Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: Skyliner89MT »

Moja historia z Modern Talking zaczęła się od albumu Blue System X-Ten. Był to rok 1996, kiedy Tata z Kaliningradu przywiózł kasety Blue System i ta historia trwa do dziś. Ich piosenki były ze mną w trudnych i dobrych momentach życia.
Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem prawdziwym fanem duetu.
Szczerze to się zawiodłem listą piosenek na składance 30, ale zawartość wersji DVD bardzo mnie ucieszyła, którą od kilku dni jestem posiadaczem :). Album pewnie kupię do kolekcji w późniejszym terminie.
Szkoda, że nie dane mi było być na koncercie Modern Talking.
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
smok04

Post autor: smok04 »

nado pisze:30 lat i ani dnia dłużej – Adieu Modern Talking

„Wszyscy, wszędzie, wszystko...kończy się”. Ten cytat - banalne stwierdzenie, motto ostatniej serii „6 stóp pod ziemią”, ma szerokie zastosowanie. W przypadku Modern Talking tyczy się zarówno twórców duetu, więdnących emocji związanych z ich muzyką jak i przyszłości, której po prostu nie widać. Z jakim obrzydzeniem i smutkiem, na jedynym w Polsce, skądinąd świetnym portalu „MT.pl”, czytałem wypowiedzi pseudofanów, zblazowanych muzkofili na temat ostatniej, a tak naprawdę, jedynej takiej składanki wydanej przez Sony.
„Nie kupię, odgrzewane kotlety, pedalska (ulubione, bo zaakceptowane przez twórcę strony słowo) okładka, plastik, tandeta.” Gdybym nie wiedział, gdzie aktualnie się znajduję, głęboko zastanawiałbym się na jaką stronę istotnie trafiłem. Wątpliwa reklama, pozostało mi pomyśleć, szczyt hipokryzji ( jestem fanem, ale jednak nie jestem), passiv agressiv i swąd zgniłych jaj. Z nerwów wykrzyczało mi się: „Co mnie to kur.a obchodzi ? Twoje internauto... niekupienie, twoje... uprzedzenia, twoje z dupy wzięte...opinie.” Przez całe życie w mediach, gdy mówiono o MT musiałem słuchać podobnych wynurzeń, czy muszę także tutaj ? Na, podobno, forum fanów... ? W końcu zrozumiałem, zakumałem... Modern Talking – duet z 30 – letnim stażem nie ma już fanów. Skończyli się. Ich resztki dogorywają w osobliwym rezerwacie wspomnień. Na powrót nie ma co liczyć, bo dla kogo Anders i Bohlen mieliby powracać ? Dla ludzi, którzy czegoś niby chcą, ale sami nie wiedzą czego ?! „Achhhhhhhhhhh, jak fajnie, by było, gdyby wrócili” - przez lata na forum można było przeczytać. „Achhhhhhhh, czemu nie nagrają nic nowego?” - brzęczano tu i tam. „Ochhhhhh, jak szkoda, że się rozeszli....” - powtarzano. Gów.o, guzik z pętelką. Modern Talking nie powróci i to dzięki Wam i przemożnemu powtarzanemu bezmyślnie: „NIE”.
Od firmy „Sony” nie można było spodziewać się więcej, wręcz przeciwnie, znacznie mniej. Jubileuszowa „30” była testem. Testem dla fanów. Oblaliście go. Płytę, jak i powrót MT spuściliście z wodą w klozecie. Gratuluję.... Nie! Nie! Sorry, wybaczcie...To przez próżnię, która pozostała po prawdziwych fanach...tak, tak !...FANATYKACH. Tej czarnej dziury nic i nikt już nie zapełni.
Pozostaje mi podziękować dinozaurom, ich wspomnienia o czasach w wątku „30”, o których „gimby” nie mają nawet cienia pojęcia, otrzeźwiły mnie z amoku. Pozdrawiam: bohlenmusic ,Deebass73 , smok04 , edmund1974 , Tomolo ,m.p , Gasolina91 , bibigmbh ,Romantic Warrior , Didi&Thomas , Dr Mabuse , moonwalker , MiReK , Malediwy ,D.J.-Maciek!* , Krisstoff74 , atlantyda ;o) , weidung . I kolejnych, najwyżej 5 forumowiczów... Prawdziwych i jedynych w Polsce fanów duetu, Romantycznych Wojowników. Szacunek, Panowie i Panie. Podobnie, jak Wam, mi też ciężko powiedzieć

Adieu Modern Talking, forever....
Trafiłeś w 10. Dosadnie, bez owijania :) zostałem wywołany w podziękowaniach więc coś skrobnę. Nie lubię się tu rozpisywać, bo czasami brak słów na wynurzenia gimbazy :) Jestem dinozaurem (40-tka) , a w tedy miałem 10 lat i to była moja pierwsza i jak się okazało jedyna miłość, prawdziwa po dziś :) Pozdrawiam
Ninio

