeżanie na siłę starych, dobrych przebojów na bardziej nowoczesny styl to nie dla mnie. Pozostaję przy moich oryginałkach
na plus
- fragment z fanami z Francji
- jasna deklaracja obu panów, że comebacku nie będzie (chociaż pewnie i tak temat będzie nadal nakręcany)
na minus
- nie wspomniano nic o chórzystach (duży brak jak na dokument o podtytule "Cała prawda")
- przewijające się logo Modern Talking Reloaded z zamazanym napisem Reloaded, no naprawdę...
ArCrack pisze:
- jasna deklaracja obu panów, że comebacku nie będzie (chociaż pewnie i tak temat będzie nadal nakręcany)
.
No ja właśnie uznałbym ten fragment za minus bo nadzieję szlak trafił..
Natomiast jeśli chodzi o braki to również jestem zaskoczony tym że nie było wzmianki o chórzystach, ponieważ również mieli swój udział w sukcesie mt i należało im się to przysłowiowe "5 minut"
Ten dokument tylko potwierdził, że winnym II rozpadu Modern Talking jest Dieter Bohlen.
Z tego co zrozumiałem to kilka osób z dokumentu chciało by powrotu Modern Talking.
Szkoda, że tak to się wszystko potoczyło, ale pozostawili po sobie wspaniałą muzykę, która na zawsze pozostanie w pamięci i sercach ludzi.
Skyliner89MT pisze:Ten dokument tylko potwierdził, że winnym II rozpadu Modern Talking jest Dieter Bohlen.
Z tego co zrozumiałem to kilka osób z dokumentu chciało by powrotu Modern Talking.
Szkoda, że tak to się wszystko potoczyło, ale pozostawili po sobie wspaniałą muzykę, która na zawsze pozostanie w pamięci i sercach ludzi.
Nie "winnym", bo winna to była Nora pierwszego rozpadu.
Dieter po prostu podjął decyzję o zakończeniu działalności zespołu.
Skyliner89MT pisze:Ten dokument tylko potwierdził, że winnym II rozpadu Modern Talking jest Dieter Bohlen.
Tu mowa o rozpadzie w 2003 a nie 1987 roku. W 2003 roku winny był Bohlen. Masz wyraźnie wyżej "II rozpadu".
Tu mowa o rozpadzie w 2003 a nie 1987 roku. W 2003 roku winny był Bohlen. Masz wyraźnie wyżej "II rozpadu".
Również mówię o "zakończeniu działalności" w 2003 - rozpad to by był jeśli oboje by powiedzieli że nie mogą ze sobą pracować.
A w tym wypadku to Bohlen stwierdził że kończy imprezę.
EDIT: z czatu w Stern TV też nic nie wynikło, ktoś zapytał tylko czemu jest tak przeciwko powrotowi MT i czy nie dadzą chociaż jednego wspólnego występu - Thomas odpowiedział, że coś takiego na razie nie jest planowane .
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dieter w przeszłości nie raz wspomniał że II rozpad ma związek z wylotem Thomasa na koncerty do Stanów i podziałem zysków za owe występy no i plus to co napisał w swojej książce z kolei z tego co uważa Thomas wynika że Didi bardziej interesował się DSDS niż sprawami MT . Tak że moim zdaniem wszystko zależy od tego w którą wersję uwierzymy..