Post autor: Ninio »

Jestem dinozaurem (rocznik '80) ale niepodpisze sie pod postem powyżej ponieważ jest to stek bzdur! składanka jest od Sony ale nie ma w niej Bohlena (moze Anders się udzielił). Nie będe sie podniecał i wychwalał wszystkiego co jest oznaczone napisem "Modern Talking" a z tym zespołem ma niewiele wspólnego. Jutro ktos wyda inną składanke,inaczej przerobiona i co? Jestem fanem realnie oceniajacym i w miare trzezwo myślącym. Kocham ta muzyke ale jak to w miłosci...nie można pozwolić na wszystko,wejść sobie na głowe. Składanki nie kupiłem i nie kupie a fanem zostane tak czy siak. Fanem Modern Talking z Bohlenem i Andersem a nie wytwórnią Sony i wszystkiego co wyda.
moonwalker

Post autor: moonwalker »

nado pisze: Modern Talking – duet z 30 – letnim stażem nie ma już fanów. Skończyli się. Ich resztki dogorywają w osobliwym rezerwacie wspomnień. Na powrót nie ma co liczyć, bo dla kogo Anders i Bohlen mieliby powracać ? Dla ludzi, którzy czegoś niby chcą, ale sami nie wiedzą czego ?! ............
Jubileuszowa „30” była testem. Testem dla fanów. Oblaliście go. Płytę, jak i powrót MT spuściliście z wodą w klozecie. Gratuluję....
No to skrobnę coś jako fan z ponad 40-letnim stażem. 3 x DVD nie mam żadnych zastrzeżeń , brakuje może Keep Love A Live , ale jakby nie było wszytko o czym można było wtedy marzyć na tych krążkach jest.

Jeśli chodzi o CD to mogli zrobić jeden krążek na którym znalazłyby się materiały które powinny poruszyć tych wytrwałych fanów z lat 80-tych.
Chętnie na takim krążku posłuchałbym :
- utwory z pierwszych płyt zaśpiewane przez Bohlena (taki materiał przecież istnieje)
- utwory z płyt np. CC CATCH zaśpiewane przez Thomasa , opracowane jako Modern Talking (jako często opisywany odrzut)
- niepublikowane nigdy materiały demo (odświeżone brzmieniowo na lata 80-te , mogłyby być same instrumentale)
- utwory jako special ballad version (jak to zrobił Alphaville z piosenką Dance With Me)

czy coś więcej tym starym fanom do szczęścia potrzeba ? czy opracowanie takiego materiału byłoby naprawdę tak trudne ? Czy nikt nie bada statystyk ? Podejrzewam że powrót w 1998 r miał większą rzeszę starych fanów niż nowego narybku , więc wytłumaczcie mi do kogo skierowana jest ta płyta ? Do gimbazy ? oni doskonale wiedzą skąd ją pobrać za free dzień po premierze.
Wersje remastered ? co to Pink Floyd ? Dire Straits ? bo jakoś nie wyobrażam sobie aby zanurzać się w smaczki dźwięków tej akurat muzyki , i tak największą furorę w sieci robi sześć pierwszych krążków zgranych z vinyli z delikatnymi trzaskami oddającymi atmosferę tamtych lat.

Czy jestem zawiedziony ? Nie - niczego więcej się nie spodziewałem , jeszcze raz zostałem utwierdzony że jest to czysta komercja.

P.S.
Jak oglądam YMHYMS i patrze na Dietera w tym kombinezonie to odnoszą wrażenie że on chyba sam nie wierzył w to co robi.
Awatar użytkownika
dees
Członek TAFC Polska

Post autor: dees »

Zwykle nie lubię wchodzić w tego typu dyskusje ale "nado" ma wiele racji w tym co pisze. To że nie można liczyc na powrót, no trudno, jest jak jest ale jako fanowi MT do głowy by mi nie przyszło narzekanie na "30". Remixy jakie są odzwierciedlają trend jaki panuje w muzyce pop, szkoda tylko że troszkę ich mało, ale Brother Louie 3.0 nie mamy się co wstydzić na tle tego co leci obecnie w radiu i tv. Jedyna uwaga że można było zapromować album jakimś bardziej wymyślnym video clipem. Przyznam, nie kupuje wszystkich zwykłych składanek hitów które do tej pory wychodziły bo niewiele one wnosiły do dyskografii duetu ale jako fanowi przez myśl mi nie przeszło by nie kupić albumu który mimo wszystko godnie honoruje 30 lecie MT. Nie rozpisuje się tu bo nie zamierzam polemizować z zarzutami o kolor okładki i innymi mało istotnymi detalami itp.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

We wczorajszym reportażu odnośnie jubileuszu 30-lecia Modern Talking na kanale VOX Thomas Anders powiedział iż w przyszłym roku ukaże się album Modern Talking a w dalszej części mówił o przyszłorocznym swoim solowym albumie... czyli czas spekulacji czas zacząć, co też Thomas miał na myśli... :wink:

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Pewnie usłyszał to co mówił ostatnio Marek Sierocki i powtarza za nim ;-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A w którym momencie Thomas powiedział, że w przyszłym roku ukaże się album Modern Talking?
"Wir wollen nächsten Jahr ein Album rausbringen, ein Solo-Album". Wyraźnie mowa jest o albumie solowym (którego wydanie znów się odwleka w nieskończoność).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern

ArCrack pisze:A w którym momencie Thomas powiedział, że w przyszłym roku ukaże się album Modern Talking?
00.57.- 00.58.: "W przyszłym roku chcemy wydać album!"

I chyba chodzi w tym kontekście o solowy album Thomasa ale wyprodukowany przez Bohlena...?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

0:47 to wyrwany z kontekstu fragment wypowiedzi, którą słyszysz w 4:44. Nie ma tam mowy o Bohlenie.
Awatar użytkownika
Pkmodern

ArCrack pisze:0:47 to wyrwany z kontekstu fragment wypowiedzi, którą słyszysz w 4:44. Nie ma tam mowy o Bohlenie.
Pożyjemy, zobaczymy... 8)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

I tak z jednej strony dementujemy plotki z niedoinformowanych mediów, a z drugiej siejemy własne. Niech żyje konsekwencja.
Awatar użytkownika
Pkmodern

ArCrack pisze:I tak z jednej strony dementujemy plotki z niedoinformowanych mediów, a z drugiej siejemy własne. Niech żyje konsekwencja.
Powtórzę - pożyjemy, zobaczymy!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Powiem tak (albo bardziej napiszę),nam fanom MT z 40-diechą na karku bądź też już lekko po ;) może mniej odpowiadają nowocześniejsze rytmy starych hitów bo bardziej jesteśmy emocjonalnie związani z tym starym brzmieniem,brzmieniem lat 80'tych . Łatwiej przyswajają tego typu remixy,młodsi fani. Jednakże nie jest taka znowu zła ta składanka,tylko zamiast remasterów z ostatnich 7-miu albumów dj mógł się podjąć pracy nad jeszcze kilkoma utworami z lat 80'tych.
Awatar użytkownika
Deebass73
Kontakt:

Post autor: Deebass73 »

Witam serdecznie,
uważam się za fana MT i twórczości Dietera, Thomasa mniej i jako dinozaur i jako fan zawsze z nadzieją i nostalgią wypatruję nowych info o albumach, powrotach,wydawnictwach... Chyba jest to już tylko jakaś cicha nadzieja niczym nie poparta ale która zawsze się tli !! Może jest to jakaś naiwna wiara fana ale serce zawsze mocniej zabije na wieść o czymś nowym...
Na pewno pozostało nam wiele materiałów wydanych oficjalnie i nie, wiele wspomnień... Każdy w swoim wnętrzu ma swoje emocje...
Jak to w życiu bywa swoimi wartościami, przekonaniami itp. oceniamy rzeczywistość i każdy z nas interpretuje ją na swój sposób. Czy jest to komercja, czy uczczenie jubileuszu, czy był zaangażowany Didi czy Thomas nie nam to oceniać i każdy indywidualnie powinien do tego podejść. Jednemu to się spodoba, innemu nie, ten kupi, tamten nie ale wybór niech każdy podejmie indywidualnie. Podobnie z pojedynczymi utworami, dla jednym najlepsze YMHYMS, dla innych BL czy innych coś innego. I to jest super, że każdy znajduje coś dla siebie.
Na pewno 30 lecie MT jest to wydarzenie, które nie powinno i jak widać nie przeszło bez echa... Niech muzyka łączy a nie dzieli!!

Pozdrawiam fanów, dinozaurów, młodzież i all
Awatar użytkownika
Laila

Post autor: Laila »

Ja znów należę do tych młodszych fanów i cieszę się z powodu wydania tej płyty, ale szczerze mówiąc co do piosenek z lat 80' to również wolę je w starszej wersji. Ogólnie płyta jest dobra, podoba mi się. Cieszę się że o MT znów się głośno zrobiło, miło jak o naszych idolach znów wszyscy mówią. Że mimo tego że zrobili kariere 30 lat temu, nadal wszyscy o nich pamiętają :D
ODPOWIEDZ